Co se to děje s rostlinami?
0 17.03.2010 13:02 radEg – Re: xOB
hmmm. Toto by sedelo podla infa čo som našiel na webe.
"Známým pojmem u pěstitelů rostlin je kryptorkorynová choroba. Projevuje se rozpadem rostliny, a to někdy i úplným. Pravidlo pro výskyt neexistuje, nejčastěji se uvádí prudká změna parametrů vody, například při přesazení mezi akvárii s různou vodou, nebo při vyčištění dlouho "neudržovaného akvária". Řešením je stabilizace podmínek, například návrat do původního akvária (pokud je to možné)."
Čo na to odborníci ? Nejaké bližšie príznaky alebo spôsoby "liečby" ?
Postihuje choroba aj iné rastliny ? Respektíve chutia acistrusom viac kryptokereny ako iné rastliny čo mám v akva ?
Na tom prvnim fotu mi to prijde spis jako kryptokorynova nemoc.
0 16.03.2010 21:56 maio777 – Re: radEg
asi nestaci...co takto semtam uhorku,spenat,zihlavu,al neco podobneho vyskusat na zmenu!!?!?

0 16.03.2010 21:54 radEg – Re: maio777
To vážne ? Mám 4ks Ancistrusov a každý deň im dávam 4 tabletky na prilepšenie.
0 16.03.2010 21:45 maio777 – Re: radEg
žranie ako vyšité...

0 16.03.2010 21:16 radEg – Re: radEg

Ešte jedna foto
0 16.03.2010 21:02 radEg – Rozpad alebo žranie ?

Ahoj.
27.2.2010 som pridal do akvária nové drevo a potom nasledovalo zhnednutie vody. Po cca 14 dňoch som vodu odsal a vymenil za novú cca 50%. Bola to voda z vodovodu upravená len na potrebnú teplotu 26 C. Po ďalších cca 4-5 dňoch som spozoroval rozpad rastlín.
Neviem či ich napadli slimáky, ktoré sa mi premnožili alebo ich začali žrať Ancistrusy alebo či sa jedná o nedostatok živín prípadne nejaké iné problémy. Zatiaľ som to spozoroval len na Cryptocoryne aponogetifolia a Cryptocoryne wendtii 'Tropica'. Ancistrusov som mal aj pred tým, rovnako aj slimákov. Predpokladám že to bude nejako súvisieť s vodou, s jej zložením, prípadne s teplotou. V súčasnosti mám teplotu 27 C.
Poraďte mi prosím v čom mám hľadať príčinu.
Ďakujem.
nove uz rostou

zhnedly jen nektere a castecne... ale bohuzel tam mam i hnedou rasu :(
0 14.03.2010 18:25 Usine – Re: Sirah
Je to vysoce individuální záležitost. Záleží jak dostaly zabrat v prodejně a nakonec i u tebe. Pokud ti už začaly růst nové, tak ty nejhorší můžeš otrhat (ne všechny). Mě třeba nezhnědnou většinou vůbec. Je pravda, že ale nekupuji rostliny z akvaristik.

0 14.03.2010 09:45 Katkasv Ahoj, něco podobného jsem měla u Sagitárie Subulata. Také potvora hnědla a nakonec byla skoro průsvitná. Nedáváš moc PMDD? Je sice dobré a účiné, ale já bych se bála předávkování.
Mě tento problém způsoboval nedostatek Fe a dalších živin. Začla jsem přidávat Sera florena plus a během týdne byla vydět změna. Průhledné listy jsem otrhala. Nové listy jsou krásně zelené a už nehnědnou.
Starší reakce
taktiez mam vallisneriu spiralis a corkscrew nerastie ani jedna
preco?
spiralis dava aspon odnoze ale corkscrew nic
uz druhy den davam hnojivo daydrops
tak uvidim ako bude
Hledej na netu neco o PH.. maji rady vyssi.. Videl jsem na netu fotku V.pestovane pri nizsim a vysokem Ph a byly to znacne rozdily.
Mne V. vubec nesla.. 2 pokusy. Listy zpruhlednily a rozpad..
Není ta rostlina až příliš zahrabaná v substrátu?
0 10.03.2010 10:07 Aleš – Vallisneria - hnědé až průhledné listy
světlo v akváriu nemám regulovatelné, aspon jsem to nikde nenašel a ještě tam žádné ryby nemám

takže mi to nikdo neokusuje
Pnacéřníčci? Já myslel že toto dělaj ancistrusi. a ne pancíci

0 10.03.2010 09:50 zasadil – Re: zasadil
a asi málo svítíš
0 10.03.2010 09:48 zasadil – Re: Aleš
Ahol ja to mam taky ožírají mito panceřnicí.
0 10.03.2010 09:42 Aleš – Vallisneria - hnědé až průhledné listy

Ahoj, zakládám akvarium, dal jsem tam Vallisneria asiaticu a dnes jsem si všiml, že 2 listy zhědly a dokonce jsou na některých místech i průhledné, co to znamená?
Děkuji.
Jen tak pro hrubou představu se můžete podívat na obal např. Algizitu od Tetry - jestli si to dobře vybavuji, tam by měla být uvedena účinná látka.
Samozřejmě - co prostředek, to možná jiná účinná látka.
Že mohou komerční prostředky proti řasám obsahovat látky na bázi rašelinových výluhů si představit umím, (asi bych i nějaký dokázal jmenovat), ale jestli se má jejich (spolu)účinek opírat o ubrání spektra pro růst řas, to mi nepřipadá pravděpodobné. Vždyť fotosyntetizující barviva např. sinic a řas nejlépe využívají krátkovlnné modrofialové spektrum, které má zároveň nejlepší schopnost průchodu látkami znečišťujícímu vodní sloupec...
Netuším, jen si dovolím k těm vašim otazníkům přidat ještě jeden, třeba se někdo chytne...

Přirozené algicidy (resp. směs hnojiva a algicidů?)?
Máte někdo prosím tušení co je základem těch komerčních odstraňovačů řas ?
skalice ? měď ? pecka draslíku ? nějaké barvivo které ubere spektrum pro růst řas ?
Viděl jsem v nabídce pár přípravků které se tvářily velice sebejistě ale už jste někdo měli v ruce MSDS od takového přípravku ?
Starší reakce
Ona už mala takých 5-6 mladých listov dlhých asi 7 - 10 cm, tak dúfam, že tie aspoň vydržia.
Ďakujem. Som zvedavá, či sa ujmu.Dám vedieť
O.K. musíš počkat jak psal Johan. Držím palce ať se čekání vyplatí.

Každý druhý deň majú špenát a 2x do týždňa majú červíky. Ja mám len obavy, či sa tie Cryptošky spamätajú.
Ty ancíky přikrm masem. Patentky, dafnie atd. Trošku jim změň jídelníček, ale pokud se to jednou naučí, tak se jen těžko svého návyku zbavují.
OK, nebudem im do adaptácie kecať. Len otázočka. Môžu ju ničiť ancistrusy? Mám dve samice a vallisneriu mi totálne skosili a jemnolisté vydržali len pár dní.
Jak už bylo psáno. Šok rostlin, který zapříčinil kryptokorynovou chorobu. Nic nevyhazovat, nepřesazovat, počkat.....akorát můžete odsát poškozené tkáně... po týdnu, dvou napište znovu co se děje..

to bude asi ten problém,nechal sem zarust hladinu,páč je to hezký, a somozřejmě ubylo světla,asi to zas trochu protrhám dík

toto presne som mal aj ja pytal som sa nato vaclava ,sprva som si myslel ze je to pliesen ale potom sme prisli nato ze jeto riasa ,a tak som pridal este jednu ziarivku a ona krasne mizne.(ze vraj je to so slabeho osvetlenia)

Jak píš Sid, je to u hnědovek naprosto normální. Až list doroste do svojí velikosti, tak bude barva celého listu stejná. Tyhle mladý části listů občas chutnají šnekům (okružákům), ale to ich musí bejt v akva opravdu přemnožíno, nejvíce si pochutnávají ti nejmenší jedinci. Toť moje zkušenost s touto kapradinou.

...proč mám konce rostlinek průhledné? List je do půlky zdravý a od půlky je úplně průsvitný a živoří...
Nemyslím si, že by ta rostlina živořila - naopak!

Přesně takto se hnědovka chová, když má ideální podmínky.

0 20.02.2010 20:16 Ivn – Re: vaclav
díky moc

, zítra odkaluju, tak s tím něco udělám
dík

0 20.02.2010 18:56 Usine – Re: Ivn
0 20.02.2010 15:05 Ivn – Re: V

Ahoj všem, mohl by mi někdo poradit, proč mám konce rostlinek průhledné? List je do půlky zdravý a od půlky je úplně průsvitný a živoří. Osvětlení mám Glomat 2x39w + 1x40w glomat controller. Jsou takhle už strašně dlouho, tak jsem zkusil přihnojovat Tetra plantamin, ale rostlinky stále rostou tímto způsobem.
Díky moc
To je jen reakce, v čerstvě založeném akváriu - to se ztratí

haloooo,je tu někdo,kdo poradí??

a jestě jedno foto

potřebuji poradit,toto mi vyrostlo na kořínkách ,co s tím? postaraj se o to rybky?
Přidat reakci
1 ...... [118] ...... 201 202
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164074x