...Mám zhruba 3 týdny osázené akvárium a rostlinám se moc nedaří...
Při zakládání akva jste "nepořešil" nejlépe pár věcí...
Substrát je poměrně hrubý - poloviční zrnitost by se kytkám líbila víc.
Rostliny jste zasadil v trsech a to je chyba - každá jednotlivá rostlina potřebuje zejména zpočátku přiměřený životní prostor. (Ve vašem případě obzvlášť nutné z důvodu omezené intenzity osvětlení.)
Kytek na můj vkus málo - "objem" rostlin bych zhruba zdvojnásobil, zkusil bych další druhy. (Jak píše Darka - některé rostlinky se mohu ujmout lépe, na těch bych pak akva vystavěl...)
Anubias mohl být napadený bakteriemi(?), proto mu hnívají řapíky. Asi bych se ho pokusil zachránit...
Vyndal bych ho z akva, dal do nádobky s vodou, aby byly ponořeny jen kořeny, misku bych dal na okenní parapet a pravidelně bych měnil vodu za odstátou. (Možná "vylepšenou" pár kapkami komplexního hnojiva.)
Hygrophilám odumírají emerzní listy. To je přirozené, ale co není v pořádku, že je nestíhají nahradit listy nové.
Tomu se dá předejít použitím výživného substrátu do dna, dostatkem světla a zvýšením koncentrace CO2.
To zvýšení koncentrace CO2 jste zkusil, ale kvůli rybkám zrušil... (Asi jste to přehnal s dávkováním, že se to "nelíbilo" rybkám? Nic se nemá přehánět - všeho moc škodí. Ale také platí, že i "decentní" zvýšení koncentrace CO2 - aniž by to ryby musely nějak zvlášť pocítit - rostliny ocení.)
Je škoda, že jste hygrophilám nevytvořil dobré podmínky... Když je mají, jsou to velcí "rychlíci"; v nově založených nádržích dokážou svým intenzivním růstem účinně bránit rozvoji řas.
Takže co teď s tím už?
U mně je to jasné. (Vám se to asi nebude líbit, tak to berte jen jako konstatování, ne jako doporučení!)
Všechno ven, upravit osvětlení, (2x 15W), na dno výživný substrát, ten překrýt vyšší vrstvou křemičitého štěrkopísku o zrnitosti 1-4mm, (cca 90% o zrnitosti 2-3mm), osázení 80% dna kytkami, (z nich 80% rychle rostoucích "stonkovek"), zavedení "decentního" sycení CO2, pravidelná (a zpočátku častá) výměna části vody za odstátou a vytemperovanou, (obden min. 10, raději 20 l vody).
A nasazení "hrsti" okružáků a levatek jako prevence proti řasám.