Co se to děje s rostlinami?
0 25.03.2007 21:03 st. Shark 0 23.03.2007 12:13 Pet Mám zkušenost, že bahnatka chce moc, moc a moc světla, měkčí a čistou vodu a hnojení. Potom nehnědne.
Petr
0 23.03.2007 11:29 ježek Mě to dělá taky,-hnědé protrhám,razí další výhonky.To samé bahnatka bezstopečná.Ale rostou tak rychle,že je to bez problémů.A přitom mám ve 112l jen 18W lumilux.Druhou zářivku jsem odpojil-větší výskyt řas
taky mam novou cast krasne zelenou a i kdyz jsem to presadil a tu starou vyhodil ta nova po case az dosahla urciteho stari taky zhnedla. zarivky jsou v pohode a svetla ma dost je pri pod zarivkou. uprostred akvaria.
Ahoj lidi mam v akva Bahnatku vodní ze zacatku je pekne zelena,ale po dvou mesicich mne nejak zhnedla. ostatni rostlinky jsou krasne zelene.
0 20.03.2007 14:42 Sidonius Nezlobte se, Draco, já to vidím tak, jak jsem to popsal. Tahle rostlina je háklivá na zasypání (zahrabání) oddenku (rhizomu) i kořenů.
Zkuste ji vytáhnout z toho štěrku ven, kamínkem ji přichyťte ke dnu nebo gumičkou či silonovým vlascem k dekoraci a dejte jí čas, aby se chytla do substrátu sama.
Teď jsem si všiml, že vám už přede mnou totéž radil Tau
, tak by na tom něco mohlo být, ne?
Nechci prudit, ale i když uděláte, co vám tady jeden přes druhého radíme, trvalým problémům se nevyhnete, pokud nedáte na Blekovo: "...Příčinu bych viděl v ...., vápnu ve dně, a rybách přetěžujících ekosystém nezaběhnuté nádrže...."
0 19.03.2007 23:06 tonik666 Řekl bych, že tím ,že je akvárko 14 dní od založení, kytkám bude trvat dlouho než se vzpamatují a aklimatizují do nových podmínek a 2x18w taky není mnoho. Bych tam dal aspoň 3x18W, nebo když uz nic, tak opatřil zářivky 840 a nějakou slušnou reflexní plochu. S hnojením bych to nepřeháněl, když kytky nerostou a hnojí se, tak hnojivo nikdo nespotřebovává a přehnojeno je hned.
0 19.03.2007 22:37 Sidonius Vypadá to na anubias. Nedaří se mu, protože je "utopený" v substrátu. Zkuste ho vytáhnout ze dna a lehce zatížit některý z kořenů tak, aby neplaval po nádrži.
ja bych si tipnul na svetlo preci jen 2x18W na 120 litriku neni zrovna moc
0 19.03.2007 18:44 blek – ?
Odkud máš ten echinodor? Z obchodu? Emerzní?
0 19.03.2007 17:15 SharpVampire – ČÍM TO JE ČÍM TO JE?
Zdravíčko.prosím Vás poraďte čím to je že mi tak odcházej kytišky?PH je 6,9 dKH je 8.občas přihnojím, zářivky jsou 2*18W(60cm dlouhé).a hnojivo- viz.můj profil.Podívejte se celkově jak to rostlinky vypadaj.Akva je založeno asi 14dnů přičemž jsem ze 60l akva stěhoval vše do 120l akva
Horaci tak az se to zase trochu hodi do normalu, tak se stavim
Většinu těch matek sem vytahal, jak sem to predelaval.
nechal sem tam asi 3
0 18.03.2007 19:16 Štěpán A máš v akváriu ty matky? V Ecology of the planted aquarium na straně 19 máš graf shromažďování kovů v tělech rostlin. Jestli toho zinku do sebe prostě nenabraly už moc. Zatím jsem se tam dočetl že vysoká koncentrace kovů v rostlině zpomaluje její růst.
hmm to bych videl jako realnou moznost, ale kdybych ji nemel v akva vic jak mesic. Privezl sem ji od Horace koncem prosince myslim, ale zacala tohle predvadet az ted nedavno.
Takze jedna z moznosti takoveho odumirani muze byt promrznuti.
0 18.03.2007 18:06 Usine Já myslel jestli ti neprochladla když jsi jí přinesl.
Vypada to vselijak, krome presazeni sem s ni nedelal nic a takova zima tu nebyla teda to bych si vsimnul.
toniku jistota jaka jen muze pri pouzivanych testech byt, cekam
pac nic jinyho mi nezbyva
0 17.03.2007 23:19 tonik666 To ujde. Mě ludwigie občas uhnije odspodu, nebo z prostředka, ale že by takhle najednou chcípla? Dělá to i nějaká jiná kytka? Pokud je jistota, že je vstupní voda "dobrá", tak bych měnil po týdnu 1/3 vody a čekal...
0 16.03.2007 15:38 Štěpán zapomněl, sorry
Leku, spíš "MISTER"
Matlalo, klíííd!
Je fakt, že bez Tebe by to tady bylo takové suché, neveselé.
Jinak o tom, že to 840 a 830 nemá nic společného s lumeny jsme se už bavili, ta čísla vyjádřuji mino jiné teplotu chromatičnosti, lumen je jednotka světelného toku a ten se zjistí leda v technických datech výrobku.
0 16.03.2007 10:34 lek – :-) :-)
0 16.03.2007 09:01 matlala [798] - Rostliny to taky
aj jinak: např zesklovatí a odejde(rozpadne se)... poradim ti obyčejná zářivka ale 840 nebo 830 lumenů a aby měly tak 50w (možou byt aj 3 zarivky nebo sou myslim aj 25w ale bylo by supr 3x 18w a jheště by to nebylo příliš
jenom bys moh mít pěkně hustě zarostlý akva).
0 15.03.2007 19:47 Page Proč to někdo smazal?????
v podstate tu nebyla zadna odpoved a kdybys sem necpal ty "moudra" tak to tu mohlo zustat
jediny nad cim se dalo uvazovat byl ten pocet rostlin ale to bylo pouze obecne a nic blizsiho si k tomu nedal.
Netusite co by mohlo byt pricinou ?
mrakoplash.stranky.org/…
mrakoplash.stranky.org/…
je to v z meho akva 200, chtelo by to vic testu na vodu snad se k tomu dokopu driv nez bude pozde ..
Jeste sem zapomnel
Štěpáne pokud to nebude k věci tak radši nepiš, děkujuuu.
Přidat reakci
1 ...... [194] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x