Co se to děje s rostlinami?
0 16.09.2007 21:08 jd No je možné, že mám málo světla. Koupil jsem set Neptun 54 litrů.
to by klido mohly bejt rozsivky a na ty staci jen dostatek svetla

nepřekrmuješ? já bych řekla že je to z toho
0 16.09.2007 20:54 jd – Hnědý povlak na rostlinách
Zdravím, nevíte někdo co by mohlo způsobovat hnědý povlak na rostlinách? Nové výhonky nebo listy rostlinek jsou sice hezky zelené, ale po čase je obalí takový hnědý marast.
Nevypadá to moc hezky.
Díky. jd
Take se mi zdalo, ze se prelistuje, ale pak jsem kouknul na prezentaci, a to akva jede od dubna. Je to mozne, ze by to trvalo tak dlouho? Ze by teprve ted byly skvrny na listech?
Pise, ze zesilil. Kolik mas ted? Proc tam nezkusis dat tech rostlin vic, nelibi se ti to?
máš 36W na 190litrů akva,nějak se nedivim

chce to aspoň 0.5W/L

0 14.09.2007 20:35 Orion – Nejdou a nejdou

V akvárku mám 3 druhy rostlinek (Hygrophila carymbosa, Echinodorus bleherae a Vallisneria spiralis) a pořád mi nerostou tak jak by měli.

Osvětlení jsem zesílil a pomohlo to pouze trochu rostlině Echinodorus bleherae. Hygrophila carymbosa se mi při zahájení akvárka rozjela jak blázen a teď se zastavila a listy ji pomalu jeden po jednom odumíraj. Možná to je kořenem co mám v akvárku.
Poraďte mi prosim jaké zákroky bych měl udělat pro to, aby mi rostli jak z vody?
0 12.09.2007 22:59 zabak Můžeš zkusit přestřihnout ten oddenek, pokud je ta rostlina větší a udělat jí větší místo.
0 12.09.2007 14:59 Aneta mám ji připevněnou na kořenu.když jsem ji kupovala nebyla moc velká, tak nevím jestli byla stará
0 12.09.2007 13:14 Aneta – Hnědovka křídlatá a anubias
pls mohl by někdo poradit proč mi hnědovka křídlatá vůbec neroste? mám ji už rok a zatím se jen tvoří na konci malé rostlinky ale to je vše

a když jsme u toho tak anubias taky nic moc růst , osvětlení mám správné.
Starší reakce
0 04.09.2007 11:39 LuXy a ostatné rastliny nič?
0 04.09.2007 11:30
isamik [180]
0 04.09.2007 11:28 LuXy a to máš v ktorom?
0 04.09.2007 11:22
isamik [180] 
Na anubiasu se mi zacali delat takove to skvrny, a spodni maly list mi zacal zloutnout, tak nejak nevim co si o tom mam myslet, resp. ktery prvek by mohl chybet, nebo ze by ho ostatni blokovali. Nejdrive se objevila skvrna na spodnejsim listu nyni i na listu u hladiny a zacal zloutnout ten spodni list.
Do akvaria pridavam KNO3(5g 100ml vody) pro udrzeni NO3 na 15mg/l a 3-4 kapky PMDD(bez KNO3 rozmichano v 1l).
0 04.09.2007 00:39
Horác [3946] 
Vyděržaj pianěr !!!

Pánové mají pravdu ... Přesně takovéhle rezavé fleky se objevují na emerzních listech.
Stejně jako Hanacius jsem si to nedávno zažil u E.argentinensis ... a čvrt roku poté vypadá takhle

...
hmm mění listy ?

Ahojte, zas jdu s prosíkem o radu.... Mam tejden novej echináč, údajně osiris... ale začaly mi na něm dělat hnusný skvrnky, hnědý, viz foto

Víte někdo proč, prosim?
Starší reakce
0 17.08.2007 11:46 motýlek ... na okno, do misky, dolévat vodu z akvárka s rybami - při odkalování ... je to plovoucí rostlina - musí zůstat na hladině !!!
citace z diskuze
www.akvarko.cz/…:
"Když chceš "kompaktní" trs se širokými (ehm.. jak to správně nazvat?) stonky/lístky je nejlepší je dát do mělké misky na okno se starou vodou a nechat tam tak 1 měsíc. Pak lépe drží pohromadě."
Dnes jsem si koupil tuhle nádhernou rostlinku (jsem rád že jsem ji v naší lokalitě vůbec sehnal). Koupil jsem ji v malem kelímku ale je jí celkem dost málo, chtěl bych ji připevnit na kořen...Jedná se mi o to jak ji co nejrychleji rozmnožit...Mám ji umístit v kelímku na světlo a čekat až rostlinka nabere na síle, nebo ji dát přímo do akva a tam se rozroste sama...????
Mám v akva tlamovce a kančíky a byl bych moc nerad aby mi ji sežrali

Nemám s takovou kyti žádný zkušenosti a proto uvítám každej rozumnej nápad...
Starší reakce
0 13.08.2007 12:19 jítý Ahoj,taky mám tento problém,mám akva už déle a listy kryptokoryny mi začali uhnívat,potom to přešlo na echynodorus,který tam je dlouho a listy se začali rozpadat,potom i kořeny a nové listy.Vypada to že bude po ní.Je to stejné jako nahoře na obrázku.Kryptokoryny se trochu brani a trochu rostou.napadlo mě jestli to nezpůsobují právě oni!Kamarádka si koupila kr.a ma to taky,kr se z toho ale samy dostali,jiné druhy ne.Co když je to nějaká hniloba žijící s těmito kytkami? Moje:akva 50l,15w světlo,ph 6.7, 3 ancistr.+7 ryb.
V lekarne bych to asi taky nehledal. Spis lepe zasobena drogerie ktera ma vic chemie. Pripadne zahradnictvi.
0 12.08.2007 11:16 Sidonius Ke "změření" draslíku jednoduchý měřák neexistuje...
Pokud byste chtěl přihnojení K zkusit, pak by bylo vhodnější použít některé čisté hnojivo (KNO3 nebo K2SO4) než kombinované. Více např. tady:
pmdd.mrp-cz.com/…Starší reakce
0 05.08.2007 14:21
isamik [180]
0 05.08.2007 14:02 Štěpán Néééééééééé, já se s tím překládám! :(
Přidat reakci
1 ...... [191] ...... 201 202
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163935x