Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2021 13:41 Muž vlka [3507] Re: Lumenes
Tropica Aquarium Soil je spíš pro zkušené akvaristy. Čeká tě měření, hnojení, chemie a hlavně testování...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2021 10:57 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Lumenes
Najdi si, co jsou rozsivky a sinice. Máš tam málo rychle rostoucích rostlin a ten substrát je spíš určený na přidávání CO2, protože snižuje alkalitu až k nule. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2021 09:18 Muž Lumenes [0] - Neonky – Dotaz
Dopbrý den chtěl jsem se zeptat,jak zjistit u rostlinek jaká prvek jim schází?Mám založené akvárium jeden měsíc a rostlinkám se kroutí listy a je na nich hnědý a místy modrý povlak.Jsou to nenáročné rostlinky a akvárium je Lowtech takže nepřidávám Co2 jen hnojení jednou za 14 dní BioFlor Ratai.Co2 jsem přidával ze začátku a oběvila se řasa,tak jsem ho zrušil.Řasa už není.
Děkuji za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2021 20:27 Muž chameleon [63] Re: Buldr
Áno fotku aktualizujem rovnako aj v prezentácii ktorej som sa už dlhšie nevenoval, akvárko vyzerá už dosť inak :) testom a celkovo hnojeniu som sa chcel čo najviac vyhýbať, jedine ak niečo všeobecne prihnojiť bez testovania a podobne :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2021 20:13 Muž chameleon [63] Re: Buldr
To som sa dočítal aj ja na internete, no práveže jediná vec čo viem o vode čo mi doma tečie je že železa tam je viac než dosť , tak mi to nesedelo smich smich zrejme pôjdem cestou čo radí Roger, dám jej šancu nech sa sama pozviecha, a ak nie tak pôjde kade ľahšie :) vďaka za odpovede hoši
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.09.2021 19:44 Muž Roger [1876] Re: chameleon
Jestli ostatní kytky prosperují jak píšeš tak bych to neřešil a dal jí pryč, jinak Ti hrozí akorát to, že se s prvky zamotáš do kolotoče a nebudou ti prosperovat žádné. Být Tebou tak volím jednodušší cestu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2021 19:25 Muž chameleon [63] – Čo s rastlinkou
Fotka k příspěvku Zdravím. Po dlhej dobe sa obraciam opäť s otázkou. Čo prosím vás chýba tejto rastlinke? Všetky ostatné prosperujú a strihať ani nestíham, no lobelia akosi chradne, nové listy tlačí a aj rastie do výšky, no staršie listy sa postupne rozpadajú. Vyblednuté, spriesvitnejú a nakoniec odpadnú, takto opadali už takmer celé stonky rastlinky. Čo jej pravdepodobne chýba? Ďakujem za rady :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2021 14:10 Brodys Re: Stoky
U některých kytek mám tohle taky a to mají všeho dle měření dost smich Neřeším, hlavně, že vršky vypadají dobře. S řasou mi dost pomohlo vypínání CO2 na noc, ze začátku jsem se bál, jelikož v Č.B. máme velmi měkkou vodu,ale když se to s citem nastaví, včetně lehkého čeření hladiny,je to v pohodě. PH pak tak nekolísá......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2021 12:58 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Stoky
IMO draslík.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2021 12:48 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Stoky
Pokud se ti tohle dělá jen na jednom max dvou druzích rostlin tak bych v tom nehledal nějaký nedostatek spíš těmhle typům rostlin nevyhovuje úplně složení vody. Nikdy ti neporoste všechno, co zasadíš, a to i při přidávání CO2 a hnojiva. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2021 11:57 Muž Stoky [0] – Ludwigia Peruensis - problémy
Fotka k příspěvku Zdravím všechny akvaristy, mohl bych poprosit o vaši, co chybí mé rostlině (stejný problém jako u Alternathera Reineckii Mini). V prezentaci mám veškeré info. Staré listy žloutnou a objevují se v nich dírky. Nové jsou krásné a červené. V akva mám problémy se Staghornem (je vidět na bucephalandře). Předem Dekuji za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2021 22:05 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Korny
Přečti si nějaký článek o hnojení je několik způsobů jak na to. Potřebuješ dodávat makro živiny a stopové prvky s železem to ale musíš mít v akváriu několika násobně více rostlin a aspoň přibližně si něco změřit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2021 20:58 Žena Korny [72] Re: vaclav
Teraz som prestala kvoli riase.. Tazke uz to ide mesiac bez fosforu a inych hnojiv, stale ide iba co2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2021 20:35 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Korny
Ty přidáváš jenom fosfor? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2021 19:44 Žena Korny [72] – Eleocharis
Fotka k příspěvku Dobrý večer, prosím poradte... Mok eleocharis parvulus je v akvariu asi 2mesiace a az teraz zacal zhnednut... Ide aj co2, bojovala som s riasou, takisto aj rotale sa nedarí... Na fotke hnedu farbu dost nevidno nazivo je to velmi viditelne

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.05.2021 09:48 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Mia1993
Po založení se rostliny musejí nejdříve "rozkoukat", takže kolikrát vypadají nevábně. Možná vyběhne i řasa. Ne vždy je nově založené akvárium ke koukání. Až si sednou podmínky, tak bude lépe. Je to o trpělivosti a spoustě času.

A teď co vidím. Do tak malého akvária ancistrusové nepatří. Zaslouží si alespoň 100 litrů, až povyrostou, daruj je někomu, kdo má opravdu velké AQ. Navíc jsou nasazeni příliš brzy a ke všemu to akvárium ještě nefunguje. Když už tam jsou, tak jim měň alespoň 2x týdně 1/3 vody. S rybami se vyplatí počkat na dobu, kdy to akvárko bude fungovat - viditelně dobře porostou rostliny, což je tak za 6 - 8 týdnů (nejdříve). I déle, pokud AQ nefunguje.

Nemám dobrý pocit z té bílé drti, která je součástí dna. Dělá na mě dojem vápence, což rostlinám ve dně neprospívá. Odeber trochu bílé drtě, dej do misky a zalij octem, nech působit. Jestli bude šumět, je to vápenec.

Rostliny - echinodorus je emerzní (pěstovaný na suchu), takže ty listy odejdou, pokud budou růst nové, bude to OK. Ty staré odstraňuj průběžně, až budou cca z poloviny špatné. U stonkových rostlin, když je zkrátíš, spodky nevypadají moc dobře, protože se připravují na růst nových stonků (jsou oslabené), takže se mohou zařasit, listy odcházejí...
Kryptokoryny jsou citlivé na změny - reagují rozpadem listů, případně celé rostliny. Pokud zbyde jen oddenek, nevyhazuj - obroste.
Šípatka - pokud rostou nové listy, je to OK. Ty odumřelé odstraňuj.Když se jí bude dařit, tak má cca 30 cm i víc. Nehodí se k přednímu sklu. Přesadila bych jí, až vyroste, teď jí dej čas, aby si zvykla.
Do AQ bych přidala malé šnečky (okružáky, levatky). Jsou to pomocníci - živí se odpadem a odcházejícími rostlinami. Zdravé nedokážou žrát.

A rada na závěr - jeden druh rostlin sázej vždy jen na jedno místo, vypadá to lépe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2021 17:25 Muž vlka [3507] Re: Mia1993
Máš ,,mladé,, akvárium a musí si ,,sednout,,. Přidal bych rostlinek a počkal, jak se která ,,odrůda,, chytne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2021 14:10 Mia1993 – Rostliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj potřebovala bych poradit co je s našimi rostlinami špatně nebo celkově kde může být u jednotlivých rostlin problém.. Děkuji za případné odpovědi

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2021 00:31 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Drodo
To máš asi nějaký jiný, než já u mě trojka není. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2021 20:46 Muž Drodo [0] Re: vaclav
JBL test :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2021 20:39 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Drodo
Zajímalo by mě jak těch 3 NO3 měříš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2021 20:28 Muž Drodo [0] Re: vaclav
Dobrá děkuji za radu, upřímně mě to ani nenapadlo, protože jsem měl za to, že když se mi konstantně drží hladina NO3 na 3 mg/l, tak Rotala nebude strádat (ostatní rostlinky jsou v pohodě) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.05.2021 15:24 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Drodo
Co to NO3 jestli máš skoro 0 tak bych se nedivil. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2021 21:26 Muž Drodo [0] – Co s tím?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, prosím o radu. Nevíte jaká živina chybí Rotale na obrázku? Zdroj vody: Želivka.
Momentální hnojení: Invital sypké hnojiva Ferox, K, PO4. Celková tvrdost vody GH > 14˚.
Předem děkuji za odpověď.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2021 17:50 Muž Sigiczek [2] Re: ctibum
To je taky pravda, dám jí 14 dní a když se nevzpamatuje tak je vyměnim radši za deuhy které se drží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.05.2021 14:21 R Muž ctibum [7090] Re: Sigiczek
Protože ne vždy se daří všemu. Buď s tím můžeš bojovat a riskovat, že to rozhodíš celé, nebo se s tím smíříš, ten jeden druh dáš pryč a zkusíš jiný ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2021 12:21 Muž Sigiczek [2] Re: Korny
I to mě napadlo, potom ale otázka. Proč ty dvě rostliny vepředu, jako jediné vypadají hrozně :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2021 11:33 Žena Korny [72] Re: Sigiczek
Nemôžeš to mať prehnojene? Na 2 fotke na rastline sa ti tvori zelena vlaknita riasa. Ak mas aj zasobny substrat neprihnojovala by som fourishom. Mas tam priveľa živín. To biela môže byť aj z nepretrepaneho hnojiva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2021 11:15 Muž Sigiczek [2] Re: Korny
Seachem fluorish - s dávkováním at odpovídá cca 100l a dávám 1x týdně. Jinak mám pod štěrkem zásobní substrát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2021 10:50 Žena Korny [72] Re: Sigiczek
Aké hnojivo používaš?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2021 10:18 Muž Sigiczek [2] – Bílý povlak
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Krásnou sobotu všem. Prosím co se to děje s mými rostlinami viz foto. Již po druhé, kdy jsem přidal dle dávkování hnojivo se na druhý den po celém akváriu rozplave takový bílý povlak, který se i drží na kytkách. Všechny kytky až na jeden druh viz foto prosperují dle mě. Díky za rady!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.03.2021 16:56 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Arnyy
Říká se tomu advetivní neboli náhodné kořeny a u stonkových rostlin normální věc. Někdo tvrdí že je lze omezit přidáním fosforu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.03.2021 16:35 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Arnyy
Je to normální a můžeš to klidně ustřihnout, když se ti to nelíbí. Ale dlouho tě to bavit nebude :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2021 15:45 Muž Arnyy [0] – Kořeny rostlinek
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, lidi, mám na Vás možná zvláštní dotaz ale ještě jsem se s tím nikdy nesetkal. Všimnul jsem si že mi rostou kořeny u rostlinek i na květech nahoře a to skoro u všech stonkových. Nevíte jak je to možný a nebo zda je to normální? Popřípadě pomůže to jen ustřihnout a bude to v pohodě? Přikládám i foto.
Předem moc díky za odpovědi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2021 12:53 R Muž Anthrax [4934] Re: TerkaSob
Osobní zkušenost nemám. Zkusil bych pohledat na krevetkářských fórech.
krevetkari.sk/…
www.krevetkus.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2021 12:32 TerkaSob Re: Anthrax
Děkuji, jen jsem nikde nedohledala jak se toho zbavit? Mám odstranit ty napadené části rostliny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2021 11:20 R Muž Anthrax [4934] Re: TerkaSob
Tak v tom případě bych řekl, že je to Vorticella (vířenka): www.researchgate.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2021 11:10 TerkaSob Re: Anthrax
Fotka k příspěvku Ahojky, zhruba ano, jen některé jsou takové větší... Nejde mi to bohužel lépe vyfotit hmm

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2021 21:25 R Muž Anthrax [4934] Re: TerkaSob
Ahoj, je to rozmazané, takže budu pouze tipovat. Vypadá to nějak takto? aquariumbreeder.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2021 20:29 TerkaSob – Bílé krupky na rostlině
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojky, prosím co to může být?,,vyrostlo'' nám to na rostlině a vůbec teda netušíme co to je... Takové bílé jakoby krupičky... Děkuji ????

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 10:35 Muž hadravam [11] Re: SanelOne
To mě nenapadlo protože CO2 přidávám a drochecker mám zelený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 10:12 Muž SanelOne [5] - TetryRe: hadravam
Fosfor to nejspis nebude. Myslim si, ze to bude OEDOGONIUM, coz je rasa, ktera vznika nedostatkem uhliku...
Me se objevila ted po udrzbe, coz muze byt i pricina vzniku teto rasy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 10:00 Muž SanelOne [5] - TetryRe: vaclav
Ten mech byl trikrat tak vetsi v prosinci, pred svatkama sem ho protrhal, ale jeste ho klidne ostriham, nemam strach ze se nerozroste, mam ho uz pres 20 let :-) palec
Jinak momentalne se mi rostliny kupovat nechce za ty penize, tak cekam az nekdo ze znamych bude delat udrzbu a neco malo mi da...

Puvodne mi rostl mech volne, ale pak se prichytil na korenu a celej pekne obrostl, tak sem to tak nechal. Pred nejakou dobou sem koren otrhal a zatim se mi nedari aby zase zarostl, tak sem tam mech zkusil uchytit...slo mi hlavne o to, jestli to neni nejaka plisen...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 09:44 Muž chameleon [63] Re: vaclav
Zatiaľ som to nechával tak nech si rastie ako chce, aby sa poriadne uchytil a rozrástol, no určite ho ostrihám :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 08:58 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: chameleon
Tvůj problém bude podobný jako má SanelOne. Ten mech bych občas ostříhal. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 08:54 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: SanelOne
Máš tam toho mechu opravdu dost a tak je ta řasa nepříjemná. Asi bych přidal dozadu více stonkových rostlin, častěji měnil vodu a sehnal si rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_japonska ty by měly s tetrami vydržet. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 08:51 Muž hadravam [11] Re: Robin151
Samozřejmě mám všechno načtené a prostudované. Proto jsem psal, že si myslím, že je to nedostatkem fosforu. Ale s fosforem se musí opatrně tak bych to nerad pohnojil. Třeba má někdo názor at to neřeším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 08:39 Muž Robin151 [11] Re: hadravam
Zkus hledat třeba tady. www.vitaplant.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2021 21:00 R Muž Anthrax [4934] Re: vlka
Já myslím, že hodně práce udělají ty krevetky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2021 20:44 Muž vlka [3507] Re: SanelOne
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mám mech na dřevě a v proudu vody z filtru a v něm si spokojeně lebedí Krevetky. Možná pohyb vody přispívá k mechu bez řas...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 201

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369-co-se-to-deje-s-rostlinami?od=251