Setkání akvaristů - Praha
0 21.01.2010 09:12 JuraS super setkání..díkez za ricii, okružáky i echináče a vzorky krmiv..pro příště si dám normální jídlo a příliš tučný a se šlachami tatarák si odpustím..
pijanů jsem myslel obrazně

atmosfera je tam vzdicinky humorna a privetiva
jen Vas opet poprosim o nazvy rostlinek co byly na vymenu... abych si je prodal do prezentace... prave je jdu sazet
no tak paráda - napíšu si to do diáře v telefonu - v Roháčovce jsem pracoval, takže bych to snad měl i najít.
Příští akva hospůdka středa 17. února:
sraz akvaristů u 3trojek
www.u3trojek.cz
Roháčova 19 - Žižkov, Praha
Autobusová zastávka Rokycanova (cca 6 min. 175 z Florence nebo 3 min. 136, 175 z Flory) nebo Tachovské náměstí a pár set metrů pěšky (5 min. 133 z Florence)
www.mapy.cz/…
Setkání akvaristů v nekuřáckém salónku, opět v 18:30 hod. Pokecání u piva, výměna rostlinek, dobré jídlo. Akce je otevřená pro všechny zájemce. Pro představu - fotky z hospůdky jsou zde
rybicky.net/rady/clanek/326
tak třeba příště - termín ještě ale asi nebyl stanoven, že?
ale mám trochu strach, jak přijímáte nové členy do komunity akvaristů pijanů...
Dneska byli tři nováčci a vydrželi až do konce, tak snad dobře

A jak jsem mohl zapomenout na JuraS, když byl pořád slyšet

taky jsem myslel, že bych se přišel podívat, ale mám trochu strach, jak přijímáte nové členy do komunity akvaristů pijanů...
njn, chápu, na rozdíl od Danily a Zikyce jste omluven

Obvyklá rekapitulace: Václav (taťka, brzy dědek cichlidář), Rap, Moucha, Romy, Pada, Henry69, Ordowik, Aleš, Pavel (akvarista.cz), Navik, Crayfish, Harry, Olwy, Peťura.
Stovky vyměněných rostlinek a desítky vysídlených šneků.
Jó, kdyby to nebylo tak daleko...

Hezký!
V té naší "klubovně" mají jenom ten nakládaný hermelín...

Zato ale ve dvou variantách!
klidně přijeďte

jen haby stacili nosit.... aby to nedopadlo jako posledni sraz u dobry trefy....
SIDe vsak se jukni na jejich jidelak....
www.u3trojek.cz/…
za chvili vyrazim, jeste zabalit par sacku na kyticky....
Takže tatarák?!

Asi budeme muset změnit lokál pro schůzky olomoučáků!

0 20.01.2010 17:12
Romy [1839] - Cichlidy Já mám asi už jasno, tatarák, stravovací návyk docela dobrej, už ho tam budu mít počtvrtý.
A o pitnej režim strach dneska nemám

pitnej rezim a pravidelny prisun potravy je takova samozrejmost o ktere se tu snad nemusime bavit....
0 20.01.2010 08:09 JuraS dostaneme se i ke zdravotním problémům ? jako je nařízený pitný režim atd ???? dodržování stravovacích návyků..například koleno s křenem ?
schvalne vemu i CHSK
(jinak mam testy na NO2,NO3,GH,KH,pH,Fe,P, CHSK)
0 20.01.2010 07:32 JuraS piskořek jsem nalovil dost...možná ještě dnes nějaké přidám...přinesu
Fosfor,Iod,Vanadium,Kyslik - P.I.V.O

- Zelezo tam "nebude"
Koukám že bude v hospodě laboratoř.
Už někdo měřil fosfor a železo v pivu? Abych věděl, co piju. Nerad bych obrostl řasou...

Tak to je super. Začínám se opravdu těšit

Můžu donést svoje testy (pH, uhl. tvrdost, NO3) či trochu vodního moru a jávského mechu. Stačí se ozvat. Na ostatních kytkách jsou řasy

mam testy od rataje....
no molitan tu mam, ten co se dava do baleni mateboardu....
kdyztak to budou jistit papirovy kapesniky...
0 19.01.2010 12:59 Petr - olwy – Prosba o test na fosfor :-)
Když už si tu tak vymýšlím... nemáte někdo doma test na fosfor (případně železo)? Jen, že bych si jednou přeměřil trochu donesené vody, ať vím, jak na tom jsem a jestli má smysl pořídit si vlastní test? Jak píše Sid o poměru dusíku a fosforu, tak jsem z toho tumpachový, rád bych konzultoval a ideálně pak dopady přímo na mé akvárko

Takže, jestli někdo můžete, vezmu vodu, uděláme test. Jsem otevřené mysly pro všechny vaše rady. Jak jsem už zjistil od Václava - polovina knížek píše kraviny.

Díky
0 19.01.2010 11:33 JuraS – Re: Yirka
no nějakou houbu na nádobí bych našel..jen aby se ty potvory do ní nezavrtaly...
Podle mých zkušeností stačí kousek vlhkého molitanu a igeliťák. Tak je úspěšně posílám i poštou.
0 19.01.2010 11:04 JuraS – Re: Moucha
Jsou to potvory množivý a nenáročný..přežijou snad i atomovej výbuch..stejně je odlovím do nějaký sklínky s víčkem co se mi vleze do kapsy...
huz zejtraaaa..... jen musim vymyslet jak udelat aby vydrzely nez se rano dostanu do prace....
0 19.01.2010 07:45 JuraS Předesílám že piskořek přinesu pár..tak 20 nalovím to co dneska večer až zhasne světlo vyleze po skle..přerývat dno a hledat je nebudu...při jejich množivosti mě budete stejně za čas proklínat...
Na průzkumníky se určitě hodí skvěle, něco vyhrábnu, i bez piva

Je-li cenou pozvání na pivo, pak velmi rád příjmu i tyto. Zakládám si akvaterárium, budou tam v pozici průzkumníků - snad se jim bude líbit.

A nechceš i endlerky? Ale je to teprve potěr...
Cca 30 piskořek má již sbalené kufry na středeční cestu do hospody

Dobrý den, pár piskořek bych bral. Množí se mi v novém AQ jen pomalu a jejich výhody jsou údajně značné. Prostě, rád bych si pytlíček vzal
Prosím, pokud se Vám někomu přemnožili gupky, kteréžto považujete za zbytečné, rád bych si jich pár vzal - v libovolné velikosti. Děkuji moc.
Petr
jojo sneky ty ja tedka potrebuju.... musej spapat zbytky sinice, ktery se mi nedari odsat...
Piskořek je dost

K plackám bych ti dala pár dospělejch, by jim natrhli tričkááááá

Je-li ještě možnost,také bych se rád přihlásil o příděl piskořek...

Sám přinesu zase nějaký ten,,salát".
Však už je to pozítří...

Starší reakce
Fajn, donesu ti tedy nějaké chovné páry

Ahoj Jiri,
ja bych mel o vzorek virnika zajem, prosim o rozumne mnozstvi jen tak na zkousku, jsem taky pristipkar..pivkem se ti odmenim

no vcera jsem koupil pixlu profi krmiva NRD (dovoz z Holandska) 3/5 velikost granilek pro poter, na kladne to prodava jeden akvarista, galaxkam vcelku chuti, takze si budete moct nabrat na vyzkouseni, vemu i maly pytlicky
udajne je to kvalitnejsi nez Hikari... nevim
0 13.01.2010 14:07 JuraS – Re: navik
Díkez...to nic..mě taky některé kytky rostou víc než by měli..to tím, že do nich pereme koncentrace světla, hnojiva a co2..
Přidat reakci
1 ...... [343] ...... 351
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 357649x