Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 21 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2019 22:26 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: DH
moje zkušenost s touhle kytkou je, že když má dost světla a živin, tak roste cca 10 cm týdně. U tebe má málo světla - můj názor. Mrkni na moje akva -Two worlds, je tam vidět jaký je to plevel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2019 21:52 Muž DH [335] Re: grunda
No ty hygrophily nerostly ani předtím než jsem tam měl salvinii. Tu jsem tam přidal později, abych snížil dusík a intenzitu světla (začaly řasy, jelení paroh). Navíc ty hygrophily jsou cca 5 cm od hladiny, kde je světla dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2019 21:42 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: DH
na druhou stranu, ty rychle rostoucí kytky zastíní, a ty pak nerostou a nežerou dusík, zkus ji na chvilku (měsíc) dát pryč a uvidíš. Podle mne dusíky budou stejné, ale kytky porostou líp. Jen budeš muset tu hygrophilyi stříhat každý týden ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2019 21:03 Muž DH [335] Re: grunda
Ta salvinia je tam právě kvůli dusíku. Mám ve vstupní vodě 27mg/l a v akváriu 40-50. Bez salvinie jsem měl i kolem 100 mg/l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2019 20:28 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: DH
tahle kytka je hrozný plevel, to že ti roste tak pomalu a odumírá (proto ta řasa), je podle mne dáno tím okřenkem na hladině, vyžere dusík a je hotovo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2019 19:38 Muž DH [335] – Hygrophila Siamenis
Fotka k příspěvku U hygrophily siemensis hnědnou špičky listů a pak je napadne štětička. Jde o nedostatek nějakého prvku? Hygrophily mi rostou dost pomalu, tak 5 cm za měsíc a co jsem je ostříhal tak je to ještě horší.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.01.2019 10:49 Angus68 Re: Planorbella Re cervik
Vypadá to na Anubias, ale ve zuboženém stavu.
Vynechal bych tekuté CO2 a snažil se o stabilizování podmínek v AQ :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2019 07:51 Muž Planorbella [643] Re: cervik - akvarista začátečník
Ta rostlina je v akváriu sama nebo to máš dost zarostlé?Já si myslím že je tam málo rostlin a ještě je přerybněno.To jest můj názor.Co je to za rostlinu je vůbec akvarijní?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.01.2019 23:15 Muž Driv3r [236] Re: JirkaŠčobák,cervik
Rostlinám něco chybí.stratily obranu proti řasám a to tmavý bude sinice.pokud to jde relativně snadno setrit a při čuchnuti smrdi.
Jen CO2 to nezachrání.
Rostliny spotřebovali prvky pro růst a stagnuji.bez prezentace a pravdivých údajů můžeme jen věštit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2019 17:26 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: cervik - akvarista začátečník
Vypadá to jako černá štětičková.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2019 17:08 Muž Robin151 [11] Re: cervik - akvarista začátečník
Zaregistruj se a prezentaci o akva udělej. Jinak ti těžko asi někdo poradí. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2019 16:54 cervik - akvarista začátečník – hnědé listy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den Všem,

prosím o pomoc, přidávám do akvária CO2 a rostlinkám se vždy výborně dařilo, nyní většina listů zhnědla,u některých listů je povlak slizký, některé listy rychle odumírají, některé jsou pouze jen hnědé a nevzhledné, spodní část listů je krásně světle zelená. Nové listy nerostou tolik jako dřív a brzy jsou napadeny stejnou nemocí......co je špatně??? přikládám fotky, moc děkuji za rady

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2019 14:59 Žena Elissa [88] Re: Robin151
Spíš ne :-D. Měla jsem jednoho a i když dostával pravidelně salát, okurku,... tak mi corymbosku okusoval. Takže nakonec jsem ji vyndala a dala do jiného akva a tam má krásné velké listy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2019 14:52 Muž ZDRI [1415] Re: Robin151
Jsou to zmetci zlomyslní :-)
Koupil jsem tchánovi krásné zdravé Echinodory.
I když je pravidelně přikrmoval zelenými tabletami, stejně je úplně vyžraly (Echinodory).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2019 14:41 Muž Robin151 [11] Re: ZDRI
Asi to bude ancistrusama. Mám jich tam 5. Když přikrmím, myslíte že to pomůže?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.01.2019 14:35 Muž ZDRI [1415] Re: Robin151
Zrovna tady bych si také tipl, že to žere ancistrus.
Emerz by se pod vodou nezačal rozpadat tak rychle.
Až/jestli ho chytíš/uvidíš, dej vědět, zde bych rád znal příčinu na 100%.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2019 14:32 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Robin151
To je požer od ancistruse. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2019 14:26 R Muž Anthrax [4934] Re: Robin151
Byla asi pěstována ve skleníku ne pod vodou. Podle mě shazuje emerzní listy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.01.2019 14:24 Žena Elissa [88] Re: Robin151
řekla bych, že krunýřovec :-D Ale třeba se pletu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2019 14:21 Muž Robin151 [11]
Fotka k příspěvku Dobry den
Koupil jsem si hygrofilu corrymbosu a začlo se mi dit tohle nevite co by to mohlo byt mam ji cca 3 dny
Všem díky

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2019 18:24 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: Cudlx
Myslim ze zelezo ale jisty si nejsem nedavno jsem to tu nekde videl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2019 16:26 Muž Cudlx [4] – Co jim chybí?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, co za prvek jim schází?Ostatni rostliny bez problémů

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 10:56 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: Jája
měl jsem ty rostliny i jako plovoucí a pokaždé je to stejné dnes mě má dojít test na živiny tak zkusím změřit. Taky jsem si myslel že by to mohlo byt nedostatkem živin možná železo nebo fosfor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 10:32 R Muž Guppy [2296] - Rostliny, paví očka, malé cichlidyRe: silviebaris
Nějakou dobu tak vydrží, mám ho tak asi měsíc. Ne v substrátu, jen zatížený kamenem. Ale rostl dost slabě. Jakmile dosáhl hladiny, výrazně zesílel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2019 10:19 Silviebaris Re: Provpe
Růžkatec ale nevim,jestli může být zasazen do substrátu,to je plovoučka,koreny nevyhodí a časem ve dně uhnije..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.01.2019 10:04 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Provpe
V prezentacích neuvádíš, že bys hnojil. Možná je i načase, abys začal. Obě rostliny (růžkatec a bahnatka) hodně rychle rostou, takže je možné, že mají nedostatek živin. Ostatní rostliny vypadají dobře. Pak to může být i méně světla dole u dna. Ale z fotek mi nepřipadá, že by v tomto směru strádaly. Někdy stačí rostlinu přesadit na jiné místo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2019 19:37 Muž Provpe [8] - RostlinyRe: Cyklohentán
tohle je konkretne karantena ale hnednou me takhle vsude :/ a potom zacne od spoda odpadavat delal me to i ruzkatec :/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2019 09:50 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: Provpe
O akváriu nič nevieme. Treba poskytnúť čo najviac informácií o ňom, potom sa dá uvažovať ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2019 20:46 Muž Provpe [8] - Rostliny – Rasa nebo hniloba?
Fotka k příspěvku Jak toto resit?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.01.2019 15:44 Muž brukiz [85] - RostlinyRe: Cyklohentán
Ahoj, normální to je. Děje se tak i u mě, mají zhruba 5-8 mm. Chviličku trvá, než nové výhonky vylezou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2019 15:37 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybami – Zostrih
Fotka k příspěvku Takto vyzerá moja rotala rotundifolia týždeň po zostrihu. Je to normálne že sa tvoria nové výhonky tak dlho?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2019 21:38 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Robin151
Já našel, ale na tomto fóru
www.akva.sk/…
Příspěvek I.P.Pavlov 09 Jún 2016 22:49
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2019 20:42 Muž Planorbella [643]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pěkný večer,
Co se to děje se sagittarií.Je to na nejmenším listů, ale je to i na starších listech.Jde o to, že list zešedne tedy spíš ten nejmladší.Za všechny odpovědi děkuji.Na fotkách to moc vidět nejde a jsou tam jiné barvy.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2019 19:51 Muž Robin151 [11] Re: vaclav
Trošku jsem roloval projel jsem asi 10 stran podobný problém mi připadá že jsem nenašel ale je možné že jsem jen slepý :-) myslíš tedy že bude stačit zkrátit dobu svícení a v úterý mi asi přídou plovoučky
Moc díky za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.01.2019 19:18 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Robin151
Biogenní odvápnění. Moc svítíš. Zaroluj trochu dolů do starších příspěvků. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2019 18:00 Muž Robin151 [11]
Fotka k příspěvku Dobry den
Na egeriich jse mi obevilo tohle nevito co by to mohlo byt

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.01.2019 21:01 Maq Re: ZDRI
Můžu potvrdit, že dokonale zdravé rostliny nechají okružáci na pokoji. Jenže když je koupíš in-vitro a zasadíš... opakoval bych se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.01.2019 20:52 Muž ZDRI [1415] Re: Maq
...neodolatelná pro okružáky...
Vítej do klubu pivo
Při zakládání velkého akvárka jsem pracně zasadil celý in vitro kelímek, a že s tím bylo piplání. Chytily se, začaly růst, ale jakmile se po nádrži rozlezli okružáci, sjeli to během chvilky jak králíci zelí. A u kolegyně totéž. A to se na šneky specializuje a jiné (zdravé) kytky jí nikdy nežrali. Do třetice, úplně stejně dopadl kolega, kterému se u mě líbila, objednal také a do poslední chvíle mě přesvědčoval, že malí okružáci přeci zdravé kytky nežerou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.01.2019 20:34 Maq Re: rtomecek
Něco jsem se natrápil konkrétně s touto rostlinou, mám ji v prstech...
Ona je křehká a citlivá na poškození, kořenů i stonků. Je plná dobrot, takže je to jedna z mála rostlin neodolatelných i pro okružáky. Tím spíše pro mikroby.
Maličké trsy in-vitro se liší v míře poškození kořenů a stonků při manipulaci. Zbytky výživného gelu situaci zhoršují. V nejbližším okolí takových trsů, a tím spíše v jejich kořenech, se odehrávají vražedné věci. Masivní invaze hub a bakterií, lokální hypoxie.
Může se stát, že ty "lepší" trsy přežijí, ale raději spíše počítej s tím, že je to jen časový posun - jeden dřív, druhý později...

EDIT: Popisované potíže jsem měl i v akváriích, kde byl normálně nepředstavitelný nedostatek živin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2019 20:32 Muž rtomecek [0] Re: larix
Fotka k příspěvku Uff, a to jsem si myslel, ze se mi celkem dari. :(

Pro jistotu sem davam jeste jednu fotky te "druhe pulky" kytky, o ktere jsem si myslel, ze se ji dari. Omlouvam se, ale nejsem si jist, zda ti presne rozumim. Ta kytka odumira z nadmerneho mnozstvi zivin ve vode? A protoze ta "druha" ma silnejsi koren, ustoji tu prehnojenou vodu a vypada lepe?
Jestli ano, resenim by tedy bylo vymenit vodu a ubrat na davkovani hnojivem, je to tak?

PS: jedna se o jeden kelimek in vitro, doprava byla osobni

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2019 20:11 Muž larix [1420] Re: rtomecek
rtomecek napsal: Co me ale zarazi, ze ta sama kytka o kousek vedle uplne v pohode. :(
Ak myslíš tou "uplne v pohode" kytkou tú na fotke, tak tá rozhodne v pohode nie je. Tie lokálne rozdiely sú podľa mňa spôsobené rozdielnou mierou čerpania živín z dna (mohutnosť koreňového systému), teda ak je prehnojená voda, korene v rôznej miere dodajú kritické množstvo ďalších živín.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2019 20:10 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: rtomecek
Nezamrzla trebárs pri preprave?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2019 19:50 Muž rtomecek [0] Re: larix
No na 100% si jisty nejsem, ale podle me odumrely zespoda. Co me ale zarazi, ze ta sama kytka o kousek vedle uplne v pohode. Skoro jako by tato nemela dostatecny prisun zivin, spatny proud. Coz je presne opak toho, co pises. No uz dva dny googlim a hledam, ale vubec nic konkretniho. :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.01.2019 19:27 Muž larix [1420] Re: rt
Keď sa nedá odlíšiť, či najprv odchádzajú mladé listy, staré listy alebo stonka t.j. nekrotizuje celá rastlina súčasne, nejde o deficit ale toxicitu živín (prehnojenie). Takže odporúčam intenzívne výmeny vody a pozrieť sa na dávkovanie hnojív (vrátane dna).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2019 19:03 rt – Ammania sp. Bonsai
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravim,

chtel bych zkusenejsi pozadat o radu. Na prvni fotce je "bonsai", ktera nalevo od kamene pomalu odchazi. Pritom napravo uplne OK. Na druhe fotce je detail. Je tam videt i plisen na korenu, ktera by ale podle vseho mela byt neskodna a zmizet sama. Akvarium je tyden zalozene, ostatni kytky se tvari OK, hodnoty PH 6,4, NO3 40, NO2 0, substrat Platinum Soil Powder.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.12.2018 14:42 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Cyklohentán
Je tu něco jako atlas rostlin a stačí se podívat na fotky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 14:36 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybamiRe: vaclav
:) Ďakujem. To rád počujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 14:21 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Cyklohentán
Při dobrém růstu je to normální počet. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 14:01 Muž Planorbella [643] Re: Cyklohentán
Fotka k příspěvku Možná je v akváriu moc živin/CO2 a pak zvětšuje plochu listů.Nebo nějaká genetická vada která se objevila až teď?
Mě zase orchidej vyhání na té laťe dva květy z jednoho očka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2018 13:54 Muž Cyklohentán [257] - nízkoúdržbové akvária s veľa rastlinami a hejnovými rybami – Rotala rotundifolia
Fotka k příspěvku Čo to... Moja rotala rotundifolia má na jednom poschodí tri listy... Ako je to možné? Najprv to bolo ok, 2 listy na poschodí, ale najnovšie prírastky majú 3 listy na poschodí :-P Neviete čo by to mohlo spôsobovať? coze

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [21] ...... 201

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369?od=1001