Co se to děje s rostlinami?
0 14.02.2009 17:39 zeck – Re: Ninco
tak tak...
ač dělám co dělám, vždycky tenhle plevel poroste

0 14.02.2009 17:31 zeck – Re: Laduschka
proč né na hladině?svítim 3 trubicema 40w a nemám nejmenší problém.mě to příde jako pitomost že nesmí na ní bejt moc světla.
taky jsem jí měla rozdrobenou po hladině a odešla mi na (tipuju) přebytek světla.. když jsem na to přišla a přichytla ji na šutry na dno akva, tak už bohužel tak nějak nebylo co přichytávat. tak co můžu doporučit je buď si koupit nějakej soudržnej kobereček a hodit to na dno nebo se to nějak pokusit svázat, či dát do síťky a nechat to někde nechat rozrůst (ne na hladině). Jinak mě nic nenapadá. Tak hodně štěstí

kdyžtak napiš, jestli to klaplo. dik. ahoj

Moje riccie se taky rozsypala na kousíčky, ale nechala jsem ji jen tak rozdrobenou po hladině. Větší 'drobky' se chytly docela slušně a začínají dělat polštářky

Taky jsem ji chtěla vyhodit, ale naštěstí jsem byla líná

0 14.02.2009 16:08 zeck – Re: Koudy
nevim čim to je, ale snažil bych se sehnat co největší množství a svázat to nitkou do kuličky, aby se nerozpadla po celim akvu.já to ted mám vyřešený tak, že jsem vzal sítku a všechno to dal do sítky, abych to neměl po mini kousíčkách na hladině, ale pěkně pohromadě.jinak neni o co stát, je to jen blbej plevel

0 14.02.2009 16:03 Koudy – pomoc s ricii
Zdravím,
mám problém s růstem této rostlinky.V mém akva mám mnoho druhů rostlin od jemnolistých po tuholisté,mechy atd....snaha o holandské akvárium.Co se týká ostatních rostlin jako jsou třeba echinodory,tak ty rostou bez problémů a některé i kvetou.Co se týká limnophil,tak také rostou krásně,polysperma i polysperma variabilis také bez problémů,nemá význam zde všechny rostliny jmenovat,všechny prostě rostou úžasně až na ricii fluitans,sehnal jsem si ji již několikrát a vždy se rozpadne na kousky.Nechal jsem ji schválně na hladině aby byla co nejblíže světlu a stejně marně,i tak po nějakém čase odejde.Závidím každému komu se v akva nádherně vyjímá,protože já holt mám smůlu.Mám zářivky 865 TLD Phillips,na 1/L 0.65W,takže světla dost.Přidávám rovněž CO2 a jak píši vše se vyjímá skvostně jen ricie je k pláči.
Děkuji předem za rady jak na to.
Mějte se fain a všem přeji hezký víkend
Já a vysvětlovat něco o parametrech ve vodě? To radši ne

, hrušky a jabka jsou pro mě ovoce

. Já jen, že když už někomu růžkatec, Vallisneria, Elodea atd. nejde, tak je to většinou kyselou a měkkou vodou=).
...mramorové dno. A ty by jsi do něj sypal sodu?
Václav zjevně hledá souvislostí mezi "vašimi" a "jeho" hydrouhličitany...
Jenže vám jde o uhlík a jemu o vápník.

Tak mu vysvětlete, že jde o dvě různé záležitosti. Že nejde míchat hrušky s jablky...

Můj komentář u jeho nádrže nemůžu najít, takže nepovím

. Ale furt nevím co je špatně na tom, aby do akva zkusil přidat jedlou sodu.
0 12.02.2009 22:10 Usine – Re: Johan
Ty jsi mu asi nepodíval do prezentace, mramorové dno. A ty by jsi do něj sypal sodu?

Co je na tom divného?

může to být i zimním obdobím?? to těžko že?

Jakým způsobem to čištění provádíte a co v té nádrži plave a roste? Jaké je technické zařízení?
0 12.02.2009 18:38 evča ahoj,moc prosím o radu.Máme 300l akvárko a vždy po vyčištění se do 14dnů začíná objevovat povlak na skle a všecny ozdobné bílé kameny zčernají.¨Voda ve vždy alkalická,takže nakoupíme prípravek na vyrovnání ph,chvíli je vše v poho a tak znovu vodu prověříme a ukazatel je opět tmavě zeleny-alkalický.Voda je čistá a nesmrdí.Kde prosím děláme chybu? Evča
0 12.02.2009 18:02 Usine – Re: Johan
To snad nemyslíš vážně.

Dno bych neměnil. Vallisnerii ani růžkatci vápenec nevadí. Zkusils přidat třeba jedlou sodu?
pomůže... budu ho měnit

,.. ale i tak se jí v tomto štěrku dařilo...

No potěš pánbu, na 60 cm výšku by sis měl hodně posvítit. Já mám taky 135l, výšku 50 cm a svítím 4x 30W. A pokud budeš mít špatné dno, svtělo tě stejně nevytrhne. Pro rostliny je ideální křemičitý písek 1-3mm (když neuvažuju speciální substráty).
Ono to asi nebu nic závratné osvětlení. Ať už 11 či 13W. Dokud tomu nenasvítíš alespoň 0,5W/L tak ti většina rostlinek co jsi psal neporoste. Některé menší druhy mají nároky dokonce ještě výšší. sám svítím do 110L 4x 18W trubicema. Bez kvalitního světla to prostě neporoste. (Ne vždy je kvalitní co je drahé!).
A to nazyvas vysokym, intenzivnim svetlem

? To pak neni divu. Dej tam aspon jeste tri takove.
Ale spis porid osvetleni na uplne jine, linearni trubice, treba 2x24W.
(edit - akva umet fotit nemusis, nejde o umeleckou kvalitu, ale dokumentaci vzhledu. Blesk zkus vypnout, jestli jde, pripadne nacvakej i s bleskem z ruznych uhlu, neco jiste vyjde slusne)
Udelej si prezentaci, nafot a popis. To snad neni mozne, aby ti tohle vsechno odeslo. Leda ze by to bylo z jedne zasilky, a ta cestou pomrzla.
Pece o akva "furt" - vymena vody a odkaleni "casteji" - prijde mi, ze do toho akva moc vrtas a nenechas mu chvili klidu.
Ale vic bude videt z prezentace.
Ještě jak je nádrž veliká, jak je dlouho založená a kolik W svítíš?
0 11.02.2009 09:41
Spycee [9] - Rostliny pH - 6,5 - 7,2
substrát - jen promytý podklad (čisté kamínky)
CO2 - ted uz jo
Fe - prestaval jsem pridavat
Dkh _ nezkoumal jsem to nikdy
osvětlení - vysoké (intenzivní) od 7,00 (9,00

) - 20,00 (21,00)
rostliny - skoro vsechny od aqua daho
filtr - atman (silné vzduchování)
topení - atman 200w (22-26 °C)
výměna vody - (1x týdně) 2x týdně -častěji-
odkalování - (1x týdně) 2-3x týdně -častěji-
péče o akvárium - furt

Mimo to, že tam máš pětinu rostlin jež nelze považovat za akvarijní nejsou žádnéinformace o nádrži. Jak ti tedy pomoci?
Nejdříve dej co nejvíce informací o nádrži, vodě, osvětlení a pak ti nějaká rada určitě přijde.
TYTO ROSTLINY MI UHNILY

NEVIM CO SE STALO POMOCTE PLS :
1. Anubias afzelii
2. Anubias coffeefolia
3. Cryptocoryne lucens
4. Cryptocoryne tropica
5. Echinodorus bleherae-----------------> 2 KS
6. Echinodorus subalatus
7. Echinodorus tropica
8. Egeria densa
9. Hemigraphis altenata
10. Hygrophila corymbosa var. Minima
11. Hygrophila siaensis
12. Lilaeopsis nov. Zelandiae------------> 2 KS
13. Micranthemum micranthemoides
14. Ophiopogon japonicus
15. Sagittaria platiphyla
16. Sagittaria subalata
17. Selaginella wildenowii
18. Syngolineatum albolineatum
19. Vallisneria asiatica
Mne oobne pomohlo JBL-ferropol + poriadne odkaliť dno od bordelu,aby v ňom neuhnívali korene Vallisnerie+pravidelná výmena vody,ale ak máš vápenaté dno tak to nepomôže asi nič.

Toto Ancistrus neurobí...vieˇm o čom hovorím. Svetlo som kedysi mával tiež 36 W na 112 L a Vallisneria v pohode,ale tiež sa mi občas stávalo presne toto isté,ale vždy sa Valissneria potom vzbrchala. Myslím,že by pomohlo nejaké hnojivo s obsahom Fe,K.
měl jsem ho tam celou dobu ale nikdy se to nestalo!!
0 10.02.2009 21:25 Usine – DavidDizzer
Jsou to zničené rostliny od ryb Něco ancík (v noci a dostane se všude) zbytek Black moly. Co2 pokud nevyměníš dno ani nezkoušej. Žádné hnojivo ti nepomůže. Bílé kamínky to je mramor.

je jenom 5 cm veliký, ten ne... protože tak nahoře horních listů valisnerie se nedostane.. světlem to asi ebude, nikdy se mi to nestalo... a mám pořád to samé osvětlení,,, (ale budu přikupovat zářivky)... newm no čím to je

Jak velkého máš toho Ancistruse, nemohl by to dělat on?
Taky bych sýšil svělo a připádá mi málo prvků, ta zelené je divná, podívej se na
pmdd.mrp-cz.com/…
0 08.02.2009 16:00 Polux – Re: DavidDizzer
No 36W je malo potrebujest tak 50W.Nelis do akva neco ? Nemas tam nakyo zivocicha co by to moh delat ?
neavítím málo mám 0,3-0,4 W/l,,, a to není tím na 100000%... prtože se mu asi tak 2 roky dařilo v tomto světle ... !
0 08.02.2009 15:42 nenya – rostlinka
Já o něj přišla taky - co takhle podívat se po "vinících" mezi rybkami!!! Připadá mi taky, že málo svítíš, je vytáhlý a hodně světlý.

a tajhle se mi rozpadá valliserie!

tahle mi opadal Ceratophyllum .-..
Přidat reakci
1 ...... [155] ...... 201 202
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164061x