Co se to děje s rostlinami?
V čem konkrétně je problém, to neodhadnu ... každopádně, ty rostliny (ale všechny, nejenom ty, na které se ptáš) nevypadají, že by byly v dobré kondici ... (tím jsem chtěl říct, že to asi nebude problém jen toho jednoho konkrétního druhu) ... (mimochodem - nádherný, bohatý trs tam teda nikde nevidím) ...
no hnojím 20ml PMDD denně a zatím podle měření všeho dostatek, ale rád si nechám poradit

co by mohlo chybět... s hnojením jsem i experimentoval celkem dost a Barclaya si stejně dělá co chce

Sid napsal: Lehké přihnojování by nebylo na škodu.
To máte pravdu.A čím je väčšia oto rýchlejšie rastie a tak aj "spotrebu" má značnú.Niekde o nej píšu že pôsobí algicidne.Ale to bude asi len tou spotrebou.
Lehké přihnojování by nebylo na škodu.

parádní, koukal jsem, že Ti také občas dírkují listy. Na tohle nemám ani místo, ani čas...
pěkný - já je mám od mala pěkně červené...

Ja ich udržujem v nadobách takto aj pol roka.Netreba tomu nič - len raz za týžden vymeniť vodu.A ked potrebujem nasadiť? tak nasadím.
nijak se tomu nevěnuju, roste to samo

, znáš to o těch sedlácích... nechávám květy do vysemenění a pak najednou začnou všude růst rostlinky

, tak je pak postupně vytahám, nebo odsaju a zasadím do košíčku do vaty a posunu výš ke světlu a postupně jak rostou rozdám... takže vše v jednom akva
Jak jí množíš? Semana do něčeho vyséváš.
Ja som nechával 1-2 len tolko čo som spotreboval.A niečo na tom bude...lebo čím viac kvetov mala? tak narastú menšie a menšie.
můžu Ti vzít až pojedu do Prahy

a to bude asi v úterý...
s tím se dá souhlasit, květy by se ale měly regulovat, jinak se rostlina vyčerpá a chcípne... já nechávám maximálně 3, zbytek stříhám
Ona kvitne bez problémov ked má cca 30cm.A ked to začne? - nema to konca.Z jedného kvetu je kolo 150-200 semien.
Na ten květ si ještě budu asi muset počkat

, ale i tak děkuji za další názor

Tak doufám že znova obrazí, protože se mě docela líbí.

OK,beru v patrnost

No neviem....
Ono to vyzerá fakt stejne.
Navyše ta Barclaya obrastá "dookola" a dajú za z nej oddelovat menšie rastliny.Len je to málo produktívne.
Pišem to preto,že ked sa takto dookola trhajú ,môže tam niečo ako hluza zostať.
Tak som to zamotal ešte viac.
100% je len kvet.
Ok, píšu SZ, ať to tu nezaplevelujeme

Hmm, fakt škoda

, tak až budeš mít, pokud se mi ujme, čenčnem

jestli chceš Barclayu tak není problém, já tu Tvoji Odineu klidně vyzkouším

, nějakých 10 - 15 semenáčků je k dispozici...
souhlasím s Pavlem,mě ty jeho rostou,ale jak se jim chce ,jedna frčí druhá stagnuje a naopak,bych ji přirovnal ke krypt.Flamingo to je taky taková mrcha nevyspitatelná,mě valila a najednou zničeho nic je v dlouhodobé stagnaci
Takže Pavle děkuji moc

jo jo co mám já tak žádná hlíza ikdyž takhle si sou hooodně podobné
no aco tak máš Ondineu,škoda že nemám nějakou volnou bych ti ji vyměnil

Tak zkusím přidat svoji trošku do mlýna - Barclaya žádnou hlízu nemá a je to taková nevyzpytatelná rostlina, roste, kvete, pak zničeho nic chcípne a zase obrazí. Semenáčky z květů pod vodou mě pravidelně vyrostou, ale jen do určité velikosti a pak se zarazí, velká rostlina v akva je pouze vždy jen jedna aspoň u mne. Rozdal jsem více než 100 malých, z toho se některé pěkně chytly a některé zašly. Pár jich skončilo i u Rataje, takže závěr je - mám ji, roste, kvete, ale co vážně potřebuje nevím, ale co vím, že to je nádherná rostlina

... Sám ji mám od Lada50, ještě jednou díky...
Jen tomu, že jsem ji koupila jako Barclayu pro další 3 lidi a teď to vypadá, že je to něco jiného

darka napsala: A fotku rostlinky nemáš?
Ondineu nemám ale tiež som čítal že sa ťažko rozozná...- ako píše Horác.
Ja som Barclayu vymieňal od akvaristu ked som videl kvet.
Jeden kvet som mal nad vodou ale potom sa jej už "nechcelo" šlo to pod vodou.
Ja ešte doplním Rataj-a. Semená nesmú vyschnúť.A klíčia dobre skoro 100%.
podle všeho (resp. podle hlízy :o) ano ... čemu to vadí, když to (skoro) nejde rozpoznat? :o) ...
Hmm, takže mám potřetí v ruce Ondineu?

Mě sice vykvetla pod vodou ale je to ten květ vlevo.
A fotku rostlinky nemáš?

Myslím, že velikost hlízy je do značné míry dána podmínkami, ve kterých je rostlina pěstována ... takže to bych za směrodatné nepovažoval ... Směrodatné je, že "Barclaya vytváří (nenápadný) oddének, žádnou hlízu!" (ani velkou, ani malou - prostě žádnou) ... (opět citováno z Rataje).

V kvete je rozdiel velký.
No Barclaya longifolia žiadnu hluzu nemá.Korene to má cca ako cryptocoryny.Zaleží samozrejme od velkosti rastliny.
Ale tam všude píšou velkou hlízu!
Ta moje je velká jako cca lískový oříšek

, květ samozřejmě nemohu posoudit

Přesně tohle jsem chtěl napsat :o) ... téměř doslovně citováno z Karel Rataj: Akvárium a rostliny :o) ... chvilku trvalo, než jsem to našel ... Tak alespoň ještě doplním ... "Oba druhy se dnes pletou navzájem tak silně, že i velké a renomované pěstírny jako např. firma Tropica z Dánska má ve svém katalogu pod názvem Barclaya rostlinu Ondinea" ...
zkus napsat pavlovi,nick Maculak,mám "Barču" od něj takže bude vědět co a jak,já ji mám teprve chvíli od pidi kytky,ale je to zajímavá kytka,se mi líbí ty skoro "průhledný" listy

co já ji mám tak žádnou hlízu neměla,řekl bych,že je hooodně podobná kryptokorynám,sázel sem ji jako krypty,žádná hlíza nikde takže máš cituji"Někdy je místo Barclaya longifolia nabízen jiný druh rostliny a to Ondinea purpurea která je jí k nerozeznání podobná. Má však velkou hlízu a odlišný květ "
Tohle jsem četla jako první

, moje má hlízku, malinkou, dodavatel ( dobrý známý ) se dušoval, že to je opravdu Barclaya, sháněl mi ji cca rok

, u nás na burze ji měl jednou známý na ukázku, ze semen, a taky měla hlízku, tak ti nevím

ty jo,ta je pěkná,že bych do ní šel

Hmmm, to já mám všechny s malinkou hlízou, tak cca 1-1,5 cm v průměru

Já žádnou hlízku neměl jen tak 1,5 - 2cm dlouhý a 2mm silný oddenek.

Taky o ní zrovna něco hledám

, dnes se mi ji konečně podařilo sehnat a nevím, jak ji zasadit

, zda dát tu malou hlízku celou do substrátu, určitě pod ní dám nějakou výživnou tabletu, nebo jak jiné hlízy nechat ji napůl venku?
Přidat reakci
1 ...... [66] ...... 201 202
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 164167x