Setkání akvaristů - Praha
co se stalo?
Zvládl si to už několikrát, tak nač ty výmluvy. Koukej dorazit!
no právě, já se svojí postavou zaberu tak dvě židle
a u Trojek má každá opěrky až před břich
tak se na dvou najednou špatně sedí
no uvidíš, kdyžtak se vejdeš
já vím, právě proto to píšu, aby jste mně přemlouvali abych přijel
opravdu nevím jak to dopadne, ale zatím to vypadá špatně
půlpy napsal:
PS:mimochodem mám mnoho malých šneků, piskořek a pávčat na zkrmení
nebojím se, že by se zájemci nenašli, šnečky bereme všechny...
já se hlásil dřív
Myslím, že Ríša se hlásil už minule
Však ono se to zužitkuje...
Máš špatnej přehled šéfe, čaj si dává Bella
To je fakt, Kytka pije vodu. Nebo vodku?
super, cim vetsi, tim lepe
Tomu říkám slovo do pranice -pokud nezapomenu, přinesu! (PaDo, ty už se nevnucuj, já se hlásil dřív
)
0 01.02.2014 16:33 Macrosek – gigantea
ahoj, pokud budete nekdo protrhavat valisn. gigantea, vzal bych nejake dva tri poradne kousky
cim vetsi, tim lepsi
to aby radeji nelezla na stul...
Tomu nezabráníš
Znáš jí, dá si druhej čaj a je k neudržení
velkou mam a dam,nebo klidne prinesu...
Designer napsal: Po tom co padlo, to aby radeji nelezla na stul, pac kdo najde...
Hm, ze stolu bych měla lepší výhled, tam bych byla k nepřehlídnutí
Já zítra s Kytkou ruším to velký akvarko a všechny kytky z něj v pátek beru s sebou do hospody, takže kytek bude dost
.
Ale kde vzit velke Valisnerky...?
Myslím, že by tentokrát měl dorazit Richard. Tak to snad nebude problém.
Udelej znamym uprostred akvaria cesticku z bileho pisku, olemuj ji, na strany dej tmavsi a tam zasad dva lesiky velkych Valisnerii. Videl jsem takove akvarko, nic jineho tam nebylo, a vypadalo super.
Ale kde vzit velke Valisnerky...?
To jo, to vím a znám to, ale nechtěl jsem být hamižnej a brát vše na stole.
Myslel jsem, že kdyby každej co něco přinese, dal stranou do pytlíčku jednu, dvě rostlinky, bylo by to lepší.
Po tom co padlo, to aby radeji nelezla na stul, pac kdo najde...
Aspoň jedna Kytka se U trojek určitě ukáže
Pokud není něco přineseno na objednávku, tak platí co najdeš na stole je tvoje.
Mám prosbu.Známí mají 240 litrové akva a po přestěhování jim odešli všechny kytky. Bylo by možné pro ně něco přinést? Děkuji za ně.
On ten zdánlivej plevel a "obtížné" řasy nerostou ve vodě jen tak pro okrasu a akvaristům pro zlost
Cisarky mi ho bastily taky, ale z hladiny ho az tak nechtely. Mel jsem vyvod z filtru nad hladinou, takze ten Okrehek pekne lital pod vodu a tam ho lovily mnohem vic.
Co je mozna zajimavejsi, zerou mi ho Cichlidky Ramirezovy (ony tedy umi i okusovat Ricciu). Udela to takove "cvak", jak ho dobne z hladiny a vzdycky ho sezere listecky napred, takze ten korinek vypada, jako by do sebe Ramka soukala spagetu. Mozna maji malo zeleneho v tom co jim davam, ale tim ze si ten jidelnicek takhle doplnuji nemam strach, neni nad cerstvou zeleninu rovnou ze zahradky.
Dnes rano jsem ho vyhodil spousty, ale on se do patku nejaky zase najde... kdyz ho budes mit moc, vyhodit se da vzdycky
.
Stačí do pytlíku, díky
Mám ti ten okřehek vysbírat do mističky? O víkendu budu čistit miníčko.
A Limnobium by si nedaly? Toho je taky dost.
Dobře
,já se nehádám
,já jen mám asi "jiný" císařky,nebo ho zobou tajně v noci
A to se tak neládují z hladu nebo z jednostranné stravy. Zkrátka jim okřehek chutná.
Tak já bleherky nemám a císařkám zřejmě stačí to,co jim dám já...nebo mám tolik okřehku,že neubyde
,ale nikdy sem je při tom nepřistih
amrtin napsal: Tak já silně pochybuju že by se vrhly na jiný rostliny...mě nežerou ani ten okřehek
Jak už jsem tady někde jednou psal: císařky tahají okřehek pod hladinu a zbytky, co jim odlétávají od tlamek při jeho kousání do sebe pro změnu soukají ve vodním sloupci tetry bleherovy.
Jasně,jenže mě to nevychází už hodně dlouho...
Tohle nebude poslední hospoda
No já už se také odhlásil. Pláču...
Příště si to v práci zařídím dřív..
Třeba ti to vyjde příště
Kdyžtak se ještě odhlaš z akce v kalendáři, jen pro přehlednost
Tak nakonec se únorového setkání nemohu zúčastnit. Už teď držím smutek. Bohužel pracovní povinnosti jsou neodkladné.. Věřím, že to bude zase velké..
Tak já silně pochybuju že by se vrhly na jiný rostliny...mě nežerou ani ten okřehek
Já si klidně hrst vezmu. Ještě tak před 2 měsíci jsem ho 2-3 v týdnu redukoval cedníkem ale ty tetry císařský mi ho fakt do mrtě vyžraly, tak jim ho chci na jídelníček vrátit dřív, než začnou spásat kulturnější rostliny.
Ale za ty kytky to stojí občas lovit okřehek.
Okrehek jsem si domu pritahla schvalne, z prirody, pro zivorodky, jedly ho. Pak se na to vybodly (navic poctove ubyly). Takhle to pak dopadlo... viz obrazek. Uz jsem ho vyvrazdila... a znova donesla na rostlinkach z hospody
Tak exterminuju znova. Neocenitelny pomocnik k vylovu okrehku je multifunkcni oranzova kavova prusvitna naberacka (lovec Pampalini ji totiz pouziva taky k lovu krevetek).
Vybrat okřenek to je Popelka v akvaristickým vidání, jen ta originální to měla řádově jednoduší
Fotku tve zarostle hladiny jsem videl
svoji sem davat radsi nebudu. Je pravda ze v lednu jsem sotva nasel cas na vymenu vody natoz vybirat okrehek. Sitka je fajn ale je mi lito toho poteru. Kdyz uz se tam neco schova a priziva tak ho nechci zase jen tak vyhodit.
Okřehek je užitečný plevel
Přidat reakci
1 ...... [200] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355246x