Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 31 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.12.2017 23:45 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Mirek
Pomáhají pořád. ;-)
Běžná dělnická verbež - okružáci, levatky, piskořky, co ti kdo dá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:42 Mirek Re: Magic
o šnecích jsem četl že jsou + pro akvarium pry pomáhají při záběhu je nějaký typ plžů který by se tam hodili?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:36 Muž LeRi [316] Re: Mirek
Jo a pokud tam vidím dobře Sagittaria subulata tak se se s nimi asi rozluč pokud je to nově založené akvárium s novým dnem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:35 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Mirek
Já je na záběh nechával. Ale to jsem měl plže a ti to žráli. A samozřejmě jsem neměl ryby.

Pak jsem před vypuštěním ryb udělal velký úklid.

Ale nestříhal bych.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:31 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Mirek
Ono to člověka, který to předtím neviděl, děsí. Ale neboj se, nezajdou. Většinou stydim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:29 Mirek Re: Magic
dobrá dám na tvou radu a zatím to teda nebudu řešit uvidím co se časem stane, ty lístky co odumřou mam odstřihnout nebo to nechat dokud tam nebudou nové či neupadnou samy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:24 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Mirek
Dej mu aspoň týden čas. Akvárium potřebuje trpělivost.

Délku svícení můžeš řešit, až se ti zjeví řasa. Ja svítím v 52 litrech 12 hodin denně již rok a zatím se nikdo nestěžoval. Uvidíš, jak to půjde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:21 Mirek Re: LeRi
Myslíš ubrat na světl například ráno 3h a odpoledne třebas 5? Nebo to stáhnout na 8h vkuse?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:19 Mirek Re: Magic
nebo prostě zajdou? takže nějaké přidávání hnojiva je blbost a vyhazování peněz? protože s rybama počítám cca na čtvrtek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:16 Muž LeRi [316] Re: Mirek
Takže jim hodně svítíš což je nutí k růstu a ony nemají co jíst aby mohli růst
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:14 Mirek Re: Magic
rostliny jsou z obchodu na burzy a jiné věci neni čas
jinak svítím 12h vkuse od 8-20
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.12.2017 23:12 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Mirek
Spíš měsíci.

Ale jestli vyhání nové, hezké listy, to budeš vidět samozřejmě průběžně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:09 Mirek Re: slavko
takže myslíš to zatím neřešit a uvidí se třeba po týdnu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 23:01 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Mirek
Rastlinky tiež majú tri dni? Tri dni je príliš krátka doba na čokoľvek. Rastlinky sa potrebujú adaptovať na nové prostredie, a tak nejaký ten list odumrie. Majú narušené korene (tie musia najprv narásť), niektoré listy sa mohli poškodiť pri sadení, atď. Zatiaľ netreba robiť paniku...

Každopádne sa mi páči zakladanie akva s rastlinami a dokonca živými, tak len opatrne so svietením a časom sa ukáže X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.12.2017 22:56 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Mirek
Tá kryptokoryna a ten echinodorus budú emerzné (a zrejme nielen ony; rastliny z obchodu?).
V takom prípade budú pod vodou prelistovávať, emerzné listy sa rozpadnú a vyženie nové, submerzné. Čiže chce to čas. :-)

Ale on Roman dá fundovanejší výklad. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 22:52 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Mirek
Vyhoď bublifuk.
Echinodory zprava přesuň na světlo.
Přidej další rostliny.
Za dva dny neočekávej moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 22:30 Mirek Re: romant
prezentaci mam už hotovou pokusil jsem se nafotit i problém s rostlinkama, snad to půjde vidět
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 21:38 R Muž romant [28001] Re: Mirek
Nejlepší bude, když si zařídíš prezentaci předmětný nádrže, aby bylo o čem se bavit a z čeho tzv. vařit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 21:30 Mirek Re: romant
to jako že se to samo dá dohromady? nerad bych aby mi ty rostliny pochcípaly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.12.2017 21:23 R Muž romant [28001] Re: Mirek
Ne, chce to čas.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 21:20 Mirek
Zdravím, chci se optat jsem začínající akvarista mám třetí den založené 54L akva takže ještě bez rybyče, rosliny mají černé tečky spíš to vypadá jako kdyby žačli odumírat, povadlé žádné hnojivo jsem nedával, naspod dna jsem dal acivesubstrate od tetry cca 1cm a cca 2 - 3cm říčního písku 2 - 4mm, co se týká druhu rostlin vím že tam mám cryptocoryny ale zbyten nevím přesně.... chce to hnojivo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.11.2017 12:34 Maq Re: Dzumigar
Dzumigar napsal: ja vôbec nie som chemik, tak sa snažím v tom trocha zorientovať.
rybicky.net/clanky/1630-nemusi-to-byt-jen-pmdd
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2017 11:55 Muž Dzumigar [20] Re: Magic
Diky za typ. Už len pozháňať. :)
Dobrý postrech ja vôbec nie som chemik, tak sa snažím v tom trocha zorientovať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.11.2017 11:50 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Dzumigar
Horčík v mikroprvkoch nie je (ak si teda nepletieš magnesium a manganese ;-)).

Horčík spravidla pridávame vo forme horkej soli, MgSO4.7H2O.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2017 11:38 Muž Dzumigar [20] Re: Maq
Nadväzujem nato, že horčík dodať do akvária viem len cez tenso kokteil. Inú možnosť nepoznám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2017 09:48 Maq Re: Dzumigar
Dzumigar napsal: Takže môj problém by mohol vyriešiť tenso kokteil.
Nevím nač navazuješ, o mikroprvcích nebyla řeč.
koľko živín sa dodá živím a mrazenim krmivom?
Určitě jich tam je nenulové množství, ale určitě to nestačí dodávat dost, minimálně železa a bóru. Naopak molybden a nikl jsou potřeba v tak nepatrném množství, že se skoro určitě v akváriu vyskytují v dostatečném množství, mj. z krmiva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2017 08:55 Muž Dzumigar [20]
Takže môj problém by mohol vyriešiť tenso kokteil. Plus zvlášť železo ak by som pridal to ktoré je stabilnejšie pre vyššie pH. Keďže nepoužívam CO2.
Ešte ma napadlo, pani neviete koľko živín sa dodá živím a mrazenim krmivom?
Podľa mňa to tiež mohol byť zdroj mikroprvkov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2017 21:14 Maq Re: MichalV
Argumentuješ správně, ale přesto by to mohl být i dusík.
Jeden příznak bohužel není vidět: při nedostatku dusíku by nové listy měly být také menší.
Je to Hygrophila siamensis a já ji dobře znám, držím si ji právě jako signální rostlinu různých nerovnováh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2017 21:00 Muž MichalV [328] Re: vaaclav
stranku poznam, ale tuto problematiku tam nespominaju. Dusik ma velmi dobru schopnost prenosu zo starych listov, preto sa jeho deficit prejavuje naprv na nich, ale pri pohlade na fotku vyzaraju stare listy inak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2017 20:39 Muž fanatic [10] - Stonkové rostlinyRe: Dzumigar
Souhlasím s Maq, dusík nebo hořčík.
i.pinimg.com/…
adana.com.ph/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2017 19:51 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: MichalV
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2017 19:46 Muž MichalV [328] Re: Maq
jedna sa o nove listy, to na dusik ako transportnu zivinu nevyzera, ci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2017 19:03 Maq Re: Dzumigar
Dusík, hořčík.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2017 19:01 Muž Dzumigar [20] – Rastu s žltými okrajmi
Fotka k příspěvku Zdravím, hygrophila ma žlté okraje listov.
V čom môže byť problém?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2017 16:33 R Muž Anthrax [4934] Re: Januk17
Ať je to co chce, tak tady akvapedie.cz/… píšou, že pokud ho nemá, tak ji odpadávají listy a hodně brzy se celá "rozpadne". Takže je u tebe pro ní málo světla. ;-)

PS: Nenahrávej sem fotky, které nejsou tvoje. Dej sem příště odkaz. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2017 13:51 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Acinonyx
ááá pomalé vedení, už to chápu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2017 13:47 Muž Januk17 [96] - drobne cichlidky – rastliny
www.akvariumruzicka-eshop.cz/…
Mam taky problem jednou rastlinou Hydrotriche hottoniflora ktora mi listocky rozpadavaju rastliny kazdy den su na prvchu akavrka. Ostatne sú dobre. Ta to rastlinu hottoniflora som skusil skratit stonky. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2017 13:46 pH5 Re: Acinonyx
Jaké soli konkrétně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2017 12:04 Acinonyx Re: Ciffik
Momentalne mesiac davkujem iba soli mikroprvkov a Fe-DTPA.

Az na zelezo nepouzivam chelaty, iba anorganicke soli kovov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.11.2017 11:51 Muž Ciffik [761] - Rostliny – poděkování Maq, Acinonyx, larix
Dík chlapi, řeším už snad dva roky podobný problém. Taktéž jsem si časem spojil deformace růstových vrcholů a krpatění Ammanie, Alternanthera a rotal s Fe a mikroprvky. No měl jsem za to, že dochází k toxicitě nějakého mikroprvku. Že může být problém ve formě železa mě nenapadlo. Mám doma nějaké cheláty dtpa a eddhma, tak vyzkouším.

Každopádně díky palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.11.2017 11:44 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Acinonyx
Acinonyx napsal:

Momentalne mesiac davkujem iba soli mikroprvkov a Fe-DTPA. Pri rovnakej davke zeleza ako predtym nepozorujem deficit zeleza. Ako bonus mozem predchadzajucu maximalnu davku TC/MicroMixu prekrocit 5-krat bez negativnych prejavov (viac som neskusal).

EDTA do mojho akvaria uz nesmie.

Můžeš to trochu rozvést? Měl jsem za to, že edta je součástí jak tc, tak micromixu. Proč si najdnou můžeš dovolit dávkovat 5x víc?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.11.2017 00:26 Maq Re: Acinonyx
Jenže já EDTA nemám...
Jasně, jeden symptom může mít vícero příčin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.11.2017 00:20 Acinonyx Re: larix
Tak prave takto vyzerali tie problemy s EDTA co ludia reportovali. A hranie sa s vapnikom skusali tiez. Pokial viem, pomohlo az vysadenie EDTA.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2017 00:07 Maq Re: larix
Jo, to odpovídá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.11.2017 23:33 Muž larix [1420] Re: Maq
U mňa to vyzeralo nejako takto: www.greenstouch.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 23:24 Maq Re: larix
Zkusím to. Ale bude nešikovná, protože jsem je před pár dny přesazoval, a ještě se "nenarovnaly" ke světlu.
Slovně: Tvoří úplně droboučké a "smuchlané" lístky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2017 23:09 Muž larix [1420] Re: Maq
No, najcitlivejšia rastlina na tento problém, ktorú som mal, bola Nesaea/Ammannia pedicellata.
Vedel by si sem prosím umiestniť (alebo poslať do správy) fotku, prípadne odkaz na fotku tej A. senegalensis?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.11.2017 23:03 Maq Re: larix
U hygrophil ne, ale vyskytlo se to u alternanther a zle s něčím zápolím u Ammannia senegalensis. Ale vše příliš krátce, měnily se podmínky, zabíhá se akvárko - čili žádné domněnky si netroufám vyslovit.
Dobře si pamatuji na Tvoje "vápníková" pozorování. Pokud bych k tomu něco měl, určitě bych dal vědět. Ale chce to čas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.11.2017 22:14 Muž larix [1420] Re: Maq
Maq, mám otázku - v tej tvojej riedkej vode nepozoruješ deformácie mladých listov niektorých druhov rastlín (napr. Hygrophila sp., Alternanthera sp.)?
Je to totiž jediný problém, s ktorým v mojich akvárkach občas zápasím. No a vždy to vyrieši zvýšenie koncentrácie vápnika. Zatiaľ neviem, či je to fyziologický proces (keďže vápnik moderuje vstup iónov do bunky cez bunkovú membránu) alebo ide o nejakú substitúciu (alebo niečo iné) mimo rastliny. Rovnako stále neviem, či deformáciu spôsobuje nejaká toxicita a vápnik jej zabraňuje alebo je to nejaký deficit a vápnik danú živinu sprístupňuje. Alebo či sú deformácie spôsobené samotným (relatívnym/absolútnym?) nedostatkom vápnika, čo sa mi ale nezdá, keďže rastliny tieto problémy nemávajú aj v podstatne mäkších vodách.
Veľa otázok a málo odpovedí :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.11.2017 20:06 ZdenekBMW Re: Stella
ahoj, taky nevím jaký je řešení. pokud plavou ty samý rostliny po hladině tak si jich půl roku, možná rok nevšímnou. jakmime je jakoby zasadím, zasypu štěrkem, přikryju kamenem tak je do 5 dnů překoušou a zase si jich nevšímaj

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [31] ...... 201

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369-co-se-to-deje-s-rostlinami?od=1501