Co se to děje s rostlinami?
0 20.09.2007 20:29 Usine – Orion
0 20.09.2007 20:26 Usine – Page
Mají ho hlavně tam kde prodávají semena a hnojiva v akvaristikách ho nenajdeš
0 20.09.2007 20:14 Orion Na hnojivo PMDD jsem slysel samy kladny veci. Ja si prave vyhlizim jaky koupim, chci to zkusit. A kolik to PMDD hnojivo stoji?
Diky, PMDD. Vzdycky pismenka pletu, a to si dokonce pamatuju "Poor Man's Daily Drops" (Kazdodenni kapky chudeho muze). Za odmenu necham roduchu na pokoji
0 20.09.2007 19:26 Standa Aha
Hups
Tak diky za radu a je pravda jetsli je to dobry se prodava ve zverimexech nejaky kulicky a ze to vydrzi rok jestli je to dobry?
Ptz takovejch penez to stoji tak abych neudelal nejakou blbost (No asi 15 kc ale to bohate staci jako pak mi to nejak nepude a bude!
)
No, asi nej je chemicke. Ciste chemicke. Jinak hnojiva takova byvaji, kdyz vyloucime chlevskou mrvu, a i ta je uvnitr i kdyz se to nezda dost chemicka. Hledej ppmd, a precti mnoho veci o rostlinach a hnojeni.
Jo a ten ocet neni na cisteni, to je test, jestli neco obsanuje vapnik. Opet chemie
0 20.09.2007 18:59 Orion Ted sem to zkusil tak jsem zvedvej
(bublinky by nemeli hned jit ze jo nebo jo?)
Můžeš ho tam dát ráno, v poledne i večer :o) ... Bublat to nesmí. Pokud bude, vápník nejlépe eliminuješ tak, že písek nasypeš do řeky a seženeš si čistej, křemičitej.
0 20.09.2007 18:34 Orion Ten pisek se ma dat do toho octa rano nebo vecer (nebo kolik h by ten pisek mel bublat aby to bylo v poradku?) a da se nejak ten vapnik eliminovat?
0 19.09.2007 20:38 Martin Chtěl bych se zeptat proč mě nechcou růst rostliny??měl sem tam jemný štěr a vyměnil sem ho za hrubý štěrk a pořád nic uhynulé listy nahnědlé listy atd...mám tam topení teplota vody 24-26 a osvětlení tam mám JEBO MW1-Y25X2 a zařivky AQUA-GLO 25W a SUN-GLO 25W
Poraď te mi nebo už nevím co mám dělat děkuji za odpovědi
adrianko, založ si tady taky nějakou hezkou přezdívku a jak radili vedle, napiš sem všechno co budeš chtít koupit, rohový akvárka jsou moc krásný, ale na všechno se předem zeptej, aby ti pak rybičky neumřely...říkej mi klidně luci,ale piš vzkazíky, ať to po nás nemusejí všichni číst, ju? tak se ozvi, všichni rádi poradí
Adrianko, nic ve zlém, ale takovéhle otázky se řeší pomocí vzkazů. Ve fóru ti každý ochotně poradí, když nastane problém. Zkus se tedy zaregistrovat a až budeš mít akvárko, tak ho tu můžeš i prezentovat
Ovšem pozor, než si založíš akvárko, tak důkladně prostuduj všechno, co se týče založení takového akvárka, ať se vyvaruješ chybám. Já to neudělala pořádně a do teď toho lituju. Budu ti držet palce
rychle se množí a majitelé tady na rybičkách říkají že dělají docela dost bordýlek, určitě si sežeň nějaký obchod kam je odnést až budou mladý, rodí živá mláďata a pokud je nic nesežere tak to je řetězová reakce...jak veliký akva chceš?
jasně, tady pořád někdo je
0 18.09.2007 19:58 Adrianka určitě může, a můžou být i jiný, ty kuličky jsou krásný, mám dvě, jen se musí jednou za čas otočit a asi 1x za 14 dní promýt vodou, ale já to ješte nedělala a drží v kouli
0 18.09.2007 19:52 Adrianka 3 18.09.2007 18:42 Sidonius Sušený jíl je dobré kořenové hnojivo a kryptokorýny ani jiné rostliny aktivně vodu neokyselují.
Předpokládám, že se brzy objeví ještě dotaz na tzv. nesnášenlivost rostlin.
Tzv. vzájemná nesnášenlivost některých druhů rostlin je ve skutečnosti dána zejména odlišnými požadavky na fyzikálněchemické vlastnosti vody. Ovšem nejen jimi - existují rostliny, (i vodní), které v rámci kompetice (soupeření) jsou schopné tzv. alelopatie, t.j. produkce inhibitorů - chemických látek brzdících konkurenční rostliny.
A řasy jsou také rostliny.
Je všeobecně známo, že rostliny produkují přírodní algicidy, kterými se proti řasám brání.
Takže děcka POZORTE! Nejlepším prostředkem proti řasám jsou prosperující rostliny!
0 18.09.2007 17:16 Orion Jo a pry se da suseny jil pouzit jako hnojivo pro rostliny?
0 18.09.2007 17:09 Orion Slysel jsem ze Cryptokoriny okyseluji vodu. Vite nekdo o tom neco?
Ta moje je taková svěže světle zelená a když je víc světla (třeba když vyhodím riccii z hladiny) tak se jí listy úplně položí na dno a jak to zarůstá tak se zase zvedá. Narozdíl od ostatních kryptošek neháže moc výhonů...snad dva za půl roku co ji mám a roste celkem pomalu....Ale slovním popisem (a jak vidno ani fotkou) to asi neurčíme....
Jo, tvarem listu je to podobnejsi. Jen ta moje je od zacatku hodne hnedozelena (do cervena moc ne). S pridanim svetla zacala vic rust, a nove listky jsou opet hnedozelene, jen znacne tmavsi zelena. Ja ztratil cedulku, a od te doby jsem ji bohuzel v akvaristice nevidel.
Cryptocoryne walkeri lutea? Mám ji taky...vypadá úplně stejně, jen lístky nemá načervenalé jako ta tvoje....
rybicky.net/nadrz/414/54.jpg
v popředí...
Rostlina s malymi naroky na svetlo? U me rostla s malo svetlem hezky, netahla se nikam, jen pomerne pomalu. Prosim take o radu, co to je (to s delsimi listy do hneda). Effous myslel, ze Cryptocoryne wendtii Tropica, ja si nejsem jisty. Diky.
limnophilla sessiflora roste i u mě ,...0,3W/l
0 18.09.2007 10:34 Radka – .
Limnophila,sagittaria i egeria potřebují světlo.
A co taková Egeria? Ta musí růst snad za každých podmínek. Když roste u mě, tak už asi všude
Anubiasy se take spokoji s malem.
0 17.09.2007 21:33 Usine Počkej až se vybarví.
Mas jeste jen pulku napustene vody? Maji asi dost svetla (dobre).
0 17.09.2007 20:52 georged [44] - Živorodky Přidat reakci
1 ...... [189] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x