Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hadravam Re: vaclav
Jasný a díky pivo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: hadravam
Ať děláš co děláš nikdy se všem rostlinám nezavděčíš a je to prostě složení vody, substrátu a určitě ještě dalších věcí. :-)
Tak ještě týden počkám. Vršky rostlin vypadají ted asi dobře ale nevím jak rychle odrostli. Ale dík. Musím být trpělivý. Jiné rostliny to nemají.
Poznat podle jedné fotky co rostlině schází je problém, taková ta doporučení co schází nebo přebývá je velké zjednodušení. Rostlina vypadá dobře a od silného světla jde do růžova. K červenému zbarvení se používá fosfor + stopové prvky a dusík skoro na nule ale to poslední ti nedoporučuji. :-)
Jo jasný a podle tý mojí fotky si myslíš že by to měl být DRASLÍK?
Neptal jsi se na hořčík ale na draslík. Jako dusíkaté hnojivo se většinou používá KNO3 a tam je draslíku dostatek. Dostat pH pod 7 se doporučuje pro lepší příjem živin. :-)
Dobře a jakej to bude mít vliv na můj dotaz ohledně hořčíku.
Když si mícháš vodu tak si udělej měkčí a dostaň pH pod sedm. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hadravam Re: 11pirat11
NO315 PH7.2 dKH6 to je všechno. Nechci dělat chemické testy ty by mě nebavilo,ale prý rostlinky si říkají svým vzhledem co potřebují.
V prezentaci máš FEROX NPK COMPLETE ten má v sobě draslíku asi dost. Chce to změřit jestli máš dost dusíku a fosforu. Všude se píše že by neměl být fosfor spolu se stopovými prvky dohromady a v tomhle hnojivu to spolu je. Asi bych přešel na jednotlivé prvky než mít všechno dohromady a nevědět kolik tam toho liji. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 11pirat11
Ahoj čo / čím všetko meriaš a aké máš hodnoty? NO3, K, Fe, P..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hadravam Re: hadravam
Ahoj všem. Pravidelně pridávám draslík a vypadá to že to moc nepomáhá. Prosím jak postupovat dál?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hadravam Re: Sid
Pridam na NPK porad jedu min nez doporucena davkovani a budu aplikovat horcik.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sid Re: hadravam
Podle barvy bych testnul přidat dusík, podle teček draslík.
Nejlíp zkusit přitlačit na ten váš FEROX NPK COMPLETE?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hadravam Re: Sid
NO3 mam stabilne kolem 15. Meril jsem kapkovym testem os sery.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sid Re: hadravam
Zkuste změřit NO3 a napište, čím jste měřil.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hadravam
Fotka k příspěvku Ahoj vsem. Prosim co chybi teto rostline?

Reagovat na tento příspěvek 0  - teakmon55 Re: Roger
Aha.A při častějších výměnách mám naďalej riediť vodu z osmozi alebo meniť bez riedenia a potom upraviť na tú čo používam?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roger Re: teakmon55
Ne, vaclav tím myslí udělat několik výměn vody, rozředit tím hnojiva a pozorovat kytky, změny v řádu týdne/týdnů pozorovat a pak eventuálně přidat co je třeba. Je dost možné že se ti tam kumuluje nějaký prvek v nadbytku například.
Václave, jestli se pletu tak se omlouvám
 Reagovat na tento příspěvek 0  - teakmon55 Re: vaclav
Ako to myslíš,začať znovu?Prerobiť akva? :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: teakmon55
Tak pokud se ti něco nezdá asi bych vyvětral pořádně akvárium a začal znovu. Chce to prostě několikrát vyměnit část vody a dostat pryč přebytky (nebo i nedostatky) hnojiva. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - teakmon55
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,ešte potrebujem doladiť hnojenie ak je tam problém.Staurogine repens je dosť bledá a vidieť žilky a hlavne je krehká,dosť sa láme.A celkovo zelené rastliny sa mi zdajú byť bledé.A nové listy u ludwigii sú menšie a začali sa krútiť.Čo pridať?
Mne to príde,že tam chýba vápnik alebo málo dusíku.Test na dusík mám už po záruke :-) ale budem objednávať

Reagovat na tento příspěvek 1  - vlka Re: jann.masekk
Večer, když je v místnosti s akvárkem tma, hoď tam pár tablet pro Ancíky, jsou to nejen čuňata, ale i žrouti, tak se v klidu nabaští a možná nechají rostlinky na pokoji...
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: jann.masekk
To jsi se měl dívat v noci to hlavně řádí. Špenátový protlak + nelacinější rybí maso 1:1 nasekat nadrobno a zamrazit do kostiček. Při krmení tam jednu rozmrazenou dát. Pokud krmíš hlavně suché tak zkus něco mraženého hlavně je necpi okurkou, možná dají pokoj. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R afc1886 Re: jann.masekk
Verdikt- VINEN smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jann.masekkRe: vaclav
4x Ancistrus. Ale na rostlině jen ho ještě neviděl.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: jann.masekk
Co ancistrus by nebyl? Jinak doporučuji udělat si prezentaci akvária. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jann.masekk – Echinodorus bleherae
Fotka k příspěvku Zdravím,

kde by mohla být chyba? S jakými testy začít? Co jí chybí? Akvarium bez Co2. No3 dostatek.

Reagovat na tento příspěvek 0  - KoldaRe: patka
Ano je to pro mě testovací záležitost :) vím, že to jde i jinak. Zkoušíme co vše se dá. Umístit to tam nebylo 2x jednoduché smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KoldaRe: afc1886
Jako asi opravdu rostlinky strádali (dostali i živiny přes jílové kuličky), ale na druhý den už začali zaplňovat dno a přestali sklovatět, hnědnout a skomírat. www.superzoo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patka Re: Kolda
A to jsi kupoval do toho 16ti litrovýho akvária? hmm ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Kolda
Teda, že by jsi viděl rozdíl po jednom dni se mi moc nezdá. Můžeš dát odkaz na to CO2?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KoldaRe: Markusenka
Děkuji za odpověď, informace byly opravdu cenné. Zjistil jsem, že chybělo CO2 to tekuté nefungovalo, koupil jsem takovou trubici s membránou a 650ml lahví CO2 ve spreji je to jednoduché. A hned po prvním dni zlepšení. palec Zdravím mějte se
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Anezka
Tak vzhledem k tomu jak to máš zarostlé tak bych řekl že nedostatek NO3 se nabízí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Anezka
Fotka k příspěvku Dobry den, muzete mi prosim nekdo potvrdit, ze by rozpad listu babelky mohl byt zpusoben nedostatkem dusiku? Listy postupne zloutnou a pak se zcela jakoby rozpusti...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Markusenka Re: Kolda
Ahoj.
Tato rostlina co tam zřejmě máte, Myriophyllum sp. Guyana (www.rataj-spk.cz/…), mi takto žloutla, když měla málo světla. U Vás nebude mít ani dostatek CO2, přeci jen není to stejné dávat plynné nebo kapalnou náhražku (někdo říká jed).
Zase filtraci měnit a upravovat nemusíte, obzvlášť, když bude po dvou měsících konečně zajetá. Zkusit by šlo spíše přihnojit hnojivem - dusíkem.
Ano, podrobná prezentace vždy něco prozradí a odhalí, založit jí je dobrá cesta ahoj
Z čeho je to dno?

Jinak lze přečíst: rybicky.net/forum/13195-zloutnuti-listu, surpanblog.cz/…,
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KoldaRe: Markusenka
Dobrý den, vidíte to mě ani nenapadlo jak tedy ubrat na filtrační náplni a nebo přidat látek? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KoldaRe: afc1886
Akvárium je staré něco okolo 2 měsíců kromě mechu a anubiasů jsme dosazovali před 14 dny popředí a pozadí ty, které chřadnou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Kolda
Jako první bych ti doporučil založit prezentaci akvária. Mě by teda i zajímalo, jak je to akvárium staré.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Markusenka Re: Kolda
Ahoj, názor:
Nemají ty rostliny hlad? Potřebují i trochu toho dusíku, NO³. Myslím, že na 10 litrů vody máš poměrně výkonnou náplň filtrace pro odbourávání látek ve vodě, tedy i těch živin, takže rostlinám toho moc nezbude. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kolda – Rostlinky neprosperují - žluté, sklovatí, hnědé
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, jsme začátečníci a máme Akvárium Aqua EasyTank16l. V něm Máme 1 rybku bettu a jednoho pancéřníka albína. Akvárium má 10l (pouze voda). Co týden 30%-50% vody vyměníme. Vodu vytápíme na 27,3-28°C. Používáme filtraci, sachem purigen a biofiltraci matrix. Voda je průzračná. Hnojíme přípravkem Rataj Bioflor, na řasu jsem použil 2x řasobijec antyglon od Rataje a každý den ráno půl hodiny před rozsvícením světla přidávám CO2 Vital od Rataje. Vše podle návodu. Svítíme (led 5,3W součástí setu) od 9h do 17h. Na testeru máme 0 Nitrate, 0,09 Nitrite, 8 Total hardness, 6 Carbonate hardness, 6,6 pH, Chlorine 0, 20 Carbon dioxide(jediná co je extrémní nadbytek). Rostlinky, které máme v akvárii sklovatí a blednou, hnědnou, nevíme čím to může být jsou zasazeny do Invital Japanese soil. Chtěli bychom pěkné prosperující akvárium. Kdybych něco zapomněl dejte mi, prosím, vědět. Děkuji za pomoc.

Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Kubinec23
Zaregistruj se, založ a maximálně vyplň prezentaci. Světlo, voda, hnojení, údržba atd. Jinak ti nikdo nic moc neporadí...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubinec23 – Hniju mi rastliny a neviem preco. Len 3 druhybsa drzia
Fotka k příspěvku Ak by mi vedel niekto poradit co robim zle tak by som mu bol velmi vdacny. Vzdy ked dam novu rastlinku tak vyzenie par listkov a potom uplne uhnije. Uz si neviem rady a to som skusil uz vsetko mozne.
Vopred dakujem za radu

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarden SkRe: aceituna
Toto bude oriešok, to čo si napísal je nedostatočné. Aké sú parametre vstupnej vody/kde bývaš?/, aká údržba, hnojíš?, chce to viac info-práve som urobil redaktorom službičku.. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aceituna – Úhyn rostlin kvůli nálevnikům?
Po částečné výměně vody se mi v akváriu objevil typický zákal pro nálevníky hmm Rybí osazenstvo, včetně potěru, se s tím vypořádalo bez ztrát na životě. Ale rostliny začaly odumírat (zesklovatění a rozpad pletiv) - nejdřív Vallisneria, pak i Cryptocoryny, Microsorium bez známek poškození. Než se mi podařilo poškozené listy odebrat, většina rostlin šla do kytek, častecně zůstalo pár mladých listů Prosím, setkali jste se s něčím takovým, že rostliny pojdou po výměně vody /vlivem nálevníků? Jinak parametry vody jsou v optimu, akvárium 85l, starý jak Metuzalém, vyměněna byla 1/6 objemu. Díky za reakce
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hadravam Re: Jarden Sk
Já o tom nepochybuji ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Jarden SkRe: hadravam
Fotka k příspěvku Pozri čo dokážu stonkovky aj zo stopky listu púšťa korienky Hygrophila.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarden SkRe: hadravam
Samozrejme že nevytrhávať, odstrihni to nad zemou, vrcholky asi 10cm znovu zasaď, aj z odstrihnutej stonky ti vyženie nová rastlina to nevieš?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hadravam Re: Jarden Sk
jen se ptám jestli to vytrháváte i s kořínky a ono to obroste nebo ne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jarden SkRe: hadravam
To si už ze mě děláš pr..l,že? hmm
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 201 202

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164326x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369?od=351