Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 198 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2006 12:36 Krivak – Hnednuti rostlin
Fotka k příspěvku Na Echinodoru se mi zacaly delat hnedy fleky (nejdou setrit, jsou videt z obou stran listu => neni to rasa), hnojim pmdd asi 2,5ml/den (160l akvarium, huste zarostle). Krome echinodoru ma problem jeste micranthemum (viz foto) :-( , ostatni rostliny jsou ok. Nevite nekdo, co s tim? Mozna nedostatek Zn nebo Mo... Mel bych zvysit davky pmdd? :-O
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2006 22:08 Usine – mikrosorium
Ze začátku možná ano. ale když to vydržíš tak se i dočkáš toho že řasa zmizí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2006 22:02 Muž mrst [5] – micro
takže co mměnit vodu za čerstvou, co2 a živiny.....ale pak pojede jak microsorko tak i řasa :-O :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2006 21:57 Sidonius – CO2
CO2 je nejlepším zdrojem základní živiny rostlin (ale i řas! ;-) - uhlíku. M.j. také snižuje pH. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2006 21:53 Sidonius – Hnědovka
Jak už jsem psal v tématu "Štětičková řasa" - vaše rostliny nemají dostatek živin. To platí i pro to mikrosorium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2006 21:48 Muž mrst [5] – micro
co myslíš tím minizbytkem...........ořezal jsi špatné listy nebo si použil nové malé rostlinky z původních listů nebo jsi nařízkoval kořenys dobrými listy....je to nedostatkem železa??,,
co2 pomůže v růstu nebo má i vliv na jiné faktory potlesk ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2006 21:41 Muž [] – zdar
Mě to dělala léta,ale na minizbytcích jsem založil opravdu krásný trsy.Od ty doby co dávám co2 se to naprosto srovnalo.tato kapradina potřebujekyselejší vodu.Při tom co2 se na listech tvoří pěkné bublinky z kyslíku na rozdíl od jiných,které pouští řetízky.je sice nenáročná na světlo,ale jak píšu daří se i pod lampou.Mám ji v kombinaci s kryptokorynama a jávským mechem-vše chce ph pod 6,8.jinak u nich mám i jiné rostliny,které se s těmito údajně nesnesou-echinodory,vallisnerie...
Hnojím bioflorem a přikrmeno manganem+. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2006 21:24 Muž mrst [5] – Microsorium pteropus
Mám problémy s touto kytkou, podívejte prosí na foto. Inové listy začnou po krátké době černat...resp. černě flekatět.
http://rybicky.net/k/forum/345.jpg
dík :-( :-( :-( ;-) :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2006 20:16 NeXuS – Echinodor
U toho Echinodoru narostly nové listy (narostly docela rychle), již submerzní, ale byly téměř průhledné a hned uhnily. Původní kořeny uhnily dojednoho a nových se udělalo jen pár. Původní listy (emerzní) zhnědly po okraji, ale zůstaly pěkné a uprostřed hezky zelené (jak je vidět na té fotce s neonkou).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.10.2006 16:52 blek – listy
Na fotce s neonkou ve tvé prezentaci jsou rozpadlé emerzní listy u echinodoru, ale žádné nové, takže předpokládám že mu uhnily kořeny. Jestli vidím dobře, podařilo se ti ho zasadit do kamene. To vyhovuje hnědovce ale šípatkovec to asi nerozchodí.
Alternanthera a ani ty ostatní (krmě Limnophily) se do čerstvého akvárka moc nehodí.
Kup si mech , hnědovku , vyhoď ten pafiltr, dej tam kostku ahvacitu a pak už jen trpělivost. Až ti zaroste celá nádrž, můžeš zkusit nějakou náročnější kytku. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2006 16:32 Muž [] – echinodory
U těchto rostlin mě to dělalo při nedostatku manganu.Koupil jsem ho u Rataje a přilil do Biofloru v poměru cca 10 bioloru:3-5manganu.A je docela klid.Menší rostliny jsou ještě trošku zmatené,ale je to stíněním těch větších.Protrhal jsem to a llepší se to každým dnem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.10.2006 16:31 Usine – rostliny
Většina rostlin je pěstována ve sleníku a když je dáš pod vodu tak si musí zvyknout . Vyrostou nové odlišné listy a ty staré odejdou . Kořeny se mejí skracovat protože většina stejně schnije. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2006 15:34 NeXuS – Průhledné a křehké listy rostlin
Listy akvarijních rostlin (hlavně u druhu Echinodorus) jsou křehké a téměř průzračné. Jsou kupované. Před zasazením jsem docela dost zastřihával kořeny. Byli nehnojené, teď jsem začal používat Akvaflor AF-7. Jediné, čemu se daří, je Limnophila sessiliflora. Poraďte prosím! Co s tím?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2006 19:56 Grepík – rostliny
Taky jsem měla dlouho problémy s rostlinami. Egerie i cabomba opelichaly a byly hnusný. Teď mám růžkatce a paráda. Nestíhám ho protrhávat. Roste před očima. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2006 17:56 Kate – Růžkatec
Tak já ho zkusím, snad se chytne a poroste. Teď mám totiž v akvárku nějak málo zeleně, takže v nejbližší době se chystám na velký nákup. Zezačátku jsem myslela, že jednotlivé rostlinky se pořádně rozrostou, ale teď už třetí rok stále nekošatí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2006 17:45 R Muž Mrakoplash [1776] – ruzkatec
a jeste navic roste jako blazen :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.10.2006 16:09 Muž [] – jemná rostlina
Tak to doporučím růžkatec,je opravdu nenáročný a při dobré péči se těm předchozím vyrovná i krásou.(no dobře,tak z 90%)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2006 13:30 Kate – Světlo
Hmm, asi to bylo světlem. Nikdo jim nestínil, byli hnedka pod hladinou. Měla jsem zářivku Sun-glo, teď mám Aqua-glo. Obě 20W na 80l, to je asi trochu málo, co :-) Která jemnolistá je méně náročná??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2006 21:17 Muž Horác [3942] – ?
A jak jsi na tom se světlem? Tohle jsou rostliny velmi (ale opravdu velmi) náročné na světlo. U limnophily se uvádí 0,75W/l a u cabomby až 1W/l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2006 19:17 Kate – Jemnolisté rostlinky
Potřebovala bych poradit ohledně pěstování rostlin. Pokaždé, když jsem si koupila jemnolistou rostlinu, zašla. Nejdřív to vypadalo, že roste, potom (cca za měsíc) se stonky začaly lámat na menší a menší kousky. Nakonec zbyl jenom zelený chuchvalec, který mi ucpal filtr. Takhle dopadla cabomba a limnophila, jiné jsem zatím nezkoušela. Docela dost vzduchuji, může to být tím?? :-(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2006 13:04 Kosiska – Po nejake dobe
Tak ted poslusne hlasim, jak to v akva vypada ted :-) : tu hnedou potvoru jsme z listu setreli a koupili ancistruse, takze kam jsem se nedostala ja, dostal se on. Takze s tou hnedou mazlavou na listech jsme zatocili. Ty dlouhe zelene vlakna z kytky na kytku se obcas objevi, ale vazne jen obcas treba jedno, takze to je snad taky ok. Ale pro zmenu jsem ted videla na jednom listu takovy chomacek cernych stetinek. Ale jen jeden, takze jsem zvedava, co bude dal :) Ale ancistrus se vazne osvedcil :) Dokonce jsem si na nej i zvykla a nekoukam na nej s odporem (mne se hrozne nelibi), ale tak jmeno Prisera uz mu asi zustane :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.09.2006 23:05 Sid – To Kosiska
Podle popisu a dostupné fotky půjde nejspíš o sinice a asi i o rozsivky. Určitě se vám dostane hned několik „zaručených“ tipů, jak s těmito bojovat, a to i takových, které si budou vzájemně odporovat…
Použití „chemického vojska“ v podobě různých algicidů zavrhněte jako první. Podobně by tomu mělo být s doporučením použít proti sinicím Erythromycin (nebo dokonce jiná antibiotika!). Na vážkách asi budete, zda zkusit několikadenní zatemnění jako prostředku proti sinicím a nebo zvýšení intenzity světla s cílem porazit rozsivky…
Myslím si, že můžete zkusit několik (2-3?) ampulárií. Dbejte, aby tyto neměly možnost živit se zbytky po krmení ryb - pak se do těchto řas určitě pustí.
Při pravidelné údržbě nebo při silném nárůstu povlaků sinic tyto odsávejte. Můžete je předtím mechanicky z rostlin stírat.
K osvětlení: nejsou-li přímo na vaší zářivce uvedeny žádné identifikační údaje, lze se jen dohadovat o její účinnosti. Ta by se dala zjistit např. výměnou stávající zářivky za třípásmovou. Jenže na netu jsem našel jen jediný typ takové zářivky a její cena se pohybuje okolo 200,- Kč - narva.netdirect.cz/…. Případně můžete stávající osvětlení posílit jiným zdrojem světla, např. stolní lampičkou, a sledovat změny, které to přinese.
Jak už tu bylo doporučováno: snažte se vydržet a akva neustále nepředělávejte. A dejte občas vědět, jak se situace vyvíjí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 20:04 Žena kosiska [18] – Lukáš
O tom proudění jsem taky četla, že řasám prospívá, takže se snažíme mít filtr na minimu a on se stejně docela rychle zanáší, taky jsme přikoupili kdytky, takže už to není takový frmol jako na začátku :) Filtr se snažím prát v odpuštěné vodě z akva a to tak jednou za 14 dní, nebo prostě až sotva bublá...takže ne při každém čištění.
Zrovna jsem byla koukat na ancistruse a vypadá to, že se bude činit, zrovna leští čelní sklo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 18:05 Lukáš – Filtr
Ten filtřík má docela velký výkon - průtok a tím z něho vodaq proudí docela rychle. Má ale jednu nevýhodu, protože se proud vody nedá nijak směrovat. Vyústění je cca 2 m pod hladinou, ale s hladinou to nijak moc nehýbe. Proto jsem tam dal tu hadičku, aby proud vody směřoval k hladině, mírně ji čeřil a hlavně okysličoval. Potom jsem úplně zastavil přívod vzduchu do filtru. Má to velkou výhodu, že se filtr není vůbec slyšet a okysličování je dokonalejší.
Také si myslím, že tem problém s řasou může být i v silném proudění vody se vzduchem. Hlavně na listech rostlin, které jsou poblíž filtru nebo stojí přímo v cestě proudění.

Ještě jedna věc, filtřík má poměrně malý filtrační objem. Uvědom, si, že při každěm čištění filtrační hmoty, pokud ji vypereš úplně do čista zničíš veškeré užitečné bakterie. Doporučuji náplň lehce vymáchat např. ve vodě z akva při odkalování.

Přeji mnoho úspěchů. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 16:30 Žena kosiska [18] – Sid
Tak řasy jsou trochu mazlavé, z kytek neopadávají po šťouchnutí do listu, ale dají se docela v pohodě setřít...prstem, houbičkou. Stěhuje se jen ty dlouhé zelené vlákna, co rostou volně v prostoru...nebo se spíš nestěhují, jen se rozrůstá. Ale tak tu jsme taky nějak teď odstranili.
K té zářivce...nevím, co přesně máte namysli tím označením, ale na krabičce je psáno Sa-09, 9W.
K té chemii....Proflor i Řasobijce jsme dali jedenkrát...Někdy před 3týdny..od té doby nic. Řasy jsme při odkalování setřeli a zatím se na sstřených listech neobjevila, je to sice teprve 2 dny,ale minule narostla docela rychle. Jo...a ještě jsem dnes koupila jednoho ancistruse, tak snad mi od nich taky trochu pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.09.2006 10:46 Sid – To Kosiska
Fajn, takže dno a kameny jsou O.K.
Ty „nové“ řasy jsou mazlavé? Dají se z rostlin setřít nebo i pomocí hadičky odsát? Když poklepete napadené listy rostlin např. špejlí - uvolní se část těchto řas? „Nestěhují“ se tyto řasy v akva?
Jakou zářivku máte v akva - typ, označení? Jak píšete, světlo jste koupili v akvaristice. Je pravděpodobné, že tento zdroj světla nebude nic moc - dobré zářivky koupíte v elektroprodejnách, ne v akvaristikách! ;-)
A nenechte se plést barvou řas - zeleně zbarvená řasa nemusí být nutně zelenou řasou! (Bez mikroskopu a značných znalostí a zkušeností je stejně přesné určení jen náhodou…) :)
Měsíc léčíte v tomto akva ryby, do vody dáváte FMC, Aqua Safe, Řasobijec, Proflor… Paví očka raději utraťte, jejich léčba je bez perspektivy...
Přitom chemie, již dlouhodobě používáte, akva spíš „huntuje“ - zkuste to bez ní. Rostlinám dodáte základní živiny výměnou části vody a krmením rybiček.
Vodu nemusíte převařovat - před výměnou ji stačí nechat pár hodin odstát.
Zkuste, prosím, odpovědět na položené otázky.
Můj názor na to, proč se i po po vyloučení zjevně nesmyslných a zlomyslných komentářů najde vícero názorů na možné příčiny různých potíží, jsem před chvílí adresoval v příspěvku Kače: "Stanovit diagnózu na dálku" je často velmi obtížné, ne-li nemožné...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2006 07:29 dor – dor
Rikala si ze to akva ste znovu zakladali v srpnu(taky ctu ze se v nem porad vrtate)? Myslim ze se v tom pripade ekosystem jeste zabiha. Preci jen mesic je kratka doba na ustanoveni rovnovahy ;-)

Dej mu jeste aspon tak mesic cas, je docela mozne, ze se to srovna samo. Uz se v tom nevrtej a hlavne klid a neprekrmovat... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 23:14 Žena kosiska [18] – Pro Sid
Abych nezapomněla...zkoušela jsem ten ocet a nic nešumělo...Takže přítel měl určitě velkou radost, že měl zase pravdu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 23:08 Žena kosiska [18] – Po odkalování
Takže jsme provedli údržbu, vyměnili asi % vody a jsem vážně zoufalá. Kromě té hnědé potvory tam ještě máme zelenou, která tvoří chuchvalce, táhne se z jedné kytky na druhou a tvoří takovou síť. Podle článku pana Pelikána je prý neškodná a tvoří potravu pro živorodky, ale ty naše si jí nevšímají. Nejlepší na tom ale je, že teda hnědá by se měla dělat z nedostatku světla a zelená z nadbytku...a přitom ony si vesele rostou vedle sebe!!! Paví očka jsou dalším důvodem mého zoufalství. Samička je už měsíc léčena na vodnatelnost, nebo alespoň takhle v akvaristice pojmenovali to, že, hm, jak to říct slušně, samička vylučuje místo toho, co má, dlouhý bílý sliz, který se táhne klidně i půl dne za ní. Dali mi na to FMC. Tak po 10 dnech se to trochu začalo zahušťovat a začala zase žrát. Teď už je to ale skoro měsíc a žádné další zlepšení, ke všemu jsem si dneska všimla, že samečkovi odstávají šupiny, což podle rádce na netu je taky příznak infekční vodnatelnosti. Připadám si jako největší trapič rybiček, přitom pořád lítáme jen kolem nich, snažíme se, aby měli v akvárku všechno a ony mě takhle zlobí. Mám hroznou chuť se jich zbavit, protože páreček pavích oček stojí 26Kč a pancéřníčcí stáli docela dost peněz a nechtěla bych o ně přijít. Takže místo nich bych zkusila něco, co se živí řasama, ancistusa nebo parmičku černopruhou, i když ta prý potřebuje velké akvárko, což jí teda nemůžu nabídnout :( Ach jo, jsem vážně zoufalá :((((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 22:11 pirát – fleky
můžu Vás 100% ujisti že na štetičkovou řasu nemá intenzita ani doba osvětlení žádný vliv milý kodlcane.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 14:01 Sid – To Kodlcan
Píšete: "... pokud mam ZELENOU nebo CERNOU stetickovou mam to urcite z toho ze svitim moc ..."
Mohu z toho vyvodit, že proti štětičkové řase může pomoci snížení intenzity (druh nebo časového intervalu) světla? Máte s tímto nějakou konkrétní zkušenost? Můžete se o ni podělit? Řada akvaristů vám bude určitě velmi vděčná, pomůže-li jim váš poznatek se této ruduchy zbavit.
Předem díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 13:43 kodlcan – hneda rasa
V zasade mam nasledujici zkusenost: jakmile mam v akva HNEDOU rasu znamena to, ze mam malo svetla pokud mam ZELENOU nebo CERNOU stetickovou mam to urcite z toho ze svitim moc. Prez rok prubezne upravuji dobu sviceni. Zalezi take na tom jestli vam do akvaria sviti slunecni svetlo. Jakmile mi do akva sviti slunce dele nez 1hodinu mam temer okamzite problem s cernou rasou. V zasade take zalezi na tom jak vam v akva prosperuji rostlinky. Kdyz se dari kytkam nedari se rasam a naopak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 11:39 pirát – fleky
pozorujete,že i jinde než na rostlinách se ten maglajs usazuje,myslím sklo,štěrk,dekorace nebo je jen na kytkách.Měla by jste si koupit testy je dobré vědět jakou vodu používáte,aspoň pro začátek .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 23:28 Žena kosiska [18] – Pro Sid
Ten štěrk už tam není, jen písek na dně, ale ty kameny s tím octem určitě zítra zkusím, stejně se chystáme odkalovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 23:15 Sid – To Kosisko
Kosisko,
souhlasím s Lukášem v tom, abyste nepřidávala do akva žádnou chemii ani hnojivo na rostlinky. Nesouhlasím pak v tom, abyste "to nechala na dalším vývoji".
Zkuste začít tím, že z akva vytáhnete pár tmavých a pár bílých kamínků (štěrku) a všechny! dekorativní kameny, osušte je a odzkoušejte pomocí octa, zda nešumí.
A dejte vědět, jak to dopadlo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 20:18 Lukáš – ŘASA
No, podle toho co píšeš a co jsem viděl na obrázku tak bych Ti poradil abys do akva nepřidávala žádnou chemii ani hnojivo na rostlinky.
Ten filtřík, který máš v akva, mám ve 20l vytírací nádržce a měl jsem s ním docela problémy. Ty jsem vyřešil nasazením kousku hadice, kterou jsem ohřál a ohnul. Takže voda z filtru vytéká směrem k hladině a mirně ji čeří. Do filtru jsem zavřel přívod vzduchu a je vše OK.
Nevím kdo Ti poradil abys vodu do akva převařovala - je to nesmysla a nedělej to.
Řasu zkus opatrně mechanicky odstranit a pak to nech na dalším vývoji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 19:53 Žena kosiska [18] – .
Akva je 40 x 30 x 25 (d x v x š).
http://rybicky.net/nadrz.php?c=305
Spínací hodiny jsou nastavené na 12hod denně. Stojí v obýváku, kde nám svítí slunce chvíli dopoledne, na akva může sluníčko svítit z čelní strany, ale tam žádné řasy nejsou...že to bude na dlouho je mi jasné, ale na kytkách to vypadá vážně hnusně a pak chudinky opadávají :( Nejhůř na tom jsou ty se širokýma listama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 19:44 ŘASA – Lukáš
Napiš rozměry akva, jak dlouho svítíš, jestli na akva dopadají sluneční paprsky a tak.
Dle mého je 9W na 30l akva dostačující. (Předpokládám, že se jedná o zářivku)
Uvědom si, že boj s řasou nebude krátký.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 19:33 Žena kosiska [18] – .
2 paví očka, 6 neonek, 4 pancéřníčci...odkalujem snad každý týden, protože zatím jsme ještě pořád upravovali akva, máme ho od začátku srpna. S tím přidáním zářivkyx bude trochu problém, protože jsme si koupili přímo v akvaristice světlo a tam prostě nic silnějšího dát nejde. To je taky na houby, když ti to dají jako že je to světlo přímo na to akva a ty pak zjistíš, že to nestačí... :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 19:21 Štěpán – .
Zkusil bych přidat ještě jednu 9 W, co to udělá. není to akvárko přerybněný?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 19:16 Žena kosiska [18] – Hnědé fleky
Je 9W na 30l akvárko dost? Měli sme to i na skle, ale protože jsme měnili dno, akva jsme vydesinfikovali hypermanganem a na skle neni vubec nic...ale kytky čím dál horší....:(((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 19:11 Štěpán – .
Moc živin, málo světla, moc světla, málo okružáků, rostliny jsou pro řasu příliš lákavé, nedokáže odolat, vyber správné řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 19:08 Žena kosiska [18] – Hnědé fleky na rostlinkách
Ahoj. Na listech rostlin se objevují hnědé fleky řas, jsou skoro na všech listech, někdy na celém, někdy třeba na půlce. Četla jsem si článek od pana Pelikána, ale nějak jsem podle toho tu potvoru nedokázala zařadit. Je to souvislá tenká hnědá vrstva, občas z ní trčí delší jakoby nitka. Okružák ji sice žere, ale já bych se jí ráda zbavila, myslím, že mi takhle ty kytky brzo zničí, docela často teď vytahuju z hladiny upadlé lístky. Prosím, poraďte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2006 21:51 blek – rozdíl
Většina rostlin se výrazně liší tvarem, barvou a tuhostí listů v emerzní a submerzní formě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.09.2006 21:49 blek – listy
Odstřihnul bych list až v případě, že víc jak polovina jeho plochy se rozpadá, u anubiasů to jde dost pomalu a i ten emerzní plní svou funkci a přijímá světlo.
Když kytku kupuješ v košíku, je to (až na několik málo druhů) vždy emerzní forma. Submerzní je jenom ta, co dostaneš od kamaráda. Některé "soukromé" akvaristiky" taky berou přebytky od akvaristů, ale to je dnes už výjimkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2006 21:33 Jirka – Podvod-nepodvod!
Co mi teda radíš,rovnou ty listy vorvat?:-(
Dá se poznat,kdy je kytka pěstovaná venku nebo ve vodě?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.09.2006 20:39 blek – proč
ta kytka vyrostla na záhonku. všechny suchozemské (emerzní) listy postupně uhnijí a v dobrých podmínkách narostou podvodní (submerzní)
není to podvod, je to zcela běžná praxe :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2006 20:30 Jirka – odpověd
Ne je koupená před 14dny v akvaristice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2006 19:43 blek – co
ty listy nenarostly u tebe v akvárku, že ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2006 16:41 Jirka – co je s tou kytkou?
Fotka k příspěvku Podle dvou testů jednou 20mg podruhé 30mg tak asi skutečnost 25mg no3/l.ph 7.
Hnojím akvaflorem,osvětlení lampičkou9w, v 20l a vzduchování.
Díky Jirka
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [198] 200

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 161573x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369-co-se-to-deje-s-rostlinami?od=9851