Setkání akvaristů - Praha
klidně ti ho dám, ale nevím jestli se na sraz dostanu.... ale mohli bychom si někde dát spicha... dělám v Nuslích a bydlím u Kladna.... (jezdím trasu- letiště, Veleslavín, Muzeum, Vyšehrad - Nusle).
ahoj vespolek, byl by někdo ochotný donést mi na lednový sraz menší množství síranu draselného?
Stačí 10 nebo 20 g - na zkoušku.. předem děkuji
Starší reakce
To ,,budež,, je luxusní
Nejsem si teď jistej jestli je fotogrammetrie pořád přípustná metoda pro práci v KN, musel bych se mrknout do vyhlášky. Nicméně stále budež potřebovat geodeta co ti to ověří, takže u mě pohoda.
Jen s tím nebudu mít tolik práce.
Starší reakce
Až si udělám fotku svý chalupy a ono to samo spočítá rozměry a hranice pozemku a odešle to na katastr, tak jseš v koncích, kamaráde
Tak to samozřejmě, ale když tam není tak se vám to i na PC ukáže otočený a před nahráním to srovnáte. Tady je problém ten, že prohlížeče fotek to podle EXIFu otočí (pokud tam ten údaj je), kdežto redakční systém ne.
Teď už se začínají objevovat foťáky s GPS co do EXIFu dají i zeměpisné souřadnice.
Snad jen dodam, ze to funguje pouze tehdy, pokud fotak ma cidlo otoceni fotoaparatu. Dnes uz je to standard, ale jeste pred par lety to u levnejsich fotaku nebylo vubec zvykem. Takze u starsich fotaku EXIF klidne muze byt, ale informace o otoceni tam neni.
Oni foťáky ukládají do EXIF údaj o natočení foťáku a prohlížeče obrázků to podle toho EXIFu otočí, takže na PC je to dobře. Chce to nějakej hloupější prohlžeč obrázků, kterej tohle neumí, nebo třeba přeuložit v Gimpu, ten to z EXIFu pozná a zeptá se jestli má fotku otočit. Pak stačí jen uložit. Šlo by to automatické otáčení přidat i do redakčního systému, fotka by se při nahrávání sama otočila.
Musíš je správně uložit (nejlépe jinam než na kartu)pokud to neuděláš dopadneš tak jak si dopadl.
Já to právě rovnat nemohl..samo se mi to srovnalo...leda bych fotku nějak upravil,pak by asi už zůstala otočená správně...
To je divný, protože v tom samém programu jsem to srovnal uložil a tady je výsledek.
Díky,mě se to právě samo otáčelo do správné polohy,používám Irfan View
Musíš to v nějakém prohlížeči otočit do správné polohy a uložit pak se ti to bude zobrazovat i tady správně.
sakra..to nejde,mě se to v pc normálně otáčí... :(
jo..já to napravím,aby sis náhodou neukroutil krk
nebo si otáčíš monitor?
bylo to supr,kdybych ráno nemusel vstávat.děkuji za kytičky a pokec,moooooooooooocccccccccc...
Taky diky za paradni mech!
Sadie, ty moje 4 chudery jsi nechala na stole v ty vetsi zavarovacce tak si je vzal Pavel na zkrmeni
. Budiz jim voda lehka
PaDa napsal: Asi ještě neví, kde mu hlava stojí Asi ještě neví, kde mu hlava stojí
aspon ty fotky votoč
Jsem si říkal, co tam pořád bádáš
Jj, i když jsem mohla být bohužel jen na chvilku, tak bylo u vás fajn. Těším se zas někdy v pátek
Dám si jedno na tebe
což to tu občas mám, ale stejně bych raději zašel za váma na pokec do hospůdky
propašuj si tam nějakýho lahváče aspoň
lehce před šestou určitě já.
Hencin napsal: Bude tam z vás dnes někdo dřív? Končím v práci, dám sprczhu a jsem tam tak za 1,5 - 2 hodiny.
To nebyl zedník..to byl průtokový ohřívač.
Tenhle zub už bys neměl za co chytit. Díky za nabídku, ale zůstanu věrný své doktorce
Klidně příště vemu sebou kombinačky
A nic za to chtít nebudu
Přidat reakci
1 ...... [127] ...... 350
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 355251x