Dobrý den, prosím o radu ohledně samečka čichavce zakrslého. Přinesl jsem si páreček předevčírem v neděli a už druhý den ráno sameček ležel u dna na boku, točil se do vrtule a snažil se občas nekoordinovaně vyplavat výše. Páreček jsem si přinesl z akvaburzy v Praze za už docela teplého počasí. Přeprava venku trvala tak asi 40 minut. Ryby jsem vložil do akvárka v pytlíku, tak asi na tři hodiny, aby se srovnaly teploty. Akvárko je asi šest týdnů zajeté, z toho první dva týdny jen osázené rostlinami bez ryb, další tři týdny na rozjetí jsem umístil 26 kusů už téměř dospělých pavích oček, která jsem poté odlovil a do akvárka dal tři ancistruse, 20 neonek obecných a nakonec teď páreček čichavců. Akvárko je o objemu 100 litrů. Teplota vody je 25 stupňů, po zjištěných problémech samečka jsem ji zvedl na 27. Filtrace je od začátku provozu akvária Tetra Tec Ex 600 Plus, je nová a v provozu také těch šest týdnů. Poslední čtyři týdny pravidelně jednou týdně vyměňuji asi čtvrtinu vody. Předem děkuji za radu. Snad pomůžou i přiložené fotky. Samečkovi na pohled nic jiného není. Asi nastydlý měchýř, nebo zánět měchýře. Nevím.
Minulý týden jsem přikoupil tři pancéřníčky drobné a u dvou z nich dnes objevil krvavé skrvnky. Jeden ji má vedle oka, druhý pod prsní ploutvičkou. V obchodě jsem si jich nevšiml. 

Prosím o radu, Nevšiml jsem si toho v akvaristice, ale v takovémto stavu jsou Neonky co jsem zakoupil. Jsou to jen okousané ploutve, nebo by to mohlo být něco vážnějšího? Jinak vypadají v pořádku, jen ty chybějící ploutve. Nemají to všechny, jen asi 3 z 10. malátné nejsou.

tak nejdřív
Ahoj, na aquateře Olomouc jsem si pořídil tyto ostnáče. Doma jsem zjistil, že jedna samička má u tlamky malý bílý útvar. Myslel jsem, že se to zlepší, nicméně se zdá, že se to spíše zvětšuje. Dá se to nějak léčit?

Zdravím, před časem jsem se tu ptal na onemocnění "krupičkou", na kterou nezabrala žádná léčiva. Nakonec jsme obětovali nejvíc nemocného skalára a neonku, které trčel vedle oka jakýsi červ.

Dobrý den, začínám s akvaristikou. Jen čichavci začali mít dlouhé bílé či hnědé výkaly. Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 203616x