Valisneria uplne chradne. ...některé listy jsou jak papírky. .uplne upadají a některé se kulati. ..jako okraje se stahují. ..
Hygrophila byla koupena v obchode jde byla ve vodě. . A ted mam další problém. ...Bile chomacky na listech
Dno mam JBL AquaBasis plus, JBL Manado neviem čo to ma znamenať ,ale korienky mi vyrastajú von zo dna. Signalizuje to nejaký problém.
Korene, či korienky rastlín dokážu ľahšie prejsť pomedzi hrubší štrk dole k jemnejšiemu a zakoreniť v ňom. Samozrejme toto, čo má je nevhodné a preto sa rastlinám nedarí.

ahojte, dostal som od známeho tieto rastlinky ale nejak s nimi začínam mať problem. Už som ich rozsadil aby mali viac miesta ale nepomohlo. Teplotu mám 27 stupnov, špongiový dvojfilter, voda je čista, pravidelne raz za 2 týždne odkalujem a svietim od 4tej večer do 10-11 v noci - cca 6 hodin. Vzduchovanie klasicke. Rastlinky vybíjaju nove vyhonky ale hned na to ako keby prestali nove výhonky rásť. Zvyšne staršie listy začinaju ako keby sklovatieť stracaju pigment a odhnívaju. Neviem ani ako sa rastlinka vola, už som pisal tu na forum tak to zistujem (heteranthera_zosterifolia). Potrebuje tento druh nejak špecialne podmienky? Akva je 60l a výška je cca 35cm. PS: hnojivo nepridavam zrniotsť štrku 3-5mm. Problem mam len s touto jednou zo 4 druhov, pridavam foto všetkých rastlin, aby ste videli že ostatne su v pohode. Prvé dve fotky su fotky chorej rastlinky.Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164574x