Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2023 09:50 Žena Bessie12 [0] Re: Starka
Na tu prezentaciu sa chystam uz dlhsie, ale stale nie som dost spokojna s akvariom na to, aby som ju vytvorila :) Ale mozno uz cez vikend sa do toho pustim. Zatial len tak v skratke:
Akvarium je 342 litrove 120x50x57 cm. Je zalozene necele 2 mesiace ( 10.6.2023 ), rybicky este zatial nemam. Tie idem kupovat az dnes. Chemia - pri vymene vody Seachem Prime na odstranenie chloru. Hnojivo - Seachem Flourish momentalne 1x za tyzden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2023 08:05 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Bessie12
Na špejli si přidělej mezizubní kartáček nebo i řasenku a řasu z mechu na ní opatrně natáčej. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.07.2023 05:08 R Muž afc1886 [14655] Re: Bessie12
Podívej se na rozsivky a sinici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2023 23:11 Žena Starka [208] Re: Bessie12
Řádně zde výplň prezentaci, abychom Ti mohli poradit. Nevíme, jak máš velké akvarko, kdy bylo založené, jestli jsou tam rybky, jestli dáváš chemii apod. To vše a ještě více je v prezentaci. Pokud tyto informace neznáme, tak nám nepomůže ani věštecká koule. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2023 21:58 Žena Bessie12 [0]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Vedeli by ste mi prosim vas niekto poradit ake rychlo rastuce rastliny by som mohla kupit do akvaria ?? Dnes som musela vyhodit 2 rastliny, ktore mi zhnily + mam problem s hnedou riasou, ktora mi napadla anubiasy a este nejaka zelena, ktora mi napadla mach tone Nieco nenarocne na osvetlenie a bez dodavania CO2. Potrebovala by som do popredia a do zadnej casti akvaria. Prezerala som si aj atlas a neviem sa rozhodnut. Je ich pomerne dost na vyber.Vdaka

Dnes som vymenila viac ako 50% vody v akva, ocistila som hubkou listy rastlin a zvysok som pozbierala rucne co sa dalo. Pridavam aj fotky ako to vyzeralo pred vymenou.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2023 17:31 Muž Lojza007 [1182] Re: Kreveťák
Nech si udělat nějaký lepší rozbor vody. Na stejný objem hnojím tak půlku, takže by to mohlo být přehnojený nebo přebytek nějakýho prvku by mohl blokovat příjem jiného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2023 17:16 Muž Kreveťák [2] – Neví prosím někdo co s tím?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Na listech rostlin se mi dělá zelená řasa a staré listy rostlin jsou děravé. Každý den dávkuji hnojivo Aquagrower micro a macrocomplex 10 ml a 10 ml podle návodu. Mám začít přidávat ješte extra Fosfor?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.07.2023 14:17 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: marran
Nasaď si tam nějakou rychle rostoucí nenáročnou klasiku (např. Ceratophyllum, Egeria). A uvidíš, co se stane.
Později ji třeba budeš moci odebrat. Anebo si ji necháš s nějakým náročnějším druhem. Ty máš vybrané náročné rostliny. Ty nejsou na nestabilní akva vhodné. Musel bys mít aj CO2. To tekuté jej nenahradí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.07.2023 13:49 Muž marran [1] Re: Starka
Souhlasím řasu už jsem odstranil vybíráním z druhého akvária, takže potvrzuju je to jen o té trpělivosti.

Pochopitelně to chci mít víc zarostlé, ale chtěl jsem nejprve odstranit příčinu problému, než budu investovat čas a peníze do dalších rostlin, který by při neodstraněném problému stejně umřeli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2023 07:10 Žena Starka [208] Re: marran
Ha ha, tak to mi připomíná mě. Taky jsem si tím prošla. :-D Koupila jsem si tekuté co2 kvůli rostlinkam. Fakt zbytečně. A na řasu mi zabrala trpělivost a čas. Vybírat, vybírat, vybírat a pak zmizela. Kdyz jsem do akva lila různé přípravky proti řase, tak řasa se spíš šířila než ubývala.

Jinak v nynějším akvárku se mi osvědčilo do začátku nasadit nesmyslný mix rostlin a čekat, které se chytí a které ne. Ze 7 druhů zbyly akvatualně dva. A z toho mám upřímně radost, páč je to lepší než se snažit udržet jeden mnou vybraný druh rostliny. ;-) Tak když někde uvidíš postřih za děkuji, můžeš vyzkoušet. Věřím, že sám bys to chtěl mít víc zarostené.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2023 06:44 Muž marran [1] Re: Starka
Ok díky za nápad, lil jsme to tam v přesvědčení, že by to mělo pomoct proti řase a podpořit růst rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2023 21:35 Žena Starka [208] Re: marran
Můžu se zeptat, proč tam lijes tu zbytečnou vodicku nazývajíci se "tekute co2"?? Je to k ničemu. Buď dáváš CO2 jako plyn nebo žádné. Tekutým jenom skodis. Tak tím začni a uvidíš, zda nastane změna nebo ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2023 21:19 Žena Starka [208] Re: SNORLAX
Tak jsem opět zabruslila zde na forum a koukla jsem se na filtraci. Máš nejlevnější honic vody. Taky jsem měla, akorát asap 300. V tak malém akvarku dělá opravdu zbytečně moc proudu a málo filtrační hmoty. Obzvlášť při Tvých spindirach rybách, páč krunyrovci nejsou moc čistotní. Takže bych ubrala proudu a přidala filtrační hmoty.
Upřímně když jsem filtr vyměnila za klasický bublifuk, tak to splnilo ten samý účel ne-li lepší. A to jsem tam dala uplne plivatko:
www.rostlinna-akvaria.cz/…
www.rostlinna-akvaria.cz/…

Také jsem měnila světlo za intenzitu nastavitelné. V setu bylo taky 6W, mi to stresovalo ryby a navíc ve tmě to akvarko pomalu svítilo líp jak stropní světlo. :-D Na můj vkus to bylo prepalene. Ono by to vysvětlovalo i tu řasu v mém akva.

A ještě vyzkousej provoz bez topitka. Mě ten filtr dělal tolik tepla, že teplota nešla pod 26°C, byla spíš vyšší. Tak to jen taková rada, třeba budeš mít dost vysokou teplotu na provoz bez topitka, aspoň něco málo ušetřis na elektřině. :-D

Napíšu něco, co neber jako 1oo% informací. Ale když jsem si psala se zdejšími lidmi, kteří měli stejný objem akva, tak většina psala, že má filtraci spíš na okrasu než pro účel a akva jim prospívá. Tudíž kdybych znova zakladala takhle malé akva, dala bych filtraci, kterou jsem výše zmínila a co nejvíc rostlin, aby to byla džungle.

Na Tvém místě bych nechala betu a zbytek přestěhovala do většího, nebo nechala bettu jen s razborkama. Na krunyrovce je to mini, a ty tetry, co tam mas potřebuji aspon 8o cm na délku, jinak se trapi. Sama moc dobře vím, o čem píšu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2023 19:34 Muž marran [1]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Přidávám se stejným problémem. Ze spodní části rostliny opadají listy a ty rostou jen nahoře. Kořeny jsou ale zdravé stejně jako stonek rostliny. Zkoušel jsem jestli to není velkým hnojením a snížil dávky, ale bez vlivu. Napadá mě jestli nehnojit pod kořeny?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2023 19:01 Žena Starka [208] Re: SNORLAX
Mé první akvarium mělo úplně stejné rozměry jako Tvoje a mela jsem tam 12 neonek. Jednou se mi krásně rozrostla egerie, ale po kalamitě řasy to nepřežila a od té doby žádná rostlinka se mi tam nedařila rozrůst. A pořád jsem řešila nerovnováhu, až mě to přestalo bavit a pořídila jsem větší akva, ve kterém rostliny rostou.

Na neonky to máš malé. Navíc mi vycházel objem bez skla a mínus mezera hladiny na nějakých 18 litrů, nikoli 24, jak píšeš. Čistý objem budeš mít kolem 2o litrů. V tak malém akva sklo a každý cm hladiny dělá opravdu hodně. Za mě máš moc ryb, málo rostlin. Přesně jak u mě. Zaděláno na samé problémy, však to mám v prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2023 15:08 Muž Rybar [-29] Re: SNORLAX
Fotka k příspěvku V seznamu v prezentaci nejsou žádné aktuální rostliny ? Já to mám od ostatních postavené trochu jinak . Tak pokud nevím o co se jedná nemohu poradit. Ta pistie mi roste ,jak o závod stále nové přírůstky . Klasická kohoutková voda ,bublifuk , voda 25C , výměna vody do 5l ,tak jednou za 3 měsíce to samé filtr. Objem akvária 25 l . Dobré by bylo třeba nastudovat něco o akvaristice nebo dopředu sehnat více informací . S malým objemem se moc čarovat nedá . A tak se to může (musí)postavit ,tak aby to fungovalo . Za mne v malém objemu společenské akvárium nedává smysl.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2023 10:43 Muž SNORLAX [0] – Opadavaji listy
Ahoj, prosim, na co se zamerit kdyz rostlinkam opadavaji listy? Kazdy den na hladine najdu par listecku..

Akvarium relativne nove, dosud bylo vse ok, ale poslednich cca tyden opadavaji (a zacinaji se kroutit) listy.

Pridaval jsem nove UV lampu (nepouzivam porad) s vlastnim cerpadlem a pri te prilezitosti probehlo odkaleni dna a vymena cca polovina vody + odstraneni plovouci rostlinky, ktera zahnivala a rozpadala se.

Od te doby problem s rostlinou, ktera drive krasne rostla.

Co pridat/ubrat? Je mozne ze je na ne moc velky proud (silna filtrace)? Ten bohuzel priskrtit nejde, jen omezit bubliky.

Rybicky od te doby v poradku, bez nemoci, ani jedna neumrela.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.06.2023 18:59 Muž Kreveťák [2] – Jojo musíme hnojit
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Chvíli jsem neměnil vodu... asi 3 měsíce a zanedbával jsem hnojení a CO2 a koukej teď jak mám děravý listy.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2023 00:21 Žena AnnaZmatena [0] Re: AnnaZmatena
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý večer,
od doporučení začít přidávat makro i mikro prvky hnojím takto: po: Flourish Seachem a Invital macro 0.44ml, út: Flourish Trace 1.3 ml, st: Flourish Trace 1,4ml, čt opět Seachem a macro, v pátek a v sobotu Trace. V neděli nehnojím, vyměním 30-40% vody.
Výsledkem je, že se mi objevila řasa, kytky nerostou, kobereček mizí viz. foto.
Jediné, co roste je stonkovka Limnophila sesiliflora.
Co, prosím vás, dělám špatně?
Předem děkuji za rady.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2023 19:59 Žena AnnaZmatena [0] Re: jab63
Děkuji. Mám tam substrát Invital Japanese Soil. A druhý týden přidávám Flourish Seachem. Bála jsem se s ním začít dříve, protože dle popisu substrátu by měl substrát obsahovat poměrně hodně živin. Nechtěla jsem přehnojit. Akvárium je založené 20.2....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2023 16:26 Muž jab63 [1440] - BorneoRe: AnnaZmatena
Myslím, že by stálo za to konečně začít přidávat makro i mikro prvky. Podle fotek tam rostliny vykazují nedostatky většiny důležitých prvků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2023 11:45 Žena AnnaZmatena [0] – Je možné, aby to udělaly krevety?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
mám relativně nové akvárium. Do konce dubna bylo vše ok. Pak se mi začaly objevovat dírky v listech. Viz foto. Začala jsem přihnojovat Flourish Seachem 1x týdně a Invital Carbon každý den ráno. Nejlepší se to, zhoršuje se to.
Vodu měním každých 6-7 dní 40-50% objemu.
Ještě dodávám Invital Aquahum.
Napadlo mě, zda za tím nejsou krevety. Měla jsem řasu, krátce po založení. Teď už ji nemám. Krevet bylo na začátku 10. Asi 3 zlikvidovala betta, než je začala ignorovat. Dnes jsem při krmení napočítala 50 krevet různých velikostí. Krmím je Shrimp Cuisine, ale třeba málo :-) .
Na jiných kytkach to není.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.04.2023 13:44 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: ann
Kapradiny se rozmnožují pomocí výtrusů uložených ve většině případů na spodní straně listů kapradin. To ale pod vodou neplatí a nové rostliny vyrůstají na kraji starších listů. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2023 04:22 ann – tecky na rastline
Fotka k příspěvku Dobry den poradíte mi prosim co to je za tecky ? Na jinych rostlinach je nemam.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2023 12:04 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Anet369
Pokud je to opravdu rybicky.net/atlasrostlin/hemigraphis_minima o čemž dost pochybuji tak je to pod vodu rostlina nevhodná. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2023 11:02 Žena Anet369 [0]
Fotka k příspěvku Ahoj, nevím jestli je to problém ale, Hemigraphis minima (nevím jistě, poznaja jsem to z atlasu rostlin) mi roste hrozně do výšky. Chtěla bych ji spíš nižší ale hustší, nevím jestli ji nemám zezhora ostříhat...? Přikládám foto, snad to půjde vidět. :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.03.2023 19:34 Muž Redsnake [52] Re: Beastie
Jasne, riccie. Bud probrat nebo casem sama beztak vyplave…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2023 16:02 Žena Beastie [314]
Fotka k příspěvku Jedna hnědovka, přivázaná na kameni, původně z jiného akva, je prakticky obalená čímsi. Asi to bude riccie, sice jsem jí v žádném akva neměla tak od listopadu. Mám to protrhávat, nemůže to tu hnědovku udusit, nebo je to symbiotické? Fotka není nic moc, ostatně ani já na to pořádně nevidím, zaclání mi tam mech
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2023 18:44 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: Romish
1x14 dní výměna 1/3 vody, při té zemině a hnojení bych to asi dělal co týden jako reset(třeba i 1/2 vody), než přijdeš na to, kde je chyba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2023 17:29 Muž Romish [10] - RostlinyRe: jab63
Dodávám No3 , KH2PO4 , Ferox a komplexní Seachem Flourish. Asi pošlu na rozbor vody. Těm testum doma moc nevěřím :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2023 15:45 Muž jab63 [1440] - BorneoRe: Romish
Můj odhad je na nedostatek skoro všech prvků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2023 10:12 Muž Rybar [-29] Re: Beastie
V zimě je třeba svítit delší dobu . Některé rostliny i 12 hodin denně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2023 09:44 Muž Romish [10] - Rostliny – Nedostatek ?
Fotka k příspěvku Zdravím chci se zeptat, nedostatek manganu nebo draslíku ? Nebo něco jiného hmm je to na starých i mladých listech. Ne na každým.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2023 09:39 R Muž afc1886 [14655] Re: Beastie
Zářivka by se měla měnit alespoň jednou ročně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2023 09:19 Muž Sha [500] Re: Beastie
Zářivky mají samozřejmě svojí životnost. A i když svítí, nebude intenzita stejná jako u nové. Výměnou si jen polepšíte, zvlášť po pěti letech používání. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2023 08:44 Žena Beastie [314]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Je možné, že se světlo ze zářivek časem "vysvítí"? Mám GloT5 a zářivku jsem měnila naposledy 5 let zpátky
Nedaří se mi u rychle rostoucích kytek, limnobium, teď přidaný pupečník, naprostý rozpad. Ale méně náročné kytky jdou, anubiasy mi kvetou, nově zasazený echinodorus vyhání listy, kryptokoryna vyhnala asi 15 odnoží. Může to být světlem, nebo je to pořád prostě problém s živinami?
Svítím 2h ráno a 6 hodin večer a to na přiložené fotografii ještě měsíc zpátky byl v jiném akva hezký pupečník :(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2022 16:39 Muž ZCerny [0] Re: Dido
Zdravím. Přidávám nové informace. Dnes jsem si udělal orientační testy, opět jsem ostříhal mnoho děravých listů.
Aquar test pH = 6,5
Aquar test KNK = 6 - 7° dKH
Sera NO3 test = více jak 25 mg/l , a to jsem celý týden nehnojil dusíkem ( E.L. Nitro )
E. Life K test = 15 -20 mg/l
JBL PO4 test = 0,1 - 0,2 mg/l
Celkovou tvrdost mám okolo 10° dGH / ředím kohoutkovou vodu reverzní osmózou 1:1
Některé listy jsou téměř úplně rozpadlé, některé začnou nejprve krabatět, pak se objeví mnoho mikro děr a pak se rozpadají více , jiné jsou v pořádku a na jednom místě se objeví "prodřená díra".
Zatím zkusím trochu vylepšit proudění v akváriu, vyčistím hadice a zvýším dávkování P Plus .

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2022 17:54 Muž Dido [44] Re: ZCerny
to by aj mňa zaujímalo lebo ja mam tuto alternanthera už tretí krát a zakaždým mi odišla. pritom sa všetkým rastlinám darí aj tým náročnejším. len táto nie a nie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2022 18:36 Muž ZCerny [0] Re: Roman.Kl
Fotka k příspěvku Zdravím.
Mám podobný problém s Alternantherou reineckii 'Mini' . Některé listy se ve velice krátké době najednou rozpadnou . Přikládám foto poškozených listů, které jsem dnes otrhal . Některé listy jsou jakoby sedřené - od rybiček ?? V akva mám dvě hejna - Tetry červené a citrónové, pár Otíků, tři Blac Molly a několik krevetek japonských . Hnojím nyní Easy Life Profito a přidávám Nitro, P Plus , Mg Plus a Fe . Moje prezentace zde je nádrž Zdenda.

Předem díky za jakýkoliv podnět .

Zdeněk

 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2022 21:24 Muž Dzumigar [20] Re: Redsnake
Fotka k příspěvku Nezarastie.
Mám ju v kvetináči. A je vďačná, nenáročná.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.11.2022 20:09 Muž Redsnake [52] Re: Romish
Muzu se plest, ovsem domnivam se ze po deseti dnech od zalozeni je brzo na cokoliv usuzovat. Rostliny se muzou adaptovat na nove podminky a klidne je mozne ze cast listu shodi.
Neodpustim si ale poznamku, na subulatu pozor, je to neuveritelny plevel a jak se ji zacne darit klidne zaroste cele akvarium. Ja ji musel zlikvidovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2022 19:20 Muž Romish [10] - Rostliny – Světlé listy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj kolegové asi nad tím moc přemýšlím a zbytečně lámu hlavu ale nedá mi to :) 10 dní založeno a Sagittaria Subulata roste jako divá. Jenže její nový listy začínají průhlednatět. Asi je slabounká z toho jak roste do výšky. Včera jsem přidal dusík 1,5ml. Muže ji chybět i něco jiného? Ostatní rostliny se zdají být v poho a listy mají krásně zelené :-) Díky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   12.10.2022 20:46 Muž Sha [500] Re: JaR
Žádný velký problém nevidím. Fleky jsou přirozené, zvlnění listů se nevyhnete a žloutnutí starších listů červených rostlin a jejich napadení ruduchou, které řešíte ve vedlejším vlákně, je vlastně také normální. Dbejte rad kolegů a hlavně se netrapte každou nedokonalostí! Protože akvárium jako ze žurnálu opravdu nemá nikdo. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2022 20:25 Muž JaR [1] – Problem
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj vsem, prosim o radu. U nekterych rostlin se objevuji asi nejake nedostatky. Nevzpomenu si ted na jejich nazvy. U prvni rostliny jsou listy nejake flekate a u druhe se krouti. Navic casto napr. u cervenych rostlin starsi listy jakoby zezloutnou a chyta se na ne rasa. Prvky merim kazdy tyden,vse v prezentaci. Nekdo nejaky napad? Diky predem
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.07.2022 10:45 Muž ajajak [228] Re: zabak2019
To co je kolem listů to černání je Štětka. Takhle začíná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2022 10:17 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: zabak2019
Pro "fajnšmekry" skutečně doplňte informace ohledně testů, (měření) CO2, světla.
Rovano zvýraznil "hnojení", které je do hustě ( 50% a výše) zarostlé nádrže ( vetšinou kytkama co "jedou"(stonovky))
Důležité info je i obsah hořčíku a vápníku ve zdrojové vodě.
Hnojíte možná jen výměnou vody...chce to i fota ohledně růstu v čase...
Stručně napsáno: máte to "rozhozené".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.07.2022 09:44 Muž Rovano [233] - RostlinyRe: zabak2019
Hnojení: Bioflor master 3ml denně, fosfor+Rataj 2,ml denně,Easy carbo 1x denně 1ml,Tropica premium nutrition 1x týdne 4ml
Dno: Zásobní Substrát JBL Manado a navrch JBL manado DARK
Nebude problém zde? Nepřijde mi ta nádrž zarostlá(na té 2 měsíce staré fotce, měsíc po založení).

V prezentaci chybí údaje svícení. A aktuální fotky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2022 09:15 Muž Lojza007 [1182] Re: zabak2019
A máš změřeno, kolik draslíku a fosforu ve vodě je?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2022 09:09 Muž zabak2019 [0] – Černající okraje listů
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Rád bych se zeptal čin by mohlo být způsobené černání okrajů listů? Mám to jen na Anubiasech a Bucefalandre. o GSA rase na listech vím. Přidávám draslík i fosfor denne. Děkuji za případné přínosné řady .
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2022 05:47 Muž ajajak [228] Re: Neonblue
Založ prezentací ať se máme čeho chytit. Podle fotky tipují dusík a železo.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 200

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 161561x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369-co-se-to-deje-s-rostlinami?od=51