Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 58 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 17:49 Deepinpeat Re: grunda
K oběma lze dodat jen tolik, že pro někoho asi utopie, pro někoho běžná praxe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 16:46 Žena vendy [27] - CichlidyRe: vaaclav
No že by chodily tak vysoko?Mám jen 3 Krom toho echinodoru mám kytky celkem vysoko... Ale ta žlutá barva a tečky bude od něčeho jiného si myslím..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 16:34 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: vendy
Řekl bych že na většině fotek je klasický požer od ancistruse. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 15:46 Žena vendy [27] - CichlidyRe: zervan
Koukala jsem na anubiasy a bílé fleky no ožrané to není je to také průsvitné, ale žádné díry. Hrubý list taky není, lupu nemám tak to až tak blízko nezjistím. A list se láme stejně jako ostatní. Změnu pozoruji poslední 2-3 týdny na mladých listech. Snad to nebude horší..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 15:44 Žena vendy [27] - CichlidyRe: Raviolka
Ahoj tak jsem tady s info :)
Jasný, že pro ryby chci maximum a pořád to jde na úkor rostlin, jenomže ten ekosystém tam taky musí nějak pracovat ne? Pokud půjdou rostliny do háje bude problém s vodou a NO látkami. Tak bych chtěla alespoň ty základní - valisnerie, anubias, microsorium udržet v dobrém stavu.
Hodnoty No látek v pořádku jsem myslela podle naší vody co tu teče :) je jasný že když je vysoká hodnota v kohoutku tak to do akva nedostanu dolů.
Dusitany mám skoro neměřitelné podle testu od rataje nebyla voda skoro růžová takže hodnota 0-0,1mg
Dusičnany jsou na tom velice podobné mírně narůžovělá barva tak do 10mg podle vzorníku. Vodu měním i 2x do týdne, záleží na čase a druhu krmení.Ph se mi drží kolem 6,8 při CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 14:45 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Raviolka
Ten nápad s nedostatkom mangánu je dosť dobrý a zaujalo ma to... Dokonca má vraj taká Cabomba v sušine viac mangánu ako železa! (www.rataj-spk.cz/… - zrejme podobne i iné rastliny)

EDIT: Zamýšľanie nad hnojením mangánom presúvam sem: rybicky.net/forum/10843-hnojeni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 12:57 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Deepinpeat
solidní utopie - ta první část (viděl jsem to pár chovatelů používat, většinou s divokými odchyty), pro běžného akvaristu? No nevím nevím :) To o těch kytkách je pravda, jen by mě zajímalo, kdo se opravdu setkal s blokací nějakého prvku jiným a jak to opravdu poznal. Pár akvárek jsem dohledoval, pár jich měl a mám, ale blokaci prvku jsem zatím neviděl ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 11:57 Deepinpeat Re: grunda
No v akváriu s tím právě můžu dělat jenom to, že buď mám zdroj vody který mi při výměnách umožní koncentraci NO3 skutečně snížit na únosnou mez o které se asi nedohodneme nebo použiju selektivní ionex. Jinak pokud chci pěstovat náročné rostliny, tak hlavně potřebuju být schopen když něco neroste určit, co je limitujícím faktorem a zda něco úplně nechybí nebo naopak přebytek nějakého prvku neblokuje příjem jiného a jestli k tomu mám adekvátní světlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.11.2014 11:21 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Deepinpeat
tolik teorie, a co by jsi s tím chtěl v akva dělat? navíc rozdíl mezi 5 a 30 mg/l na rybách opravdu nepoznáš, možná někde v laborce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 11:11 Deepinpeat Re: grunda
No to opravdu neteče, ta voda obsahuje i množství dalších škodlivin, sice ve stopových koncentracích, ale obsahuje. Je potřeba si uvědomit, že pokud na těch rybách není vidět, že by jim 30 mg NO3/l něco dělalo, tak to pořád ještě neznamená, že to tak není. U těch dusičnanů nevidíme tu akutní toxicitu, ale to co nevidíme, nebo spíš tomu nepřičítáme vzniklé problémy, je ten dlouhodobý dopad takové zátěže na organismus těch ryb. Když porovnáš dvě akvarijní populace chované za exaktně shodných podmínek, jen jedna z nich bude žít ve vodě s koncentrací 5 mg NO3/l a druhá 30 mg tak si rozdílu určitě všimneš. Ta norma NO3 pro pitnou vodu je příšerně vysoká a není to zdravé ani pro lidi. Vysoké koncentrace NO3 v organismu vedou v menší míře ke stejnému efektu jako ty nízké ale už vysoce toxické koncentrace NO2. Dochází k částečné redukci NO3 na NO2 a další dopad je stejný, jen ty koncentrace jsou prostě naštěstí nižší. To akvárium prostě není příroda, kde různé formy látek za různých podmínek a za podpory různých mikroorganismů krásně přechází tam a zpátky a je možné je čerpat v různých vrstvách dna a na povrchu substrátů, kde je dostupná vysoká koncentrace. V akváriu prostě chybí třeba anoxické prostředí o dalších hlubších vrstvách nemluvě.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 10:52 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Raviolka
u nás se pod 25 nedostanu, a hodnoty do 30 mg/l jsou opravdu bezproblémové, takže klidně lehce přihnoj ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.11.2014 10:30 Žena Raviolka [2148] Re: grunda
V Ostravě pod 5 mg/l ;-)
Celou dobu píšu o tom, že je podle mého názoru nesprávnou cestou zvyšovat zátěž pro ryby jen proto, aby se dařilo několika málo rostlinkám, které to potřebují. Nic víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 10:19 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Raviolka
terčovce už nějaký pátek mám, hodnoty kolem 30mg/l jsou pro ně naprosto bezproblémové. Málo komu teče z kohoutku kojenecká voda ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.11.2014 09:58 Žena Raviolka [2148] Re: grunda
Já nemám na mysli zvládání, já mám na mysli snahu o naprostou pohodu. Jsou ryby, kterým rozdíl 10 nebo 30 neříká nic, ale terčovci k nim nepatří. Nepochybuju, že by to zvládli. Jak říkám, moje volba je raději preferovat pohodu ryb a oželet třeba pupečník, který je na dusík náročnější - ačkoliv za jistých podmínek "zvládne" i čistou vodu. Na kytkách je ale jakákoliv nepohoda daleko lépe vidět, viz tohle téma, které je zasvěcené kdejakému flíčku na listu... ryby mlčí a třeba ramirézky jsou zářným příkladem toho, že jim zrovna moc vyhovující podmínky v akváriu dát neumíme - a dusičnany jsou za to zodpovědné do velké míry.
Přidávat dusičnany na 30 mg/l, pokud mám to štěstí a mám "čistější" vodu, mi připadá kontraproduktivní. Těm rybám to určitě neprospívá. A jen opravdu málokterá kytka potřebuje více než např. těch 10 mg/l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2014 09:49 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: Raviolka
nevím jak ramirézky, ale terčovci zvládají hodnoty kolem 30mg/l naprosto bez problémů a neznám kytku, které by to nestačilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.11.2014 09:41 Žena Raviolka [2148] Re: vendy
Určitě je dobré znát množství dusičnanů (co je to nízké?) a v tomhle případě i železa. S Feroxem bych počkala. Přečti si toto:
www.rataj-spk.cz/…
cs.wikipedia.org/…

Doplním nejpodstatnější body:
Hlavními symptomy je mezinervová chloróza (nervatura listů zůstává zelená), tvorba hnědavých a šedavých skvrn na listech. Vážně postižené listy mohou hnědnout a usychat...
... se zdánlivě projevuje podobnými příznaky jako virová mozaika...
Někdy může být zaměněn s poškozením sviluškami.

Přesně to vidím v tvém akváriu. Ale podle fotek se to hůř určuje, porovnej si to sama.


Ještě poznámka k dusíku - pokud tam máš ryby citlivější na obsah dusičnanů (což ramirézky nebo terčovci jsou), tak bych byla ráda za nízké hodnoty a oželela rostliny, které holt dusíku potřebují více. Všechno dohromady mít v akváriu nelze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 21:20 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: vendy
vendy napsala: Dusičnany měřím a jsou nízké. Pardon, zabudol som napísať otázku: Čo znamená nízke? Nízke v tom zmysle, že neohrozujú rybky? (teda povedzme, že pod 50 mg/l) Ale rastlinky majú iný pohľad - nízke znamená pod cca 10 mg/l, čo už môže byť problém. Podľa fotiek sa mi to však nezdá na dusík, neviem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.11.2014 20:53 R Muž romant [27982] Re: vendy
Tak začal bych s tím dusíkem, tedy jeho vylepšením a posléze bych se podíval na PMDD, popř. použil jenom mikroprvky. Jenom cočkem to nezachráníš, musíš to vylepšovat tak nějak komplexněji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:52 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: vendy
Myslím, že netreba kupovať, nejaký ochotný akvarista v okolí, ktorý má testy, to jedno meranie spraví. Viac ani nebude treba - len sa uistiť, či niečoho nie je nejako extra veľa a či niečo nie je nulové. Napr. taký test na draslík je dosť drahý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:49 Žena vendy [27] - CichlidyRe: zervan
I pupečník je příliš světlí a mladé listy jsou malé a zcvrklé, zítra vyzkouším anubiasy. Přikláním se na odvápnění. Zapnula jsem co2 tak se to snad zlepší a přemýšlela jsem nad FEROX. Dusičnany měřím a jsou nízké. Výměna vody je někdy i 2x za týden u terčů. Zbytek testů postupně tedy nakoupím stačí klasické co nabízí v obchodech? Díky
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:44 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: vendy
Hm, no tie na hladine by mohli mať biogénne odvápnenie, z tej fotky to moc dobre nevidno, ale lupou sa do dá pekne pozrieť - ak je to vyžraté, budú tam ohlodané tkanivá, miestami i dierky a ak ide o biogénne odvápnenie, tak to budú drsné malé kopčeky, celkovo bude list taký tvrdší, ťažko postihnuté sa mi dali priam lámať (ale tie boli skoro celé biele od vodného kameňa). Anubias má rád šero a nedával by som ho tak blízko pod svetlo (čo samo o sebe nevadí, ale potom si pýta viac živín a tie nedostáva).

Ale tie rastliny dole, to mi fakt pripadá "len" vyžrané.

Čo sa týka tých svetlých žltých nových listov Anubiasu - myslím, že chýba železo: deficiencyfinder.com/… I mne neznáma rastlinka na fotke má nové listy akési bledé.

Nebolo by zlé nechať si aspoň jednorazovo zmerať obsah dusičnanov, fosforečnanov, železa a prípadne aj draslíka a podľa toho by sa niečo dalo potvrdiť alebo vylúčiť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:37 Žena vendy [27] - CichlidyRe: zervan
Od ancíků je to snad vyloučené, chytají to i listy anubiasů, které jsou přichycené na rampě těsně pod hladinou :( vesměs mladé listy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:32 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: vendy
Tento Anubias z prílohy a aj napr. zmiznutý list Echinodora mi pripadá ako práca ancíkov. Ostatné idem lepšie pozrieť...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:27 Žena vendy [27] - Cichlidy – Rostlinky nerostou
Fotka k příspěvku ahoj snažila jsem se rozluštit co tedy rostlinkám chybí a co jim vadí. Každá rostlinka má jiné příznaky. Tak se chci poradit jak s tím naložit. V nádrži Splněný sen jsem udělala složku rostlinek s fotografiemi. Chtěla bych poradit co dodat za složky, aby prospívaly. Nejvíc mě tedy momentálně zajímá anubias a jeho čárky bílé, foto v příloze. Na dotek to nejde sundat. Četla jsem o od vápnění rostliny, že by??
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.11.2014 19:31 R Muž romant [27982] Re: luckyway
Je to mladej zdravej list, jak bude stárnout, ten konec bude mít postupně stejnou barvu jako zbytek. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2014 19:26 Muž luckyway [5] – Microsorium pteropus - Narrow
Fotka k příspěvku Chtel bych se zeptat, co zpusobuje tmavnuti koncu Microsoria? Vim, neni to nemoc. Jen jsem zvedavy co to je? Muze to byt tim, ze rostlinka rychleji vyroste?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2014 10:06 Muž Jiri [0] Re: Jiri
Tak děkuji všem za rady, vypadá to že se problém vyřešil. Byla to asi opravdu nějaká reakce na co2, spustu bordela a tak, problém byl že nemizela, protože od toho byl celej filtr, takže voda se tím pořád obohacovala. Po vyčištění filtru bylo po pár hodinách akvárko čisté jako před tím. Teď už se nic netvoří, kvas jede pořád dál a všem se snad daří.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 21:46 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Jiri
Z biokvasu idú aj rôzne iné plyny a výpary, nielen CO2 (keby len ten, tak po privoňaní k fľaši by sme cítili to isté čo zo sódovky), ale že by to malo robiť penu a kadejaký sajrajt, to zase nie, to mi nikdy nespravilo a používal som rôzne kvasnice. Nebola tá fľaša od niečoho? Alebo to možno ani nesúvisí priamo, skúsil by som fľašu proste odstaviť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 21:39 Muž Jiri [0] Re: soubi
No je to skoro určitě z toho, ale proč se to děje? Kvas se nemá šanci dostat do akvárka, jen co2..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 20:29 Muž soubi [32] Re: Jiri
to vypadá jako plíseň...bacha na ten kvas, to ba mohlo být ono. X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 19:49 Muž Jiri [0] Re: sux
Fotka k příspěvku Nemyslím si že to jsou řasy, přidávám ještě jednu fotku. Vpravo nahoře je pěna co se mi tvoří nad difuzorem (burčák přes 2 flašky) a vpravo dole když prohrábnu kytky tak z nich vyletí toto...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2014 21:49 Muž sux [117] - AmerikaRe: Jiri
ahoj, z tý fotky toho moc nevidím, ale nevypadá to jako povlak z "bindžusu" ale řasa. Nejsem rostlinkář, ale něco ti buď chybí nebo přebejvá :) vícero měnit vodu, mě to pomohlo na vše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2014 21:28 Muž Jiri [0] – Povlak na rostlinách
Fotka k příspěvku Ahoj, asi to není problém s rostlinami, ale nevím kam to zařadit, po přidání burčáku se mi po pár dní začal tvořit povlak na rostlinách a je z toho binčus po celém akváriu. Kvas vedu ještě přes jednu flašku, takže se nemůže dostat do akvária.. má s tím někdo zkušenost ? přikládám foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 09:29 R Muž romant [27982] Re: Zab01
To jsou noční brusiči. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 09:28 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: MonterMonty
Možné to, sice jsem je tam v životě neviděl, ale leccos by to vysvětlovalo :) ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2014 00:20 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Zab01
Na tom echináči si pochutávaj ancistrusi ;-) zřejmě je špatně krmíš , no jak už bylo nesčetně kráte konstatováno - jak jednou okusí ,už nechtěj jinak hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2014 19:04 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetky – ?
Fotka k příspěvku Zdravím.. nevíte co to je s tím echinodorem? Všechny rostliny rostou krásně, jen echinodorům se nedaří. Listy tak rychle jak vyrostou, tak rychle i odcházejí. Ty největší začnou hnědnout hned jak trochu vyrosotu.. přitom mladé řaší furt nové a hezké.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2014 20:19 Muž Aquasky [35]
ada je jen předražená značka vsadím se že 90% svých věcí nevyrábí, ale pouze přeprodává, dokonce i jejich slavný substráty pro ně vyrábí firma conrosoil...oni na to hodí jen svoje logo a šup už je to pár stovek dražší :-D a jak říká marcel..co si doma umícháš to tam máš co ti kdo prodá musíš mu jen a jen věřit že to tam je :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.10.2014 15:51 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Marcel G
ADA je pre mňa niečo, čo naozaj nemusím, teda toto nie. Súhlasím s tým, že treba brať vždy v úvahu živiny, ktoré v akváriu sú aj bez pridávania. No hlavné je, aby si začiatočníci nemýlili hnojivko s liečivom pre poškodené rastliny, verím, že rozumiete o čom hovorím :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 17   24.10.2014 09:25 Marcel G Re: romant
romant napsal: Nejsou oni ty komerční hnojiva tak trochu tomu PMDD hodně podobný a jenom se liší v koncentraci...?Dovolím si doplnit jednu velkou nevýhodu komerčních hnojiv: není na nich obvykle uváděno, kolik kterého prvku (živiny) obsahují. Takže dávkování komerčních hnojiv se zakládá na důvěře v to, že výrobce ví lépe než kdo jiný, co přesně vaše akvárium potřebuje a kolik toho potřebuje. Tento přístup mě osobně naprosto vůbec nevyhovuje, protože já chci vědět, co do akvária přidávám a v jakém množství. Jen tak totiž můžu mít relativní jistotu v tom, že tam budu mít to, co podle mě rostliny potřebují, a že toho budou mít dostatek. Kromě toho z různých kalkulaček, které jsou na webu, vyplývá, že převážná většina komerčních hnojiv obsahuje těch živin opravdu malé množství, a třeba taková ADA je podle mě už skoro jen homeopatická vodička. Takže opravdu nechápu lidi, kteří si koupí hnojivo ADA, když ve vodovodní vodě je těch živin zpravidla víc než v tom jejich hnojivu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2014 09:05 Muž dudak [1885] Re: volvik
Da se koupit treba v Bauhauzu, ale v jinych hobbymarketech jsem ho nevidel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2014 05:04 Muž 150koni [653] Re: Strojek
pod pojmem "objet všechny co znám" pro mne znamená představu dráž, než poštovné v e-shopu, pokud to teda neobcházím pěšky, nebo na kole :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 21:06 Muž Strojek [141] Re: jiri609
urcite jde ale ja jsem kde bydlim objel vsechny co znam a nikde to nemeli ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 21:05 Muž jiri609 [91]
lze koupit v potřebách pro zahrádkáře....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 21:03 Muž Strojek [141] Re: volvik
Ja jseem to v zazhradnictvi ani v marketech nesehnal tak jsem to koupil na netu oboje ..asi to vyslo draze nez v tech marketech a lekarne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 21:00 Muž volvik [21] Re: Strojek
dekuji a da se koupit nekde v nejakem rostlinnem obchode nebo je to cisle akva :)

Diky za odpoved ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2014 20:53 Muž Strojek [141] Re: volvik
Me byl doporuceno tohle Osmocote univerzal a nebo Osmocote plus... tak snad to je to prave ..dnes jsem to daval do dna akva v tech rozpustnych kapsulech..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2014 21:45 Muž volvik [21] Re: romant
Jeste se zeptam jake Osmocote mam pouzit dival jsem se ze jsou pro ruze, rododendrony, travnik atd.

Dekuji vsem za odpoved :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2014 19:42 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: romant
Ak sa začiatočník oboznámi so všetkým, čo som tu už spomínal, tak samozrejme môže. Škoda, že je to práve opak. Nemyslím samozrejme volvika.
Čo sa týka cien, veru je to pravda a smutné je, že u nás to platí dvojnásobne.Nájdu sa aj lacnejšie riešenia, ale už je to OT
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.10.2014 19:38 R Muž romant [27982] Re: cezarmilan
Já s komerčníma honojivama problém nemám, až zase takovej nevěřící nejsem, jenom když mrknu na cenovku a někdo po mě chce něco levnějšího, pro tyhle hnojiva ho nepošlu. Osobně si myslím, že právě ta možnost si na internetu vyhledat(na tzv. prověřených stránkách) jak dávkovat, třeba právě ono PMDD nemusí bejt problém ani pro onoho zaklínaného začátečníka. Ale to je jenom můj názor. :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [58] ...... 200

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 161559x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369-co-se-to-deje-s-rostlinami?od=2851