Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 103 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2011 14:18 Žena Dwarfy [156] Re: Xlienka
Osvětlení mám po celém akvárku stejný, proto je mi to záhadou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2011 12:56 Žena Xlienka [276] - Amerika
Není to spíše osvětlením ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2011 12:33 Žena Dwarfy [156] – Rostliny x vzduchování
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli blízká přítomnost filtru se vzduchováním může podpořit růst rostlin?
Není to tak dávno (max. půl roku), co jsem měla u filtru (se vzduchováním pod hladinou) zasazené kryptokoryny a rostly jak splašené a hlavně hnaly listy nahoru. Na druhé straně akva jsem měla Echinodorus. Ten rostl taky pěkně, ale nijak převratně.
Pak jsem tyto dvě kytky vyměnila. Echinodorus u filtru začal houstnout a vytvořil krásné dlouhé listy a kryptokoryny na druhé straně leží spíš u dna. Daří se jim dobře, ale přestaly tak šplhat nahoru.
Díky za vaše názory.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 21:37 motylu Re: vaclav
Dobrá tedy, taky jsem takový zastáncem toho, že si příroda poradí vždycky nějak sama :-) Nemám rád moc "umělý" chemie... A taky se zajímavě čtou názory na vyhovující spektrum světla smich Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 21:00 Usine Re: motylu
Nejdůležitější je vydržet a nechat akvárium v klidu. Najet na správný režim údržby, týdně vyměnit 1\3 vody moc nekrmit a ono se to většinou srovná. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 20:52 motylu Re: vaclav
Mno mám ho v plánu koupit, ale víte jak to je, když má člověk něco v plánu... hmm Může mít ten obsah NO 3 nějaký významný podíl na hnití rostlin? Mno když se tak blbě ptám, tak zřejmě asi ano. Zkusím tedy test hned v pondělí zakoupit, jinak se k tomu nerozhoupu.. A když bude množství dusičnanů v pořádku (což doufá, že při rychlerostoucích rostlinách bude), je nějaký jiný zásadní problém, čím by to mohlo být?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 20:23 Usine Re: motylu
Místo testu na Fe, který je podle mě docela zbytečný, jsi si měl raději koupit test na NO3. To je podstatně důležitý údaj. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 20:07 motylu Re: vaclav
Mno zajedno tu vodu máme docela "železitou", mno ale přibližně měřím obsah testem Ferrin od Rataje - porovnáváním s namíchaným roztokem pro 0,5 mg/l. Při založení akvária bylo zbarvení docela odlišné (= zbarvení pro hodnotu 1 mg/l), teď se již shoduje se zbarvením pro obsah 0,5 mg/l. Vím, že testy jsou jen orientační, ale že by ukazovali až tak špatně a železo bylo skoro na nule, to se mně zase nezdá... Mimoto, všechny potřebné údaje se dají najít lehce na mém profilu.

Nechci zbytečně (bez nějakých rad a zkušeností jiných akvaristů) zkoušet Bioflor, abych měl železa nadbytek a začali mně místo kvítek jít řasy :-O :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 18:40 Usine Re: motylu
Jak jsi se dostal k tomu dostatku Fe. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 18:33 motylu Re: motylu
Fotka k příspěvku A ještě jedna fotka, víc již bohužel nemůžu udělat, protože jsem to všechno uhnilý "sadisticky" prostříhal... hmm

Díky moc za rady, protože už opravdu nevím, co s tím, když rostou úplně bezvadně a pak tohle :-(
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2011 18:32 motylu – Postupné uhnívání
Fotka k příspěvku Zdravím,
po založení akvária jsem měl problém s Vallisnerií, která bohužel šla pryč (zřejmě moc měkká voda nebo nekamarádství s Echinodorem :-D) a Sagittarií platyphyllou - viz můj příspěvek z 22.2.2011. Na chvíli se situace uklidnila a Sagittarie již dále neuhnívala.

Po pár dnech ale nastal problém opět se Sagittarií platyphyllou (tou starší i pak nově zasázenou) a začala uhnívat i Sagittarie graminea, která vyrostla během pár dní po zasazení v mohutnou dominantu. Vždy začnou uhnívat konce listů, poté začnou listy děravět a od kořínků začne rostlina nejprve žloutnout a pak celý stonek i s listem uhnijí kompletně :-(. Hnědnoucí konce lístečků se začínají projevovat i na ostatních rostlinkách (Egeria densa, Hygrophila siamensis, Sagittaria subulata i Limnophila sessiliflora), které jinak rostou opravdu pozoruhodně rychle... Uhnívání rostlinek se začalo projevovat již před vpuštěním rybiček i přidáním několika LED pásků, čili s tímto souvislost nebude, protože rostlinky jinak rostou "jako z vody".

Někde jsem se dočetl, že by problémem mohl být nedostatek Molybdenu, je to možné? Mám ho tedy zkusit přípravkem Molybden+ přidat? Nebo mám zkusit opatrně přidat hnojivo Bioflor, i když mám v akváriu (dle testu) železa dostatek?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 13:35 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Sid - bych to nezkousel :)
Jak je tady clovek uz par mesicu, si tak vzpomina, jak mel stejnou otazku, a jak Sid trpelive vysvetloval, a i dalsi vysvetlovali, az jsme dosli k obecnemu pochopeni. A ted se zase nekdo zepta, a chudak Sid asi nema nic jineho na praci, nez aby kazde 3 mesice, jak nekdo necetl to predchozi, zkousel jak se chova voda z kohoutku a kolik je v ni vzduchu a kolik se tam jeste ceho vejde... :)

Osobne mam pokusy rad, ale verim Sidovi, ze aby vedel co se deje, nebude kazde 3 mesice, na pokyn kazdeho zvlast, opakovat pokus smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 09:32 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: vojcecek
rostliny nemusí bublat aby se jim dařilo ;-) Hlavní je aby měli všechno ve vyváženém množství, světlo, CO2 a živiny, někdy není vůbec potřeba přidávat CO2 ani hnojivo a taky se jim bude dařit.
Jinak CO2 ve vodovodní vodě moc nebývá, protože koroduje potrubí a tak se úmyslně ve vodárnách částečně odstraňuje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 09:11 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Jery
...Zkus a uvidíš...
Já to nepotřebuji zkoušet, vím, jak to dopadne. :)
Pokud při výměně použijete odstátou, vytemperovanou a vhodným výluhem lehce obarvenou vodu, žádné enormní bublání nečekejte. Ve srovnání s použitím surové vody bude v podstatě nulové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 08:55 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Jery
...je to opravdu jen rozpuštěnými plyny ve vodě. Jedná se o chlor, fluor, trochu kyslíku, CO2, metanu a podobně...
A já myslel, že jde především o obyčejný vzduch... hmm :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 23:47 Jery
No dlouhá léta jsem fungoval bez hnojení CO2. Kytky mi většinou šly jenom ty nejodolnější, ale pak jsem jednou měl dlouhou chvíli a říkal si, že to zkusím a doteď se fackuju za to, že jsem CO2 nepoužíval už dříve. Tolik peněz vyhozených za kvítí, tolik zmařených kytiček a zbytečně. Droždí stojí pár korun ale v podstatě ikdyž měním náplň, tak si odleju tak hrníček starého roztoku a pak ho vrátím do nového, protože tam jsou už aktivní kvasnice a než se rozjede celá nová kolonie, tak mi to takhle alespoň trochu bublá :-) Jdi do toho a nebudeš litovat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 22:36 Muž vojcecek [1] Re: Jery
V tom případě asi začnu s hnojením CO2, lahev už mám nachystanou, kvasnice se doma taky najdou :), uvidím jestli rostliny budou vesele bublat a bude se jim dařit lépe..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 22:34 Jery
Tomas Enderson: Částečné informace jsou většinou na stránkách výrobce. Minimálně u veolie jsem zjistil hodnoty z pravidelných testů vody na PH a Tvrdost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 22:30 Jery
Sid: Zkus a uvidíš:-) Není to sice žádný extrémní rozdíl, ale je tam znát. Myslím tím tedy produkci kyslíku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 22:27 Jery
Vojcecek: Nu tak v tomto případě je to opravdu jen rozpuštěnými plyny ve vodě. Jedná se o chlor, fluor, trochu kyslíku, CO2, metanu a podobně. Tím, že je voda v kohoutku pod tlakem, tak se v ní rozpustí více plynů. Pak li, že jí napustíš do akvária, tak se sníží její tlak a postupně se začnou uvolňovat plyny. Každopádně výměna vody je důležitá, protože se v ní hromadí určité odpadní látky, které rostliny nevyužívají a zase naopak jiné v ní vymizí. Jak jí nebudeš měnit, tak za chvíli z ní bude docela slušná břečka. Ikdyž asi rok a půl mi jelo akvárium 80l, bez výměny vody, jen s pár rybkami a hafo rychle rostoucími kytkami a nikdo si nestěžoval. Ani řas tam moc nebylo. ...na vyčištění jsem musel přistoupit až kuli neúnosnému vzhledu akvária :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 21:57 Muž Tomas Enderson [697] - TetryRe: vojcecek
Dle mého názoru tou výměnou vody dodáš rovnováhu mezi živinami. Ty vyčerpané doplníš a těch kterých byl nadbytek ubereš při výměně. Docela by nebylo špatné si zjistit přesný a kompletní rozbor vody od dodavatele nebo na hygienické stanici. ano

Martin Honzejk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 21:47 Muž vojcecek [1] Re: Jery
ale když rostliny začnou bublat, když mám ve vodě dostatek CO2, tak nechápu jaký vliv má výměna vody za čerstvou. Je možné že je to obsahem CO2 ve vodě z kohoutku, a tudíž bych měl začít hnojit CO2? Ihned po výměně vody rostliny začnou bublat až do večera, ale druhý den už nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 17:43 Muž Sid [6637] - RostlinyRe: Jery
Nic nebrání malému pokusu: při příští výměně použít odstátou, vytemperovanou, vhodným výluhem lehce obarvenou vodu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 16:45 Jery
ustavprochore. Záleží na časovém odstupu a na podmínkách. Pokud se to vytvoří hned, tak jsou to vodní plyny a pokud po delší době a trvale, tak to bude minerály, které nastartují rostliny. Mimo to, pokud má člověk v akváriu hodně tříslovin (z listů mandlovníku, kořenů, rašeliny prostě hnědá voda), tak na listy dopadá menší množství světla a pak po výměně vody opět více, což je nastartuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 16:40 Jery
romant: Hodně jsem to zobecnil :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 16:24 Žena ustavprochore [567] Re: Jery
Mně se naopak zdá jako pravděpodobnější ta první možnost - plyny z čerstvé vody. (Však stačí nechat odstát vodu někde v kýbli a pak kouknout na jeho stěny, ne?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 16:21 R Muž romant [27987] Re: Jery
No já teda nevím jestli jsou Microsoria považovány za rychlerostoucí rostliny, protože u mě bublají taky velmi slušně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 16:18 Jery
Oggy: Když je jej dostatek, tak bublají. ...tím více, když mají dostatek i jiných živin. Bublají ale rostliny rychlerostoucí, protože mají rychlý metabolizmus a tím i rychlou produkci O2. Ten se nestačí rozpustit a tak stoupal bublinky. Některé rostliny nebublají, protože produkují kyslík pomaleji a ten se stačí rozpouštět ve vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 16:15 Jery
Vojcecek: Myslel jsem to přesně tak, jak jsem napsal. Jak je nasycený roztok kyslíkem, tak se nemá kam rozpustit rostlinou vytvářený kyslík a proto bublá. Pokud tam máš dostatek CO2, tak rostliny začnou bublat, protože začnou ve velkém vyrábět kyslík. ...v tak velké míře, že se pro změnu nestačí rozpustit. Pokud bys měl vodu plně nasycenou CO2, tak by Ti pošly ryby a asi i rostliny:-) Jinak osobně u svého 70 litrů akvária hnojím CO2 (1,5 litrů pet lahev, do víčka vlepená hadíčka, na konci vzduchovací kámen a uvnitř 1/4 droždí, hrnek cukru a 1,25 l vody) nonstop zaplej vnitřní filtr pro 100l akvária (tím udržuji CO2 a O2 v rozumném poměru i při non stop provozu CO2). Dále pak občas koupím nějaké hnojivo pro akvarijní rostliny. Osobně beru většinou hnojiva bez mědi (Cu), protože měď může pobít např. Ancistruce a krevety. Hodně lidí také používá hnojivo PMDD, ale s ním zkušenosti nemám. ...každopádně jej chci koupit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 15:51 Muž Oggy [17] Re: Jery
Může to fungovat i s CO2? Že když je ho tam moc tak rostlinky začnou bublat?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 11:45 Muž vojcecek [1] Re: Jery
Asi jsi chtěl napsat "tak rostliny naopak NEbublají" ne ? :), a neporadil bys mi čím bych měl zhruba začít hnojit? Nikdy jsem hnojení nepoužíval tak jsem v tomhle marnej, díky za reakce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 11:03 Jery
Pokud je ve vodě nadbytek kyslíku, tak rostlinky naopak bublají, protože se tento kyslík nerozpustí ve vodě, ale stoupá k hladině. Spíše bych viděl dvě věci jako pravděpodobné. Buď se na rostlinách vysráží plyny z vodovodní vody, nebo (a to pravděpodobněji) je voda v akváriu vyčerpaná. ...to znamená, že je zde velké množství kytek, které spotřebují živiny z vody a přestanou bublat. Jakmile se vymění voda, tak se zároveň dodaj některé minerály a rostliny začnou bublat. Asi bych začal opatrně hnojit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 21:37 Muž vojcecek [1] Re: katterinecka
Díky za odpovědˇ, to by mně nenapadlo že je to nadbytečnym kyslíkem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 21:30 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: vojcecek
bublají když je ve vodě tolik kyslíku, že už se ho tam nemůže víc rozpustit. Nebo někdy když jsou porušené
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 21:20 Muž vojcecek [1] – bublání po výměně vody
Ahoj, rostliny mi obecně moc nejedou a večer bublají jen minimálně, ale za poslední dobu jsem vypozoroval, že když vyměním 1/3 vody, rostliny začnou bublat jak šílené. Poradí někdo proč tomu tak je ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2011 07:59 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Marek
...Vycházel jsem s jednoduchou matematikou...
Já vím. :) A právě proto.
A jak jsem napsal - světlo není vše... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2011 22:54 Marek – Re: vaclav
Přesně to jsem si teď uvědomil. A je lepší ji tedy pěstovat emerzně, nebo dokonce v květináči? Nakonec ji stejně vyhodím, ale zajímalo by mě to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2011 22:53 Marek – Re: Sid
Vycházel jsem s jednoduchou matematikou. Jsem akvarista-začátečník, takže asi proto jsem takhle uvažoval. Je to klasická žárovka a vím, že je určitě ztrátová a že je to spíše zdroj tepla, než světla. Každopádně tyto rostliny rostou bez problému, i když mají v atlase uvedeny stejnou náročnost na pšstování jako ta, o které se bavíme, a ta první dokonce kvete: rybicky.net/atlasrostlin/cabomba_caroliniana rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_cv_indian_red
Jinak mám v akváriu ještě dva druhy, ale bohužel nevím jejich název a ty také rostou bez problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2011 17:33 Usine – Re: Marek
Jestli jsi dočetl odkaz až dokonce tak by jsi se dozvěděl proč ti neroste.
Tato rostlina není příliš vhodná jako akvarijní rostlina (nicméně často se jako akvarijní prodává)
Kup si něco jiného. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2011 15:04 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: Marek
Tak jsem vám místo reakce přiklikl "palečky hore"... hmm :-D
...Já mám 25W žárovku, takže to je 0,5W/l...
Pokud je ta žárovka "klasická", pak je světla ještě méně, než myslíte... :)
Ale jak píše Beowulfx - světlo není vše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2011 14:53 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy – Re: Marek
Tato rostlina je velmi náročná na podmínky, stává se častou chybou začátečníku, kterým se zalíbí díky vzhledu, je dosti náročná na podmínky v akva a hlavně CO2! Bez CO2 by přežila snad jen v hodně biologicky vyrovnaném a stabilním akva, rovněž je nutné tedy mít ve vodě všechny potřebné prvky, rozpat listů této rostliny je první příznak nedostatečných podmínek pro její prosperitu. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2011 14:49 Marek – Re: romant
Akvárium má 60l, vody je v něm 50l. V atlase se píše, že potřebuje 0,75W/l. Já mám 25W žárovku, takže to je 0,5W/l. Když dám silnější žárovku, podaří se mi ještě rostlinu zachránit? Je totiž dost špatně k sehnání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2011 14:19 R Muž romant [27987] – Re: Marek
Zřejmě se jí nelíbí světelný podmínky, který máš a akva. Kolik tam je světla a jak je to akvárko velký?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2011 14:13 Marek
Rozpadají se mi listy u této rostliny rybicky.net/atlasrostlin/alternanthera_cv_rubra Nevíte, jaké potřebuje podmínky? Ryby ji určitě neokusují. Ostatní rostliny rostou v pohodě, ale tento druh je asi náročnější. Každý den jí je čím dál míň. V akváriu ji mám asi 4 týdny a už z ní skoro nic nezbylo.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 10:34 R Muž romant [27987] – Re: Maximus
Hledej to pod názvem "Biogenní odvápnění". ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 10:33 Muž Maxim_cz [2] – Re: Maximus
Fotka k příspěvku jeste druha fotka
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 10:32 Muž Maxim_cz [2] – krouceni listu a bile usazenint na listech
Fotka k příspěvku Ahoj,
dokaze prosim nekdo z fotek identifikovat, co rostlinam schazi?
Akva viz muj popis, zalozeno 3mesice.
zezacatku kytky jeli jak dive - svitil jsem 2x36W 830 a 840, hnojivo zadne
uz mesic kytky stagnuji nove listy se krouti a u ludwigia se na listech objevuje neco, co bych popsal jako vodni kamen.nejde to vubec dolu.

tak jsem tedy zakoupil PMDD+NO3 a posilil svetlo na 3x 36W, ale ani po 14ti dnech zadna zmena.
odkaluji jednou tydne a zaroven menim cca 50litru vody.
Parametry vody neznam, ale dle toho ze 2 mesice rostli pekne a ted takto stagnuji usuzuji, ze vycerpali nejaky prvek a ten jim ted schazi

diky za kazdy tip
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2011 08:49 motylu – Re: Designer
Mno tak nějak jsem to tušil, že to bude nejspíš ještě tím, že je pro ně všechno nové. Raději jsem se ale zeptal, protože jsem už po svých zkušenostech s hnojením velmi opatrný.

S tím CO2 abych pravdu řekl nemám zatím žádné zkušenosti, ale vzhledme k tomu, že se snažím uměle zvednout tu uhličitanovou tvrdost, leze mi i neúměrně nahoru ph, takže jsem si řekl, že zabiju dvě mouchy jednou ranou - zkusím oxih uhličitý a navíc bych měl ph srazit dolů.

Díky moc za příspěvek, jsem rád, že jsem nějakou podobnou reakci čekal :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2011 23:14 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: motylu
Lukasi, 18.2. jsi zalozil akvarko, na rostlinach se da za 3 dny od zasazeni fakt houby poznat. Neco dokaze rust skoro ihned, neco musi zakorenit, neco shodi listy a zase se olisti, neco odejde... za tu chvili nemuzes delat zadne zavery a urcite to vis i sam.

A k tomu CO2 psanemu u nadrze, pokud jsou fotky a data (stejne jako datum zalozeni) aktualni, myslim ze je ted jeste zbytecne, tech rostlin tam je minimum.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2011 22:45 motylu – Průhledné a nahnědlé listy
Fotka k příspěvku a poslední foto.. Omlouvám se za kvalitu, je to dělaný narychlo a focený mobilem :-O
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [103] ...... 200

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 161575x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369-co-se-to-deje-s-rostlinami?od=5101