Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 17:44 Muž Lister [169] Re: Jarden Sk
Tak obecně mužů říct, že ve všech akváriích máme prostě problém s těmi malými echinodory. Moc nejdou, ale já jsem prostě tvrdohlavy tone Tady šly úžasně až najednou tohle. Dával jsem vše Tropica právě že by to teoreticky mohlo byt na sebe "zvyklé". Vypadalo to OK a teď tohle.

Prime jsem dával kvůli stavu té rybky a vyšším NO2. Ryba do jednoho dne úplně v poho. Možná jen aklimatizace...

S tou alkalitou už dlouho uvažuju, že bych zkusil přidat, třeba stabilan od Rataje - mohl by snad pomoct. Spotřeba na ty naše akvária by byla malá a za pokus člověk dá maximálně pár korun.

Přehnojení to IMHO nebude, to železo je tam fakt dost nízké. Obecně ta naše voda je chudá úplně na všechno, nejvíc asi na hořčík. Proto jsem tam dával ten zásobní substrát, ale je to jenom jíl a rašelina, tak kdoví, co tam vlastně je za prvky. Vyměnil jsem polovinu vody, bez hnojiva, budu pozorovat, co se stane - živiny by se rostliny měly vzít že substrátu.

Možná tomu nesedí ty velké výměny vody. Kořeny už barví méně, budu měnit po týdnu. V druhém betarium teď měním co 14 dní, ale to už je velmi dobře zajeté akvárium. Když jsem měnil častěji tak Hygrophila ztratila skoro všechny listy. Tam hnojím taky tou zelenou Tropicou na 20 litrů 3-4ml každý týden (taky mám pocit, že to hnojivo není nejvydatnější) a tam to zatím šlape - ale echinodory tam nejsou. Zvláštní je, že kryptokoryny, které mají být na rozpad náchylné, jedou u nás všude a nejvíce v platinum soilu, ale už se chytily i v nahnojenem štěrku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 17:01 Jarden Sk Re: Lister
Aj som mal chuť ti napísať ako to dopadlo s tým akva predtým, kde si mal identický problém, tak som rád, že máš nové info.Ja hnojím so zelenou aj oranžovou Tropicou v dcériných miníčkach, ale musím povedať, že spočiatku vôbec nestačila a chýbali živiny aj pri vyšších dávkach-hlavne fosfor a musel som to vylepšiť pridaním sypkých hnojív.Prečo si tam lial ten Prime, keď ti to fungovalo? Vrát sa k starému postupu a spočiatku stlm svetlo.Mohol si to aj prehnojiť, aj velmi nízka alkalita to môže byť.Rád by som poradil niečo fundovanejšie, ale ak nevieme čo a kolko je vo vode v akva, tak už si netrúfnem viac.Za mňa treba otestovať vodu ešte PO4,K.S koreňom v akva som si tiež užil, neustály nálevník a nestabilita -musel von.Fe 0,3 mg/l je dost, mávam okolo 0,1 a stačí, ale v pri prvom probléme asi pred dvoma mesiacmi si hnojil málo a tiež sa rozpadali, tak železom to asi nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2020 15:39 Muž Lister [169] – Rychlý rozpad rostlin - opět už v druhém akváriu
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj lidi. Před cca 2 měsíci jsem tu řešil rychlý rozpad rostlin v několik měsíců starém akváriu. To akva se z toho zatím nevzpamatovalo a rostlinám se pořád úplně nedaří, ale pomalu se vzpamatovává.

Na konci listopadu jsem založil nové akvárium - 28 litrů. Jako zásobní substrát je tam Tropica jeden malý pytlik, na tom Dennerle barvený inertní štěrk. Rostliny až na anubias všechny Tropica 1-2 growth. Vzadu Hygrophila polysperma 53B a k tomu ech. quadricostatus, ve středu Cryptocoryne wendtii green, staurogyne repens, vepředu e. tenellum. Pak malé množství eleocharisu - osazené skoro celé dno.

Hnojení Tropica specialized nitrition 3-4ml při každé výměně vody (záměrně vyšší dávka než doporučuje výrobce kvůli hustému osazení - doporučená dávka je 2ml). První 4 týdny voda měněna co týden cca 50%, filtroval vnitřní filtr a k tomu kvůli silnému zákalu z kořenů jsem přidal závěsný filtr kde byl Purigen - voda pak byla úplně čistá. Pak jsem přešel na vnitřní a purigen už nepoužíval. Protože se pak voda opět barvila, tak jsem měnil 50% co 3-4 dny a vždy dával opět 3ml hnojiva.

Voda je měkká cca 5 st, kyselá, alkalita nízká - do 2 st. Bez přidávání CO2. Intenzita světla od začátku beze změn, svítím 7 hodin denně.

Před Vánoci šli do akvária okružáci a pak její hlavní obyvatel - sameček betty. Na hladinu jsem přidal malé množství salvinie z jiného akvária. Rybka po dvou dnech byla nějaká unavená, změřil jsem NO2, byly lehce zvýšené, proto jsem jednorázově přidal 4 násobnou dávku Seachem Prime (jinak ho nepoužívám a měním za odstátou vodu).

Vše rostlo výborně, poslední výměna vody před týdnem. Před 2 dny jsem si všiml, že některé listy mají drobounké defekty, přidal jsem dávku hnojiva 3 ml s tím, že jak dnes přijdu z práce udělám standardní 50% výměnu.

Včera jsem nebyl doma, dnes po návratu z práce jsem zjistil že tenellus a quadricostatus se z dobrých 50% rozpadly - tedy během necelých 48 hodin. Ostatní rostliny zatím v klidu, ale ty nerostou tak rychle. Bojím se, že to taky přijde.

Vůbec tomu nerozumím. Nevím proč u druhého akvária přibližně ve stejnou dobu došlo k identickému problému.

Jediný identický faktor je ten Prime - u prvního akvaria se rostliny taky začaly rozpadat poté, co jsem ho začal pouzivat. Ten můj docela dost smrdí, údajně je to normální, ale v mém je i trochu zákal. Nevím jestli jsem ho něčím nekontaminoval - na jeho aplikaci jsem používal stejnou stříkačku jako na Pristine, ale to už asi jen moc řeším. Navíc tady začal rozpad cca 3 týdny po jeho jednorázové aplikaci.

Může to být nějaká nemoc?
Nemůže to být tím, že rostliny rostly výborně ze zásob a došel nějaký mirkroprvek, který v mojí vodě není? A proto to nejdřív postihne nejrychleji rostoucí rostliny. Na to mi ale nesedí, že se to teď velmi rychle projevilo u všech rostlin identického typu - není tam jedna jediná růžice, která by byla OK. Ale fakt nevím, z čeho by takový šok ty rostliny mohly zažít.
Na hladině je mastná vrstva, ale ta je tam od začátku a zatím to nevadilo. Vlastně mám takovou hladinu úplně všude a jiná akvária fungují dobře. Zkoušel jsem i skimer, ale úplně to nepomáhá.

Uvažuju co teď. Jestli vyměnit vodu a riskovat další šok rostlin a větší rozpad, nebo jen pořádně nahnojit, fakt nevím.

Dusičnany jsou v akváriu vcelku nízkě - do 10, dusík dodávám v tom hnojivu, železo jsem naměřil na cca 0.3, což moc není.

Zcela upřímně jsem docela nešťastný, mám akvaristiku rád, snažím se to dělat poctivě, ale nějak se nedaří...
Sorry za dlouhý příspěvek, ale fakt mne to štve.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2019 00:09 Muž Lampal [6] Re: JirkaŠčobák
Stejna tableta od zalozeni, ale asi pozdeji nez obvykle(delsi interval). Jj ten prostrih dal trosicku vice svetla na wendtii, ta skloatela cela a hodne svetla na ty ostatni, ktere nezareagovaly rychle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 23:18 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Lampal
Dáváš stále stejnou tabletu? Kolik měsíců už?
Neudělal jsi náhodou 9. 12. větší prostřih rostlin, než předtím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 23:17 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: RAP
Když jsou tvoje kryptokoryny zvyklé, v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 22:51 Muž Lampal [6] Re: tramtra
Tak asi ta tableta, davam cca 1mesicne, to je vlastne i hrabnuti do dna, moc casto nehnojim, ale nikdy jsem nemel takovou extrem reakci, davam na stejne misto. Vim, ze crypty jsou potvory, ale toho bordela z nich...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 22:21 Muž RAP [1682] Re: JirkaŠčobák
Já ve 160 kolem nich odkalovačem hrabu jednou měsíčně a vodu měním týdně minimalně čtvtinu(většinou víc) a pohoda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.12.2019 21:59 Žena tramtra [3337] Re: JirkaŠčobák
Kryptošky se můžou rozpadnout, i když se na ně křivě podíváš. :-D Musí se na ně s láskou a v rukavičkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 21:44 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: tramtra
Až napíše, že neopatrně hrabal, zařadíme neopatrné hrabání na seznam.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.12.2019 21:14 Žena tramtra [3337] Re: JirkaŠčobák
Tabletou samotnou to být podle mne nemusí. Stačí se jim neopatrně hrabat víc v kořenech a je to... Jednou se mi komplet rozpadly kryptokoryny jen v pravé části akvária, protože jsem zkusila trochu odkalovat kolem skla v místě, kde to často nedělám, kde koření právě trs kryptošek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.12.2019 21:09 R Muž vaclav [15013] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Lampal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 20:55 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Lampal
Pokud jsi nic jiné neudělal, je to reakce na tu tabletu. Ani to nemusí být solí, prostě změna podmínek, najednou víc hnojiva a rozpad.
Na kryptokoryny musíš pomalu, chlape ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 19:52 Muž Lampal [6] – Crypty sklovati
Fotka k příspěvku Cus mi se ted pred svatkama zvencly cryptocoryny, snad zas vyrostou i po komplet odlisteni, dostaly 2tydny zpet tabletu a leda jestli to nebude mikroplanktonem mrazenym. Napadlo me kousek soli obsazene v nich, nezkoumal jsem slozeni.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.12.2019 17:06 Muž Passenger77 [571] - RostlinyRe: Kokotonozor
Mám jej též a můžu Ti potvrdil, že máš podle fotek naprosto zdravou rostlinu... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.12.2019 15:20 R Muž romant [28001] Re: Kokotonozor
Staré uvolňuje prostor mladším. Nový listy vidím, že rostou a to co odchází jsou ty nejstarší listy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 14:43 Muž Kokotonozor [0] Re: Jarden Sk
Ne ne, nemnozi se. Jen proste ty listy zacaly cernat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   26.12.2019 14:18 Jarden Sk Re: Kokotonozor
Sú to staré listy a na ich koncoch niekedy rastlina vytvára nové malé rastlinky. Ak tam nie sú a nepotrebuješ ju množiť, tak ich odstrihni a nemusíš nič riešiť, je to nenáročná rastlina a pokial si nezvyšoval príliš teplotu alebo svetlo, tak určite je tam už pár nových listov, nemalo by to byť nič nezvyčajné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 13:37 Muž Kokotonozor [0] Re: Magic
Tomu uplne nerozumim. Jak to myslite?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 13:26 Muž Magic [879] - RostlinyRe: Kokotonozor
Nepúšťa ten list dcérsku rastlinku?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 13:19 Muž Kokotonozor [0] Re: Králík
Není zahrabané v ničem, je navolno, většinou vklíněno mezi nějákou větev.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 12:37 Králík Re: Kokotonozor
Je zahrabané v substrátu nebo ve štěrku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2019 12:12 Muž Kokotonozor [0] – Odumírání listů.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím vás, Microsorum mi začalo v akvariu chřadnout. Je vidět, že listy odumírají a tvoří se na nich odumřelé tečky. Dokážete mi někdo poradit? Popřípadě, co změřit? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.12.2019 21:24 Muž Finn [11] Re: JirkaŠčobák
Nechtěl jsem je od sebe škubat moc na sílu, kořínky byly hodně zapletené do sebe. Příště to zkusím líp rozebrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 21:22 Muž Finn [11] Re: Smetany
Ty květy bohužel hnědnou a odcházejí taky. Doufám že to podroste, ty nové listy od spodu vypadají nadějně. Pokud se chytí koupím jich ještě pár.
Jinak je to od INVITALu www.rostlinna-akvaria.cz/…
Můžu jen doporučit, všechny rostliny přišly pěkné, do dvou dnů to bylo doma a ceny taky docela jdou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.12.2019 21:11 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Finn
Bylo by lepší ho rozsadit po jednotlivých rostlinách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.12.2019 20:54 Muž Smetany [1226] Re: Finn
Nejde do kopru jen mění listy a navíc ti na těch květech vyráží nové rostliny. kde si koupil echinodor v květu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 20:34 Muž Finn [11] – Echinodorus tenellus
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Takhle mi vypadá Echinodorus tenellus asi 14 dnů po zasazení. Listy hnědnou a odchází, zespodu se mi ale zdá že vyrážejí nové.
Myslíte že to jen odcházejí emerzní listy nebo to jde celé do kopru?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 09:49 Muž Oldass [806] Re: Jarden Sk
Ph se neměnilo.

Zelená kryptokoryna pouští další nové listy, takže nedostatek živin to není. Nejspíš ten "šok" z nové vody, ale ta prodleva v reakci byla velká.
To akvárko je dobře nastartovaný eko systém, který je dá se říct soběstačný.

Za pár týdnů dám report, jak to vypadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 09:45 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Jarden Sk
Fotka k příspěvku Blbě jsem na to viděl ahoj
Moje zkušenost ale zůstává identická :).
(na fotce C. pontederiifolia)

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 09:34 Jarden Sk Re: JirkaŠčobák
To nie je môj rozpad, reagujem na Oldassov príspevok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 09:28 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Jarden Sk
Moje zkušenost je, že kryptokoryny, donucené brát skokově výživu pouze z vody, nereagují rozpadem listů. Proto bych jako příčinu tvého rozpadu nehledal “ubrání něčeho”, ale změnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 09:23 Jarden Sk Re: JirkaŠčobák
Není to len Larixova teoria, aj Rejlková to popisuje v tabulke maniakva.sweb.cz/…, a podobne aj pri nedostatku horčíku. Červenanie však spôsobuje aj presvetlenie. V high-tech akváriach je to najlepšie pozorovateľné, tam pri silnejšom svetle a min. dusíku červenajú rastliny aj ktoré nechcú. :) Takže nedostatok vápniku a lebo horčíku vylučuješ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 08:54 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Jarden Sk
Ne. Když mají kryptokoryny skokově méně živin, nereagují rozpadem.
Sem tam mi z burzy zůstanou kryptokoryny. Nesázím je zpátky do dna, ale jen hodím volně na hladinu. V tu chvíli nemohou brát živiny ze dna, ale jen z vody. Reagují tak, že jim začnou růst násobně menší nové listy. Rozpad se nekoná (právě proto to tak dělám). Šest druhů kryptokoryn reaguje bez výjimky takto. Zajímavá jsou Flaminga, protože ta pak mají malé listy růžovější, čímž potvrzují larixovu teorii, že růžová barva závisí na nedostatku dusičnanů.

Změna ph by teoreticky mohla být příčinou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2019 07:13 Jarden Sk
Ahojte, ja by som na to išiel z inej strany.To nie je prvý príspevok s rozpadom rastlinnej hmoty a mám tiež teóriu. V Low tech akváriach je zdrojom uhlíku prirodzený CO2 a s nárastom rastlinnej hmoty po 4 mesiacoch dochádza aj k vyššej jeho spotrebe hlavne ak svieti do akva 11 hod. a hodinu ešte stmieva.Domnievam sa, že mohlo dôjsť k prirodzenej regulácii rastlinnej hmoty podľa množstva dostupných živín, vzhľadom na dlhé svietenie. Po výmene časti vody sa dodali živiny a rastl.hmota ešte narástla a za 19 dní nastal problém so živinami- prirodzený rozpad niektorých rastlín ako zdroj nových živín.Čo na to poviete? Takže príčinou by mohlo byť silné alebo dlhé svietenie a pridanie vody so živinami..A ešte jedna vec prudká zmena Ph, kompost je zvyčajne kyslý a po 4 mesiacoch mohlo byť ph dosť dole a pridanim vody má 7ph -zmena.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2019 20:55 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Angus68
Když jsou na to tvé rostliny zvyklé, ano. Tyhle byly 4 měsíce bez výměny vody a já jim docela rozumím.

Kdyby se mě dopředu zeptal, řeknu mu, ať to nedělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2019 20:52 Angus68 Re: JirkaŠčobák
Jirko, neříkám, že nemáš pravdu, ale já kolikrát měním vodu po 6ti týdnech a vezmu hnedle polovinu. Na kryptoškách žádný známky rozpadu listů nevidím :-)
Jo, když sem přesadil, tak to je jiná. Díky tomu mi odešla Cr.nurii raubensis :-(
Moje chyba ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.12.2019 20:38 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Oldass
Výměna vody v tom má prsty. Je to zajímavé, ale bude to tak (pokud jsi neudělal nic jiné, co neuvádíš). Kdyby ses zeptal dopředu, řekl bych, že měnit 30% vody po 4. měsících bez výměn, nemusí dopadnout dobře. Stabilita a porušení stability. Reakce na porušení nepřišla hned - nějakou dobu trvalo, než se to rozvinulo, nicméně bude to ono.

Když delší dobu neměním vodu, netroufnu si po oné době vyměnit víc, než 15% - častěji jen 10. Zejména, když tam jsou kryptokoryny. Měl jsi udělat jen 10% a další týden dalších 10 a bylo by dobře.

Znám podobnou dlouhou odpověď v opačném gardu - když nechám živiny příliš naakumulovat v malém objemu, začnou se pak kryptokorynám rozpadat listy. Také to trvá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2019 20:27 Muž Oldass [806] Re: romant
Já si myslím stejné, jen ta doba mi přišla velká. Díky. Uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.12.2019 20:25 R Muž romant [28001] Re: Oldass
No, podívej, už jsem viděl ledacos a podle mě je to jasná reakce na výměnu vody, ale to je jenom můj názor. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2019 20:23 Muž Oldass [806] Re: romant
Po 19ti dnech? (možná po 14ti, ale po 19ti jsem udělal první foto, všiml si té změny)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.12.2019 20:21 R Muž romant [28001] Re: Oldass
No, tak je to jasný. ;-) Kryptokoryny ve vydejchaný vodě, jakmile se jim vymění, reagují přesně jak to vidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2019 20:19 Muž Oldass [806] Re: romant
4 měsíce jsem vodu neměnil vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2019 20:19 Muž vlka [3521] Re: Oldass
Ta zemina z tvého kompostéru, tohle bych si do AQ nikdy nedal. Neříkám, že je to důvod problému s rostlinama. A co jsi sledoval tím, že 4 měsíce neměníš vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2019 20:18 R Muž romant [28001] Re: Oldass
Ty 4 měsíce jsi vodu měnil v jakým intervalu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2019 20:10 Muž Oldass [806] Re: vaclav
Já ti zatím nevím co si o tom myslet (ostatně proto píši i sem, víc hlav víc ví).
Že by to bylo absencí výměn vody, to se mi moc nezdá, protože 4 měsíce, co jsem pokusně vodu neměnil bylo vše ok. Rostliny byly parádní. Po 4 měsících jsem vyměnil část vody a po cca 19 dnech od té výměny (možná o něco dříve) začaly kryptokoryny ztrácet listy.
Na něco reagují, otázka je na co :-). No zítra ještě změřím co můžu a uvidíme.
Že by se vyčerpaly živiny ze dna se mi také nezdá, protože zas tak rychlý růst ty kytky neměly.
Dokáži si představit scénář, kdy zmizí všechny listy a vyjedou úplně nové. Ale důvod zatím nevidím. (krom té výměny vody po dlouhé době - šok, ale zde zase člověk musí vnímat tu velkou prodlevu v reakci rostlin ... divný)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.12.2019 19:59 R Muž vaclav [15013] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Oldass
Kryptokoryny se jen tak pro nic zanic nerozpadnou. Takže na něco reagovat musí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2019 19:23 Muž Oldass [806] Re: vaclav
Barvy listů moc srovnávat nejde, fotky nemají stejně vyváženou bílou.
Díky za reakce. Počkám a uvidíme jak se to vyvine.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   12.12.2019 18:52 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: KuBvA
Heleny nejsou dobré řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2019 18:46 Muž KuBvA [40] Re: Oldass
Zkus trochu přidat hnojiva a dát tam pár helenek aby ti vyžrali pár těch šneků.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] ...... 201 202

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164074x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369?od=601