Setkání akvaristů - Praha
no dal jsem tam růžkatec a ten už mám po celým akva a polyspermu už jsem několikrát s pupečníkem protrhával a řasy furt přibývá
nejhorší je že je propletená mezi snad všema rostlinama a mám tam liapor a to je zlo největší z toho kvetu to prorůstá ten liapor a to je fakt za trest
jak zacnou poradne fungpovat kytky tak rasy temer vymyzi.... mne se rasy objevi jen na kytkach, ktery neprosperujou.... ale mam docela nerviky jak akva prezily vanoce.... (3tydny bez udrzby)
já si to zatáhl a teď nestíhám namotávat :(
a pak ses toho zbavil jak? docela se bojí, že budu muset taky škubat a začínat odznova.
neboj, jako krmení pro raky se zužitkuje všechno
oukej tak něco popadnu a vyměním to
někteří naopak chtějí s řasou, buď jako zpestření jídelníčku nebo k "infikování" akvária
Tehdy bylo akvárko teprve půl roku starý a byl jsem tři týdny pryč, tak to mělo dost času na růst. Žádný ostražitý namotávání na špejle se nekonalo. A tohle jsem pak už vyškubnul najednou i s kytkama, rukama
hustý. Když na to tak koukám tak mě moje akva uklidňuje
Pouze prechodny stav
kdyz si nove zalozena nadrz "sedala". A dobre se to odstranovalo. Pravda, jen byl opruz tahat to ze sagitarky. A rozresilo se to samo
Pak jeste soucasne s tim bylo stadium male kulate prisedle rasy na anubiascich, plynule prejdivsi do ruduchy (pouze v tom jednom rohu s anubiasama). Pak bylo krasne stadium kratke zelene rasy na bridlicovych terasach - fakt nadhera, krasnoucky zelenoucky kratoucky koberecek... ktere bylo ovsem brutalne ukonceno neritinami... Pak misty jeste kratka cerna chomackova lamaci rasa (nevim jak bych to lip popsala)... A pak jsem se nasrala na furt vypadavaci spunt v rampe, prestala to resit = zmenilo se proudeni vody v akvi... a je to. Muzu delat co chci a jsem rada, ze sem tam neco je, aby mely neritiny a spol. co zrat
PS: omluvte pripadne preklepy, ono takova lahvinka Rulandsky sedy vyber z hroznu... mnaam... udela svoje
No fuj, to tak leda bombu na to. To nikomu opravdu nezávidím. Zlaté špejlování.
jeste z boku, krasny zeleny prisedly mrak
jooo, spejle, bejvavalo
jj taky otrhávám pinzetou už mám na to grig. Ale s tou na dně s tou si ne a ne poradit. Doufám, že si s ní poradí KNO3
PaDa napsal: to jako vy budete u velkýho stolu všichni točit špejle a já sám v rohu na židličce mlejnek?
Neboj, já v akváriích taky netočím špejlema. Ale v třílitrovce, co mám "zapomenutou" na okně, bych mohl.
já to spíš otrhávám pinzetou, mám takovou tu dlouhou pevnou vláknitou
Taky nemám důvod točit špejlí. Uděláme si spolu šnečkovej koutek
jsme koukám ve většině,takže špejle prosím v celém salonku
DÍKY PŘEDEM
a vem i permici, jseš teď jedinej, kdo jí má
taky jich tu pro tebe pár mám, ale vezmu ti je už ve čtvrtek. není toho moc, tak budou mít aspoň takovej předkrm.
Kdo netočí s námi, točí proti nám!
Že bych pro vaší sekci objednal vlastní stůl? Na něm místo párátek špejle, abyste nevyšli ze cviku...
ruku líbám
chlapci, můžu mezi vás rozdělit asi stovku okružáků, levatek a podobný havěti, ampulárky bohužel nemám
Rád se opět přijdu podívat a popovídat - má-li někdo přebytek přemnožených plžíků a popř. dvě ampulárky, rád se jich ujmu - resp. se s PaDou podělíme.
Mohl bych za ně nabídnout malé elegansky, bude li zájem..
jsem v akvárku sundal jednu dvojzářivku a špejlema točit netřeba
možná je to jen náhoda, ale dokud funguje, zůstanu u toho
to je zajimavy.... v tom vetsim maximalne sem tam odstranim chomacek... jinak max ruducha a v tom druhym, ktery se zajizdi, mam vsecko mozny ale na spejli nejni ani jedna..... tak ti nevim co delam spatne.....
jsem zvedavej jak ty akva vydrzely 14dni jen na co2 bez hnojeni a vymeny vody.....
Koupil jsem v řeznickejch potřebách, takový ty silnější a hranatý a s nima to jde nádherně, nelámou se
Ty taky, vítej v klubu špejlařů, letos je to nějaká epidémie, nebo co
Na srazech budeme povinně k rostlinám rozdávat i špejle.
Pár dní před srazem ožívá tohle téma a zamlouvají se rostliny, tak sleduj. I kdyby ti to uteklo na stole toho bývá stále dostatek. Stálí hosté už jsou hodně vybíraví.
Proklatě
Uvidíme, jakej bude ten příští se čtrnáctkou, třeba bude ruduchovej.
I já se musela podívat kdeže ty špejle jsou
letos poprvé - takže hromadná erupce na slunci jo?
Kluci, já se přidám, já taky točím
Ty taky, vítej v klubu špejlařů, letos je to nějaká epidémie, nebo co.
Jo ale moje akviško bude za chvíli vypadat jak jedna velká řasa. A vypadá to že přerybněno nemám páč dusičnany jsou skoro na nule. Takže sem dneska začala přihnojovat
Každý má nějakou tu řasičku. Já taky točím špejlí.
To určitě nevadí ale v 22 00 nás z hospody vyhodí.
Přidat reakci
1 ...... [208] ...... 350 351
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 356645x