Setkání akvaristů - Praha
A jak jsem mohl zapomenout na JuraS, když byl pořád slyšet
taky jsem myslel, že bych se přišel podívat, ale mám trochu strach, jak přijímáte nové členy do komunity akvaristů pijanů...
njn, chápu, na rozdíl od Danily a Zikyce jste omluven
Obvyklá rekapitulace: Václav (taťka, brzy dědek cichlidář), Rap, Moucha, Romy, Pada, Henry69, Ordowik, Aleš, Pavel (akvarista.cz), Navik, Crayfish, Harry, Olwy, Peťura.
Stovky vyměněných rostlinek a desítky vysídlených šneků.
Jó, kdyby to nebylo tak daleko...
Hezký!
V té naší "klubovně" mají jenom ten nakládaný hermelín...
Zato ale ve dvou variantách!
klidně přijeďte
jen haby stacili nosit.... aby to nedopadlo jako posledni sraz u dobry trefy....
SIDe vsak se jukni na jejich jidelak....
www.u3trojek.cz/…
za chvili vyrazim, jeste zabalit par sacku na kyticky....
Takže tatarák?!
Asi budeme muset změnit lokál pro schůzky olomoučáků!
0 20.01.2010 17:12 Romy [1839] - Cichlidy Já mám asi už jasno, tatarák, stravovací návyk docela dobrej, už ho tam budu mít počtvrtý.
A o pitnej režim strach dneska nemám
pitnej rezim a pravidelny prisun potravy je takova samozrejmost o ktere se tu snad nemusime bavit....
0 20.01.2010 08:09 JuraS dostaneme se i ke zdravotním problémům ? jako je nařízený pitný režim atd ???? dodržování stravovacích návyků..například koleno s křenem ?
schvalne vemu i CHSK
(jinak mam testy na NO2,NO3,GH,KH,pH,Fe,P, CHSK)
0 20.01.2010 07:32 JuraS piskořek jsem nalovil dost...možná ještě dnes nějaké přidám...přinesu
Fosfor,Iod,Vanadium,Kyslik - P.I.V.O
- Zelezo tam "nebude"
Koukám že bude v hospodě laboratoř.
Už někdo měřil fosfor a železo v pivu? Abych věděl, co piju. Nerad bych obrostl řasou...
Tak to je super. Začínám se opravdu těšit
Můžu donést svoje testy (pH, uhl. tvrdost, NO3) či trochu vodního moru a jávského mechu. Stačí se ozvat. Na ostatních kytkách jsou řasy
mam testy od rataje....
no molitan tu mam, ten co se dava do baleni mateboardu....
kdyztak to budou jistit papirovy kapesniky...
0 19.01.2010 12:59 Petr - olwy – Prosba o test na fosfor :-)
Když už si tu tak vymýšlím... nemáte někdo doma test na fosfor (případně železo)? Jen, že bych si jednou přeměřil trochu donesené vody, ať vím, jak na tom jsem a jestli má smysl pořídit si vlastní test? Jak píše Sid o poměru dusíku a fosforu, tak jsem z toho tumpachový, rád bych konzultoval a ideálně pak dopady přímo na mé akvárko
Takže, jestli někdo můžete, vezmu vodu, uděláme test. Jsem otevřené mysly pro všechny vaše rady. Jak jsem už zjistil od Václava - polovina knížek píše kraviny.
Díky
0 19.01.2010 11:33 JuraS – Re: Yirka
no nějakou houbu na nádobí bych našel..jen aby se ty potvory do ní nezavrtaly...
Podle mých zkušeností stačí kousek vlhkého molitanu a igeliťák. Tak je úspěšně posílám i poštou.
0 19.01.2010 11:04 JuraS – Re: Moucha
Jsou to potvory množivý a nenáročný..přežijou snad i atomovej výbuch..stejně je odlovím do nějaký sklínky s víčkem co se mi vleze do kapsy...
huz zejtraaaa..... jen musim vymyslet jak udelat aby vydrzely nez se rano dostanu do prace....
0 19.01.2010 07:45 JuraS Předesílám že piskořek přinesu pár..tak 20 nalovím to co dneska večer až zhasne světlo vyleze po skle..přerývat dno a hledat je nebudu...při jejich množivosti mě budete stejně za čas proklínat...
Na průzkumníky se určitě hodí skvěle, něco vyhrábnu, i bez piva
Je-li cenou pozvání na pivo, pak velmi rád příjmu i tyto. Zakládám si akvaterárium, budou tam v pozici průzkumníků - snad se jim bude líbit.
A nechceš i endlerky? Ale je to teprve potěr...
Cca 30 piskořek má již sbalené kufry na středeční cestu do hospody
Dobrý den, pár piskořek bych bral. Množí se mi v novém AQ jen pomalu a jejich výhody jsou údajně značné. Prostě, rád bych si pytlíček vzal
Prosím, pokud se Vám někomu přemnožili gupky, kteréžto považujete za zbytečné, rád bych si jich pár vzal - v libovolné velikosti. Děkuji moc.
Petr
jojo sneky ty ja tedka potrebuju.... musej spapat zbytky sinice, ktery se mi nedari odsat...
Piskořek je dost
K plackám bych ti dala pár dospělejch, by jim natrhli tričkááááá
Je-li ještě možnost,také bych se rád přihlásil o příděl piskořek...
Sám přinesu zase nějaký ten,,salát".
Však už je to pozítří...
Starší reakce
Fajn, donesu ti tedy nějaké chovné páry
Ahoj Jiri,
ja bych mel o vzorek virnika zajem, prosim o rozumne mnozstvi jen tak na zkousku, jsem taky pristipkar..pivkem se ti odmenim
no vcera jsem koupil pixlu profi krmiva NRD (dovoz z Holandska) 3/5 velikost granilek pro poter, na kladne to prodava jeden akvarista, galaxkam vcelku chuti, takze si budete moct nabrat na vyzkouseni, vemu i maly pytlicky
udajne je to kvalitnejsi nez Hikari... nevim
0 13.01.2010 14:07 JuraS – Re: navik
Díkez...to nic..mě taky některé kytky rostou víc než by měli..to tím, že do nich pereme koncentrace světla, hnojiva a co2..
0 13.01.2010 14:05 navik – Re: JuraS
Nějaká riccie tady přebývá, takže není problém, vezmu ji s sebou. Pokud stihnu údržbu, budu protrhávat i Echinodorus isthmicus (quadricostatus) - bude trošku přerostlý (přes 15 cm výšky - nějak neposlouchá atlas, že vyšší už by neměl být
) - pokud někdo bude mít zájem, stačí vzkaz.
Otevřel jsem plechovku lyofilizovaného vířníka pro krmení velmi drobného plůdku. Jelikož spotřeba po měsící užívání je u akvaristického příštipkáře jako jsem já mizivá, pokud by měl někdo z účastníků setkání zájem, vezmu do krabičky zájemci vzorek pro vyzkoušení (jde o krmivo Cyclop-Eezy) - při skladování na mrazáku by mělo do konce roku vydržet a byla by škoda nechat většinu zbytečně zkazit.
0 13.01.2010 13:58 JuraS – Re: PaDa
piskořek mám tolik, že nevím co s nimi..jak ubylo levatek a okružáků jsem viděl opticky po pár dnech když začali úřadovat heleny..ale piskořek se to nějak netýká..klidně si je namnožím ve filtru..stejně tam v tý tmě je šneků a krevetek a možná i nějaká rybka...
par piskorek se taky sikne...
asi tahle kdyz jsem do sveho 30L akva dal jakyhokoliv sneka tak do tejdne z nej zbyla jen ulita (sinice a plostenky), tedka tam mam dve piskorky a 5 okruzaku co huz prezily vic jak tejden.... a od noveho roku jsem nezahledl plostenku a to jsem je opravdu hledal.....
zato maly galaxky smejdej po celym akvarku a vodobavaj vse co najdou
Po nějakým tm okružákovi nebo levatce se podívám, ale moc toho nebude, musíš si založit odchov
Co piskořky, ty nechceš?
no ja zjistil ze ricie a okruzaci nejdou moc dohromady... bohuzel tedka mam o okruzaky trosku nouzi, mam hafo malinkatejch, velky pochcipaly pri boji se sinici
ale nejakou malou ampularku bych taky uvital... pred vanoci mi posly tri za sebou... (sinice a plostenky to je kriz)
nastesti novej sef akvarka neoficialne povolil, tak jsem hned postavil burcak a huz vesele bublam no a sinice je na ustupu, huz se tesim haz se pochlubim svym zasobnikem na CO2
0 13.01.2010 12:04 JuraS – Re: PaDa
Dávám si to do mobilu..příjdu..poprosím jestli by někdo neměl kousek ricie (musel jsem svoji vyhodit jak byla prorostlá vláknitou řasou)..bral bych i něco okružáků a levatek..heleny mi hladoví a neritiny nestíhají ožírat řasu..a kdyby byl jeden kousek ampulárky..nějaké malé..tak bych byl rád..z přebytků co by jinak skončili v městské kanalizaci..za pivko...
Starší reakce
Ahoj, tak je tu nový rok a s ním už určitě i nové kalendáře.
Kdo si již vloni nezapsal termín příštího srazu, nechť tak rychle učiní teď, aby to nezmeškal
Jste zváni
Středa 20. ledna 2010 od 18:30 hod. v nekuřáckém salónku U tří trojek
www.u3trojek.cz na Žižkově.
Autobusová zastávka Rokycanova (cca 6 min. 175 z Florence nebo 3 min. 136, 175 z Flory) nebo Tachovské náměstí a pár set metrů pěšky (5 min. 133 z Florence)
www.mapy.cz/…
Pár fotek a článek o našich hospodoakcích je zde
rybicky.net/rady/clanek/326Starší reakce
Nakonec zbaběle jedem autem, protože vláčet vlakem mražený krmení...blevajs na zádech
Místo v autě máme, napiš.
Sraz byl moc fajn, díky Pavlovi za akvacit a všem za kytky. Ta druhá hospoda, co jsme v ní skončili byla super, ale to ráno....
Přidat reakci
1 ...... [342] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355245x