Co se to děje s rostlinami?
vzhledem k tomu, že některá destilka má nenulové dusičnany, tak se tě tento problém netýká, když je naměříš moc nízké
To nevadí, já na ten test taky používám technickou...
Aha.. No já mám asi technickou destilku..
rekl bych ze jo, ale dost zalezi na vode
Starší reakce
Zjistěte si kolik NO3 obsahuje vaše vstupní voda a ta v akváriu. Pokud je ho málo a jen výměna vody nestačí na jeho doplnění musíte ho přidávat. Máte málo ryb a poměrně silné světlo a tak vám budou chybět makro-živiny. Zkuste si koupit sanytr KNO3 (nakládá se do něj maso) 5 čajových lžiček do 400ml vody.
www.rostlinna-akvaria.cz/…
začal bych 5 - 10ml jednou týdně při výměně vody. Chce to ale test na NO3 aby jste to zase nepřehnala. Doufám že jde o to vaše 70litrové aqua.
Starší reakce
mi valisnerie také takhle "krpatí". dělá takovou vlnovku anebo se nahoře u hladiny prostě zlomí. by mne také zajímalo čím by to mohlo být?
a nehrabat se v to filtru, na to dno bych dal něco se zrnitostí okolo 2mm a je jedno jestli betoňák nebo předražený ADA. Na živnej bych se zatim vykašlal a pořídil bych betoňák
k těm kytkám, já tam taky mám ruduchu a to nemám zrovna tanganiku
tak ono to není jen o kytkách, chtělo by to i častější údržbu, než jednou za tři týdny...
ok díky a ten substrát jaky používáš. mam si koupit nějaký ten co nabízejí od ADA takový ty co jsou výživný: Aqua Soil Amazonia např.? To je vše jak proti hnědé řase. Mam prostě zasadit hodně kytek? Viděl jsem akva kde bylo malo kytek a nebyla tal žádná řasa....
ta rada omezit světlo byla na verzi 70w, to co tam máš nyní, mě přijde akorát. Štěrk je prostě špatnej a vyšší vrstva by se asi taky hodila, jak Sid psal o té hnědovce, že je špatně zasazená, tak ji trochu povytáhni, aby byl rhyzom(ten tlustej kořen) nad štěrkem, nebo ještě líp, na něco ho přivaž
0 19.11.2012 20:16 simooriginal jinak špatný substrát. - tím myslíte že je ho málo, kytky se nemohou zakořenit a to že je pro kytky nevýživný..? Když si koupím více kytek lepší substrát tak když budu podle rad méně svítit nebudou zase kytky moct růst?...... A co jsem četl tlumení světel má vliv pouze na žabí vlas a ne na hnědou štětičkovou řasu která mi v mém akva bujně roste.
0 19.11.2012 20:04 simooriginal –
Re: Sid Pardon spletl jsem se uz jsem tam tyto zařivky co jsem psal 2x 35w měl. Teď tam mám jiné. Jednu na podporu růstu rostlin 20w a jednu klasickou 18w. Ještě jednou se omlouvám za chybné informace. jinak zařivky vlastní výroby- tím je myšleno zářivky + kryt vlastní výroby.
Není 70W jako 70W. Až bude jasné, o jaké zdroje se jedná, pak si troufnu udělat nějaký závěr. Dříve určitě ne.
a to já klidně, vám nepřijde 70w na 100l, kde jsou ještě k tomu jen hnědovky, moc?
...Je mi jasné že za to může osvětlení, velké proudění vody nebo něco podobného...
Co to máte za osvětlení? Ten popis ve vaší prezentaci vypadá nějak podivně...
(
2x 35w zářivky vlastní výroba)
Narozdíl od Soukyho bych si nedovolil takhle od pasu vypálit, že
zbytečně moc svítíte...
BTW: Jak se vám daří při výměně 1/3 vody co 3 týdny dosáhnou toho, že je z akvária takové hnojiště? (Máte špatný substrát, špatně zasazené hnědovky a vůbec...
)
asi bych vyhodil tu řasovou kouli, esteticky stejně nic moc, co ten bílej štěrk, nešumí v octě, taky by to chtělo přidat nějaký ty nenáročný kytky
tak jednou za tři tydny cca 1/3
zbytečně moc svítíš, použil bych jen jednu zářivku. Nevim co to máš za filtr, ale zvážil bych tak časté čištění filtru. Jak často měníš vodu?
0 18.11.2012 20:13 simooriginal – řasa
Mam akva cca 100 litrů. Uz od počátku se potýkám s hnusnou řasou, která se mi tvoří na zadní stěně a na dně. Už to bylo jednou tak špatné že jsem musel akvárko vypustit a mechanicky ho celé vyčistit. Ale neuplynul ani měsíc a řasa se zaso objevuje. Je mi jasné že za to může osvětlení, velké proudění vody nebo něco podobného. Nevím však jak to vyřešit. Ani rostliny nerostou. Kryptokoryny docela ano avšak anubias doslova živoří. Prosím poraďte. Chvíli jsem dával i CO2. Jsou období kdy mi rostliny docela rostou a pak zase nic.,,Teď je to lepší období"! Další info co by jste potřebovali vědět napíšu. Foto je na mém profilu.
Starší reakce
...Co byste potřeboval vědět...
Všechno o vašem akva a pár fotek k tomu.
0 15.11.2012 17:29 Askanius –
Re: Sid Ta rostlina první jak kdyby způhlední a poté odpadne.Co byste potřeboval vědět pomoc mi moc pomůže.Chci at se to tam chytne jak má
Asi nemáte vhodné podmínky pro pěstování rostlin. Tedy - až na tu jednu, která se vám nelíbila. Co se k ní zase vrátit a najít na ní něco, čím by se vám přeci jen zalíbila ?
(Aby vám bylo možné poradit, musel byste se víc o svém akváriu rozepsat.)
0 15.11.2012 14:49 Askanius – Odpadávají listy
Zdravím, mám takový problém s rostlinami.Koupil jsem si nové rostliny jenže těm prostě začnou odpadávat listy až rostlina zanikne.Něco sežerou ryby.Mám staré a nové dno.Předtím jsem měl rostlinu a byla po celém akváriu skoro(150l) jenže při čištění jsem jí zlikvidoval, protože se mi moc nelíbila a nakoupil jsem nové.A právě mi začal tenhle problém
Děkuji za radu.
Starší reakce
Ne byli to echináče, sice ještě v košíčkách ale už s submerzními listy a anubias byl také pěkně zničený.
Škoda že jsem sebou neměl foťák.
To se mi nezdá...
Co to bylo za rostliny? Nějaké hygrofily? Udělat z jejich listů "sítka" umí draslík. Když je ho v akva málo.
Dneska jsem byl v ZOO Braník a v jedné nádrži viděl rostliny děravé jak řešeto. Byly jak prostřílené miniaturní brokovnicí. Jako osádka byly ty slavné Amonovo krevetky. Žerou sice řasy ale i z kusem listu pod nimi.
V jedný "dohledovce" aktuálně starý listy probrousí a nový rovnou sežerou, asi jim to mladý lupení jde líp strávit.
Ancistrusům podle mých pozorování víc šmakuje "mladé lupení"...
(Ale třeba si to jen namlouvám - už je to hodně dávno, kdy jsem měl možnost pozorovat řádění ancistrusů v nádržích s echinodory. Možná se vyjádří někdo s čerstvými zkušenostmi...
)
Jsou to vždy nejstarší listy na rostlině
Ancistrusy zrovna dvakrát nemusím, ale to, co vidím na fotce, bych jim za vinu nedával... V nádrži, kde mám nějaké echinodory a žádného ancistruse, se takto (rozpadem od špičky) projevuje počínající odumírání nejstarších listů. Pokud by toto postihovalo i mladší listy, mohlo by jít o chybu ve výživě.
To si piš že jo, oni jak jednou zkusí, už je to nikdy a nikdo neodnaučí. Zkus je krmit tou zeleninou na noc po zhasnutí a můžeš i přikrmit masem, filé, mražený patentky, uvidíš.
Myslíte, že ty díry na listech májí na svědomí mé nenažrané tlamičky?
Dávám jim okurek i tablety,pařez tam maj jak kráva velkej, ale po těch rostlinách stejně pořád šmejdí.
Starší reakce
dekuju
Lidicky nevite proc hnedne Sessiliflora?..?....dekuju
Starší reakce
katterinecka napsala: substrát je i písek to že není zasazený nevadí, horší kdyby byly moc hluboko. Jestli se jí bude dařit tak si ten šlahoun najde cestu do písku sám
Ok díky ;) jo a za ten substrát sorry
to jsem nevěděl
substrát je i písek
to že není zasazený nevadí, horší kdyby byly moc hluboko. Jestli se jí bude dařit tak si ten šlahoun najde cestu do písku sám
rozpad listů se může dít i bez ancíka, přesazování se hold valisneriím moc nelíbí. Hlavní je aby vyhnaly nové listy a ty nechal ancík na pokoji. Takže bych je nechala v klidu a uvidíš. Jestli se ancík pustí do nových listů tak je to špatný.
S tím sázením - místo odkud vyrůstají listy by nemělo být zahrabané v substrátu.
romant napsal: Tím že budeš více svítit, tím si třeba přivodíš jiný problémy. Ancíka ven, to je to správný řešení.
Tak jo, přesvědčili jste mě.
a kdybych ho dal do svého menšího akva bez vzduchování a bez fitru tak tam by asi nepřežil co ?
Tím že budeš více svítit, tím si třeba přivodíš jiný problémy. Ancíka ven, to je to správný řešení.
katterinecka napsala: jestli je ta valisnerie nová, tak je možný, že se jí nedaří, nebo si zvyká na nové podmínky a ancík toho využil
Nová je, skusím víc svítit , a uvidim
Přidat reakci
1 ...... [88] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x