Setkání akvaristů - Praha
0 10.01.2014 14:31
dudak [1884] tak jsem dostříhal, ještě to nabalím, to akorát tak vyjde a vyrazím. Zbyl mi tu jeden malej kousek lomariopsis, kdyby si ho chtěl někdo zabrat dopředu. Jinak kromě toho co už maj lidi slíbeno budu mít navíc plovoučky, hydrocotyle leucocephala, heterantheru, micranthemum micranthemoides a možná nějaký mikrosorka, ale to nevím, slíbil jsem je serof74, mám to v kýblu a netuším kolik jich bude, taky musim mrknout jak má velkou nádrž, aby se mu to tam vešlo. + 1 kryptoška a jeden echionáč
Ahoj Bello, moc ráda bych pár krevetek, ale už jsem si toho všimla asi pozdě....

zajímavý je že v mym Antistresu II (nadrz) se okrehku nedaří (ono se tam nedaří ani řasám)
"On muze dobre poslouzit i jako indikator" i jako krmivo

me to zivorodky zraly, proto jsem ho tam nasadila.
Ja myslim, ze Okrehek ma mnoho z nas, takze kdo chce zustat bez nej, mel by si rostliny ze setkani hodit do skopku a proplachnout/vybrat. Nakonec vsechno co jde do akvaria nejprve dezinfikuju hypermanganem, tak to do skopku jde tak jak tak... Akorat mne ten Okrehek netrapi, tak ho holt jednou za par dnu vyhazu nahrubo jak to jde, nekonecny pribeh

.
On muze dobre poslouzit i jako indikator, protoze kdybych videl, ze prestava jit, vedel bych ze je neco spatne.
Mikrotenaky mivaji v TESCO, rolicka mensich 120 pytliku (svacinove) okolo 20Kc a jeste jsou uvnitr baleni pribaleny dratky k zavazani. Dokonce ani netecou

.

"rejt jak svine v zaludech" vystizny
vecer jsem s v akvi nipala dve hodky, aspon bude trochu biomasy
jeste ze se ty krevetky lovi v podstate samy, zvedavky zvedavy
jooo, okrehek... vzdycky si myslim, ze je po nem... a po mesici, koukam, ze uz tam plave zdibecek, a tamhle dalsi... pritom obiram i sklo, aby nebyl nalepeny nekde zboku... ale uz je pod kontrolou, uz nedopustim takovou pohromu... pro cichavce a maly sumecky to uz byl tak trochu pruser
Když si vzpomeneš, schovej mi prosím pár kousků hydrocotyle, dorazím až kolem sedmé.
no ja už to tahám druhou hodinu, vůbec jsem netušil kolik toho hydrocotyle tam je, v akvárku se úplně rozsvítilo. Jaroslave budeš chtít Ech. amazonicus, vytáhl jsem jeden cca 30cm, možná o kousek víc, jestli ne tak je taky k mání. napytlíkuju to až odpoledne, jen musím sehnat někde pytlíky, jinak to půjde v igelitkách
Vstaval jsem pred sedmou, ze to co jsem vytahal z akvarka hodim do vany a napytlikuju podle druhu, at se v tom nemusime rejt jak svine v zaludech, a dorucim to neznicene. Mel jsem hodinu co delat... hlavne s tim to zbavit Okrehku

.
Svobodná republika Žižkov
Jste v Schengenu nebo musím ještě domů pro pas?

Vivat Žižkaperk

těsně před odchodem směr žižkov...
Žižkov se píše s velkým
Ž .
Svobodná republika Žižkov to není nějaká obyč Praha.

metrhani čeká až odpoledne... těsně před odchodem směr žižkov....
Naloveno a plus minus pripraveno.
"Teď to ještě ráno nezapomenout doma" tak tak

Nemate nekdo se zucastnenych nahodou nasadu Grindal cervu??
kolem 8 vecer, muze byt? predtim zavolam
zabehlice,zastavka v korytech,prijdes dnes?vem si nakou vetsi tasku.734 711 930
cau, ja bych ho vzal. kde bydlis? ja Vrsovice, Slavia
Hmm, nevim, nevypada to jako to co jsem mela, byla fakt o dost drobnejsi, stihlejsi.

myslim ten kořen,kdyz se někdo stavi dnes,potěši to.je na nem bleherac a tak 40x40x50.
Bella napsala:
Jednou jsem si z hospody donesla nejakou valisnerku, nepovedlo se mi urcit druh, listy rovne, uzsi, nicmene natolik agresivne rostla a poustela vyhony, ze i kdyz hladiny dosahla pomaleji a dele trvalo nez se listy polozene na vodni hladine vytahly, stejne sla... kdo se s tim ma furt crcat, odstrihovat vyhony a zkracovat listy...
asi amerikana
rybicky.net/atlasrostlin/vallisneria_americana
mám ji ve 250tce , není to tak hrozné,

Mám takový dojem že stejně si ty naše srazy nejvíc vychutnají PaDovi mřenky.

Vždy dostanou po srazu pochoutky.

V pohodě, deset by se mi do nádrže už stejně nevešlo.
Bych se divila, kdyby ne.

...piskorky, tak je zitra vezmu. Treba se nekomu budou hodit.
Ptal jsem se svejch mřenek a prej jo

asi 10,nechci za ne nic,jenom at je nekdo veme.ale v patek jsem v praci,nebudu mit cas na odchyt a uz se ozval kacercz.a o tercich pokecame.
já mám velký kořen takže ty microsoria klidně vezmu
taky si vždy říkám, že to ostříhám až před srazem, ale ten měsíc to prostě nevydrží, takže stříhám nakonec dřív, ale většinou si pro to někdo dojede. Zejtra eště prostřihnu Micranthemum micranthemoides, kdo bude mít zájem a Hydrocotyle leucocephala. a nějaký Microsoria, ale vypadá to že těch tam bude spousta, tak je možná nechám až na příště. Taky zkusím ostříhat těsně před srazem Heterantheru,ale nebude jí moc.
nevyhodi... sezerou raci, ne
mela jsem od minulyho protrhani kybl biomasy, ale zas se to skazilo

proste to tolik dnu nevydrzi
Kolik máš těch Teter císařských a kolik za ně chceš?
nevyhodí, já beru vše co se nerozebere i když to bude obyčejné, potřebuji nechat pořádně zarůst tu mojí nádrž
0 09.01.2014 10:24 Macrosek – piskorky

tak vcera si jeden akvarista neprisel pro piskorky, tak je zitra vezmu. Treba se nekomu budou hodit.
Dnes vecer protrham jungli, takze pokud bude zajem o neco obycejneho ve stylu:
rybicky.net/fotogalerie.php…
...no ja to dotahnu, kdyz tak se to vyhodi

.
Něco vylovím

no 2 tam mam a zatim vydrzely. tak neco vezmi, pridelam to na par kamenu. dik
Nechceš nějakej kousek anubiasu do akvárka? Ten by tam vydržet mohl

vali se mi to uz dlouho ve skrini, takze kdyby mel nekdo zajem, muzu v patek vzit s sebou...
Na jedno akvárko, co mám teď potmě, by se mi to hodilo
Tak to prosím vezmi a domluvíme se

OK, vydrzim

nejakou hodne velkou a silnou, at to vydrzi.
Donesl bych ti giganteu rád, ale takovou momentálně nemám, jen prcky, jsem to minulej týden silně redukoval...
Tak budeš muset počkat na Ríšu

Donesu ti jednu malou giganteu a pár jinejch valisnerií.

Macroskovi jí cpeš a tady rozmlouváš.

Mnooo, jak bych ti to rekla... mam 300 litrovy akvarko

a gigantea sla

jeji rustove a stinici moznosti pro me (a ostatni rostliny) nebyly akceptovatelne
Skoda, ze se mi nechytla valisnerie rubra... ta vypadala decentne.
Jednou jsem si z hospody donesla nejakou valisnerku, nepovedlo se mi urcit druh, listy rovne, uzsi, nicmene natolik agresivne rostla a poustela vyhony, ze i kdyz hladiny dosahla pomaleji a dele trvalo nez se listy polozene na vodni hladine vytahly, stejne sla... kdo se s tim ma furt crcat, odstrihovat vyhony a zkracovat listy...

a jeste jedno foto
Přidat reakci
1 ...... [199] ...... 345
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 347523x