Co se to děje s rostlinami?
1 18.08.2009 17:10 já – Re: včelař
je tam něco jako L 15W/77 .. je to ono?
1 18.08.2009 17:04 já – Re: včelař
54litrů 60x30x30, svítim 12h deně a v tom kalíšku tam jsou ode dneška jinak byli v zemi (dno písek, pak hrubšíkameny, a na konec malé oblázky
to máš v košíčku a ve vatě? jak dlouho svítíš kolik litrů má akvo? máš dost málo informací na to že nemáš prezentaci
Skoro bych řekla, že se jí chce ven. Taky bych to ustřihla.
Děkuji, budu tedy výhonky dál stříhat a uvidíme. Je to pěkná rostlina a nerad bych o ni přišel.
Přikládám foto, jak to vypadá. Za kvalitu se omlouvám.
Mě se to s těmi výhonky dělo to samé,i rostlina mi viditělně odešla,když jsem jí kupoval,byla mohutně rozrostlá..Ty šlahouny jsem ostříhal,teď už roste pomalu,ale nomálně..Možná je to tím,že určitě byla pěstovaná emerzně..Asi je to jen takový přechod,to se zpraví samo,dej jí čas..
Nerad bych, aby mi to začlo hnít a připadalo mi, že akorát výhonky oslabují rostlinu. :(
Mám CO2 z burčáku, to je jediné hnojivo co používám. A umístěná je dá se říct že v zadní partii, mám ji kolem filtru. Já s tím nedělám nic, abych se přiznal, tak ani jsem o tom neuvažoval abych to ustřihával...
Tak ještě jednou a gramaticky správně
A přihnojuješ něčím? V jaké části akva máš rostlinu? Co s těmi výhonky děláš? Já je zatím stříhám, aby neoslabovaly kytku...
jasně vím co máš na mysli, mě to dělá taky..ale nevím čím to je.. Moje je zatím 100% zdravá a doufám že tomu bude i na dále.
Tohle je úplně něco jiného - nahodím raději foto.
0 17.08.2009 13:13 Usine – Re: Skid
Zdravím všechny. Mám problém s touto rostlinkou, začala mi odcházet. Mám ji od založení akvária (3měsíce) a zhruba v půlce začala vyrážet spíš takové delší "šlahouny" které mají nakonci lístek a ty jdou co nejvýš nad hladinu, kde odchází - není tam světlo. Ostatní listy - typické pro tuto rostlinu - odchází a nové neraší. Snažil jsem se přihnojit tabletkami a nepomohlo to, zatímco ostatní rostlinky se mají čile k světu. PH 7.1, teplota vody kolem 25 (teď, když jsou ty pařáky, trošku vyšší).
Poradíte mi co s tím? Děkuji.
1 16.08.2009 12:36 Usine – Re: zdemi
Tví ancíci asi dostali hlad.
Je to starý list? Jakými zářivkami svítíte? (Značka, typ.)
1 15.08.2009 12:15 zdemi – Probem z rastlinamy
Mam problem z rastlinamy. Vyzerá to takto.Prosim opár rád. DAKUJEM.http://rybicky.net/nadrze/5851
Bez fotek a popisu akva půjde jen o dohady. Jde o Hygrophilu cor. Minima? A ta druhá kytka je v pořádku?
Mohl byste Yirkovi odpovědět, jak dlouho už máte v nádrži rybky?
Mě by docela zajímalo, kdy asi tak zmizí to "oné" z vašich rostlin...
Yirka:
"...S nasazením rybek a srovnáním vody to rychle zmizí..."
Jrk:
"...Jen zde chci potvrdit Yirkova slova - u mých nádrží, když jsem je zakládal, jsem měl to samé (nebo to vypadalo hodně podobně), ale zmizelo to s nasazením prvních rybek..." ...mozno malo svetla...-ale Hygrophilam casto opadavaju spodne...uz sme to tu riesili - ja mam viac druhov Hygrophil a ono sa to tazko riesi lebo ked vyrastu k hladine spodne listy budu zatienene...a svetla tam mozes mat dost...
...Minimu som este nemal tam bi sa to "nemalo prejavit...
0 13.08.2009 10:53 Iwe30 – opadání Hygrophila corymbosa var. minima
Začala mi opadat Hygrophila mám 2 rostlinky a ta jedna začala ztrácet listy a teď už z ní zbylo jen pár lístku nahoře a jen holé stonky, nevíte prosím někdo čím by to mohlo být?
Děkuji za každou odpověď
0 13.08.2009 09:46 Scraffy S tím nekrmením jsem to myslel opravdu vážně. Jak dlouho již ty rybky v nádrži máš?.
0 12.08.2009 21:42 Scraffy Krmím 2x denně jen co ryby hned sežerou. V nádrži je 3x pancéřníček, 9x neonka červená, 7x pavý očko (2x samec, 5x samice) vše malé, hádám i mladé, rybky. Dostávají vločky Sera Vipan a pro pancéřníčky tabletky.
Až se Scraffy vrátí dá nám určitě vědět jak to vypadá. Jaké rybky a kdy Scraffy již nasadil? V případě trvajících potíží bude dobré, když Scraffy po návratu doplní prezentaci. Bylo by možná dobré, kdyby Scraffy maminku proškolil, aby těch pár dní s aqva nic nedělala, nejlépe ani nekrmila.
0 12.08.2009 21:19 Scraffy Ještě než Scraffy odjede mohl by nám alespoň napsat, jak je dlouho akvárium založené? Prosím...
To určitě potěší.
Jen zde chci potvrdit Yirkova slova - u mých nádrží, když jsem je zakládal, jsem měl to samé (nebo to vypadalo hodně podobně), ale zmizelo to s nasazením prvních rybek...
Úplně bych to nevyloučil. Ale skutečně jen hádám podle špatně čitelné fotky.
Dá se testnout, jak snadno jde "tuhle věc" smáznout prsty; pak by se dalo dál uvažovat, oč jde.
Problémem je, že zhusta jde o vícero organismů naráz...
To by byla taková "rychlovka"? Během dvou dnů?
Odpovídal jsem tak, protože jsem tento dotaz už na nějakém akvawebu viděl a opravdu se jednalo o zcela čerstvou nádrž.
To taky.
Ale bez dobré fotky těžko hádat. Ruduchu bych nevyloučil.
A zatímco bude "Scraffy" doufat a čekat, že to zmizí, mohl by si zkusit vyhledat něco o sinicích, ne?
Dávám do oblíbených.
Zajímá mě, jak rychle "to" zmizí. Snad nám dá Scraffy vědět.
Tipuji to na nově založené akvárium. To se pak poměrně často stává. S nasazením rybek a srovnáním vody to rychle zmizí.
Nemusí být jenom černá. Já měl na rostlinkách úplně stejný povlak a opravdu to byla ruducha. Celkem jsem to neřešil a po osázení rybkami zmizla. Občas se ještě v malém množství objeví, ale má jen krátkodobé trvání.
0 12.08.2009 19:38 Scraffy Právě že všude píšou že Ruducha je černá a tohle je bílé až bílošedé. Tvoří takový "obal" kolem listů a na skle je to souvislý povlak přes celé sklo
Ještě doplním aqua 30 litrů, 11w zářivka, na dně je písek zvaný "Staré dno" a na něm vrstva černého písku. Neonky, pavý očka a pancéřníčci.
Spíše než plíseň to vypadá na ruduchu
zkus se podívat na Rady a počíst více ve Foru...
0 12.08.2009 19:21 Scraffy – Plíseň na rostlinkách a skle
Ahoj, během dvou dnů se mi všechny rostlinky v akvariu kompletně pokryli takovouto jakoby chlupatou vatovou plísní. Je to i na skle. Jak se toho zbavit díky. Aqua je v záběhu třetí týden a jsou v něm první rybky. Díky moc.
Můžeš zkusit přikrmovat tabletami a potravou s více bílkovinami. Mám však obavu (a vlastní zkušenost) že jak jim jednou něco zachutná už je to neodnaučíš.
0 11.08.2009 23:15 Peťura A dá se tomu nějak zabránit,nebo mám smůlu,za chvíli jí úplně zlikviduje.
0 11.08.2009 22:49 Zizour – Blackmola
Ahoj, zařídil jsem si akvárium a kamarád mi dal Blackmolu(jednu) a mečovky(oranžový s dlouhým ocasem). Zdá se mi, že je ta Blackmola okusuje, je to možné ?????Nebo je to jenom tím, že jsou v novém prostředí ???Děkuji za odpověď
a zase Echinidor...
Hobluje ji ancistrus.
Jestli máš v nádrži ancistruse tak je to asi jeho zásluha.
0 11.08.2009 16:27 Peťura Nové lístky,ještě když jsou malé tak u kořínku zčernají a odpadnou.
Přidat reakci
1 ...... [135] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x