Co se to děje s rostlinami?
Dobre. Hned rano provedu vymenu
U tohohle substrátu musíš měnit vodu ze začátku o dost více než 1/3 týdně. Je to sušená hlína.
Mam test v akvarium. Je to podle me substratem Japanese soil , ktery pH snizuje
To pH víte odkud? Je to poměrně hodně nízko v nádrži, kde se nesytí co2.
Ano. Podle návodu. Az pote, co kytky zacaly pruhlednet
Ty jsi tam to hnojivo nalil celé (25ml)?
Voda měněna 1x týdně, 1/3 . Prvni týden neměněna kvůli nálevníkovi, na kterého jsem použila UV lampu. Hnojivo bylo aplikováno pouze jednou, v Pondělí a to PlantaMin 25ml. Momentálně znám pouze hodnoty pH a to 6.6 . V akvarium jsou pouze rostliny
Jeste prosim doplnte vice informaci do prezentace. Jak casto hnojite, jak casto a JAK cistite akvarium, jak casto a kolik vody menite apod
Idealne nejake vstupni parametry vody, ktere lze od vodarny ziskat.
Rybky zatim nemate? Nebo nejake dalsi zivocichy?
Diky
Starší reakce
Mám ich voľne ale nie všetky( viď prezentácia). Aby sa mi nemotali po celej hladine tak som si vyrobil zo vzduchovej hadice a z prisaviek takú ohradu
Zkus ještě volně. Mi se nechytl vůbec v tom nimi akva.
Ne každá rostlinka Ti poroste. Takže pokud se mu nebude dařit, tak si z toho nic nedělej.
Áno všimol som si že na hladine sú všetky dobre. Takže ich vysadim zo substrátu a dám na hladinu
Dobré odpoledne. Jestli můžu přidat názor, tak růžkatec je plovoucí rostlina. Zkuste ho nechat plavat na hladině, tam mu je nejlépe.
Snažím sa ale mám znova problém a zasa s rozkatcom. Sa mi rozpadáva. Zvysne rastliny mi rastú
Starší reakce
Doporučuji hodně dosadit - u rostlin platí, čím více, tím lépe. Chybu v žádném případě neuděláš. Některé pojedou, některé budou skomírat a některé se odeberou do věčných lovišť, ale to je normální. Jestli chceš co nejrychleji prosperující nádrž, tak ji doslova "nacpi" rostlinnou masou.
Ať se daří!
Ujali sa,trocha sa vytiahli tak beriem to tak že budú rásť,uvidíme. Súhlasím ale že ešte môžem dosadiť
Rostliny ti teda za mě neprosperují. A nečekej až se rostliny rozrostou, ale dokup nové.
Rastliny momentálne prosperujú,tak som chcel pridať ďalšie tak že po strihani týchto ich zasadim.
Áno akvaflor Af-7 už nebudem používať lebo mám pocit že ten je tiež na vine. Rastliny by mali tiež rast aj bez tohto hnojiva.
Svietim 6 hodín. 16.00 do 22.00
Topitko mám fix na 25 stupňov
Pravděpodobně pomůže víc rostlin a vysadit ten Akvaflor Af-7. Jak svítíš?
Na jakou teplotu máš nastavené topitko?
Už sa stalo. Mám tam akurát len tu jaskyňu ktorú rada využíva bojovnica. Takže prikladám ďalšie fotky kde mám ako už spomínali nižšie pravdepodobne sinicu. Čo mi podľa vás pomôže?
Momentálne som natom takto z rastlinamy. Dnes som zasadil ďalšie z iného akvarka, tak som zvedavý ako sa chytia. Akvarko mám 3 mesiace.
Ako vidíte dal som aj plávajúce rastliny ktoré sú fixnute aby mi neplavali hore dole po akvarku.
Takze proti tej sinice pomôže menej svetla alebo nejaký prípravok ?
Ideální ten růžkatec, limnophila taky pěkně roste (hodně se mi osvědčila), egeria, a pak taky plovoucí salvinia… to všechno roste celkem rychle a dobře to tím pádem redukuje zbytečné živiny / odpad, tím pádem i řasy apod
Ahoj, rostlina se jmenuje růžkatec.
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum Řekl bych že se ti začíná rozjíždět sinice. Máš prostě čerstvé akvárko a hodně málo rostlin. Ideální by bylo založit prezentaci nádrže. Takhle například není poznat čím a jak svítíš a jakou máš vodu...
Každopádně za mě vyházej všechen plast a nahraď jej rychlerostoucími rostlinami
Ahojte,neviete náhodou čo to je za rastlinu a prečo ma zrazu konce do tmavozelena? Zasedena je tretí deň.
Starší reakce
Udělal bych několikrát větší výměnu vody a pořídil si základní testy aby jsi časem zjistil jak na tom jsi s hnojivem a nelil ho tam moc nebo málo.
Překvapilo mě dávkování hnojiv. Rostliny vykazují nedostatky na starých i na nových listech. Dávky se mi zdají trojnásobně větší a ještě je přidáván NO3 a ještě živorodé ryby. Málo rostlin na takové nastavení. Odhaduji, že prvky se spíš vzájemně blokují z důvodu nevyrovnaných poměrů než z nedostatku.
Dobry den, krouti se mi konce listu u rostlinek. Co jim může chybět? Přidávám CO2 a hnojim denně hnojivem od Profiplants + dusik.
Starší reakce
Mým krevetám zvýšené dávky hnojiva nevadily. Při této intenzitě osvětlení a dávkách CO2 bude nutné pořádně přihnojit. Pokud ne tak se to projeví negativně na rostlinách. 1ml Tropicy týdně do 50ti litrů dávám při slabém osvětlení bez CO2 a to tam jsou jen epifytní rostliny.
Mám vodu na Praze 9, vstupní parametry jinak změřené nemám. Ještě jsem se do toho tak nezanořil.
Teď se budu ptát jako začátečník? NO3 lze doplnit tabletami NPK pod kytky? Nebo zvýšit počet ryb? Mám vyzkoušeno, že více rozpustného hnojiva dávat nemůžu, protože to nedělá dobře krevetám.
Já jsem dlouho dával tropicu zlatou abych držel NO3 dole kvůli červeným květinám stejně jako tomu je uzpůsobené svícení.
Každopádně díky za reakci
Provozoval jsem podobné akva s CO2 a Stejným osvětlením.
rybicky.net/nadrze/31494
Dávkoval jsem zelenou Tropicu 1-2 ml denně a týdně dorovnával Mg. Nevím jakou máš vstuní vodu (já mám Ca 17, NO3 5 Mg 2, ostatní skoro nula). Ty nedostatky na starých listech odpovídají nedostatku makroprvků. Díry většinou nedostatek K. Zdá se mi ale že se spíš rozpadají. Corymbosa asi vykazuje nedostatek NO3.
Starší reakce
Obě rostliny vyžadují hodnè světla. Schválně jsem červenou rostlinu daroval do akva, kde se svítí jen 6h, ale silněji. A daří se jí tam více než u mě při 10h svícení.
Mno, je pravda, že limnophilu úplně na prudkém světle nemám. Jen vykukuje a stonky jsou ve stínu kryptokoryn. To by mohlo být ono. Zkusím jí vymyslet a především udělat místo někde více já světle a uvidíme. S tou červenou rostlinou je to zvláštní. Schválně jsem si jeden stonek nechal v košíčku v láhvi na okně a tam drží, ale v akva je to žalostný pohled...
Ahoj
Uplne si nemyslim, ze neco ozira zdrave rostlinky. Sneci a jim podobni oziraji odumirajici nebo zeslable kusy. Spis mi prijde, ze rostlinky nebyly uplne v super kondici a neuchytily se. (A pak se do nich pustili sneci apod). Limnophilu mam a potrebuje dost svetla. Tam kde neni poradne svetla, mam stonky skoro hole nebo velmi podobne tem tvym. (Viz obrazek)
Asi bych ji zkusit sestipnout, dat tam, kde je nejvic svetla a cekat, jestli odrazi
Ale uvidime co reknou ostatni
V neděli jsem na burze koupil tuto rostlinu (myslím nějaký druh Alternanthera), že dám ještě jednu šanci červené rostlině, kterým se u mě moc nedaří. Spolu s tím jsem pořídil i limnophilu sesiliflora. Tušil jsem, že zřejmě Alternanthera to nedá, ale že to půjde takhle rychle jsem netušil (mrkněte na fotku, co z ní zbylo za 4 dny). Tak jsem si říkal, že lymnophila bude v pohodě, ale dnes jsem si všiml úbytku i u ní (viz foto). Načež jsem došel k závěru, že mi něco hobluje rostliny (zajímavé, že jen tyto nově zakoupené). Podezíral jsem šneky, ale přes den je na rostlinách nevidím. Pak mě napadají už jen krevety (caridiny i neocaridiny)...ale jak píšu, přes den je na rostlinách moc nevidím... Takže asi jediné za tmy... Na otíky (5 ks) se mi to moc nezdá. Pak už jen gupky??? Poradíte?
Starší reakce
Bez prezentace smysluplně radit nelze (příliš mnoho proměnných).
Ta prezentace jde velice jednoduše založit, dole se musí vše ukládat. Píšu to proto, že je potom dost jednodušší správně poradit...
Tak tedy závěr zní, co udělat proto aby správně fungovalo. NPK dávám teprve 14 dní jestli se to vzpamatuje nebo ne.
Nebo moc... To akvárium "nefunguje" proto, že je přetížené organickými látkami a nežádoucími heterotrofními bakteriemi,na úkor těch potřebných.
Proud je tam až co jsem přidal druhý filtr. Ale že se rozpadají rostliny a opadávají. Jako by bylo něčeho nedostatek. Hnojim NPK+Bioflor master.
Práveže čím je akvárium väčšie tým sa tam ľahšie nastaví rovnováha. Na ruduchu mi pomohlo znížiť prúd vody.
Jediný co mě ještě napadá začíná ruducha, vždycky se jí zbavím co2. Ale na příčinu nemůžu přijít. Možná světlo ale už jsem kombinoval nesvítit svítit mín nebo málo je to stejný. Akva má asi 110l tak se to tam špatně nastavuje nějaká rovnováha.
Edit: Ryb je tam 5 sekavců,5 sekavek ancistrusi 4 panceřníček skvrnitý 1.siamky5.
Nemalo by sa pridávať Co2 naraz zo vzduchovaním, Co2 sa vysýti a nebude účinné.
Zkoušel jsem založit a nepovedlo se obojí ano a hnojím.
Pomohlo by založiť prezentáciu akvária.
Máš zapnuté vzduchovanie naraz z Co2? Hnojíš?
Starší reakce
Pokud je to v tom krevetkáriu, tak tam v podstatě není nikdo, kdo by produkoval rozumné množství dusíku a zdrojová voda ho při výměně nemusí dodat dostatek. Já třeba do krevetkária dvakrát nebo třikrát týdně špricnu trošku obou Aquagrowerů, abych dodal mikro i makro.
Díky.;) Dneska kouknu na dusičnany - včera už jsem to nezvládl. Vzhledem k tomu, že ostatní rostlinky jsou v pohodě, včetně Alternathea reinecki, jsem po dusičnanech hned nešel.
Přidat reakci
[1] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x