Co se to děje s rostlinami?
Ahoj, mne sa presne rovnaké biele štetinky na machu tvoria takmer úplne od založenia akvária. Nevyzerá že by mu to nejak vadilo ani že by sa to šírilo, nedogooglil som sa však ku tomu čo to môže byť
rád sa dozviem aj ja ak niekto má odpoveď
Ahoj, mam takovy podezreni, ze s mechem neni neco v poradku, na co to vypada?
Jasny???? ale cim je zpusobena.Je to spis na starsich listech.
Jestli myslíš ty zelené fleky, tak to je řasa.
Ahoj vsem.Co zacina chybet rostlinkam?Je to fosfor?
Starší reakce
Řekl bych, hledej příčinu v tom dřevě na kterém roste.
Ahoj, čo s ním môže byť?
Prý je to vždycky nějaký nesoulad mezi živinami, světlem a CO2. Jistě, jako teorie to zní pěkně, v praxi to končí tak, že se učíme s řasami nějak žít...
Díky za odkaz. Akorát teď nevím, jestli mám moc světla a moc proudu vody, nebo málo
V tom článku pišou za špatné oboje. Ale když už teď, díky Vám, tuším co to je, můžu vic pátrat a najit řešení. Začnu odstraněním napadených listů, protože to z nich sundat nejde, zkusím nějaké to CO2 a uvidíme.
Ještě jednou děkuji
Plíseň to není, jsou to řasy a mám pocit, že víc než jen jeden druh... Porozhlédni se tady:
www.vitaplant.cz/… 0 30.12.2020 21:14 Davidaak – Díky za každou radu
Zdravím Vás. Chtěl jsem Vás požádat o radu jestli nevíte, co mi napadlo skoro všechny květiny v akváriu a ulpívá to i na kořenu a kamenech. Je to nějaký druh řasy, nebo nějaká plíseň? Jak se toho zbavit? Nerad bych všechny květiny vyhazoval, nebo zakládal akvárium úplně od začátku. Filtrace je vnější přepadová s molitanem, uhlím a keramikou ( s takouvou tou vodičkou s kulturama ). CO2 nepoužívám.
Objevilo se to asi prěd měsícem, nijak to nepřibývá ani neubívá, tak nějak to stagnuje na stejné úrovni.
Děkuji za rady
Starší reakce
Podle tvé anamnézy je má diagnóza na 99% OK.
To mně, také napadlo. Myslíte, že to je tím? Dělaly mi to egerie a co jsem někde zjístil prý jsou na to nejcitlivější. Nyní to ale dělat přestaly, ale anubiasy zůstaly takto.
Vyhledej si pojem Biogenní odvápnění.
Dobrý den
Mám dotaz. Na anubiasech se mě v mém nano akváriu vytvořilo něco jako bíle tečky. Na pohmat je to drsné. Vytvoří se to postupně na všech listech anubiasů v mém nano akváriu.Z listů to jde velice těžko a ne všechno sundat. Ve chvíli, kdy byl anubias s tímto přesunut do akvária s rybami a měkčí vodou velká část zmizela. Může to být usazený vápenec? Pomůže tomu změkčení vody?
Všem děkuji za rady.
Ahojte prosím čo môže byť to biele na salvinii? Vyzerá to ako pleseň alebo čo, môže to ublížiť rybám?
Starší reakce
Jasný a díky
Ať děláš co děláš nikdy se všem rostlinám nezavděčíš a je to prostě složení vody, substrátu a určitě ještě dalších věcí.
Tak ještě týden počkám. Vršky rostlin vypadají ted asi dobře ale nevím jak rychle odrostli. Ale dík. Musím být trpělivý. Jiné rostliny to nemají.
Poznat podle jedné fotky co rostlině schází je problém, taková ta doporučení co schází nebo přebývá je velké zjednodušení. Rostlina vypadá dobře a od silného světla jde do růžova. K červenému zbarvení se používá fosfor + stopové prvky a dusík skoro na nule ale to poslední ti nedoporučuji.
Jo jasný a podle tý mojí fotky si myslíš že by to měl být DRASLÍK?
Neptal jsi se na hořčík ale na draslík. Jako dusíkaté hnojivo se většinou používá KNO3 a tam je draslíku dostatek. Dostat pH pod 7 se doporučuje pro lepší příjem živin.
Dobře a jakej to bude mít vliv na můj dotaz ohledně hořčíku.
Když si mícháš vodu tak si udělej měkčí a dostaň pH pod sedm.
NO315 PH7.2 dKH6 to je všechno. Nechci dělat chemické testy ty by mě nebavilo,ale prý rostlinky si říkají svým vzhledem co potřebují.
V prezentaci máš FEROX NPK COMPLETE ten má v sobě draslíku asi dost. Chce to změřit jestli máš dost dusíku a fosforu. Všude se píše že by neměl být fosfor spolu se stopovými prvky dohromady a v tomhle hnojivu to spolu je. Asi bych přešel na jednotlivé prvky než mít všechno dohromady a nevědět kolik tam toho liji.
0 21.12.2020 11:25 11pirat11 Ahoj čo / čím všetko meriaš a aké máš hodnoty? NO3, K, Fe, P..
Ahoj všem. Pravidelně pridávám draslík a vypadá to že to moc nepomáhá. Prosím jak postupovat dál?
Starší reakce
Pridam na NPK porad jedu min nez doporucena davkovani a budu aplikovat horcik.
Podle barvy bych testnul přidat dusík, podle teček draslík.
Nejlíp zkusit přitlačit na ten váš FEROX NPK COMPLETE?
NO3 mam stabilne kolem 15. Meril jsem kapkovym testem os sery.
Zkuste změřit NO3 a napište, čím jste měřil.
Ahoj vsem. Prosim co chybi teto rostline?
Starší reakce
Aha.A při častějších výměnách mám naďalej riediť vodu z osmozi alebo meniť bez riedenia a potom upraviť na tú čo používam?
Ne, vaclav tím myslí udělat několik výměn vody, rozředit tím hnojiva a pozorovat kytky, změny v řádu týdne/týdnů pozorovat a pak eventuálně přidat co je třeba. Je dost možné že se ti tam kumuluje nějaký prvek v nadbytku například.
Václave, jestli se pletu tak se omlouvám
Ako to myslíš,začať znovu?Prerobiť akva?
Tak pokud se ti něco nezdá asi bych vyvětral pořádně akvárium a začal znovu. Chce to prostě několikrát vyměnit část vody a dostat pryč přebytky (nebo i nedostatky) hnojiva.
Zdravím,ešte potrebujem doladiť hnojenie ak je tam problém.Staurogine repens je dosť bledá a vidieť žilky a hlavne je krehká,dosť sa láme.A celkovo zelené rastliny sa mi zdajú byť bledé.A nové listy u ludwigii sú menšie a začali sa krútiť.Čo pridať?
Mne to príde,že tam chýba vápnik alebo málo dusíku.Test na dusík mám už po záruke
ale budem objednávať
Starší reakce
Večer, když je v místnosti s akvárkem tma, hoď tam pár tablet pro Ancíky, jsou to nejen čuňata, ale i žrouti, tak se v klidu nabaští a možná nechají rostlinky na pokoji...
To jsi se měl dívat v noci to hlavně řádí. Špenátový protlak + nelacinější rybí maso 1:1 nasekat nadrobno a zamrazit do kostiček. Při krmení tam jednu rozmrazenou dát. Pokud krmíš hlavně suché tak zkus něco mraženého hlavně je necpi okurkou, možná dají pokoj.
Verdikt- VINEN
4x Ancistrus. Ale na rostlině jen ho ještě neviděl.
Co ancistrus by nebyl? Jinak doporučuji udělat si prezentaci akvária.
0 18.11.2020 16:51 jann.masekk – Echinodorus bleherae
Zdravím,
kde by mohla být chyba? S jakými testy začít? Co jí chybí? Akvarium bez Co2. No3 dostatek.
Ano je to pro mě testovací záležitost
vím, že to jde i jinak. Zkoušíme co vše se dá. Umístit to tam nebylo 2x jednoduché
Jako asi opravdu rostlinky strádali (dostali i živiny přes jílové kuličky), ale na druhý den už začali zaplňovat dno a přestali sklovatět, hnědnout a skomírat.
www.superzoo.cz/… A to jsi kupoval do toho 16ti litrovýho akvária?
...
Teda, že by jsi viděl rozdíl po jednom dni se mi moc nezdá. Můžeš dát odkaz na to CO2?
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x