Setkání akvaristů - Praha
Sterbáčci a similisové už jsou bohužel zamluveni.
K tem rozborum vody, chodim okolo tohohle
www.moni.cz/… , je to na Palmovce . Kdysi jsme tam nechavali delat testy studnicni vody. Treba to pomuze k sirsimu vyberu.
Všechno jo? Nechtěl bys toho trochu moc?

Ty je ale týráš hlady, si to ještě rozmyslim

Já si to klidně vezmu..budu mít prázdné akvárko v Praze
0 03.08.2014 10:24 Tereza Nechcete někdo párek pestřenců červených, párek gavúnků diamantových, 4 pancéřníčky podobné (corydoras similis), 4 pancéřníčky Sterbovy nebo dva ancistruse "super red"? Postupně ruším akva.
Starší reakce
Dík, bylo to z toho obrovského

trsu.
Je mozne ze tu sagitarku mas ode mne. Je to obyc. subulata.
par oddenku mam i dalsich kytek,venuji za odvoz plus kybl jemneho akva sterku.odvoz nejpozdejc ve ctvrtek.
Zdravím, v červnu někdo přinesl dost nějaké valisnérky, nevíte kdo to byl nebo jaká valisnérka to byla? Chtěl bych mít v těch rostlinkách pořádek.
V červenci jsem si zase přinesl sagitárku a mám stejný dotaz, jaká přesně to byla?
Díky
Starší reakce
Základní rozbor vody za 920,- (vč. DPH) je podle mě slušná cena. Levněji to asi neseženeš, a pokud ano, tak to asi nebude nějaká seriózní laboratoř. Na Zbraslavi (
vumop.cz ) si za stejný rozbor účtují 968,- (vč. DPH).
Ahoj, víte někdo kde v Praze se nechá udělat rozbor vody? Co jsem koukal tak třeba VZ lab s.r.o., Praha 5 - Smíchov. Ale ta cena se mi zdá dost.
2A Základní chemický rozbor vody - pH, barva, zákal, pach, vodivost, KNK, ZNK, volný CO2, tvrdost, sodík, draslík, hořčík, vápník, železo, mangan, amonné ionty, chloridy, dusičnany, dusitany, hydrogenuhličitany, sírany, fluoridy, CHSKMn, celková mineralizace 920,
1A Informativní chemický rozbor pro individuální zásobování - pH, dusičnany, dusitany, amonné ionty, chloridy, sírany 400,-
1AA včetně tvrdosti, železa a manganu 580,-
Dobře, jen mě to zajímalo

Díky za informaci.
Je to naprosto nezbytne, takze na to kaslu a micham to vsechno dohromady. Co se jak znehodnoti je mi jaksi uplne fuk, kdyz to hnojivo funguje.
Problem je ovsem v tom, ze clovek musi rozlisovat, co ze to pestuje. Kdyz mas akvarium poradne hnojene, pridavas CO2 a slusne svitis, muzes klidne zjistit, ze nektere uplne nejbeznejsi rostliny, treba pestovane uz nasimi dedy, vubec nechteji rust, ale jine rostliny snad zesilely, jak rostou. To uz jsme ale jinde, kazda rostlina potrebuje to svoje, od do.
Ahoj, jak je to s nutností mikro a makro prvky míchat zvlášť do samostatných lahví?
Vcera jsem slibil, ze jej poslu, tak at to nepisu kazdemu zvlast, dam to sem. Ono uz to urcite slo, tak mne prosim nebijte, ze se opakuji. Dotaz na tajnost receptu mne potesil, clovek rad vi neco co jini ne, nicmene opravdu tajny neni a neobsahuje nic jineho, nez jina hnojiva, je to jen o tom, ceho kolik.
145g MgSO4*7H2O
6g KH2PO4
18g Tenso
50g KNO3 (bez NO3 nahradit 43g K2SO4)
48g K2SO4
Rozpusti se v 1l vody a davkuje se kazdy den maximalne 10ml/100l (coz je ovsem konska davka, ktera predpoklada, ze vic uz rostliny fakt vzit nemohou, proste pro EI-metodu, bezne staci vyrazne mene).
Pri michani doporucuji MgSO4*7H2O davat jako posledni. Kdo to tak neudela, rychle pochopi, ze v tak silene tvrde vode jeste neco dalsiho rozpustit, neni vubec jednoduche, a nadavky, prosby, kleni, modleni se... taky moc nepomahaji

. Rozpousteni idealne ve vetsi PET lahvi nez je potreba, da se zaspuntovat a poradne protrast. Voda staci prevarena i jen rychlovarkou, problem jsem nezaznamenal. Rozpousteni je lepsi, kdyz voda jeste uplne nevychladne, v teplote, kdy se ji da polit ruka bez pouziti slovniku hanlivych slov.
Pratele, bylo mi s Vami jako obvykle moc fajn, diky.
A dokonce i navrat probehl vcas a v neobvykle dobre forme.
Bohuzel vetsina z Vas prisla o RAPovu prednasku ve sportbaru o slusnosti a tykani, o oslovenich ohledne pouzivani forem jmen atd., kterou je skoda si nechat ujit, protoze byla tak zajimava, ze se v ni 3x pokracovalo i pres veskere protesty.

Veselo, ale pravdu mel, to zas nemuzu rict ze ne

.
vaaclav napsal: Přinesu ti výstavní Echinodorus 'Ozelot Green' ten tě ale bude stát aspoň pivo. Byl na výstavě a ještě je výstavní.
Máš ho u mne napříště,díky...

Jak vám zavidím. Dnes to nedám a jelikož nesu z Prahy, tak hned tak se nedostanu. Ale užijte si to!
0 16.07.2014 17:27
Bella [1032] - Rostliny "Dneska to bylo náročné"
Co dneska, asi tak tyden

... Doufam, ze si spravim naladu, kdyby neco nechte me v koutku blbe cucet do caje.
Kdyby nejakej ten e. tornado byl nezamluvenej a prebytecnej - rada ubytuju, jeste jsem ho nemela a zajimalo by me cim a jak se lissi od ostatnich echinodorich kropenacu.
Vypinam a ficim taky...

Tak konečně končím v práci a hurá na sraz. Dneska to bylo náročné, tak už se obzvlášť těším. Za 20 minut zdar.
vaaclav napsal: Přinesu ti výstavní Echinodorus 'Ozelot Green' ten tě ale bude stát aspoň pivo.
Jsi prave vysrouboval ceny na setkani do oblacnych vysin, kdy zatim nejvetsi vydriduch jsem byl ja, kdyz jsem pivo vyfasoval za hnojivo, ale ja si o nej nerekl, takze Tva cena je ted vyssi

.
Když je něco Green tak to nemůže být červený.

dnes musim byt hodny
to snad vždycky, ne?

Je ti málo červenej?

E. tornádo budu mít taky.

Přinesu ti výstavní Echinodorus 'Ozelot Green' ten tě ale bude stát aspoň pivo. Byl na výstavě a ještě je výstavní.

Nepokousej, dnes musim byt hodny

.
Pokud ho nekdo nebude chtit plne 54l akvarium (jako ze jsem ho z nej vytahl, jak byl vsude, a nechal jen trosicku), celkem pohodlne se podelite

.
Pokud by ti zbylo pár kousků toho růžkatce (ceratophyllum demersum), tak budu rád.

Pár kousků té limnophily bych si také vzal

Ahoj, pokud by měl někdo navíc Ludwigia repens 'Rubin' tak bych si ho vzal

Vezmu pár kousků od všeho

pokusím se tam objevit
Klidně doraž, s ostravačkama (a okolím) máme dobré zkušenosti

Už se těším. A že je prcek, nevadí, spíš naopak jsem ráda.

Léto a ty v hospodě, co se děje, ukradli ti karavan?

Jaja: E. Tropica v sacku, je to docela drobne, ale zase to vypada, ze ma dvojce.
riso: E. Tornado v sacku, je to takovy peknoucky drobek, ale zamluv si radeji jeste nejake dalsi, tenhle nez vyroste moc zelene v akvarku nezaridi.
Regine Hildebrant muzu zkusit opatrit, ted jsem nejak nic neresil, ani hnojivo, jaksi se ted ne uplne zadarilo s penezma (vlastne lepe receno, jaksi dosly a neprisel predpokladany priliv) a tak jsem ani nebyl moc aktivni v reseni novych veci do akvarka.
Sliboval jsem Ti E. leopard, ten uz mam pripraven v sacku.

na sežrání klidně

0 16.07.2014 00:23
Bella [1032] - Rostliny Uff, konecne jsem to protrhala...
Donesu hygrophilii polyspermu, heterantheru, sagitarku, limnobium, tri maly echinodory Ozeloty (dva z nich jsou dvojite, ale po te co jsem pri protrhani mrsila* na co jsem sahla si ty siamsky dvojcata netroufnu delit).
Invalida dostane tri echinodori monstra (matecni Ozelot, Special Red a Fantasy color), protoze ma pry hustokrute velky novy akvarko. Kytka si opet zahraje, krome sekretarky, na kuryra.
* nechtene jsem ufikla slahoun od ech. Mercedes; chtela jsem si nechat malou rostlinku od ech. Fantasy color - oba prcky jsem utrhla bez korenu.
Jestli jsi odhodlan se jich zbavit a jsou to opravdu opravdu samecci, tak jim poskytnu azyl.
ještě jednou se ptám, zdy by někdo nechctěl 2 samečky pavích ok a jednu větší SAE, pokud se mi je podaří vylovit tak je asi tak jako tak vezmu a uvidíme...
Přidat reakci
1 ...... [169] ...... 345 346
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 347760x