Co se to děje s rostlinami?
0 10.03.2009 22:36 Usine – Re: sportsmen
Já je jednou za čas měním nemám jich ale víc jak 4. Když přerostou 10 čísel jdou. Jsou potom hrozně líné. Tobe by stačili tak tři to jsou daleko klidnější.
A taky to dost dobře může být Kryptokorynová chorvoba (hniloba, nemoc).
mají deset cm, také si myslím že to budou oni je nevím proč se do těch kytek tak najednou pustili! A o tom počtu mi ani nemluvte, sice jsou to krásné hejnové ryby ale jsou jako tornado, k terčovcům naprosto nevhodný, to jsem si zase jednou nechal poradit při boji s řasou! Ale zbavujte se jich když jsou tak hezké a navíc když už si je jednou člověk pořídil!
0 10.03.2009 21:57 Usine – Re: FranzFritz
Co takhle ancistrus by nebyl. V noci si rád zařádí, hlavně po půstu po hlídání potomků.
Podle složení ryb to mohly být pouze SAE, jak jsou velké?
Edit: pozdě- holt fotbal
0 10.03.2009 21:43 Usine – Re: sportsmen
8 ks SAE to je dost masakr, neměl jsem jich tolik pohromadě i v o drobet větším akva, nikdy jsem je je neviděl něco podobného dělat, přesto si myslím že jsou oni.
No také si myslím že (šneci) to nebyli, navíc já tam mám jen velice drobné druhy kteří mají okolo 3-5mm!
Okruzak neni ampularie... Okruzak nenapada zdrave listy
vyzerato jak keby to ohlodali slimaky mam ampularku a tiez jak jej vlozim sparenu zihlavu tak konce listou vyzeraju stejne tak asi to budu tie slimaky
Pro úplnost dodávám, že v nádrži mám i několik malých levatek a okružáků! Myslíte, že by to mohli způsobit i oni?
a poslední :
a další foto:
Prosím poraďte mi! Najednou mi cosi zničilo konce listů echinodoru, ostatní rostliny v nádrži jsou v pořádku! Parametry vody jsou také v pořádku. Obsazení nádrže pouze terčovci, neonky,a 8 parem černopruhých! Myslíte, že takto mi ožraly konce listů moje parmy? Jsou v nádrži rok, krmení je stále stejné tak nevím proč by to najednou způsobily! Máte s nimi někdo podobnou zkušenost? Nebo myslíte že to způsobilo něco jiného?
Ještě jedna fotka.
Objevilo se mi poškození listu Cryptocoryne x willissi. Není to poprvé. Vypadá to, jako vyžrané, ale v současné době nemám v aquarku žádného rostlinožravěho živočicha. Jen tetry neonové, amandae, jednoho otocincla affinise, dania pruhovaná a krevetky red hot chilli pepers
)
Viz foto poškození.
Skoro by se mi chtělo napsat: do ženské a do akvária nevidíš....
Těch třeba i jemných odlišností může být opravdu mnoho. Tím světlem počínaje, pak skladbou rybek, skladbou rostlin, substrátem dna, umístěním v místnosti, teplotou, stářím fungování nádrže, filtrací, pravidelností a hloubkou údržby,vodou, a mohlo by se jmenovat dál..
Co dát za další světlo? Těžko říci, člověk pod ten kryt nevidí, chtělo by to se však dostat watáží tak alespoň na 0,5 W/l.
Přidejte druhou zářivku a/nebo zvyšte využití světla, jak jsem napsal v minulém příspěvku. Co se týká kolegyně - mnohdy i dvě akvárka postavená vedle sebe se nevyvíjejí stejně
je to složitější systém a každé je svým způsobem originál a vyvíjí se trošku rozdílně, nicméně to, že výskyt hnědé řasy (rozsivky) souvisí s nedostatkem světla je ověřený fakt
0 09.03.2009 20:52 Peťura – Re: Yirka
Děkuji za rady,samozřejmně uělám něco se světlem,jen co by jste tam přidal k té zářivce co tam mám a ještě by mne zajímalo jak to že,moje kolegyně v práci má 100l akvárium a stačí jí tam tadle zářivka a hnědé řasy nemá,děkuji.
Pokud nechcete/nemůžete přidat další zářivku, zkuste reflexní vrstvu uvnitř krytu + reflektor na zářivku.
0 09.03.2009 20:02 jajaapaja – Re: Skanky
Tak to bude řasa.Časem začne buď zelenat nebo černat.
Dělejte, co vám poradí Yirka. Já jsem chtěl jen potvrdit, že na fotce jsou hnědé řasy.
Protože se na tu litráž jedná o poměrně vysoké Aq, zajímala mne celková kocepce (tu řasu jsem viděl). Po zhlédnutí (ač nejsem odborník tvých kvalit) znovu zopakuji-málo světla. Taky po měsíci ještě asi nejsou všechny rostliny dostatečně sžité s novým prostředím.
0 09.03.2009 19:52 Peťura – Re: Sid
Dobře a co s tím,v akvaristice mi řekli,že na 100l akvárium by ta zářivka měla stačit.
0 09.03.2009 19:50 Peťura – Re: Peťura
Tak tady to je.
Z té fotky je dostatečně vidět, že jde o hnědou řasu.
Na fotce to není moc poznat.Ale jestli to není ak.rostlina tak by to mohla být nějaká plíseň či řasa.
0 09.03.2009 19:42 Peťura – Re: Yirka
No já ho celé můžu vyfotit,ale nevím jestli tam něco pak uvidíš.
Promiň, myslel jsem foto celé nádrže, ale nad tím světlem se zamysli.
0 09.03.2009 19:35 Peťura – Re: Yirka
A co ještě potřebuješ vědět a foto jsem tam dával.
ahoj, na rostlinach se mi zacalo delat cosi bile. pro lepsi identifikaci prikladam foto. typ rostliny si nevsimejte prodali mi ji jako akvarijni. jinak to mam i na ostatnich.
Na nějakou komplexnější radu těch informací není dostatek a bodlo by i foto. Přesto jedna rada: toho světla je málo a málo světla většinou předznamenává hnědou řasu.
0 09.03.2009 18:59 Peťura – hnědá řasa?
Dobrý den,poradí mi prosím někdo jestli je to hnědá řasa,a jestli ano tak co s tím.Mám 100l akvárium,tak měsíc založené,vnější filtr tetra tec,rozměry jsou š:80cm,v:45cm a hl:32cm.Mám tam 6gavůnků diamantových,6duhových,2malé ancistrusy a 3pancéřníčky.Svítím 12hod.denně zářivka power glo 25w délky 76cm+reflektor.Zářivku jsem mněnil tak před týdnem,byla tam slabá a krátká,ale nějaké zlepšení nevidím ba naopak.Děkuji za každou radu.A abych nezapomněl Ph mám kolem 7,2 a taky se mi ho nedaří snížit.Vodu používám vodovodní.
0 09.03.2009 16:45 LopoCz Všem děkuju za né moc povzbuzující informace... Na řasy sem si pořídil neritiny (každému kdo má potíže s řasou doporučuju) a tak ancíky někde udám.
Kdyby měl někdo zájem o 2 ancíky v okolí Mostu dejte vědět.
Ancici mi zlikvidovali i jiné rostliny.
Vypadá to, že při ožírání řas poškozují svrchní vrstvu listů. Hned to nejde vidět, ale druhý den byly vidět na listech průhledná místa, kudy ancistrusi čistili. Listy v těch místech vyhnily a následně odumřel celý zbytek listu. U tužšího druhu echinodoru vznikly zrovna takové dírky. Listy neodumřely, ale po nějaké době se v takto poškozených listech začala tvořit ruducha. Po odstranění acistrusů z aqua žádné nové škody. Proto soudím, že je to opravdu jejich práce. Někde jsem četl, že ancistrusi ani záměrně listy nežerou, ale požíráním řas listy poškozují.
To je sice zajímavá rada, možná i účinná, ale přidej k ní ještě návod, jak vzrostlé ancíky přelovit bez totální devastace akva
Zařiď jim mateřskou školku.
Chvílku doma chvilku pryč.
Jo kluk si na něm pochutnává.
0 09.03.2009 15:39 Petr2 – Re: Mumínek
Nejde říci nějaká konkrétní příčina. Zejména když to akva neznáme. Pokud se kytkám moc nedaří a řasy ti tam jinak nerostou, zkusil bych malinko fosforu ..
Ano, jednou z definic zivota je, ze organismus neco spotrebuje a neco vylouci, takze i krevetky produkuji exkrementy, neukladaji to do krunyre. Tim, co jsem napsala, spis bylo mysleno, ze jeste projdou i to, co z krmiva uteklo rybam, a jeste pretravi jejich hovinka (opravdu jsem videla, jak je pojidaji). Takze energie se z techto latek vyuzije maximalne.
A k te me "prerybnenosti": pocitejte se mnou. 3 ryby po prum. 1,75 cm, plus 7 mensich kolem 7 mm, plus 10 krevetek, kde je jedna s 2 cm a dalsi kolem 1 cm (dospelce mam uz nejakou dobu jinde), to dela 21.15cm, tedy vcetne krevetek! (jinak upozornuji, ze hovorime o me nadrzi "male, ale moje", nikoliv nano cube) A jestli "tolik ryb" nemate ani ve 125 l, tak to prominte, ale stravite hodne dlouhou dobu nez uvidite v akvariu nejaky pohyb!
A ruducha se mezitim pres vsechny snahy rozrusta.
Dam sanci jeste CO2 (mozna hraje roli moje vysoke pH), ale opravdu, prerybnenim to nebude
0 09.03.2009 15:30 Mumínek – Re: Petr2
Ano, to je jasné, ale chci vědět, co to je a co jsem udělala špatně, že se to objevilo??
0 09.03.2009 15:11 Petr2 Mumínek napsala: Včera jste tady řešili čistotu akva, ale nikdo mi neporadil s mým problémem. Můžete se prosím někdo podívat o pár příspěvků výše a pokud možno mi poradit, co s těmi rostlinami??
Já bych to, na čem je to černé, ostříhal a vyhodil
0 09.03.2009 15:00 Mumínek – Ach jo...
Včera jste tady řešili čistotu akva, ale nikdo mi neporadil s mým problémem. Můžete se prosím někdo podívat o pár příspěvků výše a pokud možno mi poradit, co s těmi rostlinami??
0 09.03.2009 14:20 Kralicek11 nechci zakladat new diskuzi..ale kdysy jsem tady psal a dosly jsme k nazoru ze jsou to ancici...tak jsem je vyndal ale asi po 2dnech jsem mel uplne zadelany skla zelenou rasou...tak jsem to cistil houbickou ale to bych je tam porad ty rybky rusil kdybych jim ob den cistil skla...tak jsem tam dal zase anciky a zelena rasa je v cudu
ale mam strach ze my zase budou hlodat listy...:(tak co s tim?
podle mne je to nedostatek např manganu ...
Mají pravdu kluci. Nedávno jsme to probírali tady:
rybicky.net/forum/10129…
Musel jsem ancíky z aqua vyhodit, neboť mi ho strašně zplundrovali. Pořídil jsem si menší druh, krunýřovec jednopruhý.
Eff to identifikoval naprosto správně a já přidám ještě to, že ho tomu určitě neodnaučíš. Jak mu jednou E. zachutnají, bude je brousit stále.
0 09.03.2009 07:32 Petr2 – Re: olga
On si každý myslí, že krevetky čistí. To je sice pravda,ale ony zároveň i vylučují ... To, co máte ve 24 litrech, já nemám ve 125ti
(Ale je pravda, ještě jedna nebo dvě rybky by se mi tam vešly).
Jinak to mluvíme o té Vaší nanokostce? Nevím, ale 24 litrů, tolik živočichů, minifiltr, výživné dno a ještě hnojení ... Tam se rovnováha bude hledat špatně. Osobně bych tam dal jen párek pavích oček nebo bet, několik krevetek a přestal bych krmit. Rybky s krevetkama si udělají rovnováhu samy
Přidat reakci
1 ...... [150] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x