Setkání akvaristů - Praha
Já to tušil Václave , copak se přihodilo ?
Velice vydařený večer.
A kam čučíš ty?
Už vyrážím
Já chodím jednou za rok
jednou za rok, ale o to jsi vzácnější
10 ks muzu ubytovat.dekuji.
dudak, NirvanaBoy, lucasio - ok, připravím vám tři porcičky, tak se pak hlaste
To já jsem si ani nemyslela, že je to na mě, to byla narážka na podobnou starší situaci. Proto taky "mně", jinak bych psala "mi" - ale je vidět, že jsme každý z jiného konce republiky
Já chodím jednou za rok, viď PaDo
To nebylo myšleno na tebe, ale rád s tebou po dlouhé době pokecám.
Ahoj všem, najde se nějaký zájemce o cca 50 skalárek? Jsou 3-4 cm velké a už se mi nevejdou do akvária...
já poměrně vim co používám, jen si nepamatuju v jakém to je poměru, kterej mi je stejně celkem fuk(ikdyž by asi neměl). Leju toho tam víc a tejdně vyplachuju, myslim si, že mi to celkem funguje...
vodu jsem myslel kvůli tomu, že nevim jaká je, resp už nevěřim svým testům, hlavně jakou mám tvrdost a dusíku mám ve vodě celkem málo a přítelkyně ještě míň....
Ahoj vzal bych si taky trochu
No nevim, ja zadny velky expert na akvavodu nejsem. Co je mi znamo, tak hnojivo se do vody dava zejmena proto, ze voda z kohoutku jej neobsahuje. Az na NO3, ktere bohuzel voda z kohoutku obsahuje. Horcik a draslik voda z kohoutku obsahuje ve zcela nedostatecnem mnozstvi pro provoz rostlinneho akvaria - proto se tam to hnojivo sype...
To co pouzivas je PMDD klasika bez KNO3, to nasypeme zitra v mnozstvi jake chces. Ale otazka, jestli je to to, co rostliny v Tvem akvariu potrebuji, je otazka dlouhodobeho sledovani a experimentovani. Kdyz se rostlinam nebude darit, jedna z moznosti je zmenit pomer drasliku a horciku v PMDD. Ale to je dlouhodoby proces.
Vodu nenos, neovlivnuje slozeni hnojiva jak jej namichame. (voda ovlivnuje trvanlivost chelatu zeleza - proto se PMDD rozpousti v destilovane vode, a Plantex neni moc vhodny pro zasaditou vodu).
tak to abych vzal s sebou vodu, aby mi někdo udělal laboratorní testy, těm svým už nějak nevěřim.
normálně beru toto
www.akvarista.cz/… a je to celkem ok, ale rád si nechám i poučit, vezmu s sebou rozbor ze stránek veolie...
Paxero napsal: Dorazim a vezmu s sebou:
Pogostemon erectus - dobre se mu dari, ma hromadu odnozi, rad se jich zbavim...
Limnophila aromatica - kvalita neni zrovna vyborna - listky mi oziraji rybicky, starsi rostlinky jsou trochu zarasene, ale katastrofa to take neni. Chce to nekdo nebo to mam vyhodit? Protrhat to musim.
Echinodorus 'Ozelot' - krasny kus, 38cm na vysku a stale roste. V patek bude mit pres 40 cm na vysku. Nevim, co s nim, protoze chci mit v akva i neco jineho...
Echinodorus grandiflorus 'Argentinensis' - mohu prinest 2ks v normalni velke velikosti, krasne zdrave. Alespon doufam, ze je to tento druh echinodoru.
Glossostigma elatinoides - prinesu odnoze ktere nezakorenily a momentalne se volne vznaseji od dna
Jestli teda ještě bude nějaký pogostemon, tak bych si taky trochu vzal..
Taky bych si nějakou vzal, ale budu tam až kolem osmý... Díky předem
Já bych si jich pár vzal, tohle jsem ještě na hladině neměl, díky
Ať nejedu s prázdnou... přemýšlím, co stojí za to vozit, ať to není jak s tím dřívím v lese. Kdyby někdo chtěl Phyllanthus fluitans, ozvěte se do 9 do rána
Uvidim, jestli zbyde, nevim presne kolik jsem jich balil, kdystak na tebe budu myslet.
Pomer slozek v PMDD je vysoce individualni - existuje nekolik oficialnich slozeni:
PMDD klasika:
33g MgSO4 * 7H2O
14g K2SO4
9,6g Plantex CSM+B
6g KNO3
PMDD bez KNO3:
33g MgSO4 * 7H2O
20g K2SO4
9,6g Plantex CSM+B
PMDD latest formula:
13g MgSO4 * 7H2O
42g K2SO4
18g KNO3
9,6g Plantex CSM+B
Jak vidite, pomery horciku a drasliku (a pripadne dusiku) se docela zasadne odlisuji. Ted jsem docela dlouho sypal smer podobnou PMDD bez KNO3, ale zacinaji mi nektere listy trochu zloutnout, takze si myslim, ze uberu horciku a pridam drasliku. NO3 mam ve vode dost, pridavat ho hnojivem nepotrebuji.
Slozky PMDD se maji skladovat oddelene (u chelatu to chapu, zbytek nevim proc).
Zaver:
- beru s sebou
vahu
- beru s sebou
Plantex CSM+B, cena je 1,50Kc za gram
- vezmu neco
K2SO4, v malem mnozstvi zdarma
- MgSO4*7H2O a KNO3 myslim bere nekdo jiny
- prineste si vlastni pytlicky
- na miste muzeme diskutovat a nasypat dle vysledku diskuze
Povinna cetba (pokud neznate):
www.akvarijni-hnojivo.cz/…
akvarijni-hnojivo.cz/… 0 25.06.2015 14:05 NirvanaBoy Byl by prosím někdo tak hodný, a přinesl mi nějaké jemnolisté rostlinky? Taky rád vezmu piskořky nebo cherryny, jestli jich má někdo moc..A to samé o jakékoli rychlorostoucí rostlice či plovoučce..
Objevím se tam tak kolem osmé hodiny(dřív nestíhám
)
Přinesu asi čtvrt kila síranu hořečnatého,nemám ale ještě váhu,tak si kdo chce odebere kolik chce a to do vlastního pytlíčku...
kdyby to šlo rovnou i namíchat v nějakém poměru(neznám ten poměr) tak bych si vzal klidně 50g + 50g KNO3, vem jak ti to vyjde, jsem vděčný za cokoliv
100 g mi bude stačit, děkuju!
pokud je ještě volná, tak bych si vzala tu ludwigii rubín, děkuji
bukynu bych rad zkusil,prosím a děkuji.
0 24.06.2015 20:04 Marcel G – Jehlové ventily
Když už jsme u toho nabízení a shánění, tak kdyby chtěl někdo náhodou kvalitní jehlový ventil Camozzi RFO 383-1/8 na jemnou regulaci průtoku CO2 z tlakové lahve, tak mi dejte vědět. Válí se mi doma asi 3ks. V akvaristických e-shopech se prodává za 419 Kč bez poštovného (329 Kč ventil + 90 Kč za 2ks šroubení s převlečnou maticí). Já 1ks přenechám za 300,- Kč.
PS: Pokud ta nabídka v tomto vlákně bude někoho pohoršovat, tak prosím admina, aby to smáznul.
Jestli máš Plantex tak bych si 3-4 dávky koupil.
0 24.06.2015 15:31 dudak [1893] donesu: Micranthemum micranthemoides, Micranthemum calitrichoides (zamluveno), Marsilea hirsuta, Staurogyne repens, Microsorium pteropus (zamluveno), Rotala macranda a rotundifolia, Pistii, Sagitaria subulata, Cryptocoryne pontederifolia (jen takový 2 mrňata), Proserpinacu, Ludvigii rubin, Pogostemon erectus (jen jeden řízek), Lindernii, Bucephalandru sp. Kir royale a sp. Pink biblis, kdyby někdo chtěl můžu vzít i ceratophylum. Pro Pádu šneky - snad je zase nenechám doma.
KNO3 ti můžu donést, kolik toho chceš? na sáčky tomu moc nerozumím, spíš řekni na gramy
Jé a nenašel by se náhodou někdo, kdo naopak má a může postrádat KNO3? Několik sáčků s bílým práškem bych si odnesla s radostí, ale i jeden jako nouzová dávka by moc potěšil
jisyko - Taky doufám, že dorazíš, i když mně od Tebe žádný mail nepřišel
Kolik PMDD potrebujes? Mam to po slozkach bez KNO3, vcetne original Plantexu CSM+B. Mohu postradat libovolne mnozstvi do cca 1 kg. Cena za nakup. Nizsi nez v obchode.
taky prinesu pár kousku...
Neco malo ti oskubu, pripadne budu mit i staurogyne, M. micranthemoides a M. hirsuta, jen abych nasel cas to oskubat.
Zdravím, nemáte někdo trochu Micranthemum callitrichoides 'Cuba'? Brácha shání nějakej trávníček. Díky
kdyby nekdo mel,staci jeden,prosim a dekuji.paradne jsem si rozhodil akva,takze restart.
něco tady mám,vynajdu,přinesu.
Zdravím, nemáte někdo přebytečnou plexi trubičku s vnitřním průměrem 13 mm? Potřebuji prodloužit sání závěsného filtru. Potřebuji jí +-20 cm. Kdyby jste někdo měl a mohl postrádat, budu rád. Díky předem.
PaDa napsal: zamraž co se dá a máš vystaráno
jen to nesmíš naservírovat místo guláše...
když já mám furt nějaký problém - aktuálně ten, že min. do konce měsíce jsem bez lednice, a mrazák funguje tak na 50%, takže ten raději nebrat.
mmch, znám hafo lidí, kterým bych komáří guláš velmi ráda naservírovala
Přidat reakci
1 ...... [140] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355246x