ted mi bouchlo na zitrek hlidani, tak to proste napisu od zacatku
uvedomuji si, ze jsem udelala spoustu skolackych chyb, ale ja se ucim
zacnu nadrzema podle velikosti
360l - skalary a krunyre
sehnala jsem dneska v petku echinac subulata, spise byli bez korenu, tak snad se uchyti
doplnila jsem krunyre o par jehel, jsou kouzelny a ja ty krunyre roste zboznuju, nebit prosim
neonky beze zmeny
skalary : zmenila jsem zpusob krmeni na 2x/den + dostavali ted zive z burzy tyden, docela pekne vyrostly, jedna hodne moc, druha o kousek mene, pak je velikostne ta zavojova a zbytek zaprdnici
neperou se a vitaji me od dveri mistnosti
zadne ztraty na zivotech
krevetarko : zalozeno v rijnu, lecebna restavba v polovine ledna
a ta prestavba byla nejvetsi chyba meho zivota
resila jsem plostenky, takze jsem cele zrusila, 3x proplachla pisek v kyblu (proplachoval se ve vlastnim bordelu, takze jako cisty bych ho neoznacila), dala novy biomolitan, protoze ten stary uz skoro nefungoval, jak se vcucaval, odstranila jsem hromadu kytek, sneky vsechny a dala noplanaria
a pak to slo doprdele, protoze slusne to rict nejde, jsem proste mega p***
do tydne bylo v nadrzi tak na 4 ruzne druhy ras a krevety a razborky houfne mavaly na rozloucenou - ale ja se ridila radama, vazne jsem to nedelala podle vlastnich myslenek, asi jsem mela myslet vic, jen naockovat filtr tim starym a zpola vymyty substrat s nedostatkem kytek nestacily, vsechno bylo v haji
minuly tyden jsem byla na burze, poridila ruzkatec a nasadila sneky
dneska uz razborka vesele plave, kytky rostou, krevetky se mnozi a sneci delaji ze zeleneho bordelu krasnou nadrz
tady se to uz snad trosku srovnalo - ale dle vseho nestaci uz jen bublat burcakem, musim se zamyslet jestli tam to CO2 chci a neco s tim udelat, nebo se na to vykaslat uplne, ted uz mi ten burcak skoro ani nezbarvi dropchacker a silene bujeni ras jen dokazuje, ze je tam sileny nedostatek zivin a co2
jinak se v ni vubec nehrabu a cekam, az to tam bude ok, pak protrham kytky od tech co jsou zarasene, dokonce i mech se uz nejak vzpamatovava
nano : zalozeno na zacatku ledna
tady jsem postupovala naprosto priruckove, zalozila, zasazela travnicek, dala super napln do filtru ktery jsem naockovala, pripojila burcak a cekala mesic
po mesici jsem mela NO2 na 0 a NO3 trozku vyzsi, prihodila jsem plovoucky, vymenila kus vody a hodnota byla ok, takze jsem koupila crystalky od chovatele
ty jsem aklimatizovala 24hodin, hezky postupne, do nadrze jsem je prilila i s vodou od pana (bylo to tak 1/3 nadrze)
do 24h neco pokapalo a tak to jelo dal
po mesici jsem delala udrzbu a nejaky plovoucky vyhazela, aby mel travnik svetlo, no vcera jsem zjistila, ze jsem jich vyhazela az moc a nasadila dalsi + zastrihla stromek
ten jestli prodam, tak tam misto nej zasadim nejakou rychlou poziracku zivin - ted tam na ni neni misto (puvodne tam byli 4 blyxy, ale vypadalo to jak kkt)
krevetky prezily jen 2, snad je to parecek a prezije i nadale, nadrz je v provozu uz skoro 2 mesice, nitrifikace bezi, ja se v tom hrabala od te doby co tam jsou jen jednou, abych zastrihla stromek + jsem tam nahazela sneky
to je tak vsechno, snazim se to delat poradne, ale tak chyby delam, to je jasne
a jeste bych poprosila, kdyby jste se neurazili a mohli na neco kouknout
www.facebook.com/…