Co se to děje s rostlinami?
0 14.03.2009 14:10 kasa – Re: Geri
0 14.03.2009 14:09 kasa – Re: Jurasek
no tak nevim jestli z toho něco poznáš... snažil jsem se to vyfotit co nejlíp
Zkus ji vyfotit celou, určitě ji někdo pozná a řekne co a jak.
0 14.03.2009 11:10 kasa – Re: Jurasek
No v akrárku je asi tak dva týdny. A jméno rostlinky nevim. Máma to vyházela ty papírky... jediný co vim že musí mít 22-25 stopnů, ale podle toho se poznat nedá... můžu jí vyfotit celou jestli by to pomohlo...
O jakou jde rostlinku? Nemusí být vhodná do akvárka, nebo může shazovat emersní listy. Jak dlouho je v akvárku?
0 14.03.2009 10:52 kasa Ahojky, potřeboval bych poradit a pomoct. Mám na rostlince tyto hnědé fleky a květina se tím rozpadá, nevíte někdo čím by to mohlo být? A poradíte mi jak se toho zbavit? Děkuji za odpověd
Nemůžu si vynachválit okružáky. Taky jsem měl zařasené rostlinky, ale okružáci je krásně udržují. Navíc jsou to i celkem hezcí šneci.
To tedy doufáš marně, piskořky uvidíš jen když ti přijdou a pak už jen občas. Žijí totiž ve dnu nádrže a nějaká řasa je vůbec nevzrušuje.
0 13.03.2009 22:45 zeth4beatz – Re: Skanky
Akvárium mám asi 2 měsíce a přesně tyhle malé štětinky mám na všech rostlinách, co nevidět by mi měly dorazit piskořky, které by to měly za pár nocí vypucovat.... doufám
I hnědá řasa potřebuje k životu světlo.
Ne moc, ale přeci...
tak ten bili bordel na rostlinach temer zmizel. bud tomu dopomohli pancerici ktere jsem si poridil anebo AQ zacalo zit.
Časem uvidíš...
Dnes jsem si koupil rostlinku a jsou na ní takové černé tečky. Děkuju předem
Otocinclus to nebyl. Je sám a má necelé 2 cm.
Prosím tě když na něco reaguješ, tak nebuď líný si to přečíst od začátku. Potom občas nebudeš mimo.
Mám dve cca 13 cm SAE a okusovanie som nikdy nepozoroval. Toť moja skúsenosť.
Okusovani kytek SAE muzu potvrdit. Staci abych jeden den nenakrmil a Sae si zacnou pochutnavat na spickach Limnophily sessiliflory.
Nez na nemoc bych to typoval na toho otocincluse.
A co třeba šest 8-10cm SAE - to by na okusování rostlin mohlo stačit nebo je to málo?
Ono, Václave, osm 10cm ryb už něco zmůže.
0 11.03.2009 16:45 Usine – Re: sportsmen
Už jsem se z tím setkal že si někdo stěžoval na SAE, že ožírají rostliny. Vždy se ale jednalo o větší hejno.
Přesně tak, kryptokorynová poroba nastává například při prudké změně pH nebo osvětlení.
Příklad:
Dojde mi CO2, pH vyletí z 6,7 na 8,5. Druhý den si toho všimnu a CO2 vyměním a pustím, pH poklesne nazpět.
Nebo: Zaroste mi akvárko jako džungle, kryptoškám to nevadí, vesele si rostou. Radikálně to protrhám, na kryptošky zasvítí 1W na litr a shodí listy.
No a to zda listy odstraňovat záleží na stavu nádrže, množství takových listů a estetickém cítění akvaristy.
0 11.03.2009 12:09 isamik – Re: FranzFritz
Kryptokoryny nemaji v oblibe zmeny, natoz nahle zmeny...
Rozkládající se rostlinné části zvyšují množství dutanů či dusičnanů v aquarku, ani esteticky to moc dobře navypadá. Ale když vidím, jak se na těchto zbytcích krmí krevetky, tak se mi je odstaňovat nechce. Raději asi častěji vyměním vodu.
Chtěl jsem vědět, zda se to může rozlézat i na další listy či kryptokory, zda to chce třeba více nějakých minerálů atd.
Jsem nevěděl, že se akvaristé dělí na odstraňovače a neodstraňovače
Rozhodně nevadí, když tam ty listy necháme. Jsou zákoutí v akváriu, kde se o takových listech ani nedozvíme.
Ale myslím, že třeba takový Horác se postaví na stranu odstraňovačů
Jestli jsou úplně kaput, můžeš je odstranit. Já na toto rozhodování zda odstranit či ne, mám jednoduchou pomůcku:
Při každotýdenní výměně vody zabloudím hadicí k takovému listu a pokud ho hadice nevcucne, nechám ho být a rostlina si z něj třeba ještě něco vezme.
Taky je nechavam
Odstraňovat takto napadené listy nebo je nechat?
Řekl bych tedy, že list je z emerzu a po nějakém mechanickém poškození uprostřed listu se ho rostlina "vzdala". Také se mi zdá.
P.S. ale to samé probíhá u CN, rostlina se prostě vzdá listu.
Tahle hypotéza skutečně zdůrazňuje počátek rozpadu od špiček listů.
Tyhle kryptokoryny nejsou v aquarku dlouho.
Já si myslím, že spíš od okraje listů, než pouze ze špičky (jak jsem tu kdysi zdůvodňoval co se týkalo "zachraňování" živin).
Ale na těchto fotkách? Třeba vyjímka
Nejsem si jistý, ale mohla tam být drobná trhnlina. Jsou to křehké listy.
Nikde jsem nenašel o Kryptokorynové chorobě žádné pořádné informace.
Narazil jsem a zajímavou hypotézu příčin vzniku "kryptokorynové choroby", kde se taktéž uvádí, že hniloba postupuje od špičky listu.
Tahle se mi nikdy nerozpadala, tak nevím. Ale co si matně vzpomínám, tak C. Veinbergii se list rozpadal kdekoliv chtěl. Jináč tato rostlina už je v akváriu delší dobu? No, jelikož to vypadá divně, tak mě nic jiného nenapdalo
.
A ty si videl rozpadat se kryptosky od stredu listu?
To mi taky vrta ci vrtalo hlavou...
No také jsem ještě neslyšel že by Sae někomu ožíraly konce kytek, i mě to začaly teď dělat po roce co jsou v nádrži! Ale na 99% to budou oni!
Připojuji se - zatím vždycky, když jsem měl možnost vidět kryptokoryny, které postihla ta "jejich nemoc", rozpad šel od špičky listu... Ale jinak to vypadá na té fotce stejně...
Me se kryptosky zacaly vzdycky rozpadat z okraje listu do stredu listu... proto jsem k. nemoc netipoval, ale poradne jsem to nezkoumal.
Nikdy jsem nezjistil, že by se mi SAE pustily do kytek.
Je pravdou, že nemám echinodory, ale pár lidem jsem do akvišek echinodory nasadil a SAE do nich "naordinoval" a - nic... Žádný problém s kytkami...
Ale netvrdím, že to možné není - jen jsem se s tím nesetkal...
líné jo? tak to ty moje jsou jak splašené, jako tornádo a to hlavně při krmení, vůbec neposedí, pořád šmejdí po akva a v těch 8 je to fakt mazec ale zase nádherné hejno to se musí nechat! Akorát teď ty ožrané kytky mě překvapily!
Přidat reakci
1 ...... [149] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x