Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 199 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2006 16:41 Jirka – co je s tou kytkou?
Fotka k příspěvku Podle dvou testů jednou 20mg podruhé 30mg tak asi skutečnost 25mg no3/l.ph 7.
Hnojím akvaflorem,osvětlení lampičkou9w, v 20l a vzduchování.
Díky Jirka
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2006 20:43 franc – ...
Kup si hnojivo s obsahem železa, třeba Bioflor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2006 20:32 pavco – železo
A jak do té vody přidat to železo??? opravdu hřebíkem??? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2006 12:01 Muž [] – co2
Jité riziko tam je vždy.Sic se neporučuje dávkovat cočko do menších aqa,ale s citem se to dá.Je fakt že dříve se taky neplynovalo a šlo to taky.Jenže vodovodní voda nebyla plná těch srágor co tam je teď.To co teče z kohoutku je super živná půda pro řasy.Proto se dnes taky rostliny tímto stylem urychlujou aby se trošku předešlo těm řasám.A taky záleží co chceš mít za aqa.V holandsém tipu si to bez co2 těžko představuju.Ale asi to jde.Jinak jak je to se mnou.K menším rybkám co2 přidávám,1x kvašením a 1xsifonové bombičky.Výsledek je v obou aqa srovnatelný.To riziko předávkování je u kvasnic ze začátku větší.U použití zásobníku je přesně dána denní dávka,kterou naaplikuji.Nevýhodou je že to musím doplňovat každý den.Takže jak odjedu na pár dní pryč tak hold rostliny trošku strádají.Když jsem neaplikoval měsíc a více tak je to znát na rostlinách,které rostou lépe při ph pod 7,ale rostliny jenž radši tvrdší vodu např.růžkatec tak zase lépe bují a mají tvrdší lístky(jehličky) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2006 10:58 Štěpán – .
Neposlouchej Romana, je to kvasnicovaj maniak! :)
Rostliny můžou prosperovat i bez přidávání CO2! A navíc v tak malém akváriu je aplikace CO tímhletím primitivním způsobem cesta jak si udusit všechny ryby!!! Na webu jsem nedávno četl dením nějakého zoufalce co si kysličníkem často přidušoval ryby a divil se, čím to je!
NEAPLIKUJ CO2 V TAKHLE MALÉM AKVÁRIU, JE TO NEBEZPEČNÉ!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2006 10:54 Štěpán – .
myslím, že tak 100-150 kč jeden test. ale levnější je zkusit tu vodu tak moc divoce nehonit po akvárku, a dát do vody hřebík, na to železo... třeba to zabere i bez testů! I když je teda pravda že když dáváš vodu ze studánky, tak by se vyplatilo znát její složení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.09.2006 10:50 Štěpán – .
Jestli tam máš vzduchování i filtraci, tak je možné, že ti opravdu chybí (taky) CO2, je to vzduchování opravdu potřeba? a je potřeba v takhle maličkém akvárku i ten filtr? nestačil by jednoduchý molitanový na pohon vzduchovacím motorkem? Voda ze studánky může být chudá na minerální látky. S hnojením si musíš dávat v takhle malém objemu vody veliký pozor. Být tebou bych si brzy pořídil větší akvárko...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2006 10:36 Štěpán – .
Rostliny nepotřebují jenom světlo, kyslík, CO2, dusičňany od rybiček, ale taky železo, fosfor a další látky. Je potřeba mít testy na vodu a zjistit, co chybí, třeba jestli nechybí to železo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2006 10:22 pavco – Rostlinky žloutnou
Prosím poraďte rostlinky mi pořád žloutnou nevite čim to je co2 nemám zbytek informací je na mé nádrži.

Předem dík za odpovědi

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2006 11:29 Pepino – Rostlinožrouti
Já ryby přikrmuju tabletama pro krunýřovce (zeleninový :-)) a ryby dali rostlinkám pokoj. Mám paví očka, mečovky i blackmolly
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2006 21:32 vaclav – egeria
Bohužel ode mě uslyšíte opět stejnou radu .Máte asi moc ryb v akváriu já jsem ji pěstoval hodně dlouho a stávalo se mě to jen přes dovolenou. Jinak ne. Zkuste krmit více špenátem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2006 09:25 Japman – re
tak ja mam v akvariu este ludwigiu repens a do tej sa nepustaju, ide o to, ci by sa ti na pozadi pacila.oproti egerii ma vacsie a silnejsie listy, ryby neohryzaju dokonca ani male listky tejto rastliny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2006 22:31 Pavla – Egeria
Souhlasim s Vaclavem, me se neco podobneho stalo taky, akorat misto pavich ocek tu Egeriu ukousaly platy. Sneci to byt nemohly, nemam je. V akvaristice mi jako reseni doporucili krmit ryby krmenim s rasama, coz se moc neosvedcilo. Nevite nekdo co s tim? Nebo o nejaky kytce do pozadi, kterou zivorodky nezerou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2006 21:38 vaclav – Egeria
Já bych přeci jen typoval paví očka. Když jsem je chvíli nekrmil první rostlina která zmizela byla pávě egeria densa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2006 20:04 Marccello – re
to bych Ti asi doporučil, jednak se můžou přemnožit,a to není nic extra,a taky můžou být přenašeči nebo mezihostiteli různých nemocí.Když už šneka, tak třeba pěknou ampulárku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2006 19:23 Japman – re
hmm, mozno mas pravdu, na nete su rozne obrazky, hoci podla rybicky.net to budu levatky. rozmyslam, ci maju v mojom malom akvarku slimaky nejaky vyznam.doniesol som si ich s tou egeriou, uz som nasiel aj vajicka, asi ich obmedzim :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2006 18:33 Marccello – levatka
na paví očka bych to taky neviděl, kdysi jsem je měl i s egerií a nic podobnýho mi nedělali. je ale docela možné zaměnit plže levatku za plovatku,jsou hodně podobné a plovatka rostlinky požírá!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2006 17:39 Japman – re:
no, v akvarku mam len pavie ocka a tie slimaky - identifikoval som ich ako Levatku ostru, mam ich kratko je ich len zopar a priamo zrat listy som ich este nevidel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2006 16:37 Vrubouš – ne
Podle me to Pavi oka neudelali.Spis bych to dal za vinu nejakym vetsim rybkam nebo tem snekum.Co je to za druh toho sneka? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2006 16:12 Japman – Pavie ocka a Egeria densa
Fotka k příspěvku Ahoj, poradi mi niekto, je mozne, aby pavie ocka takto na´kost´ obhryzli nove vyhonky Egerie densa, alebo obvinit slimaky? Skor to vidim na tie rybky, proste xcem vediet, ci toto dokazu pavie ocka.vdaka
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2006 11:45 MRP – listy
Bude to asi zpusobene nedostatkem, zivin ktery panuje po zalozeni akvaria. Takys se muze stat, ze tvoje nova voda je pro rostliny nevhodna at tvrdosti ci pomerem nebo obsahem zivin. Zmer si par hodnot vody. Pokud se to nezlepsi tak doporucuju PMDD.
http://akva.mrp-cz.com/index.php?stranky=pmdd
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2006 11:23 Ivoš – CO2
přesně tak hadička vystřelila a jak to lítalo nahoru tak mi to padalo zpátky do akvárka, neměl jsme ještě dodělanej kryt. teď mám ve špuntu od 2L pet láhve vteřinovym lepidlem zalepenou spojku na hadičky, na té spojce mám hadičku přilepenou rovněž vteřinovym lepidlem a celé to mám zalité silikonovym tavnym lepidlem, a ještě jak je tu již zmiňováno CO2 filtruji přes další lahev s vodou, všechno drží, jeden hrnek cukru na 2L a pul pytliku suchého droždí, náplň vydrží 2 týdny, pomalu se mi vytrácí řasa, kytky už se chytli a mám pocit že ještě tak jeden týden a budu zastřihovat

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2006 18:24 zaza – co2
Myslel asi ,ze jak mel velkej tlak tak mu vystrelila ta hadicka ven a pod tlakem to postrikalo vse kolem aj do akvarka asi.
Me zkusenosti:Mam 2l lahev,do ni sem udelal spicatou pletaci jehlici dirku menssi nez hadicka, pak sem ji tam narval. Drzi fest,nemusis pouzit chemicke lepidlo..Za dalsi se muze stat ze se ti z lahve dostane trochu kvas směsi do akvárka, třeba se to nějak dostane do té hadičky z tý flašky, a otrávíš si tím akvo(při velkém množství).Já sem proto přidal ještě druhou lahev s vodou (do pulky) a co2 de z kvasici lahve hadickou do teto lahve s vodou(ta hadica je u dna lahve- ve vode, aby plyn prochazel skrz vodu), a pak dalsi hadickou( ta zacina tesne pod vickem, kde je plyn) teprve do akva.Kdyz ti trochu kvasu uteče(např když se ti převrhne flaša), tak skončí v té lahvi s vodou a ne v akvu.Za dalsi ty flasi dej treba do igelitove tasky, vznika tam velky tlak(zalezi na vysce vodniho sloupce) aby proslo skrz kaminek, a kdyby to nedejbože někdy bouchlo, určitě bys pak měla míň uklízení.Hodně štěstí :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2006 15:50 shedlo – CO2
Už jsem si vyrobila kvasničkovač dle návodu na tomhle webu:-) Tak jsem na to zvědavá, poměr jsem udělala tak nějak podle kolegy, který tam radil, ač mám 3x menší akvárium (tak jsem samozřejmě dala méně od všeho).. Teď budu pozorovat.. Rostlinky mi od té doby, co používám PMDD prosperují, ale přece jen ta Cabomba hnědne a u jiných rostlinek je vidět, že některé lístky vadnou ač zase raší nové..
to IVOŠ: To Ti vystřelila hadička z flašky? Tak proč sis tím pak otrávil vodu? To nechápu:-) Tak myslíš, že ji mám trošku připevnit nějak šikovně izolepou?Uvítala bych i další pozitivní i negativní zkušenosti, příliš jsme to neutěsnila, vím, že to může bouchnout, ceho se mám ještě vyvarovat? Jsem starej smolař, takže večer určitě budeme kvůli smradu evakuovat byt:-))
Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2006 15:39 Ivoš – CO2 super věc
shedlo CO2 je dle mého názoru velice dobrá věc, změny jsou patrne prakticky už druhý den a za tři dny jsem měl na všech rostlinkách nějaký ten nový lístek navíc. Rostlinkám to opravdu prospívá. Jen pozor už se mi stalo, že mi vystřelila hadička a pokoji bylo vymalováno a ječtě jsem si otrávil vodu, naštěstí jsem rybky rychle vylovil a zachránil je
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2006 12:59 shedlo – to samé
Mně Cabomba taky hnědně, je to děsný.. dávam PMDD hnojivo, zdá se, že rostlinkám se jinak daří, rychle se množí..CO2 ale nedávám..Echinodorus bleherae má taky občas nějaký rozpadající se list.. navíc se mi objevila na rostlinkách hnědá štětinková řasa, tak jsem na ní koupila nějaké tablety, ale kdo ví, co z toho bude.. myslíte, že bych se měla vrhnout na aplikaci CO2?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2006 23:45 Bosi – rozpad listů
Rozpad listů bývá v akváriích způsoben tak na 90% nedostatkem železa a ještě jednou věcí.Pokud používáš aktivní uhlí, zjisti si, čím je aktivováno, pokud ta aktivace má něco společného s fosforečňanama, tak právě tyto podporují tvorbu řas. Uhlí s aktivací horké páry je mnohem lepší. :o)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.06.2006 21:52 vaclav – vydrž
Zakládáš vlastně nové akvarium a tak musíš počítat že budou nějaké potíže. Jakmile ale začnou rostliny a filtr fungovat určitě se to zlepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2006 14:55 Ivoš – Rozpad listů
Ahoj, cca před dvěma týdny jsem se stěhoval tudíš jsem byl nucen zrušit akvárko a v novém bytě ho založit znovu tzn. komplet od začátku zasadit rostliny, použít jino vodu, tu jsem ošetřil přípravkem start plus a rostlinky přihnojil proflorem, CO2 dodávám kvašením cukru svítím 3x20w na 100L , přesto u jedné rostliny s měkkými listy nejvíce se ji podobá Kryptokoryna Willisova, ale nevím jestli je to 100% ona dochází k odehnívání lístů a jejich rozpadu, pro změnu Kabomba karolínská od spodní části hnědne, ostatní rostlinky jsou v poho a už se i objevují nové listy, a v poslední řadě se mi oběvila zelená štětičková řasa která na skle tvoří souvislý povlak a na některých starších listech u rostlin jemné štětičky, vodu filtruji Fluvalem 105 který je osazen uplně novými náplněmi (Moliten, Uhlí, zbavovač dusičnanů, i ty keramické kroužky) jeho výkon je stažen na polovinu, co mám proboha ještě udělat abych se těhto trablů zbavil děkuji za rady a nápady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2006 09:46 vojta – zářivky
myslel jsi 0,3W/l vody to byl asi překlep,jinak neplést si z objemem akva je nutno odečíst výšku šterku a to že voda není až po okraj.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2006 08:54 Muž Márty [12] - ADA Aquascaping – reseni
Chce to svitit 12 hodin denne aspon 0,3 W na 100litru - mineno zarivky. dobre odkalovat, mene krmit a melo by to zmizet, pripadne ancistrus, pokud mas to sezere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2006 21:10 Wampi – george
A co se s tím dá teda konkrétně dělat? Mám stejný problém plus ještě řasu zelenou. Prostě obojí dohromady. A to hnědé odporné se mi dělá i na pozadí z břidlice
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2006 12:15 GEORGE – Hnědá řasa
TAk tydle řasy se odborně nazývají ROZSIVKY.Vyskytují se při slabém osvětlení spojeném s vysokým obsahem dusičnanů a jiných látek.Vypadají opravdu odpudivě na rozdíl od řas zelených,které se na bočních sklech běžně nechávají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2006 11:21 Muž Killer [133] - Sumci – řasa
tak tenhle problem sem měl taky a stačilo jen přidat ancistruse a utřít řasu ze skel a dekorace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2006 17:30 Heavyk1 – řasa
To bude pravděpodobně hnědá řasa, která se tvoří hlavně na pomalu rostoucích rostlinách, z nedostatku světla. Té se zbavuje těžko, já osobně jsem zaznamenala úspěch koupí lepšího filtru ( ovšem nepovažuji to za řešení problému). Voda se celkově vyčistila, rostlinám se lépe daří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2006 15:30 martin.ryb – hnědé fleky na rostlinkách
Zdravím, potřeboval bych poradit, zjistil jsem, že se na všech rostlinkách vytvořily hnědé fleky, rostlinky jsou různých druhů, děkuji všem za případnou odpověď, která dokáže odstranit můj problém . S pozdarvem Martin.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2006 09:31 vojta – valisnerie
jakou barvu mají nově přirostlé lístky u ostatních rostlin,jestli jde do bíla je to nedostatkem železa,které nemusí být ale příčinou hnědnutí lístků valisnerii,napiš jaké máš parametry vody PH?NO3,UT,CT,a jaké máš dno myslím štěrk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2006 22:54 scorpions – rada
hele poradim ti hot do akvarka nějaký malý rezavý předmět třeba rezavý šroubek nemluvím z vlastní skušenosti ale prej to působí z toho rezavého šroubku se uvolní nějaké látky(železo)a ty velmi dobře vyživujou rostliny tak to skyz a napiš jak to dopadlo protože to hnědnutí listů je hlavní příznak......

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2006 11:13 Honza – Stradajici Vallisneria
V Aqua-daho jsem nakoupil rostliny do 84l akvaria, vcetne nekolika typu Vallisnerii (ruba, gigantea, asiatica). Umistil jsem je okolo vnitrniho filtru, aby se po jejich rozrosteni zakryl. Po 3 dnech pozoruji, ze se jine rostliny ujali velmi dobre, narovnali se a i trochu rostou. Vallisnerie vsak ne, listy jim hnednou, rozpadaji se a po vyndani z akva jsou jak blato. Svetla maji myslim dost (0,4/W), CO2 v akava take nejake bude, po zacatku jsem prihnojil pomoci PlantaMin. Akva je v zabehu, takze je vysoka hladina NO2. Da se jim nejak pomoci, ci mam jen cekat, jestli preziji?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2006 10:42 Killer – hnojivo
nehnojim a kytky jdou dobře
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2006 22:10 many – hnojivo
to hnojivo,které skutečně funguje je na adrese:www.r.wz.cz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2006 18:39 Libi – hnojivo
A mohl by tady někdo napsat internetovou adresu obchodu Rosík,když o něm tady píšete? Moje rostlinky asi potřebujou taky železo.Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2006 18:53 Ajinka – Ahoj
Ahoj měla jsem ten samý problém přesto že jsem hnojila železem od Rataje - Biotin plus CHelatin .......... nakonec jsem se naštvala a zkusila objednat hnojivo od Rosíka - právě na něj čekám a jsem hodně zvědavá všichni to chválí ...............
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2006 20:37 Killer – sůl!!
Naopak,sůl je dobrá prevence pro ryby,ale rostliny jí moc rády nemaj,teplota je v poho,asi to bude tim železem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2006 19:44 Jana – rostliny
To vypadá na nedostatek železa. Kup si test v akvaristice. Pořiď si hnojivo PPMD od Rosíka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2006 09:06 Jana – sůl?
Sůl je dobrá na kytky? Má se pravidelně přidávat? Rybám to nevadí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2006 19:13 Sisi – Divný rostliny
Teplotu mám 26 °C.Sůl dávám jednou za 14 dní asi půlku kávové lžičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2006 19:09 Killer – teplota?
jakou máš teplotu?přidáváš sůl?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2006 11:44 Sisi – Co je s těma rostlinama?
Potřebuju radu.Skoro u všech rostlin se mi rozpadají listy(Echinodorus cv.ocellot,cryptoryne affinis).Nejdřív kousek zesklovatí a pak tam zůstane díra.Pomůže hnojivo Bioflor???Zatím se drží akorát Egeria densa a Bacopa carolinia.A Rotala rotundifolia má teď spoustu novejch listů,ale postuně se na nich začínaji objevovat takový malilinkatý dirky,který maji červený okraje.Pomoooooooooc! :-( :-( :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2005 15:30 vojta – rostlinky
změř si železo,pokud ho máš pod o,3mg/l aplikuj bioflor dle návodu dokud nebudeš mít železo v požadovaném množství,rostlinky potřebují železo k tvorbě chlorofilu což je zelené barvivo,řase tím určitě nepomůžeš,ba naopak pokud ti půjdou rostlinky budou odčerpávat živiny tolik potřebné pro řasy.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [199] 200

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 161556x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369-co-se-to-deje-s-rostlinami?od=9901