Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 196 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2007 22:14 Usine
Já bych řekl že když ti to neohobloval ancík tak to ale stejně není sagitária ale nějaký menší echinodorus :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2007 21:38 Muž ivan [15]
Je z burzy,a je ještě malá.Místo aby rostla,takhle se ztrácí.Až najednou teď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2007 21:35 R Muž Mrakoplash [1776]
na platyphyllu mi to prijde moc drobny, mam obe v akva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2007 21:31 :-) – co jí je?
sežral jí antistrus :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2007 21:06 Muž ivan [15]
Měla by to být Sagittaria platyphylla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2007 20:56 R Muž Mrakoplash [1776]
osobne si myslim ze to je subulata palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2007 20:22 Muž ivan [15]
To je Fantom červený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2007 20:21 Bufet
vidím, že tam máš tetry krvavé, nevím, jestli je to i tvůj případ, ale mě tyhle potvory zlikvidovali nejen každou novou rostlinu, ale i rybky.. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2007 20:18 Muž ivan [15] – Co je Sagittarii?
Fotka k příspěvku Mám problém s touto rostlinou a v druhé nádrži ještě s Echinodory.Po půl roce dobrého růstu,mi najednou začaly mizet listy,aniž bych cokoli změnil.Začal sem přidávat PMDD,ale zatím nic,Jiné rostliny jdou normálně.pH je 6,8

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2007 13:38 klaťo
hovorim o anubasoch doteraz nebol ziadny problem mam v 90l akva 4 am.cichlidy a niekolko do sto maly poter.hnojit zatial moc nehnojim. zatial iba raz.muze to mat za nasledok zelezo. idem kupit vsetky testy s pozdravom klato.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2007 22:30 Usine – klatťo
Nevím jakou rostlinu myslíš ale hodně se jich dá zachránit pokud se odstraní příčina a rostlina není už v rozkladu. Živoření rostlin má nesvědomí přerybnění nádrže a velký obsah živin a k tomu snaha o hnojení to ještě zhoršuje. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2007 22:14 klaťo
ahoj vaclav mala otazka da sa takato rastlina zachranit.s pozdravom klato
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2007 22:05 Usine
40 ryb je poměrně dost jak jsou velké. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2007 20:40 vasek – rostliny
a 1/3 vody přibližně měnim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2007 20:39 vasek – rostliny
mam 200litrove akva svitim přibližně 12hodin ryby něco kolem 40 nehnojim jenom přidavam chelatin to je vyluh z rašeliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2007 20:34 vasek
svitim 12 hodin ryby tam jsou: cichlidy,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2007 20:20 Usine
Nenapsal jsi jak velké máš akvárium a kolik ryb a jaké. Na můj vkus je tam toho železa poměrně dost. Rostliny o kterých píšeš jsou ty co vydrží hodně . Musíš pořádně odkalovat dno prohrabat a odsát co nevíce nečistot a měnit vodu 1/3 týdně. Hnojivo bych přestal používat. Svítit minimálně 12 hodin
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2007 19:47 vašek – rostlinam uhnivaji kořeny a listi zpruhledni a uhníje
nevite čim by to mohlo byt? pH. myslím kolem 6.6 až 6,8 celkova tvrdost vody14GH a KH 6-8 železo nějak 0,5až0,8 a přidavam CO2 a při vymněně vody davam akvasefa jake hnojivo? už sem přišel o hodně rostlinek cabomba ,egeria densa,nějake echinodory některe ale rostsou jo a sviti 2X 20w a 2x 15w

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 23:00 Dunny
Bylo by to velice divne protoze v akvariu mam jeste 3 Hygrophila Cherry leaf
a ty prospivaji velice velice dobre, rostou jako o zivot a navic koreny maji bile...
Jako dno mam vapenate kameny...zjistil jsem az dnes ze se nehodi na pestovani
rostlin a teprve se je chystam vymenit. muze to byt priliz alkalickou vodou?

Dekuju moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 21:58 blek – co to znasmená_
pokud se to stalo tak rychle, znamená to, že něco není v pořádku. emerzní listy se takhle nechovají. (možná otrava, mráz atd.)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 21:37 Dunny
Ne, chtel jsem napsat "koreny" do cerna...pardon, prepsal jsem se.
O emerznich listech vim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 20:54 Anonym
Předpokládám,že jsi chtěl napsat "...rostlině zbarví listy do černa...".Jedna z možností je,že ta rostlinka,pěstovaná jako emerzní (ne pod vodou) si "zvyká" na prostředí pod vodou.Pokud bude rostlině aspoň trochu dobře,narostou ji nové listy pod vodou (submerzní) a ty už budou pěkné.Příčin může být samozřejmě víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 20:23 Dunny
To aqua mam teprve 4 dny....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 19:11 Muž []
Hnijící dno a nadbytek NO2.Je třeba celé akvárium založit znova s vhodnějším substrátem,který nebude slehávat.Jedna z příčin může být špatně prováděná údržba.především způsob odkalování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 18:46 Dunny – černé kořeny
Co znamena kdyz se rostline zbarvi rostliny do cerna
a jeji listova hmota se zacina rozpadat ve strukture?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2007 19:25 Usine – Marek
Co jsou mšice? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2007 16:17 Marek
To budou mšice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2007 00:41 Usine
Fotka k příspěvku Dělej všechno jak děláš normálně stvol nech tak 10 cm pod hladinou a čekej. Měsic , nebo dva a potom uvidíš.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2007 19:48 Žena katunka [158] – Václav
Mám poslední dotaz...tedy spíš jen pro upřesnění, jestli jsem všechno správně pochopila. Dnes jsem si při odkalování všimla, že mi roste nový květ...pokud tedy chci nové rostliny mám lodyhu nějak zatížit anebo přivázat, aby se nedostala nad hladinu a nové rostlinky nechat viset na lodyze dokud nevyrostou kořeny? Není třeba lodyhu i s novými rostlinami zatížit až ke štěrku, aby mohly zakořenit přímo? A je potřeba rostlinu více hnojit, když roste lodyha s novými rostlinami?
Moc děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2007 21:27 Žena katunka [158]
Tak do takového stadia jsem zatím bohužel nedospěla :) . Zatím to mám pořád málo zarostlý, takže jsem ráda, že má lístků co nejvíc (no lístků....listů :-D ). Pokud se mi bude s rostlinkama někdy dařit tak jako Vám, budu nejšťastnější akvarista na Moravě :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2007 20:11 Usine
Já občas trhám i ty zdravé aby rostlina nebyla tak mohutná a do akvária se mě ještě nějaká rostlina vešla. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2007 19:47 Žena katunka [158] – Václav
Takže přeci jenom stářím :) . Tak to mám radost....zítra při odkalování všechny staré listy ostříhám a bude už jen krásná a velká submerzní rostlina....Moc jste mě, Václave, potěšil....ještě jednou děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.01.2007 17:04 Usine
Nic nevydrží věčně ani láska k jedné slečně. Listy nejsou z plastu, ale živé a časem se jim stane to co těm tvým. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2007 00:10 Žena katunka [158]
Tak to jste mě moc nepotěšil...znamená to, že je něco špatně, když mi listy odumírají :-( . Jenom nevím, jak je možné, že když se jim něco nelíbí, že stále rostou. Je možné, že odumírají listy stářím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 23:57 Usine
je to submerzní rostlina :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 22:57 Žena katunka [158]
Fotka k příspěvku Omlouvám se...ta předešlá fotka je asi po měsíci. Na fotce, kterou přikládám teď jsou vidět listy dva dny po nákupu ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 22:50 Žena katunka [158]
Fotka k příspěvku tak teď jste mi v tom udělal zase zmatek :) . Myslíte tedy, že jsem koupila už submerzní rostlinu? coze To by pak ale zase znamenalo, že je něco špatně, protože u velké rostliny listy odumíraly (rezavé skvrny, postupné zežloutnutí až zhnědnutí, byly skoro průsvitné...), myslela jsem, že se právě mění na submerzní...Přidávám fotku jak vypadal po nákupu...podle tvaru čepelí to já nepoznám :) .

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 22:42 Sidonius – To Vaclav
Jako obvykle - Václav nezklamal. Na chvilku si odskočím a už není co řešit... smich
Díky , Václave! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 22:29 Usine
Maior jako emerzní rostlina je hrozně malý a ani moc nekvete. Pěstuje se tedy jen pod vodou a proto to není moc běžná rostlina. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 22:16 Žena katunka [158]
Fotka k příspěvku Ano přesně tak...pro upřesnění dávám ještě jednu fotku, na nové rostlince ech. major jsou dole vidět i ty staré listy se skvrnami, které jsem dávala jako první fotku. Za ním je matečná rostlina. Takže myslíte, že ty větší listy na mladé rostlině jsou už submerzní? To bych měla obrovskou radost...měla jsem strach, že rostlina uhyne a k přeměně vůbec nedojde. No snad se jim u mě aspoň trochu líbí a nějak to spolu vydržíme... :) . Myslela jsem, že po přeměně na submerzní nebude mít rostlina tak dlouhé řapíky, že budou listové čepele začínat hned u báze. Ale i ve Vaší nádrži jsem viděla, že má echinodorus dost dlouhé řapíky...snad je tedy všechno v pořádku. Mockrát děkuju za rady a za trpělivost

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 22:04 Usine
Emerzní listy jsou ale jen ty malé to ostatní jsou už submerzní. Bleherae je daleko hustší, maior takový nebude. Nevím jestli mluvíme o jedné a té samé rostlině Na tvé fotce jsou v levo ve předu dva bleherae za nimy více ke středu je ten nový Maior a vzadu uprostřed je mateční rostlina? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 21:43 Žena katunka [158] – Václav
Fotka k příspěvku Ten stvol byl v obchodě nad hladinou, už na něm byly i pupeny. Když jsem ho zasadila u sebe tak se květ dostal pod hladinu, pupeny postupně zhnědly a odumřely a místo nich začaly vyrůstat nové lístky.
Nevím jak se této rostlince bude u mě líbit, je to můj první echinodorus...a i když listy neustále rostou zdá se mi, že nevypadá tak jak by měla (viz foto...vepředu vpravo je mladá rostlina, vlevo vepředu submerzní ech. bleheri) a tím nemyslím jen vzhled emerzních listů...zdá se mi celá taková málo hustá....spousta velkých listů a nic uprostřed :) .Právě proto by mě zajímalo, jak dlouho asi bude trvat přeměna emerzních listů na submerzní.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 21:24 Usine

Ten květ si neměla nad vodou? Rostlina mě kvete neustále kdybych stvoly neuřezával tak bych přes ně rostlinu ani neviděl. Je lepší nenechat stvol vyrůst nad hladinu a nenechat ho vykvést potom jsou nové rostlinky dříve ale stejně to trvá několik měsíců. Stvol má asi 4 přesleny a na každém vyroste několik rostlinek (3-4) jakmile se jim udělají kořínky můžou se utrhnout a zasadit. Starý stvol se může u dna uříznout, většinou se na jeho místo tlačí už další. Je to dost mohutná rostlina řekl bych že největší z echinodorů kteří nevyrůstají z akvária. Z tvého obrázku toho není moc vidět já ho mám vyfocený tak se můžeš podívat co tě čeká.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 21:05 Žena katunka [158] – Václav
Já jsem ten stvol neustřihla...vpodstatě na něm ta mladá rostlina pořád je (pokud teda neuhnil, to jsem se nedívala) jenom jsem ho zatížila k podkladu, aby nová rostlina mohla zakořenit. Takže myslíte, že mi pod vodou mohla vyrůst emerzní rostlinka? coze To jste mě teda moc nepotěšil...jsem měla radost, že jsem získala dvě za cenu jedné :) . A je tedy možné, že na tom stvolu ještě něco naroste už submerzně? A jak dlouho Vám u tohoto echinodoru trvala přeměna na submerzní formu? Omlouvám se za příval otázek :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 20:56 Usine
Rostlina už při koupi měla květ, asi po 14ti dnech začaly vyrůstat na květu listy. Echinodorus Martii (Maior) mám od roku 2000 tak vím jak vypadají listy . Kdybys stvol nechala ještě chvíli tak ti těch rostlin naroste daleko víc :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 20:48 Žena katunka [158] – hřebíky
Hřebík (rezavý) mám u rostlin kvůli dodávání železa.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 20:47 Žena katunka [158] – Václav
Jakpak by mohly být emerzní, když vyrostly pod vodou? A staré mi taky nepřipadají...je to tam maximálně měsíc.... coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 20:45 Usine
Jsou to staré a ještě k tomu emerzní listy ty dlouho nevydrží , takže je utrhni. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 20:45 Žena katunka [158] – Sidonius
Side...to je právě to co mě taky mate....přesně takto totiž u matečné rostliny probíhala výměna emerzních listů za submerzní. Ale celá nová rostlinka vyrostla už pod vodou....jak jsem psala...v obchodě byl květ nad vodou, v mém akvárku pak byl ponořený, květ odumřel a začaly na něm růst nové listy. Rozdíl ve tvaru čepelí oproti zbývajícím emerzním listům nevidím...mají jen kratší řapíky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2007 20:33 Muž Smek [2] – Hřebíky
Zdravim,ja asi moc s tema skvrnama neporadim,ale dival jsem se ze pises,ze mas u rostlin hrebiky.Je to proto by jim nehnedly listy?V akva mi nejak hnednou tak jsem se chtel na to zeptat.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [196] ...... 201

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369-co-se-to-deje-s-rostlinami?od=9751