Ahoj, mám tu problém s akvárkem. Nádrž 120l s kvalitní externí filtrací, celkem 21W led světla, které svítí přibližně 9 hodin denně, vzduchování, jako dno je jen křemičitý písek 2 až 4 mm, je zaběhlé už asi rok a 8 měsíců v něm žije 6 parmiček mechových a dva malí ancíci. Měním 1/3 vody 2 x týdně, protože parmičky jsou velmi citlivé na kvalitu vody. V akvariu jsou samé nenáročné rostliny, prvního cca půl roku rosliny rostly i bez hnojení krásně a nestíhal jsem stříhat, ale poslední dobou to vůbec neroste, ne že by roslinky úmíraly, ale nerostou a tvoří se řasy a nejhorší je, že dnes jsem objevil kousek zelené sinice, kterou jsem ihned odsál i s pískem. Zkouším už delší dobu hnojit hnojivem Rataj Bioflor Master a ke kořenům jsem zastrkal tuhé hnojivo od Tetry, ale bez úspěchu 
Par mnoho nerikajicich zahranicnich stranek jsem nasel, ale bida...
Tak jsem ji chtel zkusit prenest do prace a takhle to dopadlo. Pres noc, kdy se jen vznasela pod hladinou, odpadly oba listecky, ktere vecer drzely. Korinky byly uz taky mekke... Myslim, ze az se vratim z prace, tak najdu na hladine dalsi listecky z tech zbylych dvou trsu.
Ty listecky jsou uplne rozbredle. Teda list je v poho, ale jeho stonek je brecka. Zustaly tam dva listecky, ty zkusim zasadit zitra do Office Lowcost. Ty zbyle dva trsy jsem trochu povytahl ze substratu, abych vyloucil, ze to bylo tim, ze jsou hluboko.. pan mi rikal, ze to mam narvat do substratu, ze to nemusi byt na dekoraci. Anubiasy v akva se zdaji byt ok.
Ahoj! Tak jsm dnes zalozil doma akva a z burzy v Ove jsem si prinesl rostlinku, o ktere mi pan tvrdil, ze je to novinka a nenarocna... Napsal jsem si nazev, ktery mi nadiktoval a ted bych to tady chtel rozlousknout, protoze druha cast nazvu neni ani googlem nikde k nalezeni.
Zdravím, poradil by někdo co je s kytkou špatně? Je v akva čerstvě - cca měsíc. Roste hezky, ale nové vrchní listy se kroutí a staré velké na koncích jakoby rozpadají. Info v profilu. Díky
Ptám se jen pro zajímavost - když se kouknete na fotku, uvidíte ta gavúnkem pěknou červenou ludwigii. A když se pořádně podíváte do pravého spodního rohu, uvidíte dvě nedomrlé rostlinky, což jsou stejné ludwigie ze stejného kelímku. Zasazené jsou cca 20 cm od sebe. Fakt netuším co jsem jim udělal, vy ano?

Ahoj dnes mi přišla Microsorium pteropus a rád bych se zeptal na stav v jakém mi přišla. Má na krajích tmavé fleky a kořínky jsou tmavé. Nemám s ní zkušenosti a proto se ptám jestli je to v pořádku,zda jen nemění listy na submerzní a kořínky zda mají být takové.

Ahoj lidi. Před cca 2 měsíci jsem tu řešil rychlý rozpad rostlin v několik měsíců starém akváriu. To akva se z toho zatím nevzpamatovalo a rostlinám se pořád úplně nedaří, ale pomalu se vzpamatovává.Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164308x