Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 177 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 19:05 Muž ghostik [81]
Fotka k příspěvku te je fotka ? vzdyt je to zeleny flek smich
nevypada to nejak takto jako muj problem ve vlakne o kousek nize ?
rybicky.net/forum/6122…

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 19:04 Muž Martafix [12] - Rostliny
Fotka k příspěvku zde je ta fotka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 18:54 Muž Martafix [12] - Rostliny – Rostlinky-Díry v listech
Ahojte,mam problém na mém echinodoru argentinesis který roste velice dobře začali objevovat malé dírky nebo spíše pruhledná místa nevím čím by to mohlo být mám v akva ancistury a jeden má 8 cm pravidelně je krmím okurkou a tabletami nevěděl by někdo??Fotku dodám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 20:30 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: bigV
Bohuzel ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 20:10 Muž DrSova [28] - Rostliny
Nemas moznost to strcit pod mikroskop?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 19:01 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: johan
Pokud to bude zrat jen rasu tak ok ale rad bych vedel co to je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 18:51 Muž Johan [4957] - Rostliny – Re: Dahak
mě se něco podobného tvořilo na skle u kančíků (akva s přebytekm živni, takže všude samá řasa). myslím, že se nic nedějě a máš dalšího pomocníka s boji s řasou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 18:44 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Lip to nepujde neni to zrovna u skla a prizoomovanim se to jeste vic rozostruje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 18:40 Muž ghostik [81]
Tak toto jsem jeste nevidel :-( Hlavne na tom fotu toho taky moc videt neni budto lepsi foto a nebo jeden list ustrihnout a nofotit venku jestli to nejde lepe v AQ
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 18:38 Muž Johan [4957] - Rostliny – Re: Dahak
mě to připomíná list porostlej řasou. a ty bílé fleky, jako kdyby tu řasu něco žralo (houba?)..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 18:27 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Bílé fleky na echinodoru
Fotka k příspěvku Na některých listech Echinodorů se mi behem dvou dnů udělaly takové bíle skvrny nebo sraženiny viz.foto.Voda pH 6,6/KH 4/GH 12/ NO2 nemeřitlené,NO3 10-12mg/l.Asi 14 dní přidávám lehce PMDD(5ml na 400l) a tejden jsem bublal CO2.Předpokládám že jsem to s něčím přehnal.Ještě dělám test na železo ale ten bude až za hodku.Žádám zkušené rostlinkáře o radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 20:26 Duny
a problém môže byť aj s tekutým hnojivom s tým hnojíš aj riasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 10:29 Muž Sid [6758] - Rostliny – Re: tweety1
Špatné (mramorové) dno rostlinám nesvědčí. A žádné přidání křemene "k neutralizaci Ca" nepomůže. (Ten "chemik, který upravuje vodu na pitnou", bude asi kapacita...)
Světla na tyhle rostliny (douška, kabomba) málo a ještě zvolíte "extravagantní" Sylvanii Aquastar... Příliš do modra, málo červeného záření.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 09:36 Muž tweety1 [4]
Omyl, ta Cabomba je už několikrát stříhaná protže už těma výhonka zakrývala kus hladiny, růst se najednou z ničeho nic zmírnil... (skoro zastavil) :-( Svítim 15W zářivkou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 09:31 Pepas – Re: tweety1
divím se že ti ta kabomba v novém akva vydržela tak dlouho,ono je vidět i na fotkách ve složce že tam ty přírustky za ten měsíc nejsou nic moc,změř železo a uvidíš,možná světlo kdo ví těch příčin je několik,tak si snad nějak poradíš ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 09:14 Muž tweety1 [4]
Fotka k příspěvku a ještě jedna fotka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2008 09:14 Muž tweety1 [4] – Uhnívající listy
Fotka k příspěvku Akvárko mám cca měsíc, rostlinkám se z počátku dařilo až moc dobře ale teď po nějaké době začínají u Egeria densa uhnívat(?) listy úplně na vrcholku rostliny... u Hygrophila difformis mě taky uhnívají ale od konců... a Cabomba caroliniana se mi zdá že je až nejak moc křehká, láme se jí strašně lehce stonek... Ph je 7, nic jiného jsem zatím neměřil, mám tam 6 rybek na 50litrů. Teplota vody je kole 25-26C, vodu se snažim měnit 1/4 týdně, ničím nehnojím a nepřidávám Co2, je možné že jim chybí živiny? Jestli jo tak jaké hnojivo by bylo nejlepší? Předem díky za rady

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2008 20:31 R Muž Mrakoplash [1776] – Re: Derek
svitit tech cca 12 hodin ale vice zarivkama (to je pridani svetla)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2008 20:22 Derek – Re: Mrakoplash
Hnojil jsem 1x za 14 dní tekutým hnojivem, vysadil jsem hned jak se objevily problémy. Ruducha se uz objevila taky :-( Myslíte ze bych mel svítit jeste více nez 12 hodin denne? Vzduchování radeji na noc vypínat? Nebo nepoužívat vůbec? Jinak výkon filtru je 300l/hodina a teplota vody 24,5 C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2008 18:45 R Muž Mrakoplash [1776]
ono je to na ty fotce teda dost spatne videt, ale rekl bych ze mas taky tak trochu problem s rasama
to hnedy by mohly klidne bejt rozsivky a vzadu takovy ty stetinky to bych si tipnul na ruduchu vousatou

zrejme mas malo svetla a hadam ze si prihnojoval
videl bych to na pravidelnou vymenu vody a pridani svetla
jo a notnou davku trpelivosti
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2008 18:42 Muž DonJuanKarlos [30]
Tak to světlo by mělo stačit. To vzduchování je nutné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2008 18:03 Derek – Re: včelař
Zářivky 2x18W Osram, jde o rohové akvárium o objemu 100 litrů, svítím 12 hodin denně, vzduchování jede 24hodin jako i filtrace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2008 17:55 Muž včelař [44]
Asi malo světla. Napiš víc informací výkon a dobu osvětlení, pH, velikost akva. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2008 17:50 Derek – Problém s rostlinami
Fotka k příspěvku Ahoj, potřeboval bych radu jak vyzrát na tento problém viz. fota rostlin. Zahnědlé listy se mi začaly objevovat po bezproblémovém půlročním běhu akvária. Nevíte v čem by to mohlo být?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2008 08:33 JeeL – Re: Lorsson
Na test Fe odporúčam použiť iný test ako Ferrin od firmy Rataj - mám podozrenie, že to nemeria správne (respektíve vôbec).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2008 07:16 Lorsson – Re: Sid
Side, zelezo me napadlo take, casto se to tu probira pri podobnem problemu, sezenu test Fe a uvidim, a pak pujdu nekam nahrabat rezave hrebiky ;-) A osvetleni bude lepsi, do tydne chci udelat novy kryt tak pak se to snad zlepsi... Ale ten anubias ma opravdu na svedomi pritelkyne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2008 23:34 Muž Sid [6758] - Rostliny – Re: Lorsson
Podle Hygrophily (polysperma?) na fotce to vypadá na problém ve výživě - chloroza. Možná nedostatek železa? Kdybyste měl víc světla, doporučil bych vám zkusit trochu přihnojit Fe. Ale takhle nevím...?! :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2008 20:10 Muž danrycka [56] – Re: Lorsson
nojo ale pochybuju že i na onom vydřeném místě :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2008 20:02 Lorsson – Re: logik
rasa zustala smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.02.2008 19:57 Muž danrycka [56] – Re: Lorsson
šikovná :) hlavně že je řasa pryč smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2008 19:57 Muž filipsi [1298] – Re: Lorsson
To je zvire coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2008 19:52 Lorsson – Re: vaclav
Tak vsechno je jinak, omlouvam se ancikovi, onu diru udelala pritelkyne, chtela udajne smyt z anubiasu rasu a drhla a drhla list az dopadl takhle smich takze ne vzdy list okousany ancikem je skutecne okousany ancikem :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2008 19:39 Lorsson – Re: vaclav
No u me je to vegetarian na tuty rozzureny ale udelam z nej masozravce ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2008 19:28 Usine – Re: Lorsson
Nejsou to žádný moc velký vegetariáni. Maso je maso :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2008 19:25 Lorsson – Re: vaclav
To je zvire coze ja mu zatnu tipec ;-) zkusim ten spenat nebo nejakou zeleninu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2008 19:15 Usine – Re: Lorsson
Je to jeho práce přes noc dokáže ohoblovat daleko větší kus. Přidávám špenátový protlak + rybí maso(filety) na jemno nakrájené. Nechávám si v akva vždy jen nejmladší pár + nedospělé rybky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2008 18:22 Lorsson
Fotka k příspěvku Ahoj, na jednom listu anubiasu se mi udelala dira, podeziram krunyrovce, je mozne ze by to udelal on? Ostatni listy jsou v poradku ( a s rasou zatim bojuju ;-) ) Jinak voda ma PH7, dKH 2 a tydne menim 1/3 vody..

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2008 21:22 Usine – Re: frmol
Záleží v jakém stavu jsi ji koupil a do jakého akvária rostlinu dáš. Mě třeba emerzní listy vydrží i několik měsíců. Jakmile ti vyroste pár nových listů, můžeš staré otrhat. Pozor ať při tom rostlinu nevytrhneš celou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2008 20:59 Muž frmol [14]
zajimaji mne vase zkusenosti s prechodem rostlinek /napr echinacu/ z emerzniho na submerzni pestovani, asi za jak dlouho 'odejdou' emerzni listy ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2008 14:37 Rejpal1
Já nevím jestli to je tím. (Tedy taky mluvím o té první rostlině). Taky jsem ji zasadil a všechny staré listy mění barvu do hněda a postupně (pomalu) rostou nové a už hází i šlahouny nebo jak se tomu říká. Nejvíce to šlo do kytek.. když byl okolo rostliny velký průtok vody.. Ale jak říkám je to moje pozorování a vůbec tomu nerozumím. Pravda je že před pár lety jsem měl akva 500l a při zakládání jsem dal pod štěrk rašelinu a přesně tato rostlina rostla jako blázen že jsem to každý týden trhal. A teď to roste ale žádná sláva. (takže rašelina je rašelina) ;-) coze coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2008 12:32 Muž Sid [6758] - Rostliny – Re: Roman
Síru berte s velkou rezervou! Jak jsem napsal - bez detailní znalosti vašeho akva jen zobecňuji, že podobným způsobem se projevuje m.j. i nedostatek SO4.
Kdybych měl ve svém akva takto vypadající rostliny, opatrně bych zkusil přidávat Fe a podle hodnot vody možná i K2SO4 nebo MgSO4.7H2O.
Jakokoli živinu "uberete" zředěním stávající vody vodou demineralizovanou.
Aby to nebylo "až tak jednoduché" :-D , musíte vzít v úvahu, že nedostatek nějaké živiny může být způsoben blokací vinou nadbytku živiny jiné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2008 12:16 Roman
Akorát by mě tedy zajímalo jak mám tu síru přidat případně ubrat? A tak jak se proti těmto problémům dá bojovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2008 11:57 Muž Sid [6758] - Rostliny – Re: petak
U rostlin na druhé fotce tomu tak podle mne bude - odumírání emerzních listů.
Na té první fotce bych tipoval nedostatek železa. (Možná i síry?)
Bez podrobných informací o vašem akvu je to ale jen hádání...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2008 11:54 sakrbleK
Klasický děj po vysazení nových rostlin do akvária.Odumírání emerzních listů.Při dobrých podmínkách narostou listy nové,submerzní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2008 11:49 petak – Roman
Nu mám to samé a řekl bych že se rostlinky přizpůsobují životu pod vodou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2008 10:20 Roman – Další fotka
Fotka k příspěvku Další fotka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2008 10:19 Roman – Zahnědlé rostliny
Fotka k příspěvku po určitém čase mi rostliny takhle hnědnou ale rostou dál nevíte čim by to mohlo být?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2008 17:10 Andynka
Zkus jí přesadit. Třeba jí máš špatně zasazenou a hnijou ti kořínky. Taky se mi to stalo a tohle mi bylo porazeno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2008 17:07 Žena hankaaa [2]
sice tam javsky mech uz nemam, ale nedari sa jej. ked som ho vybrala, rozrastli sa mi, no po presadeni stale len hniju a prisavnik mi listy stale ozuzlava... :( neviem co mam robit. pomoze hnojivo? ziadne nepouzivam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2008 08:55 Žena bucliik [99]
ahoj, oni se vzpamatují.
já měla anubisy v odkládacím akvárku bez světla a topítka několik měsíců.
některým se za tu dobu rozpadly kořeny i listy, ale nakonec(v těch hrozných podmínkách) vytvořili kořínky nový a i obrůstali.Takže myslím, že u tebe to zvládnou taky ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [177] ...... 201 202

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164164x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369?od=8801