Co se to děje s rostlinami?
Chtělo by to upgradovat prezentaci a čím tam to železo dodáváš?

Dívám se na ty Tvoje bílé rotaly. Říkáš, že železa je dost. Stejně se může projevovat nadbytek niklu, mědi nebo zinku.

Může být sklovateni starších listů následek nedostatku vápníku či horciku? Fe je dost.
Starší reakce
Ja sem myslel, ze rozsivky se tykaji spis novych nadrzi, ale diky, mrknu na to.. Zminovane rostliny jsou v akva nove, asi 3 tydny, tak mozna proto..
Před přidáváním byl 1-2 mg/l (netuším, kde se tam vzal, když vodovodní voda má pod 1 mg/l, spíš k nule).
Cca dva týdny přidávám 0.942 mg/l draslíku denně a v nádrži je průměrně 8 mg/l.
Jen jsem předevčírem zkusil lehce zeslabit osvětlení, protože pořád roste jelení paroh na hnědovkách i na dně a i zelená vláknitá řasa (podezírám řasokouli, že jí tam zatáhla).

Dva týdny přidávám K, Mg i mikroprvky, ale zřejmě ještě něco chybí.
Hygrophila polysperma (foto 1) i Hygrophila polysperma 'Variabilis' (foto 2) mají zmuchlané kraje listů, barva mi připadá světlejší, než by měla být.
Ludwigia sp. 'Mini Super Red' (foto 3) má listy též zmuchlané a vytáhlé, místo kratších, zakulacených.
Jaký prvek jim může ještě chybět? Napadá mě vápník, ale toho by mělo být ve vstupní vodě dost, proto jsem začal přidávat hořčík.

Ahojte, muzete prksim poradit zda se jedna o rasu nebo jen vybarvuji listy? Myslim ty stredni listy hygrophily a nektere echinace.. dekuju

Starší reakce
Ma tak len napadlo.Malé pokrkvané listy - možno málo vápniku.Niektoré rastliny vyslovene dáky ten vápnik potrebujú.Napríklad taká známa Egeria.
Jako moc nebo málo?hm šneci mají porušené ulity.
Starší reakce
Bez měření časově teď akvária nestíhám.v akváriu se hromadí hodně kalů.rostliny jsou hodně do žluta.a teď začala s tímhle.
Některe rostliny máj žluté listy a ta samá vedle je ok.tahle teď takhle svraštělé a na okraji bílé až do stříbrné. Bez hnojení. Zkusím tedy něco do dna.mam sice pmmd.ale to bych nezvládl pravidelně.ja vím sem ostuda

Tak já mám fosforu dost ale tím to nebylo.

Václave, u mě to vždycky bylo při přidání fosforu. A pokaždý to odnesla Alternanthea rosa...
Mě se tohle rolování listů stávalo na Hygrophila polysperma, dá se říci že jsem nepřišel na příčinu ale mám dojem že to má něco společného se stopovými prvky ale ne se železem.

Starší reakce
Samozřejmě to byl papírkový test ,ale dneska jsem koupil kapkový test na Co2 tak uvidím.
Nemůžeš mít tak velký obsah CO2 když ho nedodáváš z lahve. Zřejmě máš papírkové testy a na těch může být chyba dost značná. Většinou je chyba v pH. Stačí mít pH 7,5 a více a výpočet je úplně někde jinde.

Díky za radu světlo stáhnu o jednu hodinu a uvidím jestli se to zlepší.
CO2 nepřidávám jenom dávám easycarbo 2,5ml denně.Světlo mám nastavené na 50 procent.Kde myslíš že mám chybu v měření?
Je to tzv. biogenní odvápnění a je to o tom světle a CO2, když nedodáváš z venku může pomoci zkrácení doby svícení, začal bych o hodinu.
V prezentaci máš že nepřidáváš CO2 to stále platí? Pokud ano je tvé měření má někde chybu. Pokud jde o anubias tak starší listy bývají vždy problém zvláště pokud na ně trochu víc svítíš.

Ahoj , na anubisu se mi objevila nějaká skvrna a vůbec nevím co to může být.Dnes jsem dělal test vody NO3- 10mg/l , Ct - 14 dGH, Tu - 6 dKH, Ph - 7, CO2 - 25 mg. Doba svícení je 10 hodin.Předem dík za rady.
Starší reakce
Stačí napustit studenější vodu, než obvykle a Cryptocoryny to nedají.
Nn prava ze furt stejne...tak snadto bude ok. Ostatni rostlinky uplne v pohode a bez problemu
A nějaká výměna vody, větší, než obvykle? Přihnojení, větší, než obvykle?
Na burze jsem nakonec nebyla bo jsem byla marod ...takze se konalo ,,jen" zastrihnuti
Cituju z tvého deníku:
“V neděli se chystáme na aqua burzu v Ostravě, tak dokoupím nějaké rostlinky a dojde k ,,menší změně" (chci malinko zredukovat egerii a bahnatku, tak uvidíme) plus pokud budou nějaké ty tetry krvavé nebo červenoústé tak zvětším hejno!”
Co jsi vše udělala?
Každopádně to kryptokorynám stačilo k rozpadu.
Znova začnou rust. Časem. Zatím vyhazuj rozpadlé listy (nic nestříhej!) a měň s tím 10% vody.
Jen jsem zastrihla rostliny (egerii) takze bylo trochu vic svetla po dlouhe dobe ...takze jen ustrihnout a zase doroste ?
Provedla jsi zřejmě nějakou větší změnu v akváriu. Napadené listy ostříhej a rostlinu nech na pokoji ona znovu obrazí. Říká se tomu kryptokorynová nemoc.

Najednou z niceho nic mi uhynuly cryptocoryne

nevite proc, co se deje ?
Starší reakce
Co považuješ za hloupost? Okružáky nebo rostliny? A jak to závisí na složení vody?
Jo, zajimavy

0 28.03.2018 23:13 Bublina Nikdo, ani majitel akvária neví co je ve vodě z kohoutku, tak je rada nasazení tam hafo akorát tak z kategorie hloupost roku.
Neni dobry jak to je...
Jak sem napsal 20 stonku treba egerie a nechat zabehnout..
Pár desiatok do tak malého akvária?? To nie je dobrý nápad
Jestli muzete, dejte do prezentace par kvalitnich aktualnich fotek
Jsou na starých fotkách,dala jsem je pryč, jako je to na úvodní fotce, nebyly to vhodné kamínky, tak jsem to předělala ...
PNacpal bych to rychlerostoucima rostlinama, par desitek okruzaku a pockal bych.. 1x za tri dny bych menil 1/3 vody..
Btw.. vy mate v prezentaci kaminky a ne substrat...

ok a co je to za substrat...
Myslim ze uz uhnila..
Nejsem si jistej, ale zda se mi, jako by na ni zacinala sinice..
Je to tento substrát:
akvaristika-365.cz/…
Kámen co drží větev v octu nešuměl a byl převařen.
Rostliny ještě budu přikupovat a dosazovat. Vím, že ryby tam šla brzy, bohužel to už nevrátím, ale jsem si toho vědoma. Teď mi jde o tu rostlinu, zda ji tam nechat, nebo vyhodit, aby mi tam neuhnila...
Akva je nezabehle teprve se srovnava.. je tam malo rostlin a strasne brzo na ryby..
Neni jasne jake je dno, co je to za kameni.. zkousela si jestli sumi v octu?

Poradíte prosím, proč mi umírá Limnophila? Ostatním rostlinám a rybám se daří. Svítíme 10 hodin denně, teplota 25 stupňů, testy jsem zatím nedělala..
Starší reakce
Bahnatka je přímo pod světlem a nic ji nebrání, takže nevím. Ale nedostatek světla to snad nebude, nedávno jsem koupil Chihiros A901 a svítím na plný kule.
A co světlo. Ta nádrž je hodně zarostlá, takže níž bude nedostatek. Je to vidět i na bahnatce (hlavní fotka) - je vytažená.
No bylo to asi 2x a žádná změna nenastala, takže jsem se na to teď vykašlal.
Tvrdost vody byla zhruba stejná.
Nové listy jsou chvíli pěkné a pak začnou tečky.
Do tretiny vody 4 lyžičky horkej soli? To je cez 20mg/l horčíka, povedal by som, že ti letí hore tvrdosť vody? Kontroloval si?
A propos staré listy sa už "neopravia", pozeraj len nové.
Přidat reakci
1 ...... [28] ...... 201 202
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164164x