Přihlásit se RYBICKY.NET »

Setkání akvaristů - Praha

NápovědaFórum » Ostatní » Setkání akvaristů. 

Přejít na předchozí stránku 203 Přejít na další stránku   1  
Setkání akvaristů - Praha
Sraz v restauraci vždy od 18:00 (viz. zobrazení místa restaurace u každé akce)
22.1.2026 https://rybicky.net/akce/3220
19.2.2026 https://rybicky.net/akce/3221
19.3.2026 https://rybicky.net/akce/3222
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekH1 Re: RAP Ivoš
To jo, to vím a znám to, ale nechtěl jsem být hamižnej a brát vše na stole. ;-)
Myslel jsem, že kdyby každej co něco přinese, dal stranou do pytlíčku jednu, dvě rostlinky, bylo by to lepší. palec
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Designer Re: Ivoš
Po tom co padlo, to aby radeji nelezla na stul, pac kdo najde... smich
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Ivoš Re: RadekH1
Aspoň jedna Kytka se U trojek určitě ukáže ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: RadekH1
Pokud není něco přineseno na objednávku, tak platí co najdeš na stole je tvoje. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekH1
Mám prosbu.Známí mají 240 litrové akva a po přestěhování jim odešli všechny kytky. Bylo by možné pro ně něco přinést? Děkuji za ně. palec
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Ivoš Re: Designer
On ten zdánlivej plevel a "obtížné" řasy nerostou ve vodě jen tak pro okrasu a akvaristům pro zlost:-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Designer Re: Ivoš
Cisarky mi ho bastily taky, ale z hladiny ho az tak nechtely. Mel jsem vyvod z filtru nad hladinou, takze ten Okrehek pekne lital pod vodu a tam ho lovily mnohem vic.

Co je mozna zajimavejsi, zerou mi ho Cichlidky Ramirezovy (ony tedy umi i okusovat Ricciu). Udela to takove "cvak", jak ho dobne z hladiny a vzdycky ho sezere listecky napred, takze ten korinek vypada, jako by do sebe Ramka soukala spagetu. Mozna maji malo zeleneho v tom co jim davam, ale tim ze si ten jidelnicek takhle doplnuji nemam strach, neni nad cerstvou zeleninu rovnou ze zahradky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: Ivoš
Dnes rano jsem ho vyhodil spousty, ale on se do patku nejaky zase najde... kdyz ho budes mit moc, vyhodit se da vzdycky :) .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivoš Re: Kytka
Stačí do pytlíku, díky:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kytka Re: Ivoš
Mám ti ten okřehek vysbírat do mističky? O víkendu budu čistit miníčko.
A Limnobium by si nedaly? Toho je taky dost.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Ivoš
Dobře :-D ,já se nehádám :-D ,já jen mám asi "jiný" císařky,nebo ho zobou tajně v noci :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivoš Re: amrtin
A to se tak neládují z hladu nebo z jednostranné stravy. Zkrátka jim okřehek chutná.
Tak já bleherky nemám a císařkám zřejmě stačí to,co jim dám já...nebo mám tolik okřehku,že neubyde :-D ,ale nikdy sem je při tom nepřistih ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivoš Re: amrtin
amrtin napsal: Tak já silně pochybuju že by se vrhly na jiný rostliny...mě nežerou ani ten okřehek :-|

Jak už jsem tady někde jednou psal: císařky tahají okřehek pod hladinu a zbytky, co jim odlétávají od tlamek při jeho kousání do sebe pro změnu soukají ve vodním sloupci tetry bleherovy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: PaDa
Jasně,jenže mě to nevychází už hodně dlouho... hmm pivo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa Re: amrtin a secrof74
Tohle nebude poslední hospoda pivo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - secrof74 Re: amrtin
No já už se také odhlásil. Pláču...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtin
Já už se bohužel musel odhlásit,mám noční :-O A tak bych rád přišel... sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - secrof74 Re: PaDa
Příště si to v práci zařídím dřív..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa Re: secrof74
Třeba ti to vyjde příště ahoj
Kdyžtak se ještě odhlaš z akce v kalendáři, jen pro přehlednost ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - secrof74
Tak nakonec se únorového setkání nemohu zúčastnit. Už teď držím smutek. Bohužel pracovní povinnosti jsou neodkladné.. Věřím, že to bude zase velké..
Tak já silně pochybuju že by se vrhly na jiný rostliny...mě nežerou ani ten okřehek :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivoš – Okřehek
Já si klidně hrst vezmu. Ještě tak před 2 měsíci jsem ho 2-3 v týdnu redukoval cedníkem ale ty tetry císařský mi ho fakt do mrtě vyžraly, tak jim ho chci na jídelníček vrátit dřív, než začnou spásat kulturnější rostliny.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Jája Re: RadekH1
Ale za ty kytky to stojí občas lovit okřehek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bella Re: RadekH1
Fotka k příspěvku Okrehek jsem si domu pritahla schvalne, z prirody, pro zivorodky, jedly ho. Pak se na to vybodly (navic poctove ubyly). Takhle to pak dopadlo... viz obrazek. Uz jsem ho vyvrazdila... a znova donesla na rostlinkach z hospody :-) Tak exterminuju znova. Neocenitelny pomocnik k vylovu okrehku je multifunkcni oranzova kavova prusvitna naberacka (lovec Pampalini ji totiz pouziva taky k lovu krevetek).

Reagovat na tento příspěvek 0  - MartinH Re: RadekH1
Vybrat okřenek to je Popelka v akvaristickým vidání, jen ta originální to měla řádově jednoduší :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadekH1 Re: Designer
Fotku tve zarostle hladiny jsem videl :-) svoji sem davat radsi nebudu. Je pravda ze v lednu jsem sotva nasel cas na vymenu vody natoz vybirat okrehek. Sitka je fajn ale je mi lito toho poteru. Kdyz uz se tam neco schova a priziva tak ho nechci zase jen tak vyhodit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: RadekH1
Okřehek je užitečný plevel X-) :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: RadekH1
Tak kdyby se podarilo a pak se Ti po nem styskalo, nejaky Ti klidne donesu. Bude stacit tak 5 hrsti? smich
No prave, ze trpelivost mi uz dochazi. Vzdy si myslim ze uz jsem vyhral a zase se ukaze jeden listecek a je to. To sem si domu stejne donesl od trojek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MartinH Re: RadekH1
Okřenek jsem likvidoval celé dva večery a nakonec se podařilo. Ještě se tam sice sem tam kousem objeví, ate ten vyndávám špejlí, tou se krásně podebere a vyndá. Pěkně lísteček po lístečku :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Jája
a používám plastovou vidličku (příbor)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: olwy
To je v Brně celkem běžné...ale je tam teď docela dost aktivních akvaristů, tak oni pomohou...Cyperus i parta kolem Pepíka Tomance, to je hodně lidí, kteří to znají...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dudak Re: RadekH1
z plovouček donesu Riccii, Salvinii a Hydrocotyle leucocephala tak jestli něco z toho budeš chtít není problém, možná i Ceratopteris, ale ten by byl do tvýho akva moc velkej.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: olwy
Tak především na parametry vstupní vody.Zjisti si je u vodáren,případně testy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - olwy – Pozdrav z Brna s dotazem
Ahoj všichni od 3trojek.
přestěhoval jsem se z Prahy přes pár dalších míst až do Brna a stejně pořád vzpomínám na to, jak dobře mi bylo s vámi nad zelným salátem u Trojek. Ale což, lidi odchází, ryby pochází a kytky vadnou. A právě pro to poslední bych chtěl poradit - jen takový klidný odhad od boku od piva. Mám rozrostenou velkou Microsorium, listy snad až 15 cm, vždy vypadala krásně. Po přestěhování do Brna - listy hnědnou, vypadává síťovina, není to ono. Na nové adrese jsem asi měsíc a tak špatně jsem na tom nebyl. Netušíte, nač se zaměřit jako první? Díky, Petr - Olwy z Prahy před 3 lety (mladý aktivista) (ahoj Václave, Pado a Moucho hlavně :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R Jája Re: RadekH1
Nelepší žrout okřehku je síťka a trpělivost. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivoš Re: RadekH1
Mně okřehek zlikvidovala tetra císařská -stačilo 5-ti členné hejno
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kahua Re: RadekH1
Okřehek musíš vybírat..trpělivost smich
Prinesu ss sebou nejake kytky kterych se chci zbavit. Bohuzel neznam jmena ale je to par echinacu a nejaky stonkovky. A nema nekdo prosim nejakou hezkou plovoucku? A nekdo neco co mi sezere okrehek?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa – 1. připomenutí
Setkání akvaristek a akvaristů v hospodě U 3trojek bude již za týden, v pátek 7. února od 18:30 hod.
Kdo se chystáte, napište se na rybicky.net/akce/1316 , ve středu podle toho upřesníme velikost salónku.
Jinak je pomalu čas začít sbírat přebytečné šneky, zájemci budou :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jar-oslaw – cyprinopur
ahoj,nema nekdo zbytek za rozumnou cenu,potreboval bych...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Tereza
tak si budes moc ke mne do prace jezdit pro mekou vodu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerezaRe: Ivoš
Ivoš napsal: RAP napsal: Já nevím Jájo, ale vaaclav tvrdí, že nám už zase teče měkká voda.
No nevím, nevím, teď jsem to přeměřil a vinohradská voda pořád ukazuje echtovních 500 a více mS oproti 250mS z Lužin sad

Tak Vršovice, ul. Tolstého, hlásí taky 500-600 mS. Můžu v tom chovat něco s úspěchem? Krevetky to prý asi nebudou :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: Romy
Romy napsal: No,pak už asi není s čím,viděl jsi Kopytem sem,kopytem tam...?
V kopytech byla "ajda"...kastrace Pasti, pasti, pastičky... ;-) :-P ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa
Mám od Pavla z akvarista.cz slíbenou nějakou donášku až k pivu, tak předpokládám, že tam bude a že se také můžete bez problémů nechat zásobit rovnou do hospody ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivoš Re: Romy
Samozřejmě viděl ale ty na nějakého násilníka zrovna nevypadáš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy Re: Ivoš
No,pak už asi není s čím,viděl jsi Kopytem sem,kopytem tam...? ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivoš Re: Romy
...a musíš na pro velký úspěch to vlítnout znova :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Romy Re: PaDa
Kocourek ani tak ne,ale u ženských nikdy nevíš... coze ,se ráno probudíš,chceš si udělat snídaní,a........... smich
Sraz v restauraci vždy od 18:00 (viz. zobrazení místa restaurace u každé akce)
22.1.2026 https://rybicky.net/akce/3220
19.2.2026 https://rybicky.net/akce/3221
19.3.2026 https://rybicky.net/akce/3222

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [203] ...... 352 353

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 360288x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10957-setkani-akvaristu-praha?od=10101