Co se to děje s rostlinami?
to fakt netuším, ale jak jsem napsal nevím jestli byly zinkované takže nejspíš to byly obyč ocelovky
každopádně zinek lze odleptat chlorovodicí ....
0 21.01.2009 21:07 Usine – Re: logik
Snad si nemyslíš že se ti ten zinek v akváriu rozpustil.
0 21.01.2009 21:03 Romiš – Re: logik
Mám stejnou zkušenost.
A nejen kytky, ale i ryby...
nevím jestli ty moje byly pozinkované ale pokud ano tak po zinku ani vidu, rez všude a kytky neříkaly nic
Tyjo ze bych byl mimo?
Me prislo, ze to bilo bily. Mno mozna kecam, neresil sem to, tak si to treba blbe vybavuju
Dej dvě nad sebe, aby se oka křížila.
Ta poplastovaná síť, která se dá běžně sehnat např v Hornbachu, má oka ca 1š mm, což na Ricci stačí, a ta pozinkovaná, nejmenší kterou jsem našel má ca 6 mm, což by mohlo stačit i na mechy rypu "šušinec". Ale co se zinkem, když nikde není poplastovaná=(.
Edit: v nejhorším případě koupím tu s 1cm velkými oky a propletu vázacím drátem.
No já to mám doma, ale na tom drátu není plastu ani zblo.
Jeee vcera sem v tom zveraci kde maj dennerleho mechy byl a mel tu sitku s tim i v ruce
Prijde mi to jak poplastovany drat, ale hadal bych :/
Vypadá to zajímavě, momentálně se po takové síti také poohlížím a vliv zinku by mě taky zajímal. Síť s menšími oky by nebyla? Také nemůžu nic najít. Nejlépe to má podle mě vyřešeno Dennerle - nevíte náhodou někdo, z jakého materiálu jsou mřížky (ve vodě rozhodně nereziví, neoxidují a nemění vzhled) na kterých se běžně prodávají Dennerleho mechy?
Je to osvětlení dostačující, či nikoliv?
Jak už jsem napsal, dostačující je. Při tomto osvětlení se dá akvárium velmi slušně provozovat. Moje poznámka se týkala PKL, který by při tak mizerném osvětlení neměl na hnojení ani pomýšlet.
0 18.01.2009 21:33 Usine – Re: PKL
0 18.01.2009 12:45 nemesizer – Re: isamik
presne tak sesternica mala ten isty problem mala krasne zarastene akva cryptocorynami a ked chcela nasadit nove rastliny pridala svetlo a bum 90% zhnedla a musela preriedit listy, casom sa to spravilo
0 18.01.2009 12:35 PKL ještě mají day white, svítí bíle mě se líbí, že to má o 20% větší svítivost. má to označení 827 a to nevim co to znamená.
Rozpadaji se kvuli tomu posileni svetla, ale casem se to srovna.
0 18.01.2009 11:29 Usine – Re: jaa
Sám jsi si odpověděl. Ty potvory jsou hrozně náchylný na jakoukoliv změnu v akváriu. O nemoc zřejmě nejde, jen se tomu tak říká, protože nikdo neví co z tím. Někdy přijde rostlina i o všechny listy. Hodně napadené listy odstraň. Po čase by se měly rostliny srovnat.
Dala, ale je to WarmWhite - teplá bílá. Bude to svítit do žluta. Ale v elektru by měla být levnější než v Obi, i když se občas hůř shání.
ano, pokud chceš, špatné listy odtrhni(dorostou nové), na tyhle podmínky jako např., že máš hodně světlaa něčeho dalšího, na to si časem zvyknou a budou zase normálně růst... mimochodem kolika že máš litrové akvárko a kolik Wattů?
0 18.01.2009 11:20 PKL Dala by si do akvráka použít tato zářivka ?
ještě mají day white a nebo nějakou pro rostliny
0 18.01.2009 11:16 jaa [5] a posledna
inak este ma napadlo. Na tych rastlinach co mam dlhsie sa to uz takmer zastavilo, ale tie nove su len po dvoch dnoch riadne napadnute
zdravim! mam problem s mojimi cryptocoryne. Postupne im odhnivaju listy. Zacne sa to ako mala skvrnka na liste, no behom tak dvoch dni to znici celi list a prakticky z neho nezostane nic okrem stopky. Napadnuta cast listu najprv strati tipicku fialkovu fakbu a je jasno zelena a akoby zhubovatie az sa uplne rozpadne a z hnijuceho listu obcas unikne nejaka bublinka. Neviete mi poradit co to je? pripadne ako proti tomu bojovat a ako az vazne to je? mam sa bat ze mi zhniju vsetky? Napada to len cryp. wendtii a beckettii. Zacalo sa to objavovat ked asi pred dvomi tyzdnami ked som zdovjnasobil svetlo. A pred dvomi dnami som si priniesol pekny velky trs cryptokoryn od jedneho kamosa a uz sa to objavuje aj na nich. Jedine co som nasiel na nete bola cryptocorynova nemoc, ale niesom si ist. Viete mi prosim niekto poradit?
prikladam aj foto
když by hnojil s rozumem tak by to mělo bejt ok
Kde berete jistotu že osvětlením to není, když vy máte osvětlení dostatečné (ikdyž na fotkách to tak nevypadá) a PKL má osvětlení zcela mizerné? PKL si hnojením v podmínkách kdy rostliny nemají dost světla zadělává na průšvih.
Proč? Mám podobnej problém a osvětlením to neni. Vyzkoušel jsem většinou postřehů odsud, tedy až na to hnojení.
Dík.
0 17.01.2009 18:11 PKL akvárko čistim každý týden měnim cca 12l vody
Hnojením ty rostliny spíš dorazíte.
0 17.01.2009 18:01 Polux – Re: PKL
Precti si neco o PMDD pak si ho kup a noj tim !!A to svetlo nevim jeste bych pridal jednu trubici.Taky by to chtelo sem napsat naky hodnoty vody.
0 17.01.2009 17:49 PKL – hnědnutí rostlin
Zdravím,
potřeboval bych poradit začaly mi hnědnou rostliny. Cca 2 měsíce byly krásně zelený, ale poslední měsíc začali takhle hnědnout.
Akvárko má 54l a svítím 15W. Hnojim cca každých 14 dní AKVAFLOR AF-7
Děkuju.
A efektivní zastřihávání? v jedný ruce odkalovač, v té druhé nůžky? nebo napřed ostříhat a pak to celé honit po aqua?
ta bílá síťka je kus pletiva, co se používá při zateplování fasády.ona je jemnější než síťka od kiwi, ale tvrdší a vespod se hůře stahuje vlascem k sobě. hlavně dlouho trvá, než proroste ricie tou bílou síťovinou a stejně se po nějaké té době(asi měsíc i víc) odtrhne celý koberec(kvůli uhnití pod síťkou). obyčejná s. od kiwi se snadno stáhne k sobě(a sváže) a vtlačí do dna, hlavně není vidět na rici.(trochu vidět je, ale v porovnání s bílou....je to nic) tolik moje dosavadní zkušenost. hlavně: nevydrží to věčně.
Zajímala by mě Vaše zkušenost s tou mřížkou na dně na fotkách 12/2008. Chtěla jsem to zrovna vyzkoušet,ale vidím,že po cca 1 měs zkoušíte něco jiného,síťku.Proč?
koukněte do mého akva číslo 3. v sekci ricie v síti jsou slíbené fotky jak vypadá ricie na kamenu a břidlici po aplikování
včera jsem to navázal na rovné plochy břidlice. kameny jsem navázal v neděli(myslím).
Pokud to chceš na dno, tak nejlepší asi bude, pokud vemeš tu břidlici, na to dáš chomáč riccie a "přetáhneš" to tou síťkou, kterou ze zdola zavážeš. Břidlice by měla udržet ricii na dně a sama po chvilce vyroste ze síťky, takže síťka nebude vidět
A pokud to chceš na kořen, tak nejlepší asi bude, abys ricii zabalila do síťky a tu pak přivázala na ten kořen
Co přivázaná k břidlici?
Nezakoření třebas? Do pírku, když ji něčím zatížím aby nehnila?
V této fázi se mi líbí nejvíce=).
Asi takhle to nakonec vždy skončí. Ale vyvázat se dá vždy nanovo.(Riccie stoupá k nebi,nebo ke hladině)
0 15.01.2009 21:07 Pavell – Re: mirlun
tvuj odkaz je super, clovek musi byt inovativni vsude. jdu hledat nejake pletivo
RE Johan: To je hodně zajímavý nápad, přidělat ricii na bok akvária
Tu drátěnou síť děda používá na různý zadělávání průduchů do baráku, aby tam nechodily myši a podobná havěť. Nevim teda kde to kupuje, ale dá se to sehnat docela v pohodě
RE Bledule: nemyslíš náhodou vlasec? Pokud nejsi moc manuelně zručná, vem si na to spíš tu síťku z pomerančů
Já mám teď schovanou síťku z mycí houby, s tím, že až bude po zkouškovim, tak to dám zase dohromady...
Přidat reakci
1 ...... [158] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x