Co se to děje s rostlinami?
no ale já mám jenom 15W na 54litrů vody je sice pravda že moje ludwiga je na hladine celá červená ale tohle je asi v polovine akvária

aha jasně tím to bude protože jsem ji asi předevčírem ustřihl protože už byla na hladine a je to jenom na tý jedný která je ustřihnutá. diííík moc!

A ma ho cerveny i v reale, nebo jen na fotce? Hned vedle je totiz kus cerveneho stonku, a vubec barvy jsou cele podivne.
no doufám že to nebude nejaký prejav uhnívaní a pod.
Nechtěl jsem zakládat nové téma, píšu to sem. Takže k problému, echinodorus amazonicus, mi vyrůstají na květním stonku nové kytky, to není zvláštní ale ty listy co pouští tak rostou průhledné což není normální, to stejné mám u echonodorus paleofolius ten mi vyžene nový list a nakonec jakoby zprůhlední a v poseldním stádiu se rozpadne

Je možné aby moje egerie měla jeden červený lísteček?

Foto přidám jenom nevím zda se mi to podaří cvaknout protože mám příliš malé makro

Starší reakce
DÍKY VŠEM ZA POMOC KOUPÍM TEST CO2 A UVIDÍM DNO JE DOBRÉ KŘEMIČITÉ VYZKOUŠENO
0 18.05.2008 17:36 Usine – Re: KEDAR
U echynodorů se určitě bude jednat o výměnu listů. Ne každá rostlina ti hned poroste, chce to zkoušet. Vyzkoušej si své dno v octě.

Světlo není jediná podmínka dobrého růstu rostlin. Pokud jim poskytneš dostatek světla tak musíš poskytnout i dostatek živin. Zjisti si hladinu CO2 a případně přidej nějaké vhodné hnojivo. Ovšem pokud je nádrž čerstvá tak u echinodoru může jít o výměnu listů. U ostatních to výměna ale nebude.
PROSÍM O RADU POŘÍDIL JSEM SI AKVÁRIU 300L OSVĚTLENÍ ZÁŘIVKY 3 X 39W OSRAM 830 A 840 PO ZASAZENÍ ROSLIN TYTO ZAČALY ŽLOUTNOUT ECHINODORUS URUGUAYENSIS,SOBULUS,VALLISNERIA SPIRALIS, A EGERIA DENSA ZTRATILA LISTY PROSÍM O POMOC JE TO NORMÁLNÍ VÝMĚNA LISTU NEBO JE NĚCO ŠPATNĚ DÍKY ZA POMOC
Starší reakce
0 11.05.2008 15:37 Flooster Myslíš si že to neuškodí nijak rybám dnes bych je chtěl objednat z MIGA.cz a bojim se jistli jim to neublíží, ty divný kytky. Jaký mam koupit testy abych zjistil co a jak ? Mám jen ph test.
0 11.05.2008 13:50 flooster – duetto
A filtr mám 100.
0 11.05.2008 13:48 flooster – 54l
Mam 54 litrové akvárko.
0 11.05.2008 10:22 Flooster – duetto
Ano mám duetto . Je spatny ? pripada mi ze moc nefiltruje, jsou na hladine také malé drobne castecky....
Mastné flaky na hladine odstrániš tak, že ju rozpohybuješ. Ja na to používam obyčajný filtrík "bublák".
Podľa popisu mi to pripadá na nedostatok svetla v akva. Vyhoď aspoň tu ziarivku FloraGlo a daj Osram Lumilux.
0 10.05.2008 23:01 Flooster – Umírají mi rostliny

Ahoj mám akvárko měsíc. Před 2 týdny jsem koupil kytky a ty umíraj. Listová hmota se rozpadá, jedna červená kytka rychle vyrostla vyhodila jakési kořínky a umřela, některé kytky žloutnou. Jedine 2 jsou relativne v poradku (anubiasy). Vubec nevím co mám dělat. Jinak akvárko 54l, 15W FloraGlo. Také se mi stáva, že mám na hladině jakoby mastné fleky.
Díky moc za odpověd. Jsem zoufalý........

Starší reakce
Tak si myslím, že hlavní chyba je vyřešena. Prostě pokud ti filtr funguje tak jak má, tak ho nečisti, zkus ho nečistit měsíc

Taky jsem si myslela, že se mi ta vata hodně zanáší ale potom jsem se dozvěděla, že ten sliz co se tam tvoří jsou velmi velmi důležité bakterie. A když už ho tedy budeš muset vyčistit, tak ho jen trošku vymačkej v odpuštěné vodě z akva

Třeba ani nový filtr nebude potřeba. Takhle si troufám říct, že ten filtr tam jen čištil vodu od hrubých částic a nefungoval tak jak by měl

Vlastně jako kdyby tam nebyl

pokud se ti nějak ucpává tak bych ho klidně trochu máchla, ale jen v té akvarijní.
jojo, ten můj už zničil dva kryty(teda nezničil, udělal dírky pilkou

)někde sem četla že hodně zásahů může paradoxně nadělat víc škody než užitku.....jo, načteno bych měla, ale to praktický provedení je pro mě problém

Vnější sem taky chtěla jenže já ho nemám kam strčit mám na akvárku poklop..leda ukecat chlapa ať to nějak zkusí povyřešit..Co se týče bakterií ty budou nejspíš opravdu všude o tom žádná.

Holt eště zkusim čistit nejen v neděli, ale i ve středu akorát vynechám teda ten filtr..
já mám nejradši venkovní filtříky, dobře se čistí a nepustíš ten bordýlek z něj do akvárka když ho vytáhneš a taky není v akvárku vidět. tady hodně používají čerpadlo a kostku bioakvacitu., ty bakterie se tvoří určitě i v tvojí vatě

měly by být i ve dně a asi všude
Já nevim já bych hlavně měla našetřit na novej tady v tom je jenom nějaká vata, takže si myslím že ani nemá moc šanci na tvoření nějakých bakterií..

ahojík, ve filtru se ti postupně osidlují nitrifikační bakterie, který zabiješ vodou z kohoutku-chlor.bakterie ti čistí vodu, je potřeba je tam mít. filtr se má prát v odsáté vodě z akvária-nemá být úplně čistý, stačí aby se neomezil průtok

navíc myslím že ty bakterie mají hnědou barvu....ale jen myslím

navíc po dvou dnech je černej jak bota
a v čem ho mám asi prát??

další

tak mám fotky toho odvápnění
Prát filtr každý den není vůbec dobrý. Nestačí se tam vytvořit ty správné bakterie

Filtr prát tak 1x za měsíc, když je potřeba. Nepereš filtr ve vodě z kohoutku, že ne?
Tak mi zkus poradit s tim filtrem? Jakej bys mi doporučil?
Měním pravidelně jednou týdně a filtr čistim každej den nejvejš každej druhej. co se týče hnojení tak sem nehnojila strašně dlouho až minulý týden - molybden+ od rataje a teď sem koupila od nich eště ´´Brutus´´ ; dkH=3 ; dgH=4,5 ; pH=6,8
Když testy mi ukažují, že je vše OK - GH 7; KH 8; PH 7,2 - možná o krapet víc

.. test na železo nemám

Jojo, chybka někde bude ale kde... slušná detektivka

Já se o to akva snažím starat co nejlépe, hodně jsem toho tady přečetla a rady si vzala k srdci. Přidala jsem světlo, přidala jsem kytky, krmím málo, vodu měním 1x za týden tak cca 15 litrů, snažím se pořádně odkalovat, svítím od 11.00 do 22:30, dno a žádné kamínky nešumí, filtr propírám jen občas a to v odpuštěné akva vodě, teplota v akva je 25 st. Netuším

Hodnota NO3 je 25 mg/l a NO2 neměřitelné. Tak já už nevím a to se tak snažím

Jaký jsou hodnoty vody? Jestli se jedná o akvo co máš tady na webu a platí popis, tak bych řekl, nevhodná filtrace i hnojivo. Jak často probíhá údržba?. Já vím. Místo odpovědi spousta dalších otázek.
0 02.05.2008 16:00
janeka [2] - Tetry Jestli se můžu taky přidat k dotazům?
Moje rostlinky taky celkem prosperovaly, ale začala tam bujet zelená katastrofa a já se jí ne a ne zbavit.
Teď by mne ovšem zajímal hlavně jiný problém mám,či spíše měla jsem Valisnerii asiaticu - rostla jak blázen a najednou zničehoš nic tam je už jenom jeden pouhý cancourek..
Na ní řasa nebyla. Už sem omezila vzduchování, hnojení jednou týdně nekrmím..????
Přidat reakci
1 ...... [173] ...... 201 202
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164164x