Co se to děje s rostlinami?
Spíš budou pořád hnědé. Krom toho né každá rostlina je "zelená".
0 24.03.2010 19:00 lukasmanak – Re: Johan
takže by mělo být časem všechno v pořádku.Jak odrostou ty hnědé tak by to měly být zase zelené.
Zvykají. Do listů přidávají barviva, aby si chránily fotosyntetický aparát před zvýšeným ozářením.
0 24.03.2010 18:42 lukasmanak – povýměně zářivek zhnědly rostliny
Dobrý den,
chtěl jsem podpořit růst rostlin a vyměnil jsem staré zařivky s označením 64O za zařivky 840,865. Po několika dnech zhnědly rostlinám listy ,hlavně se to stalo u Hygrophila polysperma. Je možné ,že se ty listy spálily nebo si na změnu zvykají?
Na emerzním pěstování opravdu není nic špatného
Většina ano.
0 23.03.2010 19:31 miso21 ale ja som ich kupil od ratja ale v ziline tam ich akurat doviezli tak oni to pestuju tie rastlini emerzne?
Ano, listy Hygrophil, které vyrostly mimo vodu (emerzní), pod vodou odumřou všechny. (Ostatně - ony časem odumřou i ty, které už narostly a ještě narostou pod vodou, ovšem při dobré péči to nebude tak brzy.
)
Jsou to emerzní listy - ty musí pod vodou odumřít. Důležité je, aby rostlina tvořila nové.
0 23.03.2010 14:46 miso21 a este jedno skoro uplne priesvitne
0 23.03.2010 14:44 miso21 neviete cim to je ze mi hnednu a priesvitaju listy na hygrophila guyanensis
0 22.03.2010 15:32 JuraS – Re: justinik
podlinkový světlo jak jsem psal...v t5..sám do toho asi za chvíli půjdu..a jako reflektor plechovky od piva rozříznuté a spojené k sobě...
0 22.03.2010 15:28 reddriver souhlas, nebo kup od firmy tyris.cz předřadníky, výjde tě to cenově levněji..vyřízni to a předřadníky mimo kryt
mam set pacific 120, rozmery plastoveho krytu 100 x30 cm, mam tam len jednu trubicu T8 30w. Co nestaci ani cryptocorynam... Preto chcem pridat dalsiu trubicu.. Povodne som chcel pridat druhu trubicu a dokupit vodotesne patice a tlmivku..
Druhu trubicu mozem dat len tam kde je tlmivka, s tým ze tam musiem vyrezat miesto pre nu a tlmivky budu musiet byt nad akvarkom.. Nebolo by lepsie vyhodit povodne osvetlenie a dat tam Glomat 2 T8 Controller 2x30W?
Zozadu trubica 840 a spredu 865...
Dik za poradenie
Děkuji za názor. Já jen, že ještě nedávno jsem byl za podobný názor označován jako agent ČEZu.
0 22.03.2010 13:30 JuraS – Re: Sid
píšu, že 30W (jak píše on) mají 90 cm, nepíše o reflektorech, 60 cm sloupec vody...dle mě je to málo.....na kytkový akva...a má dle mě vysoké gh...
...27W na trubici je málo na 60 cm vody...
4 kusy jsou taky málo?
0 22.03.2010 12:47 reddriver pomohlo by přidání akvafloru AF-7 mám doma lahvičku, měl by mít obsah rašelinového výluhu
0 22.03.2010 12:35 JuraS víc neporadím než že 27W na trubici je málo na 60 cm vody...chtělo by to přidat hnojivo a srazit tvrdost třeba rašelinou..kytičkáři mě doplní a rozšíří...já bych dneska šel do obyčejného podlinkového světla s t5..do komory jsem kupoval jedno takové za tuším 320,- a má to 120 cm dlouhou t5 a svítí to jako ďas....
0 22.03.2010 12:31 reddriver píšu záměrně 27W protože mi předřadníky dávají pouze 27W, koupil jsem slabší...zářivky jsou 30W takže mají nižší svítivost. Sloupec vody je cca 60 cm. 9 skalár. Odkaluji jednou za dva týdny totéž výměna vody 1/3. 5x hygrophila, 7x vallesneria, 6 cabomba cca 35 cm vysoká. Hodnoty vody: 25°C, Ph 7,4; KH 6, GH víc než 21, no2 0, no3 50
0 22.03.2010 12:21 JuraS jednak 27W trubice v T8 musí být kratší než 90 cm (já mám 30w t8), 300 lt akva musí být delší než 100 cm (já mám 250 - 100*50*50) a tak musí být stín a nebo máš akva kratší ale zase vysoké a to je 27W na zářivku málo...nepíšeš kolik máš kytek, kolik ryb a jak odkaluješ...nějaké živiny kytky potřebují..ty taky nejedeš jen na vzduch a vodu...a tvrdost která ? gh nebo kh ???
0 22.03.2010 12:06 reddriver jinak nehnojím a CO2 také nepřidávám...testy vody taky neukazují žádný výkyv krom tvrdosti která je přes 20°
0 22.03.2010 12:01 reddriver – hnědnutí rostlin
V mém 300l akváriu mám problém s rostlinami konkrétně u cabomby, vallisneria spiralis, hygrophila cherry leaf..vallesneria hází stále výhonky ale listy jsou světlé a nízké, hygrophila zas dává nové listky ale jsou světlé až do červena, a největší problém vidím u cabomby která roste do výšky a hnědne...osvětlení jsem nedávno dělal nové 4*27W t8 což vychází cca 0,4W/L..
0 21.03.2010 18:55 Usine – Re: Wulfgar
Těch malých tam můžeš mít kolik chceš. Jednu dobu jsem jich měl asi 100 ks. Ty rostliny nepoškozují. Z rodiči je to už horší.
0 21.03.2010 18:11 maio777 – Re: Farrael
ja ked hodim uhorku do akva tak ako prve su pri nej zivorodky...
Nee. Prostě jim chybí rostliná strava
A okurka je trošku nedosažitelná pro tlamky Živorodek. Takže jim spíš poskytni granulky se spirulinou nebo spařené kousky salátu
0 21.03.2010 17:04 Danndisek – Ožírání rostlinek x okurka
Mám v akvárku 10 rybiček, z toho 1 březí paví očko a 1 platu... A tyhle dvě mi okusujou jeden menší trs rostlinek... Trsy těchhle rostlinek mám v akvárku víc, a rybky okusují jen tu nejmenší... A jen tyhle dvě rybky, ostatní ne (mám víc rybiček od těchto druhů). Může to být tím, že občas dávám do akvárka okurku pro ancistrusy a oni si jí s tím pletou?
Aha, tak uz vim, proc muj echinodor strada, vetsina listu zahnedla a derava, ymslel jsem, ze to jsou sneci, a kdepak, oni to jsou ancici
Pro jistotu jsem se podival pod korena hle, dalsi generace anciku je na svete a dokonce uz jsou to normalni rybky a ne vykulenci
0 21.03.2010 10:48 Usine – Re: GIANNICER
Většinou je to když se jim začnou zapalovat lýtka. Samec po hlídání mladých sežere všechno na co přijde. Já jsem si vypěstoval zakrslíky kteří skoro nerostou (asi samé samice)mají 4-5 cm a moje echinodory nechávají na pokoji. Dokrmuji je špenátovým protlakem smíchaným z rybím masem.
takže redukovat stavy a začít víc dokrmovat? Ale docela mě překvapilo, že cca 3měsíce to bylo v pohodě a ani známky po ničem takovým a teď poslední měsíc se do nich tak pustili.
0 21.03.2010 10:29 Usine – Re: GIANNICER
Bohužel ancici se ti pustily do rostlin, je to klasická ukázka jek to dělají a to většinou v noci.
Poslední dobou se mi na listech některých rostlin objevují nejdřív hnědé fleky, jakoby listy začínaly uhnívat, a pak se dokonce místo fleků začínají objevovat díry v listech. Co může byýt příčinou? Z těch dírek podezřívám ancitruse (hlavně na těch echinadorách, ale postupně se začaly menší dírky objevovat i na anubiasu a dalších), ale proč i to hnědnutí?
Egeria (densa/najas), Vallisneria (asi vsetky druhy), Limnophila sessiflora, Cabomba caroliniana, Hygrophila polysperma, ...
Ale mozno tam mas az prilis vela svetla a zaroven malo rastlin... Ja som napr. po zvyseni osvetlenia z 18W na 48W na rovnakom akva musel zacat pridavat CO2 a zacat hnojit, lebo rastliny najprv zacali biogenne odvapnovat a potom sa zasekli...
0 18.03.2010 21:53 Blanka – Re: Yirka
a které jsou rychlerostoucí? prosím.
Test hlavně na NO3 a pokud budeš dokupovat další rostliny tak zkraje hlavně rychlerostoucí. To že zpočátku některé rostliny nejdou nebo odcházejí je vcelku normální.
0 18.03.2010 21:39 radEg – Re: xOB
Asi budeš mať pravdu. Problém sa objavil ako jasný blesk z neba po tom čo som vymenil veľké množstvo vody.
Ancistrusy si dovtedy nevšímali rastlinky a prikrmujem ich. Okrem toho mám pocit že tam mám aj chutnejšie rastlinky k sežráni :o)
Uvidím ako sa to bude vyvíjať ďalej ale už teraz mám pocit, že sa to zastavilo a daľej sa to nerozširuje.
Díík za rady.
0 18.03.2010 21:34 Blanka – Re: Yirka
Mám 112, 2skaláry, 8x Tetra, 2x pancéřníček, filrt vnější Atman, topení, kytky přesně nevím ale ta obr je Vallisneria 'Torta' a testy vody musím uělat.
0 18.03.2010 21:29 Blanka – Re: xpekos
je pardon, nevsim sem si, ze je uz diskuse nekde jinde, sorac
0 18.03.2010 21:24 Blanka – Re: xpekos
Dobře, kolik tedy mám mít na 112 litrů. Víko mám na dvě zářivky a nejsilnější měli 20W, takže víc než 40W tam prostě nedám...
Pane panter, jedes si stale jednu pisnicku. Jak bylo psano Vice Svetla! A zkus CO2 (v radach a foru je toho maraky o nem tady na webu). Ja mam cerstve zalozeno (cca mesic a pul), 30W na 60cistych litru,CO2 a kytky rostou jak o zivot ani poradne jeste nezakorenily (teda mam samy plevele, sagitaria, egeria,kad. mor a jeste neco, a to uz nevim jak se to jmenuje, vypada to jak kopr
)
To už tak bíle jako na těch prvních fotkách nevypadá. Přidej také více informací o nádrži - ryby, technika, rostliny(druhy), popř parametry vody. Je tu pár velmi zkušených rostlinkářů, kteří jistě pomohou.
0 18.03.2010 21:19 Blanka – Re: Yirka
0 18.03.2010 21:18 Blanka – Re: Yirka
Dobře udělám to hned... posílám detail dna.
Nejdřív zkus test octem, vem hrstku a ponoř do octa zda šumí, pokud ne bude dno ok. Ale musím říci že mi to moc na říční písek nepřipadne.
Přidat reakci
1 ...... [116] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x