Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 118 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: david56
...podla mna Mangan nekupuj...
...skvor Bioflor alebo Brutus...
...zas nehnojit je tiez "extrem" - a ak mas slabe osvetlenie tak mozes aj "slabo" hnojit...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - david56 – Re: Eff
Nehnojim nejmin rok. Ruducha tam neni, ale je tam zelená vláknitá, takže motám a motám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Eff
Zelená vláknitá?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff – Re: david56
A kdy jsi naposled hnojil? Máš tam ruduchu, nebo blbě vidím?
Jo, to byvalo. Pak mi tu poradili, abych radsi pri tomto nedostacujicim osvetleni nehnojil, tak nehnojim. A v popisu jsem to zapomnel smazat. Takze koupit od Rataje Mangan +.
V tom případě nedostatek manganu v důsledku... nedostatku manganu. To lze jednoduše ověřit - přihnojit manganem. Mělo by se to hned projevit.
Popis nádrže:
Hnojení: Colour Fe od Rataje
Nehnojim.
Nedostupnost manganu v důsledku přehnojení železem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - david56 – Re: david56
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek 0  - david56 – Re: david56
Fotka k příspěvku Vodu menim 1x tydne. 15 litrů.

Reagovat na tento příspěvek 0  - david56 – Nedostatek manganu ??
Fotka k příspěvku Zdravim. Pred mesicem zacali stagnovat rostliny. Do ty doby sli dobre, i kdyz mam jen 15 W ( Osram 840 ). Hnedovka : cerny fleky, Limnophila sessiliflora : nema vršky, pistia stratiotes : vyrazne zelene zilkovani, Echinodorus tenelus : sklovitost. Podle knizek to vypada na nedostatek manganu. Co myslite ??? Diky

Reagovat na tento příspěvek 0  - radEg – Re: xOB
hmmm. Toto by sedelo podla infa čo som našiel na webe.

"Známým pojmem u pěstitelů rostlin je kryptorkorynová choroba. Projevuje se rozpadem rostliny, a to někdy i úplným. Pravidlo pro výskyt neexistuje, nejčastěji se uvádí prudká změna parametrů vody, například při přesazení mezi akvárii s různou vodou, nebo při vyčištění dlouho "neudržovaného akvária". Řešením je stabilizace podmínek, například návrat do původního akvária (pokud je to možné)."

Čo na to odborníci ? Nejaké bližšie príznaky alebo spôsoby "liečby" ?

Postihuje choroba aj iné rastliny ? Respektíve chutia acistrusom viac kryptokereny ako iné rastliny čo mám v akva ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xOB – Re: maio777
Na tom prvnim fotu mi to prijde spis jako kryptokorynova nemoc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maio777 – Re: radEg
asi nestaci...co takto semtam uhorku,spenat,zihlavu,al neco podobneho vyskusat na zmenu!!?!? ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radEg – Re: maio777
To vážne ? Mám 4ks Ancistrusov a každý deň im dávam 4 tabletky na prilepšenie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maio777 – Re: radEg
žranie ako vyšité... palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: radEg
Ancistrusi si smlsli.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radEg – Re: radEg
Fotka k příspěvku Ešte jedna foto

Reagovat na tento příspěvek 0  - radEg – Rozpad alebo žranie ?
Fotka k příspěvku Ahoj.
27.2.2010 som pridal do akvária nové drevo a potom nasledovalo zhnednutie vody. Po cca 14 dňoch som vodu odsal a vymenil za novú cca 50%. Bola to voda z vodovodu upravená len na potrebnú teplotu 26 C. Po ďalších cca 4-5 dňoch som spozoroval rozpad rastlín.
Neviem či ich napadli slimáky, ktoré sa mi premnožili alebo ich začali žrať Ancistrusy alebo či sa jedná o nedostatok živín prípadne nejaké iné problémy. Zatiaľ som to spozoroval len na Cryptocoryne aponogetifolia a Cryptocoryne wendtii 'Tropica'. Ancistrusov som mal aj pred tým, rovnako aj slimákov. Predpokladám že to bude nejako súvisieť s vodou, s jej zložením, prípadne s teplotou. V súčasnosti mám teplotu 27 C.
Poraďte mi prosím v čom mám hľadať príčinu.
Ďakujem.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sirah – Re: vaclav
nove uz rostou :) zhnedly jen nektere a castecne... ale bohuzel tam mam i hnedou rasu :(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: Sirah
Je to vysoce individuální záležitost. Záleží jak dostaly zabrat v prodejně a nakonec i u tebe. Pokud ti už začaly růst nové, tak ty nejhorší můžeš otrhat (ne všechny). Mě třeba nezhnědnou většinou vůbec. Je pravda, že ale nekupuji rostliny z akvaristik.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sirah
taky mam jeden dotaz...kdy se zbavi echinodorus emersnich listu? Mam ho kratce, asi 14 dni, ale listy vypadaji v akva priserne...nerozpadaji se ale jsou zhnedle...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katkasv
Ahoj, něco podobného jsem měla u Sagitárie Subulata. Také potvora hnědla a nakonec byla skoro průsvitná. Nedáváš moc PMDD? Je sice dobré a účiné, ale já bych se bála předávkování.
Mě tento problém způsoboval nedostatek Fe a dalších živin. Začla jsem přidávat Sera florena plus a během týdne byla vydět změna. Průhledné listy jsem otrhala. Nové listy jsou krásně zelené a už nehnědnou.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavol – Vall
taktiez mam vallisneriu spiralis a corkscrew nerastie ani jedna tone
preco?
spiralis dava aspon odnoze ale corkscrew nic
uz druhy den davam hnojivo daydrops
tak uvidim ako bude
substrat mam taky hrubsi, ale mela by mit spis mekci vodu, ja mam bohuzel uhlicitanovou tvrdost 6-8 a celkovou 18
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlacek
Ahoj, moje v.corksrew se chovala podobne po vysazeni, prisla hlavne o vrsky delsich listu postupnym rozpadem. Urcite to bylo castecne polamanim a mozna nedostatkem vody pri transportu. Nicmene se rychle zacala rozlezat a v nizsich partiich ji mam uz pekne hustou. Mam pocit, ze vrsky odhnivaji v mistech, kde proudi voda a zpusobuje jejich pohyb. Tam nedorostou k hladine, zatimco tesne u filtru, krde voda stoji vylezaji az nad hladinu. PH mam cca 6.8. Substrat mam hruby 0.5-1cm
ja mam pH 7,6-8...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wrata – Re: Aleš
Hledej na netu neco o PH.. maji rady vyssi.. Videl jsem na netu fotku V.pestovane pri nizsim a vysokem Ph a byly to znacne rozdily.
Mne V. vubec nesla.. 2 pokusy. Listy zpruhlednily a rozpad..
to zalezi co je prilis, ale u me by se mozna dala povytahnout, ale me uz vicemene prisla trosku "nahnila"
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff – Re: Aleš
Není ta rostlina až příliš zahrabaná v substrátu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dzira
dejte kytce trochu času, jestli je čersvě zasazená. Tohle to může klidně být poškození listu při sázení a teď uhnívá. Val. je křehká a list se poškodí snadno. Tyhne hnědý listy prostě z kytky odstranit. Světlem to nebude a když něčím takovým, tak novýma, nezaběhnutýma podmínkama v akva. Jestli to bude v pořádku, tak za pár dní začnou růst nové lístky a pak už to bude ok.
mam u gigantei to same, ryby tam jeste nemam
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aleš – Vallisneria - hnědé až průhledné listy
světlo v akváriu nemám regulovatelné, aspon jsem to nikde nenašel a ještě tam žádné ryby nemám :) takže mi to nikdo neokusuje
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gigimasters – Re: zasadil
Pnacéřníčci? Já myslel že toto dělaj ancistrusi. a ne pancíci :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zasadil – Re: zasadil
a asi málo svítíš
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zasadil – Re: Aleš
Ahol ja to mam taky ožírají mito panceřnicí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aleš – Vallisneria - hnědé až průhledné listy
Fotka k příspěvku Ahoj, zakládám akvarium, dal jsem tam Vallisneria asiaticu a dnes jsem si všiml, že 2 listy zhědly a dokonce jsou na některých místech i průhledné, co to znamená?

Děkuji.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Bak
Jen tak pro hrubou představu se můžete podívat na obal např. Algizitu od Tetry - jestli si to dobře vybavuji, tam by měla být uvedena účinná látka.
Samozřejmě - co prostředek, to možná jiná účinná látka.
Že mohou komerční prostředky proti řasám obsahovat látky na bázi rašelinových výluhů si představit umím, (asi bych i nějaký dokázal jmenovat), ale jestli se má jejich (spolu)účinek opírat o ubrání spektra pro růst řas, to mi nepřipadá pravděpodobné. Vždyť fotosyntetizující barviva např. sinic a řas nejlépe využívají krátkovlnné modrofialové spektrum, které má zároveň nejlepší schopnost průchodu látkami znečišťujícímu vodní sloupec...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ustavprochore – Re: Bak
Netuším, jen si dovolím k těm vašim otazníkům přidat ještě jeden, třeba se někdo chytne... :) Přirozené algicidy (resp. směs hnojiva a algicidů?)?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bak – Re: Sid
Máte někdo prosím tušení co je základem těch komerčních odstraňovačů řas ?
skalice ? měď ? pecka draslíku ? nějaké barvivo které ubere spektrum pro růst řas ?
Viděl jsem v nabídce pár přípravků které se tvářily velice sebejistě ale už jste někdo měli v ruce MSDS od takového přípravku ?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika – Re: Gabriellka
Ona už mala takých 5-6 mladých listov dlhých asi 7 - 10 cm, tak dúfam, že tie aspoň vydržia.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaala
to iste sa deje aj mne...mam cryptocoryne backettii a listy zacali pomaly odchadzat...ale vyzera to tak ze to najhorsie ma uz za sebou...mlade ostali a rastu dalej...mylsym ze budu v pohode ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika – Re: romant
Ďakujem. Som zvedavá, či sa ujmu.Dám vedieť
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: geminika
O.K. musíš počkat jak psal Johan. Držím palce ať se čekání vyplatí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika – Re: romant
Každý druhý deň majú špenát a 2x do týždňa majú červíky. Ja mám len obavy, či sa tie Cryptošky spamätajú.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant – Re: geminika
Ty ancíky přikrm masem. Patentky, dafnie atd. Trošku jim změň jídelníček, ale pokud se to jednou naučí, tak se jen těžko svého návyku zbavují.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika – Re: Johan
OK, nebudem im do adaptácie kecať. Len otázočka. Môžu ju ničiť ancistrusy? Mám dve samice a vallisneriu mi totálne skosili a jemnolisté vydržali len pár dní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: geminika
Jak už bylo psáno. Šok rostlin, který zapříčinil kryptokorynovou chorobu. Nic nevyhazovat, nepřesazovat, počkat.....akorát můžete odsát poškozené tkáně... po týdnu, dvou napište znovu co se děje.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika
Pokračujem vo "vlákne". Mám podobný problém s Crypt. "bublinkovou". Asi pred 2 mesiacmi mi kamoška dala krásne dlhé Crypt. Doma mi po týždni úplne zhnili a zostali len korene, ktoré som vyhodila. V piatok mi doniesla ďalšie a deje sa s nimi to isté. Listy úplne zostanú ako hnedý sliz. Listy môžem odstrihnúť, keď vidím, že odhníva. Ale čo potom, keď zostane len koreň? Mám ho nechať v dne, alebo sa s Crypt. rozlúčiť? Treba prihnojiť, alebo ako to zastaviť, či ako im pomôcť? Akva mám v prezentácii "Trojuholník". Ďakujem za rady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - janmacu – Re: kubasan
to bude asi ten problém,nechal sem zarust hladinu,páč je to hezký, a somozřejmě ubylo světla,asi to zas trochu protrhám dík X-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [118] ...... 202

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164675x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369?od=5851