Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co se to děje s rostlinami?

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 113 Přejít na další stránku   1  
Co se to děje s rostlinami?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - grizly – Re: RSvorcik
Je to normální. Z cca. 40 druhů rostlin ktere jsem zasadil mi roste polovina. Na zahradě ti taky neroustou brambory s banánama. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RSvorcik – Rostou mi jen některé rostliny
Nerostou mi rostliny mám akvárium ATMAN AR-620 93l od 7.1.2010 osvětlení 2 x20W,Filtr součástí setu akvária, Vodu PH 7,4 Tvrdost 15 KH,FE 0,Dávám 1ml PMDD zkoušel jsem to i bez toho hnojiva.Přidávám CO2 12 bublin za minutu.Jedná se o společné akvárium. Nevzduchuji.
Echinodorus argentinensis,roste jako z vody kvete dělají se další rostlinky,Anubias barteri var. angustifolia roste,Anubias barteri var. nana (anubis zakrslý) roste rychle a kvete
Monoselenium tennerum roste rychle poslení dobou se dělá řasa.Ostatní rostliny jako
Hygrophila difformis , Lilaeopsis novae zelandiae , Pogostemon helferi, nerostou umírají.Rostlina Hygrophila polysperma 'Variabilis' umírá až poslední dobou. V čem může být problém v železe,tvrdosti vody,?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Raimo
Přidávám osvětlení, takže uvidíme. Pak budu prezentovat nové osvětlení na mé nádrži ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: Dandie
Jo to už bude lepší, jen to chce si do předu něco přečíst a poradit - nasbírat nové zkušenosti ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dandie
Všem děkuju za rady, ten povlak už naštěstí vymizel po několika dnech, hodně tomu pomohl velký žlutý šnek, kterýho jsem koupila a ten to postupně z toho kořene olízal nebo setřel a celkově i z rostlinek to během pár dnů úplně vymizelo. :)
S těma rybkama ve vedlejší nádrži to bylo těžší, ale z nejhoršího jsou venku a to bílé už na nich nevidím, nicméně některé jsou dost pohublé...tak snad to bude dobrý.. Ještě jednou všem díky!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kacoo – Re: Kacoo
jo jeste zde je fotogalerie z lonskych akci ale to jen tak pro zajimavost :) www.rybyarybicky.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kacoo – Re: Kerze
vstupne 20,- Kc :) a navic kyticky cca od 5-10,- Kc do 70,- za anubiasy a ty drazsi je tam dobry vyber,neni to zase velka burza ale prijemni lide kteri poradi, dale lze koupit raky,krevety,sneky, obcas pavouky,suchomske sneky,kraby,sem tam had ale hodne malo, dalesamozrejme rybicky a to vetsinou skalary,neonky (cervene,obecne,cerne a diamantove),cichavce,tetry,panceraky cca 4-5 druhu,krunyrovec obycejny, videl sem tam nejake perovce,obcas L sumce od pana Jurka rybicky.net/profil/2207 ,zivorodky,malawi a tanganika,techniku od filtru,molitany ruzne velikosti prez filtracni hmoty,vzduch. kaminky,hadicky,odkalovacky atd nejake ty koreny obcas akvarka, zivou,mrazenou potravu a suche potravy a dalsi ale je to jako na kazde burze obcas prijede ted a jindy tamten, ale vyber velky vzdy je tam aspon 30 a vic prodavajicich chce to chodit na kazdou a vyberes si co potrebujes :)

a kdo ma ucet na facebook tak se prihlaste do skupiny budou vam posilat pozvanky a atim vam to i pripomenou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kerze – Re: Bob66
Děkuji ! :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raskenius
Ve škole v Horáčkově ulici a začíná to v 9:00
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bob66 – Re: Kerze
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kerze – Re: Kacoo
Kde ta burza přesně je ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raskenius
Hmm jenže zítra jsem v Práci takže se na t burzu nedostanu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kacoo – Re: Raskenius
z burzy na pankraci je hodne kytek emerznich pokud se tam stavis tuto nedeli tak ten dotycny prodejce tam urcite bude a rad poradi ;-) vsichni tam ochotni staci ho jen najit vetsinou tam jsou ti sami lide
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kerze
Mám tomu rozumět tak, že když koupím kytku a ona mi zežloutne a shnije, tak ji nemám vyhazovat, páč jenom shazuje emerzní listy ? I když vypadá fakt na pokraji smrti ?! :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Raskenius
musíte si položit hlavně otázku: zasadil ste rostliny se submerzními listy?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raskenius – Rozsáhlé a nenadálé zhnití Lileaopsis
Mám 20 litrové akva w něm 11W zářivku. Lileaopsis brasiliensis jsem pořídil minulou burzu na Pankráci dva čtverce 10x10 cm. Podklad pro něj jsem dal Floradepot od Sery. Takži jak živiny tak i světlo má. Nicméně jeden ten čtverec už zhnil celý a teď začíná "řídnout i ten druhý. Nevíte někdo čím by to mohlo být?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - harpunar – Herrgott,ja fičím na obyčejné teplé bíle a kamarádi
mi chodí na rostliny se srpem co dva měsíce!!! Kdysi byla žárovková doba a rostliny mi rostly taky,dneska se mi snaží v Hornbachu a v akvarijních prodejnách nakukat že pokud nemám spec. zářivky alespoň za čtyři sta,tak jako kdybych nebyl!!!Tož asi nejsem inn,ale rostliny mi fičí i tak a já jsem tomu rád.Zvolávám tedy-ať žije zářivková lobby na věčné časy a nikdy jinak!!!! Dobrou noc. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Martin
JJ,koupím tam zítra ňějaké jiny asi PHILIPS
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo – Re: Martin
v poho ...ale nic to nemeni na tom ze tie GLO - sa menia cca po pol roku a su drahe a slabo svietia X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kortezhugo – Re: katterinecka
...ee - rada 8xx na 20000 hodin zivotnost - a pokles svietivosti je...cca 10 percent po 10000 hodinach prevadzky...tak ze si to mozte zratat-kedy menit...
www.prismaecat.lighting.philips.com/…
Omlouvám se spletl jsme si zářivky s jiným Aq.
V tomto Aq je SUN GLO 20w a AQUa-GLo 20w
SUN GLO-125lux,4200K
AQUA-GLO-55lux,18000K
ako som pisal 400 Lumenov, 80 Luxov, svietivosť 3000 h - tak ze po 8mich mesiacoch uz maju ovela menel Lumenov...
...oni akoze "zle" nie su len
1.su drahe
2.slabo svietia
3.a menia sa po 6tich mesiacoch - co pri ich cene nie je sranda...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: Martin
po osmi měsících je špatná asi každá ;-)
to bych neřek že budou tak hrozný,myslel jsme že budou dobrý :-D já se v zářivkách nák nevyznám.
...nie "časem"...ale cim skvor ich vyhod... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: Martin
to svetlo bych koupila co nejdriv, to se pak budes divit, ja sehnala 18w zářivky 840 i za 60 korun
Takže potíž je ve špatné osvětlení,přehnojení a odkalování :-D hnojit už nebudu,necham tam jen JBL KUgeln a PROFLOR,nebo BIOFLOR už tam nebudu lejt.Budu častěji odkalovat a časem koupím zařivky :-D a jestli to nebude OK :-D začínam znova
tie GLO uz maju "odsvietene" ano :)
www.lightspectrum.sk/…
tu mas 950 Lumenov a svietivost 20000h :) to mas hned viac ako 2x tolko svetla X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Martin
Vyzkoušejte
:-D jaké doporučujete zářivky? (je tam místo jen na dva kusy)
15W SUNGLO
Technické parametre: 400 Lumenov, 80 Luxov, svietivosť 3000 h.- na toto BACHA... :)
Zářivky jsou staré 8 měsíců.Mam dát silnější zářivky a proč mi tam nejdou kytky většího vzrůstu?
ake su stare tie 15W SUNGLO a 15W POWERGLO???
..."odkaluji jednou za týden 5l vody" -je do dost malo skus aspon 25-30Litrov
...v "tomto" pripade bi som povedal ze je to "prehnojene" a zaroven menis malo vody...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Usine – Re: Martin
Špatné světlo,příliš hnojiva, malá výměna vody a pro ryby dost krmení = nerostoucí rostliny.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka – Re: voko
podle me zas sviti malo :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - voko
záleží, jaké máš rostliny. Podle mně svítíš až moc. :-)
ahoj,
ve 125l Aq mi nerostou kytky většího vzrůstu,menší kytky jako kryptokoryna červen,atd rostou celekem dobře,ale zakruticha neroste,kroutí se u dna,jiné kytky ženou k hladině,ale uhnivají jim dolní listy.Žádné kytky vetšího vzrůstu mi nerostou.
svítím 14hodiny s 2x 10min pouza 15W SUNGLO a 15W POWERGLO
hnojím JBL Kugeln,Dajana Pet-PROFLOR
odkaluji jednou za týden 5l vody
v AQ je pár Skalárů,neonky(15ks),parmičky siamské-2ks(dány do Aq kvůli řase),krunýřovci(3ks-velký 9cm),ampulárky(2ks).
Tak nevím kde je chyba,že kytky nerostou a když tak mají řasu.
No, jo, ale některé z těch Anubiasů byly přemístěny z většího akvária, kde prosperovaly až moc... :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kreten – Re: Kerze
Z pěstování na suchu je změna pod vodu, ony se ty kytky nejspíš chytí posléze.
Fotka k příspěvku Prosím o radu, mám cca 14 dnů založené akva 30l. Je tam říční písek o zrnitosti cca 2mm, teplota vody 24-25 st., filtrace běží non stop, svítím 12h denně 0,5W/l a umístila jsem tam většinou nenáročné kytky, přihnojeno PlantaMinem, výměna části vody jednou týdně, obyvatel pouze jeden Betťák a několik drobných šneků. Zdá se, že se tam kytkám moc nedaří - zvláště Cryptocoryne x willisii odspoda žloutne, žloutnou i Anubiasy, které jsou ale všechny přivázány ke kořenům...čím to může být - ať mi ty kytky neodejdou...?!
Nádrž vypadá takto - špatný substrát ?

Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel
smich díky asi taky patřím mezi ty - co odstíny poznají - také se tím živím ano palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - omu – Re: filipsi
grafikou se castecne zivim tak tech 16 odstinu snad taky dam, uvidime :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha – Re: omu
jeste bych pridal dalsi indicii, predpokladam ze vodu beres z vodovodu, takze si najed na stranky dodavatele a jukni jakou vodu ti dodavaji, casto misto hnojeni postaci jen castejsi vymena vody

ale pridavani co2 se asi nevyhnes

jinak jsem asi v mensine, ale na mne se manzelka obraci, abych ji vybral, ktera barva se k cemu hodi....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: karelpavel
Jasne, normalni chlap vi, ze losos, meloun a maliny nejsou barvy, ale jidlo :-D . Yirka je vyjimka.
Ja se doma odmitam podilet na tom, kdyz mi zena predlozi vzornik, vybere pet barev, podle me absolutne stejnych, a chce rozhodovat, ktera se hodi vic k .... Zavru oci, zapichnu prst, a trvam na tom ze ta je nejlepsi (a stejne tam je za dva dny jina, protoze "byla lepsi" hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: karelpavel
Nelze generalizovat, jde o cvik. Troufnu si říci že mám velmi vytříbený barvocit, stejně jako spousta jiných chlapů v polygrafii.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel
JuraS napsal: pak ještě záleží na tom jak jsi s barvocitem..nech to vyhodnotit ženské..chlapi vidí a rozeznávají jen 16 barev..odstíny nám unikají..prostě příroda...

To je jako pravda ? X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: letfudo
Vadí, nevadí... Nižší je lepší, ale ten kdo ho neměří a má trošku víc rostlin, tak má také přes osum.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - letfudo – Re: letfudo
Ještě se zeptám - pH k 8 tedy zásadně nevadí? Také je v naší vodě docela dost Ca - 71mg/l..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - letfudo – Re: Johan
Díky, zkusím tedy častěji měnit i více vody a odkalování moc nepřehánět. Naše voda má sice jen 17,5mg/l NO3, ale tak snad to bude stačit..

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [113] ...... 201 202

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164575x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8369?od=5601