Setkání akvaristů - Praha
No, chystám se stěhovat do svého a vzít si akva do Prahy, takže ten restart bude aspoň spojený s tím.
blixa potrebuje zvysenou hladinu co2....
neves hlavu.... holt te ceka totalni restart...... je to nemile, ale neni to duvod to vzdavat
nekde jsem videl v akci savo...
Já bych Blyxu možná zkusil ještě jednou, když teď budu hnojit hnojivem od Designera, tak mi třeba i poroste, minule to s ní nedopadlo dobře.
Také zkusím vyrobit reflektory pod zářivky (ale to jen když to jinak nepůjde).
0 05.01.2014 16:24 Tereza a piskorky mas?
unasevi rychlost je takova pri ktere se dany substrat da do pohybu.... a kdyz nejakej ten sejrajt zustaen ve dne nic by se nemelo dit... kytky prece z neceho musi rust... nebo jsi si mel do dna zabudovat rost na odkalovani.....
ale dam ti za pravdu jednou za nekolik let je pak treba lehky dno vybagrovat a proprat... to kdyz se nahromadi prilis usazenin.....
Blyxu přinesu to se divím že jí někdo chce. Jinak jsem protrhával a bude i Echinodorus 'Fantasy Color'.
to mi opravdu nic neříká, většinu toho sajrajtu vycucnu, ale dost toho ještě zůstane, jelikož pokud přidám na sací síle, jde to i s liaporem
Pokud nebude problém že bojuji z řasou tak vezmu.
Ty dva koně jsem myslela akvaristiku a koně(živého), protože se žebříkem jít na šištičky by byla asi dřina.
Přátelé, neponesete někdo na setkání Blyxi japonicu??
Já bych prosil na příští sraz namíchat. Minule jsem si ho nedonesl
a tento pátek nemohu přijít. Děkuji
Tak to je fajn ze jsi napsal, zatim nikdo zadne hnojivo nechtel, tak jsem si rikal, ze ani tentokrate michat nebudu. Namicham tedy
.
Taky bych potřeboval nějaký trávníček do přední části. Něco nenáročného, nízkého a hlavně rychlerostoucího a aby to vypadalo aspoň trochu jako travička.
Taky už mi došlo hnojivo, tak doufám že Desinger zase něco namixuje.
Lulito: Pro tebe tu mám připravenou jednu Cryptocoryne wendtii 'Brown' (ale budou na ní na 100% šneci - kružníci) kdyby si mi za to vzala jednu 'Tropicu' nebudu se zlobit
a pak se mi tu v miníčku přemnožila plovoučka (Salvinia), už jsem musel kousek odendat aby mohla beta k hladině.
....už ti neroste ani takový plevel.
Mám jen dva stonky, ale potřebuji jich víc.
Tak to je škoda, že jen jednoho. Úplně to vidím, kdybys měla dva: Pevně stojí jeden těsně vedle druhého v rybničním bahně, ty ladně stojící a akrobaticky rozkročená na obou jejich hřbetech trháš nad vodní hladinou olšové šišky a je to náhle přestává bavit a rychlým odskokem (jeden vpravo a druhý vlevo) se vracejí na břeh. A kde vidím tebe?
Nerozumim. Kone mam jen jednoho
A navic malyho (papirove je to pony). Mysleno bylo ze jedno hobby pomohlo druhymu hobby
Jak tak koukam zajem o sisky je, tak ja tu siskoidni vypravu jeste radsi zopaknu
Václave, jestli ti tam ještě kousek tá červené repens zbyde, tak bych si ji vzal, já to posledně na sraz ostříhal nějak moc a teď jí tam nemůžu skoro ani najít, tak ať to trochu oživím.
jarousek prinese naky kamenny mix co dnes nazbiral,hezky barevny tak 5 kg a naky korinek,fotky mozna hodim zitra jestli bude cas,jdem ze zenou na morsky svet.
Kdyžtak se rozdělíme.
EDIT: Myšleno o ludwigii a za šišky děkuji. Ještě že máš dva koně, žebřík bys asi netáhla.
Děkuji a klaním se.
Tak jsme si s kobylou udelaly "siskovou" vyjizdku. Jeste ze jsem ji mela, neb sisticky byly ve vyssi letove hladine, a diky pojizdnemu zebriku jsem na ne dosahla
Ovsem uplne nejlepsi sisky byly jako na potvoru na vetvich nad vodou. Takze nezbylo nez vlezt do rybnika. Pojizdny zebrik mi dal jasne najevo, ze na tohle se muze zvysoka vy...tento, a to doslova
ale nechala se premluvit.
Takze sisticek bude dost, jeden konicek vypomohl druhemu konicku
A kdyz bude zajem do pristiho srazu dame repete, jen si na ne neco vezmu, vozit to po kapsach neni nejpohodlnejsi.
"...Ludwigia repens 'Red'..." sakra... pozde... kdyby zbylo i na mne, budu rada
0 04.01.2014 18:02 R vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostliny Už mě zase funguje akvárium na chodbě tak mám kam ukládat.
Pro raka Máš ji mít ale bez co2 a hnojiva to nebude asi moc barevná rostlina.
Pro RAPa to už ti neroste ani takový plevel.
Pro Kytku máš ji mít ale je to zatím dorostenec.
Pro Jáju je tvoje.
Přehlédla jsem, že přineseš Ludwigii repens 'Red', kdyby na mě vyšla, budu ráda.
Měla bych zájem o E. Janii. Děkuji.
Měl bych zájem o tu polyspermu.
Pokud bude dost šištiček, budu za ně vděčná. Tedy krevetky budou vděčné.
Jestli bych mohl poprosit o tu Limnophila aromatica nechci jí dát rakům male dal bych jí ke krevetám .Tak jestli by byl kousek byl bych rád.
tak mi natrhej taky (pokud budou), ale dorazím až na únorový sraz
předem děkuji
Půlpy
PS: Leden se mi kryje se srazem v Lb
dik, uz jsem polekala pritele, ze tentokrat z hospody dotahnu hada
...a druhy druzstvo bude voltizni - volne sestavy krevetich cvicencu na thorakatovi jak stojicim tak plujicim
O vikendu se budu motat v lese kolem olsi (teda myslim, ze tam, kam se s kobylou chystam, ze tam jsou), chci si nazobat olsovy sisky do zasoby. Kdybyste nekdo chtel pro krevetky, tak muzu natrhat vic.
Myslim na Tebe s Echinodorus 'Scarlet snake'.
Dal kdyby nekdo chtel, po kousku male:
Echinodorus 'Red flame'
Echinodorus 'Ozelot red'
a pak nejaky plevel jako:
Salvinia minima
Riccia fluitans
Ceratophyllum demersum
a co jeste oskubu...
No, zřejmě slušnej oddíl, zapsal bych je do prvního družstva.
krevety (cherrynky)..... upozornuju, ze jsou drzy jak vopice
Mohu potvrdit. Ještě jsem neviděl, aby kreveta kradla rybě žrádlo.
já vezmu všechno co zbude, potřebuji tu svou nádrž trošku zarůst, bohužel nemám co vzít, bo je všechno hnusně obrostlé řasou a a jsem rád, že se to teprve pomalu zlepšuje
jedna malá nana by se mi hodila do karantény. Pokud je ještě volná.
Já něco přinesu, ale taky toho nebude tolik, většinu už mají lidé zamluvenou a stonkovky, poté co jsem zasadil jen vršky jedou pomalejc. Ale donesu Hydrocotyle leucocephala, jednu Kryptokorynu pantederifolii, něco plovoucích no a pak se uvidí, ono to za ten tejden ještě může narůst.
Asi bych ty Cherry zkusila taky. Kort pokud jsou takhle skvěle drzý
Pokud mohu poprosit o rezervaci Cherryn i malého echináčku - obojí se mi aktuálně hodí...
Pokud se do te doby neskazi donesu biomasu pro Raka.
Jelikoz jsem podarovala Celakovickou akvaristiku kyblikem rostlin, tak tentokrat nic nedonesu.
Leda, ze by nekdo chtel malyho echace Frans Stoffels.
A premyslim, ze z kola (z akvarka) pujde ven ech. Red Special (je hezkej, jen na my potreby malo red
).
A kdyby chtel nekdo malyho anubiase (nana) do minicka, tak by se taky nejaky kousky nasly.
A myslim, ze v tom pocasi co je bych pro pripadny zajemce mohla zas donyst i nejaky krevety (cherrynky). Jen pripadny zajemce upozornuju, ze jsou drzy jak vopice
viz fotogalerie
www.akvarko.cz/… Tak jsem to dneska u trojek ověřoval a oba termíny správně přepsali ze starého kalendáře do nového
Lednová hospoda je již za týden,
v pátek 10. 1. od 18:30 hod.
Prosím tedy, aby se zájemci o akci zapsali co nejdříve na
rybicky.net/akce/1315 .
Objednal jsem velký salónek, když bude málo přihlášených, stáhnu to zpátky na malej.
no já mám zase opačný problém, celou dobu jsem se snažil mít čisté prostředí, takže všechny hodnoty na 0, nebo poblíž nuly, takže jsem si vybudoval takové sterilní prostředí a jak se řase daří. Bohužel rostlinkám ne. Bojuju s tím už pěkně dlouho a teď jsem snad už konečně pochopil kde je problém. Právě v té sterilnosti. Používal jsem i PMDD, ale to se mi moc neosvědčilo. Tři týdny zpět jsem koupil v ZOO Braník tekuté hnojivo a už je to pomaličku znát. Rostlinky se pomaličku zazelenávají a snad už se to bude jenom zlepšovat. ťuk, ťuk
jde o ziviny ve vstupni vode..... hnojeni se musi upravit podle kytek.. ja treba pridavam navic zelezo.... takze by to chtelo asi komplet scan na ziviny v akva a ve vstupni vode....
odkalovat lehkej substrat chce trosku sikovnosti a mit spravnej odkalovac.... asi ti nic nerika pojem unaseci rychlost, co?
jinak moc děkuju za rady a reakce
no s tím pmdd to není zas tak horký, čistotný ryby byly myšleny oproti filtraci a srovnání s živorodkama, což jsou slušní kanálníci. No měnit alespoň 1/3 akva několikrát do týdne by mě zlikvidovalo, jelikož to není jediné akva co tu mám, ale zatím jich je cca 10 a ta spotřeba vody je trošku vysoká
Mám pravdu samozřejmě, hlavně řeším silnější filtraci, bylo vše ok, ale pořídil jsem neritiny (žerou jak o závod, to zas jo) a ty maj koblihy skoro jako kůň
, jenže když se pokouším to odsát hadicí, tak to jde i s liaporem.
Přidat reakci
1 ...... [206] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355251x