Co se to děje s rostlinami?
0 12.02.2008 20:02 Lorsson – Re: logik
rasa zustala
šikovná
hlavně že je řasa pryč
To je zvire
0 12.02.2008 19:52 Lorsson – Re: vaclav
Tak vsechno je jinak, omlouvam se ancikovi, onu diru udelala pritelkyne, chtela udajne smyt z anubiasu rasu a drhla a drhla list az dopadl takhle
takze ne vzdy list okousany ancikem je skutecne okousany ancikem
0 12.02.2008 19:39 Lorsson – Re: vaclav
No u me je to vegetarian na tuty
ale udelam z nej masozravce
0 12.02.2008 19:28 Usine – Re: Lorsson
Nejsou to žádný moc velký vegetariáni. Maso je maso
0 12.02.2008 19:25 Lorsson – Re: vaclav
To je zvire
ja mu zatnu tipec
zkusim ten spenat nebo nejakou zeleninu..
0 12.02.2008 19:15 Usine – Re: Lorsson
Je to jeho práce přes noc dokáže ohoblovat daleko větší kus. Přidávám špenátový protlak + rybí maso(filety) na jemno nakrájené. Nechávám si v akva vždy jen nejmladší pár + nedospělé rybky.
0 12.02.2008 18:22 Lorsson Ahoj, na jednom listu anubiasu se mi udelala dira, podeziram krunyrovce, je mozne ze by to udelal on? Ostatni listy jsou v poradku ( a s rasou zatim bojuju
) Jinak voda ma PH7, dKH 2 a tydne menim 1/3 vody..
0 10.02.2008 21:22 Usine – Re: frmol
Záleží v jakém stavu jsi ji koupil a do jakého akvária rostlinu dáš. Mě třeba emerzní listy vydrží i několik měsíců. Jakmile ti vyroste pár nových listů, můžeš staré otrhat. Pozor ať při tom rostlinu nevytrhneš celou.
0 09.02.2008 14:37 Rejpal1 Síru berte s velkou rezervou! Jak jsem napsal - bez detailní znalosti vašeho akva jen zobecňuji, že podobným způsobem se projevuje m.j. i nedostatek SO4.
Kdybych měl ve svém akva takto vypadající rostliny, opatrně bych zkusil přidávat Fe a podle hodnot vody možná i K2SO4 nebo MgSO4.7H2O.
Jakokoli živinu "uberete" zředěním stávající vody vodou demineralizovanou.
Aby to nebylo "až tak jednoduché"
, musíte vzít v úvahu, že nedostatek nějaké živiny může být způsoben blokací vinou nadbytku živiny jiné.
0 09.02.2008 12:16 Roman Akorát by mě tedy zajímalo jak mám tu síru přidat případně ubrat? A tak jak se proti těmto problémům dá bojovat?
U rostlin na druhé fotce tomu tak podle mne bude - odumírání emerzních listů.
Na té první fotce bych tipoval nedostatek železa. (Možná i síry?)
Bez podrobných informací o vašem akvu je to ale jen hádání...
0 09.02.2008 11:54 sakrbleK Klasický děj po vysazení nových rostlin do akvária.Odumírání emerzních listů.Při dobrých podmínkách narostou listy nové,submerzní.
0 09.02.2008 11:49 petak – Roman
Nu mám to samé a řekl bych že se rostlinky přizpůsobují životu pod vodou
0 09.02.2008 10:20 Roman – Další fotka
Další fotka
0 09.02.2008 10:19 Roman – Zahnědlé rostliny
po určitém čase mi rostliny takhle hnědnou ale rostou dál nevíte čim by to mohlo být?
0 08.02.2008 17:10 Andynka Zkus jí přesadit. Třeba jí máš špatně zasazenou a hnijou ti kořínky. Taky se mi to stalo a tohle mi bylo porazeno
sice tam javsky mech uz nemam, ale nedari sa jej. ked som ho vybrala, rozrastli sa mi, no po presadeni stale len hniju a prisavnik mi listy stale ozuzlava... :( neviem co mam robit. pomoze hnojivo? ziadne nepouzivam
ahoj, oni se vzpamatují.
já měla anubisy v odkládacím akvárku bez světla a topítka několik měsíců.
některým se za tu dobu rozpadly kořeny i listy, ale nakonec(v těch hrozných podmínkách) vytvořili kořínky nový a i obrůstali.Takže myslím, že u tebe to zvládnou taky
pokud předtím byly zahrabaný tak to může být příčina
0 06.02.2008 20:35 gomez – Hnijici Anubias barteri var. barteri
Zdravim vsechny. Prohledal jsem forum a dostacujici odpoved jsem nenasel. Nadrz mam zalozenou asi 6 mesicu. Rekl bych ze na 54l a tvrdou vodu se rostlinkam darilo dobre hlavne Anubiasy rostly jako z vody. Ale ted zazivam opak vsechny korinky vsech Anubiasu uhnivaji. Ted uz mam prakticky vsechny Anubiasy bez korinku na povrchu tela je videt ze to taky uz hnije. Postupne se cela rostlina rozpada. Ocistil jsem to od toho hnijiciho a pripevnil vsehcny na koren aby zadna cast nebyla ve dnu. A doufam ze se to chytne. Ostatni rostlinky jsou vporadku a rostou bez problemu je tam praktisky dzungle kterou pravidelne musim strihat. Nevim cim by to mohlo byt nabizi se mi dve veci:
1. bud tim ze jsem zacal hnojit (Tetra PlantaMin) asi 2 mesice zpetne
2. Nebo je nejaky problem s dnem hodne spiny (i kdyz pravidelne odkaluju a hodnoty vody se zdaji byt vporadku)
Mam prerybnemo (pro nove akva jedu tento vykend viz. muj profil) ale nemyslim ze by to bylo tim. Od zacatku se o to staram stejne kazdy tyden odkalit a vymena 1/4 vody.
Pro doplneni svitim 12h. a akvarko je 54l. zarivka Sera 15W.
Bojim se ze nez zalozim nove akva tak bude po vsech Anubiasech.
Diky za postrehy a rady Gomez
Áno, súhlasím, rovnováha- to je základ. Len som myslel, že keď je menej dusíkatých látok( v obyčajnom akváriu- bez pridavania Co2 a bez svetla 0,7-1W/L) tak to rastliny zvládnu lepšie ako keby dusičnanov bolo viac( keď ich je priveľa, majú problém s príjmom), a myslím že v bežnom akváriu je No3 skôr viac ako nedostatok.
RADOVAN napsal:...
Živiny sú rastlinám tým dostupnejšie, čím je ich menej...
No to je taky odvazne tvrzeni. Spis bych rekl, ze rostliny jsou spokojene, kdyz maji vseho "tak akorat"
nie, mne tiež rastliny nešli, kým som nevymenil vodu, a rybky boli v pohode- teda aspon vyzerali.
Živiny sú rastlinám tým dostupnejšie, čím je ich menej.
Ne, ryby jsou k hladine no3 vetsinou dost tolerantni.
To určitě ano ale nepozdechali by mu už i ryby?
záleží jak moc velký nadbytek
jednou jsem měl při založení akvárka hodnoty opravdu vysoké a divil se, "proč to ty kytky nesežerou", když jich tam je obrovská spousta rychlerostoucích v submerzní formě. Navíc nebylo vidět, že by nějako rostly. Předpěstované v petkách vždy po chvíli málem lezly ven, ale tady velkou dobu nic, ani se nehly. Vyměnil jsem nakonec polovinu vody. A teprve pak začaly poměrně hodně rychle růst a hodnoty klesat. Dusík je hnojivo a jak známo i suchozemské kytky lze snadno přehnojit.
edit: koukám, že jsem pomalý, hm... za trest 100x napíšu "Příště budu psát rychleji." a nechám to václavovi 200x podepsat
0 05.02.2008 21:25 Usine – Re: BikerJames
Bohužel nemáš pravdu.
Když je přebytek dusíkatých látek tak rostliny prospívají a né uhnívají.
nemáte nýhodou prebytok dusíkatých látok? Za ten rok sa to mohlo nahromadiť. Ako často odkalujete/ vymieňate vodu?
0 05.02.2008 16:19 2david Díky za radu,ale kdyby někoho napadlo ještě něco jiného krom světla budu rád za každou radu, nebo cokoli.
0 05.02.2008 15:38 2david – Re: matlala
fotku zatím nemám snad trochu později, osvětlení 1x30w dlouhá přes celé akva, akva je skoro rok založené, teprve před 2 měsícema se objevil tento problém. no nepočítal jsem všechny ale přerybněno není, tak 15 až 20 ryb celkem. Včetně dvou ancáků a jednoho pancéřníčka. Ryby žádný problém nehlásí, jsou naprosto v pohodě.
0 05.02.2008 14:47 Lorsson – Re: 2david
Jak dlouho ma akva zalozene? Muze mit nevhodny sterk (liapor?), kolik ma ryb? jake ma osvetleni? Mozna by pomohla fotka nadrze..
0 05.02.2008 14:42 2david – Uhnivající rostliny
Kolega má akvárium, 100l Ph 6,2 Kh 1, Dkh 12, teplota 25C, na dně středně jemný štěrk černo bílý, NO podle papírku v pohodě. Jakákoli rostlina zasazená vydrží max týden pak pojde, jediné čemu se daří je jedna valisnerka, ryby jsou dánia a tetry. Je někdo kdo by poradil co může být ještě špatně? Jen pro info anubias taky nevydržel po měsíci mu uhnily listy.
0 03.02.2008 21:43 isamik [180] frmol:
www.akvarko.cz/…
Vol: vzdyt to je pohodlnejsi
co kdyby to jednou nevyslo...
0 03.02.2008 21:40 orry Jde to, když se podíváš trochu po netu, najdeš pár popisů jak se to dělá. Já osobně teď řeším totéž, ale prozatím ji nemám tolik, abych měl co vázat. Musím být trpělivý a počkat si.
asi budu za blbce, ale chci se poinformavat jestli plovouci riccia je stejna jako ta co roste na korenech
kdysi jsem ji mel jako plovouci (snad to byla ona) a neumim si predstavit ja takovy chomac z drobnych rostlinek privazat na koren nebo sutr
0 02.02.2008 14:24 Lorsson – Re: Věra
No to je bohuzel problem filtru u setu, neda se moc dobre nastavit prutok a proto se jim rika honic vody
Ja mam nejlepsi zkusenost s cerpaci hlavou a kostkou molitanu, jednoduche a ucine.
0 02.02.2008 14:21 Věra – Re: Lorsson
Dík za radu, už jsem to jednou četla. Jen stále nechápu průtok vody filtrem. V našem setu nastavit nic nejde. Voda vytéká nahoře a poměrně dost proudí. Teda dle mého názoru.
0 02.02.2008 14:13 Lorsson – Re: Věra
Tezko radit Vero, me se jen malinko zakalila voda po zalozeni ale po dvou dnech byl zakal pryc, ale zkuste mrknout na
rybicky.net/forum/1381 a proctete tam cast kde je komunikace mezi Jupicertem a Sidem
Přidat reakci
1 ...... [177] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x