Chcem sa spýtať. Ten anubias je príznak nedostatku manganu? stretol sa s tým niekto? podľa obrázkov by to mohol byť aj horčík ale toho je vo vstupnej vode dosť. Alebo železo?

Akvárium je atypické. Je na okenním parapetu na jihozápadní straně. Takže tam dost svítí slunko a večer 6 hodil stolní lampička. Navíc je jen 6 týdnů staré a měním hodně často vodu (co 3 dny cca 25%). Hnojím jen trošičku PMDD bez KNO3 v náhodných dávkách a intervalech.

Pozdravujem, som tu opäť s problémom Ludwigia repens, podobným ako na konci novembra. Ten som vyriešil viacerými zmenami - ubral som dusičnany (a s nimi čiastočne i draslík, no stále ho bolo priveľa) a horčík (len extra pridávaný, vo vstupnej vode je ho dosť), pridal som sépiovú kosť a dočasne som prestal dávať mikroprvky okrem trochy železa (podozrenie na toxicitu). Zaujímavé bolo, že vždy po údržbe (keď som spodok vyhodil a zasadil vrch) rástli pekne pár dní, čo ma priviedlo k myšlienke toxicity substrátu. Hlavne po stopnutí mikroprvkov sa krásne rozbehla, nové listy boli veľké a okrúhlejšie, bez nedostatkov. No po čase sa to zase trošku zhoršilo (nové listy menšie, zase trochu deformované).
Ahoj jdu s otazkou založil jsem druhou nádrž vulkán.... A se dnem sem dostal i rostlinky ale některý echinace stracej barvu z konci listu mozna kvuli transportu? Rostlinky i zmíněné echinace maj spoustu novych listu ale par jich furt odchází( v prezentacia )dalsi co me zaráží je rozpad listu asi u anubiasu fotky zde

Zdravím, prosím o radu, rostlinky jsou v aq asi 2 měsíce, zpočátku pěkně rostly, ale teď cca 14 dní spíš chřadnou. Více na fotkách. V aq se nic moc nezměnilo.Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164280x