Co se to děje s rostlinami?
0 14.12.2008 16:51 misha35 – Re: vóťa87
dobře, děkuju všem za rady, poohlídnu se jiném světle a snad rostlinky líp porostou
díky
Myslím, že o řasách řeč nebyla...každopádně jak píší už jiní zkušení níže, chtělo by to přidat na intenzitě světla, do té doby bych radši do vody nehnojil
0 14.12.2008 16:27 klokan ak sa ti tvoria v akvarko riasy tak si koup Egeria densa pomáha to
0 14.12.2008 16:25 klokan to jiste ne múže jich tam byt mnoho
Nebo ještě třeba Microsorium pteropus, Vesicularia dubiana, no většina běžně pěstovaných rostlin, ale rostou pak hodně pomalu, jako Sagittaria subulata, Ceratophyllum demersum, atd.
0 14.12.2008 16:24 misha35 – Re: isamik
a má na to třeba vliv počet kytek v akváriu??
0 14.12.2008 16:24 klokan ja si myslím, že to bude tým že máš zlú teplotu v akvarku a nebo málo svietla
Nektere kryptokoryny
ale nejsou to moc rychlici co se rustu tyka...
0 14.12.2008 16:19 misha35 – Re: johan
a máš nějakej osvědčenej tip, který nejsou tolik náročný??
Zcela souhlasím se Sidem.
Ideální by bylo přidat ještě nějaké světlo. Pokud se na takovou montáž necítíte, tak zkusit kryt, kerý bude mít větší osvětlení. Silnější zářivku při stejné velikosti asi neseženete.
Teda - vy jste rychlá!
Ve 14:03 vás vyzvu, abyste nám své akviško představila a v 15:17 máte zřízen základ prezentace...
Málo rostlin, nic moc světla, echinodory - viz.Vóťa 87 (odumírání emerzních listů) a v neposlední řadě -
AlgoStop depot (Tetra Aqua) proti řasám...
Algicidy v rozjezdu rostlinám moc nepomohou.
Tabletové hnojivo ke kořenům - budiž, ale hnojit do vody za těchto podmínek...
Už jsem to napsal v prvním komentáři.
0 14.12.2008 15:42 misha35 – Re: ezechiel
takže bych to měla řešit koupí nového světla, nebo existuje nějaká silnější zářivka??
Tak to je celkem málo. Asi to nebude jediný problém, ale určitě to rostlinám neprospívá.
Pokud je jenom jedna, tak by příčina mohla být tam. Hnojením při nedostatku světla se spíš podpoří růst řasy, než rostlinek.
0 14.12.2008 15:14 misha35 – Re: ezechiel
jak na to koukám, píšou 18 w...
Bohužel klasická prodávaná světla bývají nedostatečná. kolik W?
0 14.12.2008 15:06 misha35 – Re: ezechiel
světlem si nemyslím že by to bylo, mam klasické koupené světlo se zářivkou, víc ho bejt nemůže
0 14.12.2008 14:35 misha35 – Re: Sid
ke každé rostince jsem podle návodu dala do písku tabletku a ještě po vyčištění doplním tekuté hnojivo..
Možná je chybou to hnojení.
Měla byste nám své akviško představit, aby bylo možné poskytnout smysluplné rady.
0 14.12.2008 13:56 misha35 – proč mi nerostou rostlinky??
ahoj, mám problém s rostlinkami...vůbec mi nerostou i přesto, že je hnojím a snažim se o ně starat jak nejlíp umím...ale pořád hnědnou, průhlední jim listy...strašně bych chtěla mít tak pěkně zarostlé akvárko jako máte vy
můžete mi poradit co dělám špatně, nebo co nedělám..? díky za jakoukoliv radu
Některým se asi nechce stále dokola vysvětlovat, že "občasné přihnojování CO2" je horší alternativa, než nepoužívání CO2.
bigV napsal: ...sporadicke bublani cočkem....
na ten váš způsob přidávání CO2 jsem koukala už minule, přijde mi trochu zvláštní, ale nikdo z odborníků se tu k tomu nevyjádřil...
To vypadá na požerek.
Ale proč a čemu ty listy chutnají, to nevím.
Mám odpozorováno, že jakmile se přestává kryptokoryně dařit a její listy začnou odumírat, stanou se centrem pozornosti šneků. Na okružáky fungují jako magnet.
Ale šneci nebývají příčinou, jen důsledkem.
Zajímalo by mě, jak teď vypadají ty rozpadající se listy... (na fotce=)).
Nebylo by aktuální foto postižených rostlin?
Pro mě stále chyby ve výživě.
Na případné novinky v této problematice bych byl rovněž zvědav, takže pokud se něco dozvíte, připište to sem
Je to 6 dnu od aplikace K2SO4. Cely proces odumirani se urychlil...
Když jsem tohle přečetl, hrklo ve mně, jestli nejsem v podezření, že jsem vás nasměroval tímto směrem.
Pak jsem ale našel tohle:
bigV: ...Trochu sem se přehraboval v chytrych knihach a mam podezreni na nedostatek K...
a ulevilo se mi.
Dejte vědět, až "vytěžíte" toho človíčka!
Byla by prča, kdyby měl váš problém souvislost s N-látkami...
0 12.12.2008 14:56 Usine – Re: tomik
0 12.12.2008 14:45 tomik – Re: vaclav
asi 2 mesice
0 11.12.2008 22:52 Usine – Re: tomik
Jak je máš dlouho?
0 11.12.2008 17:33 tomik
Spíš k tomu, že jistými procesy rostlina sama sebe otráví...
Ale předbíhám! Možná je to úplná blbost.
Ta myšlenka asi směřuje k tomu, že náhlým shozením listů a jejich rychlým rozkladem si kryptokoryny vlastně samy pohnojí dusíkem z vlastních zásob...?
...se však kloním k názoru že se nejedná o chorobu zpúsobenou bakteriemi či viry, nýbrž fyziologický proces přizpůsobení se změnám prostředí (ať už je jeho cílem utilizace nashromážděných látek či sama úspora energie na vytvoření nových orgánů lépe přizpůsobených novým podmínkám)...
Díky za info a názor!
Jak jsem napsal - když o něčem nevím, neznamená to, že to neexistuje.
Ta "moje úvaha" má souvislost s amoniakem. Zkusím se k tomu časem vyjádřit konkrétněji.
Přidat reakci
1 ...... [161] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x