Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 184 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - happy85
Mám ji asi třikrát vyfocenou v profilu.. Ď
Hemigraphis ? To myslíš vážně? :-D

Co? Proč?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - :-)
Hemigraphis ? To myslíš vážně? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - :-)
...alespoň 60W na 100 litrů. ano Světlo je jistě potřeba a kdo ho má víc je ve výhodě, ale na červenou stačí i polovic. Důležitější je řekl bych vyvážení vstupů do systému. ;-)
happy85: Mám 80l akva, 15W zářivku a červenou kyti, roste super akorát nevim jak se jmenuje..
To nevadí, že nevíte, jak se jmenuje - stačí ukázat fotku.

Reagovat na tento příspěvek 0  - bucliik
pod fotkama je uvedený osvětlení-mě osobně ty kytky nerostou :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Sidonius
Při nejlepší vůli jsem to tvrzení také nenašel. coze Podle mých zkušeností potřebují červenolisté rostliny alespoň 60W na 100 litrů. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sidonius
bucliik: na akvárku o tom /...ale jsou i nádrže s velmi slabým osvětlením kde rostou krásně i červený kytičky... / byl článek a i fotky, skusím to najít.

Nějak v tom článku tohle tvrzení nemohu najít... :-O Netvrdím, že tam není, ale opravdu ho nemůžu najít! Pomozte mi, prosím, citací z tohoto článku! Děkuji.
A krom tohoto zdroje, (kde jsem to zatím nenašel hmm ), byste mohla uvést ještě nějaké další, kde se také tvrdí, že červené kytky mohou krásně růst i pod velmi slabým osvětlením ?
happy85: Mám 80l akva, 15W zářivku a červenou kyti, roste super akorát nevim jak se jmenuje..
To nevadí, že nevíte, jak se jmenuje - stačí ukázat fotku.
já měla předřadník glomat1 a ještě glo od haagenu, ale jak bylo v krytu vlhko(měla jsem krycí sklo-ale i tak)tak ty plastíky co držely zářivku ztvrdly a ulomily se-po cca 3 měsících. ale normální rampa byde asi levnější-fuj technika a já nejdeme dohromady, ať poradí páni
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sári
Takže mám začít šetřit na nové osvětlení. Jakou značku byste mi doporučili? A představte si, že toto osvětlení používala původní majitelka na 112 l akvárium, kde měla parmičky čtyřpruhé. Bohužel rostliny si nepamatuji. Mimochodem, toto akva mám, až se naučím zákonitosti chovu rybiček na šedesátce, možná to velké taky založím.
Vyzkoušejte
:)
Bucliik: ...ale jsou i nádrže s velmi slabým osvětlením kde rostou krásně i červený kytičky...
Můžete mi takové nádrže ukázat?

Mám 80l akva, 15W zářivku a červenou kyti, roste super akorát nevim jak se jmenuje.. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jva – Rostliny
On Exit, který obsahuje také malachitovou zeleň, v kombinací se slabým osvětlením a rozhozeným režimem celého akvaria se na rostlinách určitě také projeví.
na akvárku o tom byl článek a i fotky, skusím to najít
Bucliik: ...ale jsou i nádrže s velmi slabým osvětlením kde rostou krásně i červený kytičky...
Můžete mi takové nádrže ukázat?
28 st. C není pro níže uvedené rostliny žádný horor.
Důvodem potíží bude - jak jste podle mne správně usoudila - použití Bioichtu v kombinaci s 5 dny bez světla.
Ovšem i bez Bioichtu je 11W zářivka na takto velké akvárium velmi málo. Do budoucna bych se přimlouval za posílení světla.
co N ve vodě a Fe?
to by až tak vadit nemělo-při letních vedrech mívám i 30 stupňů a odešly spíš neonky než kytky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beddy
Nepřizabila ty kytky spíš moc teplá voda? (5 dní 28°C)
skus si změřit hodnoty vstupní vody...myslím že ji pak někdo míchá s dešťovkou...nebo si tady založ prezentaci, určitě ti někdo poradí ;-)
No a ještě jsem si vzpomněla. Ph vody bylo asi po měsíci téměř 8, což jsem se snažila srazit kvůli pancéřníčkům alespoň na 7 přípravkem Tetra Ph minus, ale stále mi stoupá k té osmičce, nevíte, co by to mohlo způsobovat? Zkoušela jsem na štěrk kápnout ocet, ale nešuměl a ani jiné kamínky nevykazovaly nějakou reakci s octem.
no tak tady by to další zářivečku asi ještě sneslo, ale jsou i nádrže s velmi slabým osvětlením kde rostou krásně i červený kytičky-holt nejde jen o světlo, ale 11W bude asi vážně málo, no sama uvidíš jestli se nepotáhnou za světlem-pokud ju tak je to málo, pokud ne máš hodný kytky a seš štastnej člověk ;-) :-)
Teda zářivka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sári – doplnění wattů
Pardón, doplním - žárovka má 11w.
pokud předtím vše rostlo tak bych řekla že snad ju(i když nevím kolik W tvoje zářivka má), i když tady vždycky všichni doporučujou světlo přidat-aby to rostlo ještě líp ;-) a co ty rozpadající se stonky ustřihnout a zasadit ten zbytek co se nerozpadá? já to tak dělala u všech kytek a vždycky zakořenily.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sári – Kde je chyba?
Ahojte, objevila jsem tyto stránky a hned poprosím o vaši radu. Mám necelé 3 měsíce založené akva. Délka 53, výška 40, hloubka 33 cm. Takže objem počítám tak 60l po odečtení dna (staré dno od Rataje, na tom černobílý /spíše černý/ štěrk.
Rostliny Bacopa, jávský mech, Egeria densa, Anubias, Ludvigia Repens, Hygrophilia polysperma, Acorus. Ryby 2x mečovka a 2 dvouměsíční prcci, 2 paví očka, 7x danio pruhované, 3x pancéřníček (tmavě hnědý), jedna Ampulárie a jeden ancistrus albín. Vše prosperovalo, ale po zakoupení poslední rostliny - egerie z pochybné prodejny se mi u mečovek objevila krupička. Bohužel jsem udělala chybu a v prod. si nechala vnutit Bioicht, který působil 5 dní při 28°C za vypnutého světla. Po 5 dnech krupička zůstala, tak jsem vyměnila 15l vody a koupila Exit. Ten po 4 dnech všechny ryby vyléčil. Bohužel Bioicht zřejmě špatně zapůsobil na kytky a Hygrophilia mi od spodu začala žloutnout a rozpadat se, ostatní listnaté (Bacopa, ...) začaly mít hnědé tečky na listech a tyto pak odpadnou a lovím je po celém akva. Bacopa už je dole holá, ale madé lístky se jí tvoří, vlastně všem. Filtr mám Fan Filter 1 Plus, teplotu udržuji na 24°C, krmím Sera Vipan a Flora a obden kapu Fishtamin. Občas mražené daphnie. Nejdůležitější otázkou je, zda stačí světlo, které mám - 1x Narva 903/827. Svítím 12h denně. Děkuji všem za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mch.sokolov
co sitkou od citronů?:-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Diego – Riccia fluitans
Dobrý den,
jak to mám připevnit,ta kytka nemá žádné kořeny.Když se ji připevnoval vlascem,tak mi vyplavala na hladinu a tam se rozpadla.Děkuji sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - PT
jenom pozor, zvysit osvetleni neznamena prodlouzit delku sviceni, ale pridat svetlo...
Jinak ta fotka vypada vcelku tmave...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Radka – .
Jj dusičnany je správně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik
možná to jsou dusitany:-D fakt nevím a někdy se mi to plete. Jinak měň častěji vodu a pořádně odkaluj. Mně to pomáhá.
Dusičnany snížíš přidáním co nejvíce rostlin(hlavně rychlerostoucích)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman
Filtr je za níj ne fotkách je vidět ale vývod je otočen na druhou stranu, jakým způsobem snížim stav dusičnánů? osvětlení jsem zvýšil.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik
nemáš na ni puštěný vývod z filtru? Jinak to vypadá jako rozsivky z nedostatku světla a přemíra dusičnanů.
Fotka k příspěvku Fotka

Fotka k příspěvku Fotka

Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman – Zahnědnutí
Před týdnem jsem si koupil rostlinku do akva a do týdne mi shnědla (fiz. fotky). nevíte někdo co to je a čím to napravit??

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Aja
já mám úplně stejnej problém jako všichni tady. Koupila jsem si jí poprvé. Prvně byla v pohodě a pak začali odpadávat špičky listů. Nakonec se překvapivě taky rozpadla. Ale kořeny byly v pohodě. Ancistrus po ní taky občas lezl. Tak nevím. Dneska jsem si koupila Sagittarii znova, tak uvidíme. Snad to bude mít lepší konec hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff – Radka - .
Jen doplnění. Tohle jsem psal před třemi měsícia nyní je z toho mrzáčka více než deset zdravých rostlin palec
Vyzkoušejte
Mě dělá sagittarie to co Efoušovi .Vůbec nerostla,tak jsem ji dala do košíčku a do jiného akva.V létě jsem ji vrátila,zasadila a už ji mám 5násobné množství.Podmínky v akva jsou přitom pořád stejné. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavliina
Mě to žádná ryba určitě neužírá, nemám tam žádnou takovou :-( Napadlo mě, jestli to nemůže být třeba i jemnějším pískem, který jsem tam dosypávala??? :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georged
Mám přesně stejný případ. Vypadají naprosto stejně, jsou úplně ohoblované. U mne to dělaj ancistrusíci a šneci...
tak já se taky přidávám-rozrůstala se jako divá a teď i její výhony sklovatí a mizí-listy jsou v tahu, už jsem ji chtěla vytrhat, ale kořeny vypadají ok, tak jsem ji ještě nechala, ale asi půjde, nahradím jí kryptokorynou
Tak tohle mi začíná dělat taky, nejdřív se krásně rozrostla a teď se postupně začíná objevovat přesně to na fotce :-( Čím to? Málo železa??? Jak to napravit? sad
Hnědá řasa by to být mohla, protože mi ten anubias zastiňovala jiná kytka, teď jsem to protrhala, tak by to mohlo být lepší ale proč ty díry? :-O A ryby, které by to ožíraly to být nemůžou, protože žádné takové nemám. A když by to bylo tím chybějícím železem, jak to napravit? ;-)
Nejspíš požerek. Že by ryba, co ke mně nesmí ani na návštěvu? :-D (Ancistrus? ;-)
A pravděpodobně i buď chybějící nebo blokované Fe.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik
Me by zajimalo spise proc se udelala dirka na tom anubiasu :-)?
Hnědá řasa.
Fotka k příspěvku Vyfotila jsem i tem můj anubias, jsou na něm i takové hnědé fleky a na kytce před ním Micranthemum micranthemoides je na lístkách taky takovej divnej povlak. Poradíte mi, čím by to mohlo být? :-O

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [184] ...... 201 202

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164334x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369-co-se-to-deje-s-rostlinami?od=9151