Co se to děje s rostlinami?
darka napsala: A fotku rostlinky nemáš?
Ondineu nemám ale tiež som čítal že sa ťažko rozozná...- ako píše Horác.
Ja som Barclayu vymieňal od akvaristu ked som videl kvet.
Jeden kvet som mal nad vodou ale potom sa jej už "nechcelo" šlo to pod vodou.
Ja ešte doplním Rataj-a. Semená nesmú vyschnúť.A klíčia dobre skoro 100%.
podle všeho (resp. podle hlízy :o) ano ... čemu to vadí, když to (skoro) nejde rozpoznat? :o) ...
Hmm, takže mám potřetí v ruce Ondineu?
Mě sice vykvetla pod vodou ale je to ten květ vlevo.
A fotku rostlinky nemáš?
Myslím, že velikost hlízy je do značné míry dána podmínkami, ve kterých je rostlina pěstována ... takže to bych za směrodatné nepovažoval ... Směrodatné je, že "Barclaya vytváří (nenápadný) oddének, žádnou hlízu!" (ani velkou, ani malou - prostě žádnou) ... (opět citováno z Rataje).
V kvete je rozdiel velký.
No Barclaya longifolia žiadnu hluzu nemá.Korene to má cca ako cryptocoryny.Zaleží samozrejme od velkosti rastliny.
Ale tam všude píšou velkou hlízu!
Ta moje je velká jako cca lískový oříšek
, květ samozřejmě nemohu posoudit
Přesně tohle jsem chtěl napsat :o) ... téměř doslovně citováno z Karel Rataj: Akvárium a rostliny :o) ... chvilku trvalo, než jsem to našel ... Tak alespoň ještě doplním ... "Oba druhy se dnes pletou navzájem tak silně, že i velké a renomované pěstírny jako např. firma Tropica z Dánska má ve svém katalogu pod názvem Barclaya rostlinu Ondinea" ...
zkus napsat pavlovi,nick Maculak,mám "Barču" od něj takže bude vědět co a jak,já ji mám teprve chvíli od pidi kytky,ale je to zajímavá kytka,se mi líbí ty skoro "průhledný" listy
co já ji mám tak žádnou hlízu neměla,řekl bych,že je hooodně podobná kryptokorynám,sázel sem ji jako krypty,žádná hlíza nikde takže máš cituji"Někdy je místo Barclaya longifolia nabízen jiný druh rostliny a to Ondinea purpurea která je jí k nerozeznání podobná. Má však velkou hlízu a odlišný květ "
Tohle jsem četla jako první
, moje má hlízku, malinkou, dodavatel ( dobrý známý ) se dušoval, že to je opravdu Barclaya, sháněl mi ji cca rok
, u nás na burze ji měl jednou známý na ukázku, ze semen, a taky měla hlízku, tak ti nevím
ty jo,ta je pěkná,že bych do ní šel
Hmmm, to já mám všechny s malinkou hlízou, tak cca 1-1,5 cm v průměru
Já žádnou hlízku neměl jen tak 1,5 - 2cm dlouhý a 2mm silný oddenek.
Taky o ní zrovna něco hledám
, dnes se mi ji konečně podařilo sehnat a nevím, jak ji zasadit
, zda dát tu malou hlízku celou do substrátu, určitě pod ní dám nějakou výživnou tabletu, nebo jak jiné hlízy nechat ji napůl venku?
parada dekuji jdu studovat jak se toho zbavim rychle
nn nezjistoval bohuzel jeste :( a jak se tohoto zbavim ?
Zjisti si kolik NO3 máš ve vstupní vodě a kolik je ho v akváriu.
Je to "kamarádka" ruducha, tzv. jelení paroh.
Ruducha.
Ahoj poslední dobou sem si všiml, že na rostlinkách v akvárku jsou takové jakoby fousky něco sem nafotil snad to půjde vidět. Rostou na všech listech se to děla jako by ty listy měli po celé své ploše měli ochlupení.. Předem děkuji
Tak je to čerstváček,tam se dějí někdy věci...měň vodu,ono se to poddá
Nechal bych jí svému osudu a když to nedá, tak bych s ní začal napodruhé tak za půl roku, v akváriích čerstvě založených jí to moc neprospívá, tedy alespoň dle mého odsledovaného.
Tohle mi udělala taky, když jsem ji přendal do nově založeného minička s jinou vodou (vyšší ph). Měnil jsem vodu a časem zase začla růst.
0 08.04.2014 17:27 Yety – Blyxa japonica
Ahoj , mám nově založené akvárium a Blyxe se prostě nedaří , začly se mi rozpadat listy viz. foto, nevíte čim to může být?
par. vody
24°
ph 6,8
uh. tvrdost 3°
celková tvrdost 7°¨
Co2 burčák + ráno PMDD, aplikováno hnojivo pod kořeny
osvětlení 0,8W/l
akvárium běží zhruba týden všechny ostatní rostlinky zatim ok.
No jeden z filtru trochu toho hustého bordelu
měl ale nevšiml jsem si protože průtok vody byl dostačující. Tak jsem oplachl ,přidal opět co2,a do dna jsem na tlačil PMDD jílové kuličky tak jak jsem měl před rokem . tak snad se proberu..
Tak jarem to určitě nebude...spíš to hnojivo,ale zkus si najít,který prvek podle příznaků chybí(a nebo přebývá).
maniakva.sweb.cz/… Take se podivej, jestli Ti v akvariu neco nehnije, nebo nemas filtr plny "kafe". Mne tohle zacalo u 54l akvarka, kdyz zacal hnit koren a filtr byl svinstva taky plny. Po naprave situace zase zacalo vsechno rust.
Nemusi to byt pricina, jiste ze ne, tech muze byt mnoho, ale je to jedna z moznosti, ktera se projevila u mne. Rostliny nerostly i kdyz jsem slusne hnojil, tohle se jim proste nelibilo.
Zdravim.Nevim co se děje s rostlinama...nic se nezměnilo v akvarku ale nejak mi odumiraji rostliny..žlutnou a opadaji...Možna to je jarni obdobi?Nebo přidat hnojivo?
Starší reakce
Přesně tak, mám ji na hladině u světla, přidávám tekuté CO2 a hnojím PMDD. A daří se jí.
Tak nejlíp se riccii daří v nízkém akva(není podmínkou),ale pod hodně prudkým světlem,nevyžaduje co2,ale má ráda tekuté co2 a hnojení do vody a minimální proud vody.Trvá jí tři týdny,než z malého kousíčku vyroste trs o průměru kolem 7cm a tloušťce 2-3 cm.
jak vyroste ?
Dělá to tak cca 10x10 cm. Je to takovej chuchvalec tak 3-4 cm vysokej. Pěkně se to rozrůstá. Koupil jsem ji 15. února, když byla o dost menší - viz
rybicky.net/nadrz/12961/d101487.jpg jak ji mas velkou?ja mam jenom male kousky
Já ji mám v akva na hladině.
Moc svetla k tomu cim cely system akvaria je a k tomu nedbytek organickych necistot. Vsimni si, ze se Ti ten Jeleni paroh dela spis bliz k hladine, kde ma vic svetla.
Jaky mas filtr a jak o nej pecujes?
Jasně,ale ta rampa by byla přivařená až na posledním díle výstupu a šlo by to sundavat celé.Tak jsem to myslel.
To by asi šlo, ale chtěl bych ten spoj mít rozebíratelný, abych mohl vyndat čerpací hlavu bez nutnosti odmontování rampy. Ale tu svářečku bych jistě využil. Díky za tip. Jdu se po nějaké poohlédnout.
Aha,tak ale jestli není volná nějak moc,dala by se i nahřátím trochu smrsknout-vlastně natavit a bylo by...
Absolutně nej,by bylo sehnat si svářečku na pvc(někde půjčit).
Přidat reakci
1 ...... [66] ...... 201
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 163131x