Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2024 07:20 Muž Skylle [19] Re: Líska
Klasická odpověď - to bude chtít prezentaci. Jak často údržba, parametry vody, jak vypadá akvárko no a tak dále a tak dále. Bez toho těžko hádat, a i kdyby se diagnostika a následná léčba povedla, tak to dost možná neodstraní příčinu nemoci, ale jen její následek X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2024 20:49 Muž Líska [0] – Čichavec
Fotka k příspěvku HD Dobrý den,mám 6 týdnů založené nové akvárko,300l bez CO2 a onemocněla mi samice čichavce...Jinak normálně plave,žere,ale má propadlý bříško,ploutve roztřepené apod.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2024 14:17 Muž Freedlo [371] Re: Strny88
určitě by pomohlo mít informace o vašem akváriu a vytvořit si zde prezentaci. Pokud vás zajímá tedy více, než jen ta "věc" co vám plave v akváriu. Z obrázku mi přijde, že akvárium není v nejlepší kondici a určitě by ostatním pomohlo, kdyby viděli jak vypadá, jak je nadrž stará, jakou děláte údržbu, jakou máte vodu a pod. - na základě těchto dat by již mělo jít lépe poradit příčinu úhynu rybek. (viz. modrý rámeček v horní části této diskuse)

pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2024 13:55 Muž Strny88 [0] Re: čtverzubec
Ahoj, nemyslím si. Moc sem to bohužel nezkoumal, takové věci mi nedělají dobře. Obzvlášť, když v akva leží 2 mrtvé ryby. no
Rok nazpět my z akvária vyskočily všechny 3, něco se jim nelíbilo, ale naštěstí sem je našel včas a hodil zpět. Od té doby ok až včera úhyn a tohle plavalo v akváriu. Je to jako střívko, které je částečně naplněné. Vypadá to jako mega dlouhé hov.no, ne moc zdravé, spíše nemocné. Ale díky za postřeh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.11.2024 13:21 Muž čtverzubec [2] - ČtverzubciRe: Strny88
nemůže to být kořen nebo mrtvá řasa?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2024 22:57 Muž Strny88 [0] – Parazit?
Fotka k příspěvku HD Ahoj toto jsem dnes objevil v akváriu společně s dvěmi (že tří) uhynulými gara ruffa. Je to parazit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2024 22:31 Muž Redsnake [53] Re: Sid
No právě, já už si taky nevím rady a diagnostikovat to lépe nedokážu.

Proto hledám někoho, kdo by se té pitvy a diagnostiky ujal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.10.2024 16:36 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Elektronikar
Nevím, co to je za nemoc, (bez pitvy by šlo jen o tipovačku), ale jsem si skoro jistý, že nejde o pleistoforozu.
Ta má velmi typické symptomy, (viz gúgl), které zde postrádám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.10.2024 11:34 Muž Redsnake [53] Re: Kawasaki
Vodu menim tydne, nemyslim si ze je akva zanedbane… tak zkusim odstranovat viditelne nemocne kusy a uvidim..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.10.2024 11:18 Muž Kawasaki [2965] - AmerikaRe: Redsnake
Nemusíš to řešit hned radikálně. Začal bych tím, že bych odstranil evidentně nemocné kusy. Měnit častěji vodu. Možná použít podpůrné vitamíny a prostředky do vody na přírodní bázi. Ne chemii. Pokud by problémy přetrvávaly nechat nádrž bez rybí osádky alespoň tři měsíce. Pak postupně zarybnit a zvolit jine druhy ryb.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2024 10:57 Muž Redsnake [53] Re: Elektronikar
Takze zrusit akva, napustit savem vse a zacit od znova? Minimalne by to veterinar pripadne zvladl potvrdit, ne? Je to 240 litru zarostlejch kytkama, likvidovat vse se mi chce pramalo ale tohle je fakt smutek a zmar..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2024 10:36 Muž Elektronikar [141] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: Redsnake
Myslím, že je to toto: rybicky.net/nemoc/pleistophora-hyphessobryconis
A ak áno, veterinár ti veľmi nepomôže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2024 10:27 Muž Redsnake [53] – Doporucite veterinare z Prahy pro identifikaci nemoci?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, tak jdu ze zoufalstvi s kuzi na trh. Uz delsi dobu se trapim s uhyny ryb. Je to dlouhodoby problem - kdy vzdy z hejna jeden dva kusy viditelne hubnou az uhynou. Ostatni ryby jsou zdanlive v poradku ale kdyz uhynou ty vyhuble preskoci to na jinou a situace se opakuje. Domnivam se ze pujde o nejake parazity, ale ze by z ryby couhaly dlouhe vykaly nebo neco podobneho jsem si nevsiml.

Ryby maji dlouhodobou dietu ze smesi mrazeneho, vlastnorucne lihnute artemie a ruznych druhu krmeni od jhikari, takze si troufam tvrdit, ze hlady a nekvalitni vyzivou nestradaji.

Ani tady nechci rozebirat jak co lecit, spis pozadat o tip na odbornika idealne v Praze, ktery se specializuje na nemoci ryb a dokazal by treba z mrtvolky ci ziveho kusu pripravit preparat a konkretni nemoc diagnostikovat s navrhem lecby.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.10.2024 20:24 R Muž ctibum [7089] Re: Ryba je kámoš
Nějak se mi to nezdá. Tady na fotkách nejsou žádné rostliny, v prezentaci jich je vidět hodně, na jedné fotce je nějaký hranatý filtr, v prezentaci Eheim, ryby také moc nesouhlasí s prezentací... Hm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2024 13:09 Muž Ryba je kámoš [0] Re: Skylle
Mečovka má pod žábrou nějáký krvavý velký puchýř, podezření mám na krupičku u více ryb , paví očko se rozkládá zaživa ... Má zvěčující se otevřené rány/díry po těle a v ocasní ploutví ... Jiné paví očka mají bílé vlásky výkaly a v nich bývají nějaké bílé bubliny ... Skaláře kouká ze zadku bílý jakoby červík ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2024 12:24 Muž Skylle [19] Re: Ryba je kámoš
Nejdřív poctivá prezentace, potom rada… těžko říct co je špatně bez jakýchkoliv informací. Hádám že nezaběhnuté akvárko a nulová karanténa… výsledek je sajrajt v podobě rozpadu ploutví, možná nějaká vodnatelnost…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2024 12:04 Muž Ryba je kámoš [0] – RYBÍ APOKALYPSA !!! Pomoc ??!! ????????????
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím pomozte, poraďte... Hrozné věci se mi s rybkama začaly dít a Já nevím ani co všechno jim je , natož jak to můžu léčit, řešit ... Nechápu to ... Bylo všechno ok , pak najednou všechno vypuklo ... Po přinesení nových rybek ... ASI ... Přiložím fotky všeho a asi bych to očíslovala normálně čísly pořadí fotografií (foto 1 , foto 2. ,.... Atd...) a pokud mi kdokoliv dovede k jakémukoliv číslu říct: co je to za nemoc , jak se to mohlo stát, jak jí léčit... Co jsem udělala špatně ... Budu moc vděčná za jakoukoliv radu k čemukoliv ... Jen prosím, mám ráda tyhle konkrétní ryby s touto osobností ... Jsou pro mne výjimečné... Tak ráda tipů preventivně vybít všechno a pak zakládat nové akva tu nepřipadá v úvahu ...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2024 19:22 Muž Tojsouvěci [4061] - Kytky s čudlama – Nemoci akvarijních ryb :
youtu.be/… Miloš Kroupa - Nemoci akvarijních ryb

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2024 16:41 Muž Matty92 [0] Re: Anthrax
No používám bakterie do vody od invitalu. Ale použití je v polštině jen co jsem tak pochopil. Tak že 10 ml je na 300 litrů tak dávám necelé asi 3 ml. Ale nevím zda to je i na řasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2024 16:01 R Muž Anthrax [4934] Re: Matty92
Ahoj. Vždyť to tu již zaznělo. Hlavně výměny části vody pomohou. Ono se to NO2 v zaběhlém a funkčním akváriu díky nitrifikaci přemění na NO3, které není tak jedovaté ale taky akvárium a ryby zatěžuje. S množstvím dusíkatých látek souvisí přiměřené krmení. S tím jde ruku v ruce výběr vhodných druhů a počtu ryb. Viz. vedlejší téma.
A důležitými konzumenty dusíkatých látek jsou rychlerostoucí rostliny. Vidím u tebe Egerii ta je fajn, ta když se jí daří, umí dusíkaté látky srazit hodně. Jenže soudě podle toho jak je porostlá řasami, tak se jí zas tak nedaří. Takže by to chtělo víc rostlin. Např řůžkatec je dobrý a málo náročný.
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2024 15:24 Muž Matty92 [0] Re: Yirka
A neporadil by jste mi jak se toho NO2 zbavit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2024 17:51 Muž Yirka [9196] Re: Matty92
Jak jsem psal, přečti si odkazy v modrém rámečku ve vláknu Začátečník, je tam vše i o procesu nitrifikace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2024 13:29 Muž Matty92 [0] Re: Yirka
Se mi tak začala chovat po 3 měsících. Samozdřejmě že jednou za měsíc dělám čištění akvárka a puužívám doporučené přípravky do vody od Invitalu. Už jsem prezentaci udělal a moc jsem nevěděl co kam napsat. Pomohlo by když bych jí dal do jiného akvárka s čerstvou vodou? Jak vůbec to NO2 vzniká málo prokysličení?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2024 12:14 Muž Yirka [9196] Re: Matty92
Když si uděláš prezentaci, určitě zjistíme, že nádrž je poměrně čerstvě založena. A chování rybky tomu přesně odpovídá. N látky, rozuměj především NO2 je vysoké a to má tyto syndromy. Jediné co teď můžeš udělat je vyměnit alespoň třetinu vody a ve výměnách pokračovat.
Je třeba si uvědomit, že zaběhnutí nádrž trvá nejméně 3 až 4 týdny, kdy probíhají základní procesy k nastavení určité rovnováhy.
Je třeba si o tom něco nastudovat v tématu pro začátečníky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2024 09:14 Muž Matty92 [0] – Zmatená rybka
Fotka k příspěvku Dobrý den. Rybka mi zmateně plave do všeho naráží, kolikrát i jen tak plave u hladiny ústy k ní a ocasní ploutví ke dnu nebo leží naboku na dně. Trvá to už dva dny. Předtím byla ready, z ničeho nic se stalo tohle. Jedná se o tento druh.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2024 21:47 Muž vlka [3507] Re: Marty80
Bude to chtít podrobnou prezentaci tvého akvárka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2024 17:02 Žena Marty80 [0] – nemoc rybiček?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, nevím, co se děje v akvariu, ale před 4 týdny jsme si pořídili do zaběhlého akvaria krevetky, dvě parmičky a dvě další kytky. Bohužel jedna parmicka umřela pár hodin po vypuštění. Krevetky zmizeli po pár dnech a za další dva dny nám zemřely mečovky. Místo toho jsme dovezli 3 Moly. Jedná zemřela do večera a druhá špatně dýchala. Vyměnili jsme1/3 vody a do rana byla v pořádku. Nyní po dvou týdnech nám včera umřely dvě neonky a další rybicky mají zvláštně vypoukle oci s bílým okrajem a plavou hlavičkou dolů. Nevíme, co by mohlo být spatne :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2024 20:42 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Zlata rybka
Mrkněte na net - pravděpodobně virémie kaprů(?).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2024 18:06 Žena Zlata rybka [0] – Co je ti za nemoc /zlata rybka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jeste pred dvemi dny bylo vse v poradku. Vcera mi pripadala trochu nafoukla a dnes jako by zalita krvi ze vnitr. Rybku mame asi 6 let

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.04.2024 14:35 Muž Freedlo [371] Re: Zuzka.kafka
Zdravim
Tezko rici. Nadechovani u hladiny muze znamenat otrava dusitany a nevhodnou vodou v akvariu - malo kysliku. Prosim o vytvoreni prezentace a vyplneni co nejvice informaci. Jinak vam nikdo nebude schopen poradit

pivo
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2024 14:16 Zuzka.kafka – Pupinky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den! Jeden čichavec má na boku pupínky. Nevíte prosím co to je? Plave a chová se normálně...
A ještě se chci zeptat, proč se jedná moje neonka jakoby nadechuje?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2024 19:06 Muž Freedlo [371] Re: Petr Vojkovský
Jedine skvrny tedy vidim na parmicce ctyrpruhe a tak by mela dle meho vypadat: ) .. nebo poslete lepsi fotku daneho problemu palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.03.2024 18:59 R Muž romant [28001] Re: Petr Vojkovský
Podíval bych se do atlasu, jak mají daný jedinci vypadat a myslím že bude po problému. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2024 11:06 Muž Petr Vojkovský [0] – Nemoc
Fotka k příspěvku Rybky mají na sobě hnědo černé skvrny? Jak léčit, odchyt je nemožný.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2024 17:22 Muž schizi [0] – Dotaz na nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj Všem. Dnes jsem si všiml u 3 parmiček červených, že se jim divně deformují tělíčka. Jedná se o tuberkulozu? Plus už nějakou dobu mají dvě parmičky mechové větší bříška (4 měsíce a nijak se to nemění nebo nešíří na další rybky). Jedná se o vodnatost?

Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.01.2024 01:53 Muž Rovano [246] - RostlinyRe: Jozozvrsku
Dostal si radu už v listopadu od Daniella.
V takovým kalamitním stavu bych vyměnil půlku vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.01.2024 23:06 Muž Sha [502] Re: Kawasaki
Právě, že četl. A smysl ta prezentace nedává. Rostliny přidané rok před založením akvária, písek totálně čistý, Dania byla a nejsou, stejně tak i Paleáti, na HF se někam schovalo kvantum Ancíků, ale v popředí plave nezapsaná ryba. A běda, jestli ty škeble byly při vložení do akvária živé. Pro mne vražedná kombinace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2024 22:10 Žena Starka [288] Re: Jozozvrsku
V tomto případě bych se teď vykašlala na rybičky (myšleno nepořizovala další a stavající udala) a akvárium znovuzaložila - myšleno tak, že bych tam přidala rychlerostoucí rostliny, měnila část vody jednou týdně a nechala to tak bez ryb takové 2-3 týdny, aby se tam vytvořila nějaká rovnováha. A pak teprve uvažovala o rybách - vhodných rybách. Krunýřovec je čuně a do tak malého akva nepatří. Neonky potřebují aspoň 80 cm na délku, tu je 6o cm, ovšem větší průser je mít jen 4 kousky od hejnové ryby. ne Navíc mix druhů. Proč?
A 3o malých čuňat plus další ryby? Toto akva opravdu potřebuje předělat a změnit osádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2024 21:59 Muž Kawasaki [2965] - AmerikaRe: Elekronikar, Sha
Tak pánové máte věčné argumenty. Ale četli jste prezentací? Tam chcíply i gupky. Něco je od základu špatně.
Druhák chcípnou gupky a pořídím si Tetryy červenohlavé? Ryby náročné na kvalitu vody a háklivé i na malé množství NO3.
A přerybnění akvária? Sorry ale tohle né.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.01.2024 21:40 Muž Sha [502] Re: Jozozvrsku
Opravdu jste si nevzal k srdci radu v komentářích k vaší prezentaci, nepřidal rostliny a stále máte jen anubias a microsorum? Vytvořil jste vražednou kombinaci minima rostlin, spousty ryb a křehká rovnováha to náhle vzdala. Tudy cesta nepovede!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.01.2024 21:35 Muž Elektronikar [141] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: Jozozvrsku
Za mňa je tam veľmi málo rastlín, hlavne rýchlorastúcich, tak ako písal Daniell do komentárov. Prečítaj si čo píše tu v atlase ;-) , pre prísavnikov je to malé, pre neonky je to krátke, malé a máš ich tam málo, tetra červenohlavá tiež potrebuje byť po viac kusoch. Predpokladám že je to akvárium aj prerybnené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2024 21:23 Muž Jozozvrsku [1] - Som začiatočník momentálne chovám len endlerky ale postupom času chcem začať chovať viacero zivorodiek. Moje vysnívané akvárium je zarastené akvárium – Čo je to za nemoc
Dobrý deň, chcem sa spýtať čo je mojím rybám. Dnes z ničoho nič začali umierať. Jedna po druhej. Najprv zomreli všetky štyri neonky potom dve tetry červenohlave. A aj pár cca 5 prisavnikov. Pozrite do mojej prezentácie. Je to akva - moje prvé akvárium. Ja mám nejaké typy že buď zomreli kvôli prerybneniu alebo ze je zlá kvalita vody? Prosím poraďte. Pozrite do prezentácie či náhodou nerobím niečo zle. sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   14.01.2024 07:54 R Muž afc1886 [15243] Re: Martina.Kotva
Tak za mě je akvárium velmi čerstvě založeno a už tam je dost ryb, které tam ještě určitě neměly být. Jsi v době, kdy ti lítají parametry vody a když tam ještě provádíš takové zásahy, tak se akvárium nikdy pořádně nezaběhne. Za mě bych teď prováděl určitě každodenní výměnu části vody a založil pořádně prezentaci s co nejvíce údaji a fotkami, aby šlo lépe poradit.
EDIT- Tady v tomto tématu máš v modrém rámečku velmi užitečné informace rybicky.net/forum/15-zacatecnik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2024 01:14 Žena Martina.Kotva [0]
Zdravím, potřebovala bych od vas pomoct prosím.. máme akvárium 126l
Před časem nám nastal strasne rychlí úhyn rybiček první to začlo u moll pote i platy balonove, žádné hnojení, žádná chemie, kvetiny živě, filtr vnější. Založeno 22.12.2023

Akvárium sme vyčistil odkalili a nechali chvíli se zbytekm co přežil což byli pouze neonky a skalár. Dnes sme přivezli nove rybky a teď sem vytahovala dvě molly… už fakt nevím co je špatně… nic viditelné na nich teď nebylo, ale při prvním úhynu měli vyboulene oci až černé a jakoby nemohli dýchat, chvíli plavali pak se jen nechávali nést, pak sebou trhli nebo leželi na dne.

Děkuji za případnou pomoc

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2023 11:51 Muž Rovano [246] - RostlinyRe: Sputniik
Jen hádám. Vnitřní parazité a zvenku bakterie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2023 10:48 Muž Sputniik [2]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,

jedna z mých mečovek má zvláštní chování a já si s tím nevím uplně rady. Dřív jsem jí měl v malém akvárku, kde byla terčem šikany kvůli přerybnění. Přesunul jsem jí do velkého akvárka jako první, aby si na to zvykla než jsem tam dal ostatní ryby. Pořád se schovává, vůbec není aktivní, sice jí, ale rozhodně se za krmením nehoní jako ostatní, když plave nebo stojí tak se tak jako kýve ze strany na stranu a za ten měsíc co je v novém akvárku zhubla. Na první fotce je 24.11. a na druhé dneska 16.12. Za tuhle dobu přišla o kulatý tvar břicha, který je nyní skoro rovný. Ploutve má skoro pořád u těla. Co se týče krmení, tak jsem zkusil trochu experimentovat, protože mi přišlo, že krmení na bázi řas (TetraMin Flakes) moc nejí a začal jsem míchat krmení i s více proteinovým (Bug Bites). Mimo to tam občas přihodím živé krmení.

Než jsem jí přesunul, tak mi v malém akváriu uhynuly dvě mečovky.

Vizuálně krom zmenšení a zvláštního plavání nevykazuje žádné známky nemoci. Budu muset na Vánoce na dva týdny odjet a byl bych nerad, kdyby v mezičase umřela.

Nemáte někdo prosím tušení co by mohlo být špatně a popřípadě co s ní dál dělat? Odstranit jí je až ta poslední možnost.

Informace o akváriu kde je najdete pod 100l na mém profilu.

Díky moc.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.11.2023 18:19 Muž Kawasaki [2965] - AmerikaRe: Panzer1
Založ si prezentaci a přidej nějaké fotky akva a ryb. Příčin může být nekolik, nevhodné podmínky, krmení atd. Těžko se radí bez informací.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2023 18:11 Panzer1 – pomoc o radu
Dobrý den prosím o radu ohledne nemoci a umrtí ryb.Mám akvarium cca 60 l Kde jsou sladkovodní krevety,ancistrusy kde je chov a množení bez problemu ale mam zde i paví oka a endlerky. A u techto se stává že zničehonic rybky zacnou hubnout až jsou uplně vyschlé a pak hynou.Prosím o radu jak dále postupovat.Děkuji a hezký večer

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2023 13:37 Muž Luqui [0] Re: Freedlo
Díky za nazor, vím o tom ze to neni optimalni, bohužel jsem neměl jinou možnost protože jsem koupil akvarium použité i s rybami a musel je nekam dat. Akvarium prošlo komplet čištěním a nová dekorace, takže zaběhl nebylo, ale dělal jsem maximum aby to bylo ok. Doposud ale ryby rostly i prosperovaly a všechny ostatní vypadají v pořádku. Trou se, žerou, rostou... ještě mě napada, jack se otira o dekorace občas jakoby mu něco vadilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2023 13:22 Muž Freedlo [371] Re: Luqui
Ahoj,
z prvního pohledu myslím, že je hlavní příčina nezaběhnuté akvárium. myslím, že po měsíci je možné dát nějaké menší méně náchylné rybky nebo jiné menší živočichy a ne Cichlidy, které jsou na kvalitu vody velmi citlivé.

Ale nechám určitě prostor zkušenějším kolegům: )
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 227 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200514x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148-co-je-to-za-nemoc