Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 170 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2008 11:07 Muž prisavnik [51] - Rostliny
Fotka k příspěvku malinka rastlinka a uz je bleda az do hneda

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2008 11:06 Muž prisavnik [51] - Rostliny
Fotka k příspěvku takto vypadaju korienky,nehniju tak nwm preco to nechce pekne rast...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2008 10:02 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: bucliik
CO2 není "samospasitelné", takže je možné, že vašim valisneriím nepomohlo. Třeba jim něco ve vašem akvišku "nesedí", a proto ani nemohou na přídavek CO2 pozitivně reagovat...
Jinými slovy: pokud (obecně!) kytky strádají vinou xxxxx (dosaďte cokoli), pak je ani dostatek CO2 nezachrání.
Jen bych ještě rád připomenul: reagoval jsem na JUMPovo: "...je pravda, že po přidání CO2 to bylo lepší, ale když čtu že potřebuje vyšší pH, tak to není s CO2 dost dobře možné....snížilo mně pH až k 7, takže je to jak v začarovaným kruhu..."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2008 09:47 Žena bucliik [99]
:) nachytal jste mě, jdu si ten krásnej komentář přepsat :)
Nejsem si jistá že je to vinou CO2-ale ani jeho přidání jim moc nepomohlo.
Ony chvíli vypadají dobře, ale pak jim odpadnou listy-kdyby to bylo jen u těch starších lístků tak bych si myslela, že se jich prostě zbavuje...ale teď opadaly dvě úplně malinkaté rostlinky, že zbyly jen kořínky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2008 09:44 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: bucliik
A jste si jistá, že je to vinou přihnojování CO2? :-)
Když kouknu do vaší prezentace - ty valisnerie nevypadají, že by strádaly. ;-)
A ještě dotaz: Co myslíte, že by mělo vypadat jako "spiralis" u Vallisnerie spiralis? :)
("...2x Vallisneria spiralis moc jako spiralis nevypadá...")
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2008 09:10 Žena bucliik [99]
Fotka k příspěvku Tak mým nešmakuje sad
V místě kde je teď prázdno a zůstaly jen kořínky byly ještě před týdnem malinký rostlinky

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2008 08:57 Muž Sid [6685] - Rostliny – Re: JUMP
...když čtu že potřebuje vyšší pH, tak to není s CO2 dost dobře možné...
Jj, bílý povlak bude důsledek biogenního odvápnění. A toho přidávání CO2 se nebojte - uvidíte, jak jí bude šmakovat. ;-) :-)
(A pH 7 vůbec neřešte.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2008 07:03 JUMP
já mám pH skoro 8, tvrdost kolem 18 dGH a Vallisnerce se stejně nedaří, zkoušel jsem všechno možný ale pořád nic, listy jí hnědnou od konce nebo se rozpadají uprostřed a dělá se nich takový bílý povlak - je to jak u spiralisky, americany i gigantei
nevíte co může znamenat ten bílý povlak - odvápnění ?? je pravda, že po přidání CO2 to bylo lepší, ale když čtu že potřebuje vyšší pH, tak to není s CO2 dost dobře možné....snížilo mně pH až k 7, takže je to jak v začarovaným kruhu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2008 14:59 Muž prisavnik [51] - Rostliny
tak jua som asi pred 5 dnami otrhal te zle listy z vallisnerie a povyberal tu vatu zo vsetkych rastlin,vsetky rastliny ako keby sa schopili a rastu ako o zavod,vallisnerie tiez rastu ale musim viac pockat aby som videl vysledok potlesk potlesk potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2008 22:59 Muž ghostik [81] – Re: datura
Sprominutim kdyz si kazdy kvuli kazde pi.... zalozi vlakno tak bych te hned najal aby jsi udrzovala databzy!!!
Snazim se spravcum usetrit praci a velikost databaze.
A jinak doted dva mesice jste si ani nezdechli ze mu poradite a nyni kdyz uz treba ani neni akvaristou budete najednou odpovidat ? Ha ha ha
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2008 20:07 Usine – Re: datura
Na odpověď byly dva měsíce tak o nějakém skákání nemůže být řeč. Nelze zakládat stále nová témata. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2008 19:56 Žena datura [104]
ano, přesně tak. řeším. jenže ty jsi AUTOROVI 2 měsíce starého dotazu skočil do vlákna, a tím pádem mu nikdo neodpověděl. mě absolutně nezajímá tvůj děravý echinodorus. příště si založ svoje vlastní téma a nebudou tě "obtěžovat" lidi, co se snažej poradit těm, co tu byli před tebou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2008 08:34 Muž ghostik [81] – Re: datura
Resis 2 mesice stary dotaz ja se ptam na deravy echinodor. :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2008 22:16 Žena datura [104]
mimochodem: gupky mají přesně opačné nároky - mají radši spíš alkalickou a tvrdou vodu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2008 22:10 Žena datura [104] – Re: Win321
lilaeopsis je docela náročná rostlina - vyžaduje hodně světla, nenávidí tvrdou a zásaditou vodu. popravdě se většinou spíš neujme a v praxi je jen málo akvaristů, kteří s ním nemají problémy;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 19:13 Muž ghostik [81] – Re: matrix069
Molibden jednou za 14 dni tam leju takze tim by to snad byt nemelo.

For Vaclav:
vypada to obdobne ale mam i listy kde je schovana spicka pred svetlem a ta je krasne zelena a pod ni se to rozpada. V pripade ze by to byly odumirajici stare listy tak by to vzdy mnelo byt od spiscky nebo se pletu ? Ale jinak to vypada hodne podobne palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 18:09 Muž matrix069 [79]
Mne to isté robí Echinodorus Atlansberg-iba staršie listy,mal som tam 6 ks menších prísavníkov,tak som dal 3 ks preč,myslel som si že to bolo v nich,ale skôr si myslím,že prísavníci ohlodávajú už poškodené listy-iba urýchlia proces. Jediné čo sa mi vidí že pomohlo,je pravidelná výmena vody-namiesto 30 L mením 45 L/týždenne v 248 L Akváriu a dal som ku koreňom hnojivo. Inak,najviac napadnuté listy raz mesačne otrhám,rastline to iba prospeje.(čital som že je to nedostatkom Molybdénu-neoveroval som to,lebo nikdy som žiadne testy nemal a ani nemienim)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 17:12 Muž DonJuanKarlos [30] – Re: ghostik
Mě děraví listy u Amazonicuse a u Hygrophily Siamensis tone ty ve stínu jsou OK, ale na světlu se po pár týdnech proděraví sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 16:43 Usine – Re: ghostik
Fotka k příspěvku To je můj list :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 15:31 Muž ghostik [81] – Re: vaclav
To jsem si tez myslel. Ale proc to delaji ty co jsou na svetle a kdyz je utrhnu tak mi zbyte z cele ruzice 20 listu jen 5 novych uprostred :o(
Jelikoz jsem si nebyl jisty tak jsem to sem dal jestli se s tim nekdo nesetkal a uz to neresil. Jinak roste ja divej a ma zase slahoun a rostou furt nove listy takze ty nejvic derave trham a vyhazuju :-(
Edit: oni mi totiz i deravej spodni listy Limnophila a pak u dalsich dvou Echinodoru s uzkymi listy (amazonicus, latifolius)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 15:13 Usine – Re: ghostik
Ten list se mě zdá normální Mě se to také tak dělá u starších listů. Od špičky začnou děravět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 14:50 Muž ghostik [81] – Re: vaclav
Naredim a rozliju po hladine u rampy od filtru.
To PH lita predevsim den - noc. Prez den cca 6,8 po vypnuti svetel to behem 1-2 hod vylitne nad 7 a do rana do 6hod to klesa ke 6,6. Nonstop jede CO2 ktere se vypina pri PH 6,70 pak jeste setrvacnosti bubla z hadicek a zapina se pri 6,76.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 14:08 Žena bucliik [99]
moje kořínky nehnijí, koukán na ně u skla:-)
Jenže mě neroste ani ta gigantea-já bych malinko chtěla přistínit hladinu u Cryptocorynek-takže gigantee pH ve vaší nádrži nevadilo.
:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 14:05 Usine
Jak tam tu sodu dáváš? :-) To ti PH v akváriu tolik lítá 6,65-7,05?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 13:25 Muž ghostik [81] – Re: Tokuschew
Jo a zere listy jen na svetle protoze mu ve stinu nechutnaj :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 13:19 Muž Tokuschew [22] - Rostliny – Re: ghostik
Tak potom neviem. Niekedy to môže spraviť aj ancistrus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 12:08 Muž ghostik [81] – Re: Tokuschew
Jedlou sodou jsem si zvizoval KH z 1 na 3°. Jo a je zapnute CO2 PH se pohybuje od 6,65° do 7,05°
Sodu jsem sipal vzdy vecer pri PH 6,6 aby to neletelo moc vysoko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 11:35 Muž Tokuschew [22] - Rostliny
Prečo si tam dával jedlú sódu? (NaHCo3)
Tá akurát dobre zvýši hladinu pH. Pokiaľ si chcel tročku zvýšiť tvrdosť, tak na to sú dobré vápence, koralová drť a krieda.
Vysoké pH rastliny nemajú radi, ale teraz neviem či si meral pH pred alebo po nasypaní sódy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2008 11:09 Muž ghostik [81] – Rozpad Echinodoru
Fotka k příspěvku Zdravim
Mam problem viz foto. Zaha da je v tom ze takto napadeny jsou jen listy na ktere sviti svetlo! Tento list je stinen od pulky dolu dalsim listem a ta spodni pulka je normalne zelena bez der a znamek rozpadani se. Proste co je ve stinu je OK to co je na svetle se rozpada. Posledni dobou zadna zmena v osvetleni nebila prodelana. Objevilo se to pred mesicem po 5mesicnim prosperovani rostlin. Parametry vody jsou 6,8° PH, 1-2mg P, 0mg NO2, 25-50mg NO3, 3° KH, 7° GH, 0,3mg Fe. Jedine co jsem tam ted 2x nasipal navic je Jedla Soda jinak vse stale stejne.
Predem dik
Edit: je pustene CO2 a PH je hlidano v rozmezi 6,65° az 7,05°

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2008 22:02 Usine – Re: prisavnik
Vytrhni jí podívej se jakou barvu mají kořeny, pokud bílou tak otrhej starší listy zkrať kořeny a zasaď ji zpátky. Jestli bude barva tmavě šedá, nebo černá, tak ti hnije dno a chce to pořádně odsát. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2008 21:53 Muž prisavnik [51] - Rostliny
Fotka k příspěvku tu je ta moja uplne vybletnute listy

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2008 21:21 Usine – Re: bucliik
Fotka k příspěvku Valisnerek jsem se zbavil pro jejich moc bujný růst Spiralis měřila za chvíli přes metr a stínila . Nechal jsem si jen Vallisneria contortionist a té nízké Ph nevadí. :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2008 20:49 Muž hanz [27] – RE:bucliik
Asi tak :) A to by vyřešilo můj problém, proč ty moje přestali růst...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2008 20:13 Žena bucliik [99]
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2008 19:25 Žena bucliik [99]
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2008 19:22 Žena bucliik [99]
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2008 19:09 Žena bucliik [99]
Tak jsem se prokousala alespoň prvním článkem-akvarijní rostliny problém.
citace ze stránek:,,Negativní působení na vodní rostliny díky dodávání CO2 můžu konstatovat pouze u zákrutich Vallisneria, které mně nejlépe rostou ve vodě s hodnotou pH nad 7,5.,,
Znamená to tedy že ve všech akváriích kde tak krásně rostou je pH nad 7,5?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2008 17:27 Žena bucliik [99]
Takže moje paramatry:
vstupní voda: pH 6,8-7...CT 10 N...UT 9°dKH...NO2 0mg/l...NO3 10 mg/l
akvarijní voda:pH 7......CT 9,5N...UT 8°dKH...NO2 0mg/l...NO3 0 mg/l
takže asi koupím PMDD a budu malinko dohnojovat-do teď tam bylo NO3 víc...souhlas?
CO2 teď nepřidávám, protože rybky mají 30°C, tak je šetřím :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2008 12:26 Usine – Re: bucliik
Udělej si pořádek v prezentaci tvoje ryby nějak nesouhlasí. Podle toho co tam máš napsáno je jich na můj vkus trochu moc. Nemůžeš mít všechno hodně ryb a krásné rostliny to nejde dohromady. Pokud měříš PH kapkovými testy tak 6,8 to asi nebude, spíše něco přes 7. www.akvarijni.cz/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2008 08:20 Muž PentueR [256]
Valisnerek jsem se zbavil, protože mi sice rostly slušně, ale s různě podivně zohýbanými listy a poslední dobou začaly vršky a kraje nových listů žloutnout...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2008 20:45 Usine
Valisnérií je spousta druhů a bavit se jako o jedné rostlině je nesmysl. Jedny jsou několikametrové, druhé měří jen 20 cm. Dříve mě rostlina rostla a teď neroste, čím to může být. To jsou nářky většiny začátečníků. Po několika měsících prostě v akváriu je tolik živin, že to některé rosliny zabrzdí a hnojením se to samozřejmě ještě zhorší. Pořádně odkalovat a častěji měnit vodu většinou úplně stačí. Pokud mě nějaká rostlina od začátku neroste, je zbytečné se o její pěstování pokoušet, počkal bych třeba půl roku a pak bych to zkusil znova. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.06.2008 19:32 Muž PT [89]
Fotka k příspěvku tady je ukazka z knizky Ecology of planted aquarium od Diany L Walstad...
strucny preklad - vlevo mekka a kysela zemina (raselina), vpravo tvrda a alkalicka zemina.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2008 19:07 Muž Diego [72]
Stávkujou,že nerostou,ale nijak neuhnívají.když rostou teprve k hladině,tak mají tmavě zelenou barvu a když jsou položeny na hladině,tak jsou žlutohnědy a mají na sobě bílí prach (tečky)asi odvápnění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2008 17:50 Žena bucliik [99]
když já už je v zahumuseným dně měla-bylo štěrkový a hromada bordelu tam byla a nechtěly růst. dneska jsem kápla do akvárka 5 kapek hnojiva s železem, večer to změřím a uvidím, ai kdyžtak kápnu další dvě kapky :)
ale po přidání světla se mi poprvé dostaly až k hladině(jenže pak se jim udělá dírka v listu a list jde do háje)
dno u vallisnerek neodkaluju, nedostala bych se tam, takže myslím že špinavý bude.
já přemýšlela jestli to není tím, že je mám blbě zasázený- moc nade dnem nebo moc ve dně....tak jsem vyzkoušela nasázet je různě-ale výsledek žádnej sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2008 17:43 Muž hanz [27]
Vím že buclík to už psal, že hodně přihnojoval. Ale z mé zkušenosti vím, že nejlépe se jim dařilo až po nějaké době v pořádně zabordelovaném dně. Možná bych i tohle zkusil ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2008 17:39 Muž prisavnik [51] - Rostliny – Re: Hanz
do teraz rastli bez problemov nic im nebolo a teraz nevem co sa snimi stalo,no vodou to asi nebude ta je stale taka ista z vodovodu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2008 17:37 Žena bucliik [99]
jako že jim vadí měkčí voda?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2008 17:36 Muž hanz [27]
Nevím, ale také mě napadlo zda to není tvrdostí vody. Od jisté doby co nedávám vodu přímo z vodovodního řádu, tak se mi sekli. Neodumírají, ale ani nerostou :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2008 16:42 Muž prisavnik [51] - Rostliny
musel som az 2 krat do tyzdna lebo mam moc ryb,mam tiez malinke valisnerky a tiez su uz blede a hniju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2008 16:38 Žena bucliik [99]
mě i odnožuje, po přidání světla jsem myslela že je po problému, ale už zase odpadávají i lístky u úplně mlaďoučkých rostlinek, ani ne 5cm.
jak měníš vodu ty?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [170] ...... 201

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 162860x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369-co-se-to-deje-s-rostlinami?od=8451