Dnes ráno jsem se nemohla dopočítat kardinálek, až jsem jednu našla na dně, na boku, občas mrskla ocasem, pokoušela se plavat, vyboulené jedno oko. Na ploutvích nic nepozoruji, nezdá se mi nijak "poškozená", nepřipadá mi, že by na sobě měla nějaký povlak.. Nápadné je to vyboulené oko a marná snaha se narovnat. Nebudu jí trápit, osobně si myslím, že jí není pomoci, jen nevím o co jde, nevím jak předejít tomu, aby mi začaly odcházet i další. Do dnes jsem v akváriu neměla žádný problém, nebo jsem o něm nevěděla. Vodu měním (1/3 až 1/2)pravidelně každé pondělí, přikapávám Torben. Krmím jednou až dvakrát denně, o víkendu vůbec. Tentokrát jsem byla "mimo akvárium" 4 dny. Nikdo jiný se o akvárium nestará a zřejmě bych poznala, kdyby je někdo přikrmoval apod.
Ahooj, můj cichavec libajici se chová zvláštně. Většinou leží u dna a houpe se sem a tam. Taky má malou černou tečku uvnitř jakoby pod kůži na boku. Při krmení hned plave pro jídlo a chová se normálně, tuší prosím někdo, co by to mohlo být?
Neví prosím někdo co je to za černé skvrny na terčovcích?Mají to jen oranžový,modří jsou v pohodě.Jsou mojí známé,takže podrobné info nevím.Díky

Zdravím,pomohl by mi někdo identifikovat nemoc kterou trpí moje tetry kolumbijské?Zajímavé je,že nemocí trpí najednou vždy jen dvě,max.tři rybky.Jedna vždy silně zasažena a druhá s jemným náznakem nemoci.Jakmile silně zasažená rybka zemře rozvine se nemoc u druhé rybky naplno a zároveň se příznaky objeví na další rybce.Rybky jsou do poslední chvilky vitální,žravé.Smrt přichází rychle v křečích.Doba od prvního zpozorování nemoci do smrti je cca 1 měsíc.Na první fotografii je zpozorování nemoci,na dalších je již konečné stádium.Nádrž opakovaně již dvakrát přeléčena kvůli krupičce eSHa Exit + 2000 s úspěchem,nicméně proti této nemoci neúčinná léčba.

Ahoj všem,potřebuju poradit. U dvou rybek (neonka a plata) pozoruju příznaky nemoci(už delší dobu a nic se nemění). U každé však něco úplně jiného!?! Tak nevím, zda jsou nemocné a zda a jak je léčit. Ryby jsou aktivní, jen plata méně a moc nejí, ale už začala zase roztahovat ploutve. Neonka je v pohodě. Ostatní ryby jsou v pořádku a neprojevují příznaky nemoci. Neonka má nafouklé bříško (šupiny se zdají v pořádku) a plata má bílé tečky kolem ploutví (které se nemění) a hřbetní ploutev má jakoby ukouslou (nevím, zda se nepoprala s druhým samcem). Také se mi zdá, že hrudní a řitní ploutve jsou jakoby "prořídlé", méně barevné. Nevíte, co by to mohlo být popř. jak to léčit? Přikládám fotografie, snad z nich bude něco vidět.
Ahoj všem. Prosím o radu.
Prosím o radu. Měla jsem v akváriu problémy s filtrem, snad v souvislosti s tím mi onemocněla cca 1/3 rybek krupičkou. Podávala jsem tři dny ESHA EXIT A ESHA 2000, třetí dávku jsem kapala včera. Krupičku už na rybkách nepozoruji, zato se něco stalo s gavúnkama nádhernýma. Vypadají, jako by se "loupali", po celém těle jim vlají drobné kousky kůže, jsou jako "oškubaní". Nevím, jestli to je z fotky poznat. Netuším, co by to mohlo být, následek léčení? Nebo mám naopak v podávání léčiv pokračovat? Vodu (cca 3/4 nádrže) jsem naposledy měnila před zahájením léčby. Jinak jí měním 1/3 pravidelně každý víkend.
Prosím o radu, u tetry císařské se mi objevila pro mě neznámá nemoc či spíše parazit, jedná se o průhledný gelovitý váček, ve kterém je vidět bílá žilka. Nikdy jsem se s tím nesetkal, patrně jsem si už rybky s tímto přinesl, ale projevilo se to u jedné po delší době, klasické dezinfekce na bázi malach. zeleně či modře (popř.FMC) nezabírají, váček se pomalu zvětšuje, první rybka po 4-5 týdnech zemřela. Zkusil jsem váček mechanicky odstranit (na fotce po ní zůstala černá skvrna po zahojení rány), po 3 dnech se vedle objevil ale další. Snažil jsem to nafotit a vyříznout (bohužel nemám makro objektiv), není to ideálně vidět, ale snad z toho něco poznáte. Děkuji za radu

Ahoj, prosím poradí někdo? Má to čím dál horší, ale v chování změny nejsou, žere normálně, mám ho rok a půl od mládí. Má i něco u ocasní ploutvičky. Díky poslendí foto k porovnání s druhou stranou, více foto můžu dodat.

Dobrý den, nevíte náhodou někdo co by to mohlo být a čím léčit? Tmavé skvrny na těle, každá skvrna je trochu napuchla. Tmavé skvrny se na těle i ploutvích postupně objevují. První cca před měsícem. Žádná jiná ryba to nemá. Všechny krmím stejně. Mražené grundle a občas granule. Takto krmím ryby už přes tři roky. Při prvním zjištění jsem vodu osolil. Po výměně vody jsem zkusil ešu a v neposlední řadě nematol. Rybu jsem měl při léčení v karanténě. Nic nezabralo.
Prosím o pomoc.Potřeboval bych zjistit,co se to rybce vytvořilo u řitního otvoru.Je to jakoby vyhřezle střevo.Nikdy jsem to ještě neviděl(možná nějaký parazit),nevím teď co mám dělat.Nechci zbytečně akva zatěžovat léčivy,ale zas nechci nic podcenit.Nemáte někdo podobnou zkušenost?Moc děkuji za rady.Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 203613x